14 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

12 DEV ADAM'DA KEREM GÖNLÜM ŞOKU

(A)Milli Erkek Basketbol Takımı, İngiltere'de düzenlenecek Gameon turnuvasına katılmak üzere bu ülkenin başkenti Londra'ya gitti. (A) Milli Erkek Basketbol Milli Takımı Antrenörü Bogdan Tanjeviç, kafilenin THY ait uçakla Londra'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, milli takımın başarılı oyuncusu Kerem Gönlüm'ün idrar örneğinde yasaklı maddelerden ''Cathene''e rastlanmasıyla ilgili soru üzerine, ''Çok üzgünüm. Kendisine çok büyük saygım var. En çok inandığım, en iyi oyunculardan bir tanesi. Umarım hata olmuştur'' dedi. Gönlüm'ün, hem saha içinde, hem saha dışında olumlu bir hayat felsefesi olduğunu ifade eden Tanjeviç, ''Büyük bir eksiklik hissediyoruz şu an. Bizimle beraber olmasını çok isterim'' şeklinde konuştu. ''Kerem Gönlüm'ün bu olayı planlarınızı etkiledi mi?'' şeklindeki soruya karşılık olarak da Tanjeviç, şunları söyledi: ''Böyle bir oyuncunun yerini doldurmak çok zordur. Bizim planlarımız sarsıldı. Çok farklı yönleri olan bir oyuncu, nereye koyarsan koy orada performans sergileyebilen bir oyuncu. Bizim elimizde onun gibi bir oyuncu yok. Ayrıca, Türkiye'de de onun gibi bir oyuncu yok. Ama takımın durumunun iyi olduğunu düşünüyorum. Takım oyununda onun eksikliğini hissettirmemeye çalışacağız. Kerem'in bir hata yapmadığını umuyoruz.'' Tanjeviç, Kerem'in takımla birlikte olmayacağının görülmesi durumunda kadroda değişiklik düşünmediğini ifade etti.

DOMUZ GRİBİ ENDİŞESİ

Hidayet Türkoğlu da, Kerem Gönlüm'ün idrarında yasaklı maddeye rastlanılmasına ilişkin sorular üzerine, ''Söyleyecek pek fazla bir şey yok. Kerem çok iyi bir arkadaşımız. Yıllardır profesyonel kimliği ile herkes bildiği için sonuna kadar destekçisiyiz'' şeklinde konuştu. Kerem'in şu an şansız bir durumla karşı karşıya olduğunu ve kendisine yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade eden Türkoğlu, konunun en kısa zamanda çözüleceğini ve kadroya dahil olacağını umduğunu söyledi.

14.08.2009


 

Türkiye, Ukrayna'yı nakavt etti

TÜRKİYE'NİN, çarşamba akşamıbaşkent Kiev'de Ukrayna ile oynadığı hazırlık maçı Macaristan spor medyasında geniş yer aldı. Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi Nemzetisport, ''Türkiye, Ukrayna'yı nakavt etti'' başlığıyla duyurduğu haberinde, ''Türkiye, deplasmanda Ukrayna'yı 3-0 ile nakavt etti'' değerlendirmesini yaptı. ''Dünya Futbol Şampiyonası finallerine gitmek için grupta şansı çok az kalan Fatih Terim'in talebeleri, oynadığı futbolla Bosna Hersek ve Belçika ile oynanacak maçlar öncesi rakiplerini korkuttu'' diye yazan Macar spor medyası, ''Türkiye, son 10 yıldan bu yana son maçlarda yaptığı sürpriz çıkışlarla finallere son anda gitmeyi başarmıştı'' anımsatmasını da yaptı. Öte yandan (A) Milli Futbol Takımı, Kiev'de Ukrayna ile oynadığı hazırlık maçının ardından yurda döndü. Milli Takımı taşıyan Türk Havayolları'na ait TK 3212 sefer sayılı özel uçak, saat 03.30'da Atatürk Havalimanı'na indi. Havalimanından çıkışları sırasında bazı vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in ve futbolcuların morallerinin iyi olduğu gözlendi.

14.08.2009


 

Daum: Dostlarım Türk çayı içiyor

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, Çaykur'un ürünlerinin çok kaliteli olduğunu ifade ederek, bu çayı Almanya'daki arkadaşlarına ve dostlarına da sevdirdiğini söyledi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Rize Şehir Stadı'nın açılışı için Çaykur Rizespor ile yaptığı maç öncesinde Rize'de Çaykur'un fabrikasını gezdi. Burada yükleme, soldurma, fırınlama ve paketleme bölümlerini gezen Alman teknik adam, Fabrikanın beklediğinden çok daha temiz olduğunu belirtti. Kendisine fabrikada üretilen çayı içen Daum, "Fabrika beklediğimden çok daha temizdi. Türk çayı dünyada da tanınıyor ve beğeniliyor. Ben de gerek Almanya'da gerekse Türkiye'de Çaykur'un ürünlerini kullanıyorum. Bu çayı Almanya'daki arkadaşlarıma ve dostlarıma da sevdirdim. Gerçekten çok lezzetli ve insana keyif veren bir çaya sahipler." diye konuştu.

14.08.2009


 

MİLAN BECKHAM'I GERİ İSTİYOR

İTALYA Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından AC Milan'da yönetim, İngiliz futbolcu David Beckham'ı yeniden kiralamak istiyor. ABD'nin Los Angeles Galaxy kulübünde forma giyen ve Ocak ayında İtalya'nın AC Milan takımına kiralanıp, sezon sonuna kadar burada oynayan Beckham'ın menajeri, Reuters Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, İtalya takımından bu yıl da aynı teklifi aldıklarını söyledi. ''AC Milan, bu yıl da David'i kiralamak istediğini açıkça belirtti'' diyen menajer, konuyla ilgili detaylı bilgi vermekten kaçındı. İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Fabio Capello da birkaç gün önceki açıklamasında, 2010 Dünya Kupası elemelerinde forma şansı bulmak istiyorsa, Beckham'ın Avrupa'ya dönmek zorunda olduğunu belirtmişti.

14.08.2009


 

ÇEK OYUNCUYA KOKAİN CEZASI

İNGİLTERE Premier Lig'den düşen West Bromwich Albion takımının Çek forvet oyuncusu Roman Bednar, ''kokain kullanmak ve bulundurmak'' suçuyla 3 ay maçlardan men edildi. Kokain satın alırken görüldüğüne ilişkin haberlerin gazetelerde yer alması üzerine, Mayıs ayında kulübü tarafından kadro dışı bırakılan Bednar, İngiltere Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun karşısına çıktı. 26 yaşındaki futbolcu, 3 ay men cezasına çarptırılırken, 17 Mayıs'tan bu yana forma giyemediği için cezası geriye dönük işletildi.

14.08.2009


 

İPEK ŞENOĞLU ABD'DE 2. TURDA ELENDİ

nMİLLİ tenisçi İpek Şenoğlu, ABD'de katıldığı turnuvada çiftlerde ikinci turda elendi. Şenoğlu, ABD'nin Cincinnati kentinde düzenlenen Sony Ericsson WTA Tour Western&Southern Financial Group Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nda, Kazak partneri Yaroslava Shvedova ile ikinci turda, Nadia Petrova (Rusya)_Bethanie Mattek Sands (ABD) çiftine 6-3 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenilerek, turnuvaya veda etti. Şenoğlu-Shvedova ikilisi, Kanada'nın Toronto kentinde 15-23 Ağustos'ta yapılacak Rogers Cup'ta da mücadele edecek.

14.08.2009


 

Antalyaspor göklerde

ANTALYA'DA bulunan Kayı Grup'a ait Sky Havayolları'nın ''Antalya'' isimli uçağı, Antalyaspor'un renkleriyle, logosuyla donatıldı. Sky Airlines Genel Müdürü ve Antalyaspor Basın Sözcüsü Tahir Görgülü, Sky Havayolları'nın filosunda bulunan Airbus 321 tipi uçaklardan birisini Antalyaspor logo ve renkleri ile donatarak takıma destek olduklarını kaydetti. Tahir Görgülü, ''Gerek Kayı Grup olarak, gerekse Antalyaspor yönetiminden bir birey olarak Antalya ve Antalyaspor için elimizden gelen tüm imkanları kullanıyoruz'' dedi. Bu arada, Antalyalı işadamı Emin Hesapçıoğlu, Antalyaspor'a A2 Ligi Futbol Takımı'nın 20092010 sezonunda kullanması için, 35 kişilik bir otobüs tahsis etti.

14.08.2009


 

ROMARİO 2. LİGDE TOP KOŞTURACAK

nBrezilyalı efsanevi futbolcu Romario, Rio de Janeiro'da 2. lig takımı America'nın formasıyla 2 maça çıkarak, babasının hayalini gerçekleştirecek. 23 yıllık futbol kariyerinden sonra geçen yıl yeşil sahalara veda eden 43 yaşındaki Romario, bir America taraftarı olan babasının, ''oğlunun bu formayı giymesi'' hayalini gerçeğe dönüştürecek. 2007 Kasım ayından bu yana hiçbir resmi maça çıkmayan veteran futbolcunun, America takımıyla antrenmanlara başladığı belirtildi. Efsanevi futbolcu, Brezilya Milli Takımı'nın 1994 yılında Dünya Kupası'nı kaldırmasında büyük rol oynadığı için ''Altın Ayakkabı'' ödülüne layık bulunmuş, FIFA'nın 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında da ''Yaşayan En Büyük 125 Futbolcu'' arasında sayılmıştı. Döneminin yıldız futbolcusu, bin gole ulaşan sayılı forvetlerden biri olarak da tarihe geçti.

14.08.2009


 

RİZE G.SARAY'DAN ÖZGÜRCAN'I ALDI

nBANK Asya 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, Galatasaray'dan forvet oyuncusu Özgürcan Özcan'ı 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. Kulüp başkanı Halim Mete, yaptığı açıklamada, uzun zamandır forvet arayışı içerisinde olduklarını belirterek, ''Özgürcan Özcan için transfer döneminin başından beri girişimlerimiz vardı. Forvet olarak takımda görmek istediğimiz bir numaralı isimdi. Özgürcan, Süper Lig'de bir takımda forma giymemesi halinde Çaykur Rizespor'da seve seve oynayacağını iletmişti. Yapılan görüşmelerin ardından Galatasaray ve Özgürcan Özcan ile anlaştık. Kendisini 1 yıllığına kiralık olarak kadromuza kattık'' dedi.

14.08.2009


 

ATLETİZM MİLLİ TAKIMI ALMANYA'DA

nALMANYA'NIN Berlin kentinde 15_23 Ağustos tarihlerinde yapılacak 12. Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılacak milli takım kafilesi, bu kente gitti. Atatürk Havalimanı'ndan Berlin'e giden antrenör Muharrem Or başkanlığındaki kafilede, şampiyonaya katılacak 9 sporcu yer aldı. Muharrem Or, havalimanında yaptığı açıklamada, Dünya Şampiyonası'nın çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, ''Şampiyonada çok önemli sporcular var. Madalya için uğraşacağız, ancak işimiz pek kolay değil'' dedi. Sporculardan Aslı Çakır ise Usain Bolt ve Elena Isınbaeva gibi önemli sporcuların mücadele edeceği Dünya Şampiyonası'nın önemine dikkat çekerek, ''Yapabileceklerimizin farkındayız, madalya için sonuna kadar mücadele edeceğiz'' diye konuştu.

14.08.2009


 

Taşçı'nın belgeseli BBC'de gösterilecek

İNGİLTERE'NİN BBC Televizyon Kanalı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 9 kez başpehlivanlığı kazanan ve 2 altın kemer sahibi olan Ahmet Taşçı'nın hayatıyla ilgili belgesel hazırlıyor. Bu yıl temmuz ayında gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Türkiye'ye gelen BBC ekibi, Ahmet Taşçı'nın yaşadığı Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde ve Edirne Sarayiçi'ndeki güreş alanında çekimler yaptı, ayrıca Ahmet Taşçı ile 6 saat süren bir röportaj gerçekleştirdi. Ahmet Taşçı, Kırkpınar Güreşleri'nden 15 gün önce İngiliz televizyon kanalı temsilcilerinin, Karamürsel'e gelerek kendisiyle röportajlar ve günlük hayatından kesitler içeren çekimler yaptığını, ayrıca antrenman yöntemleri ile müsabakalarda uyguladığı teknikler hakkında bilgiler aldığını söyledi. Röportaj sırasında İngilizler'in ilgisini en fazla çeken konunun, 26 yaşında spora başlaması olduğunu ifade eden Ahmet Taşçı, söyle konuştu:

''Pek çok sporcu 26 yaşında sporu bırakırken, benim 26 yaşında güreşmeye başlamam ve yağlı güreş gibi çok zor bir sporu yapmam İngilizler'i şaşkına çevirdi. Ayrıca şu anda 51 yaşında olduğumu ve 6 yıl daha yağlı güreş yaparak, 56 yaşında sporu bırakan Kel Aliço'nun rekorunu kırmak istediğimi söylemem de çok ilgilerini çekti. Kırkpınar başpehlivanlığı konusunda zaten, 8 kez başpehlivan olan Tekirdağlı Hüseyin Alkaya'yı geçtim. 9 başpehlivanlığım var, ama bu sayıyı artırmaya kararlıyım.'' 1995 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Sumo Şampiyonası'nda da üçüncülük kazandığını ifade eden Taşçı, ''Sumoyu ilk kez denedim ve üçüncülük kazandım. Bu da İngiliz televizyoncuları şaşırttı'' dedi. Ahmet Taşçı, hayatıyla ilgili Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin de bir belgesel hazırlığında olduğunu, daha önce çekilen 4 dakikalık bir belgeselin de Discovery Kanal'da 1,5 yıldır zaman zaman ekrana getirildiğini sözlerine ekledi.

14.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.