15 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Elvan’dan altın bekliyoruz

12. Dünya Atletizm Şampiyonası, bugün Almanya’nın başşehri Berlin’de başlayıp, 23 Ağustos Pazar günü sona erecek. Jamaikalı sprinter Usain Bolt, Rus sırıkçı Yelena Isinbayeva, ABD’li sprinter Tyson Gay, Etiyopyalı mesafe koşucusu Kenenisa Bekele, Hırvat yüksekçi Blanka Vlasic gibi devlerin rekabetine sahne olacağı dünya şampiyonasında, Türkiye’den 9 atlet yarışacak. Atletizm otoriteleri tarafından bayanlar 5 ve 10 bin metrelerde ‘’gözden kaçırılmaması gereken bir isim’’ olarak dikkati çeken, dünya rekortmeni milli atlet Elvan Abeylegesse, 5 bin metrede Etiyopyalı rakipleri dünya ve olimpiyat şampiyonu Tirunesh Dibaba ve Meseret Defar ile mücadele edecek. Elvan, şampiyonanın ilk günü doğrudan final koşacağı 10 bin metrede ise rekortmen Meselech Melkamu ile adeta bir güç gösterisinde bulunacak. Bu daldaki rekabet, Dibaba ve Defar arasında da devam edecek. Bu arada, Almanya’ya gitmesine karşın sakatlığı bulunan Dibaba’nın, yarışlardan çekilmesi halinde, Elvan’ın altın madalya şansı daha da artacak.

UZUN ATLAMADA

MADALYA UMUDU MEY

Türkiye’nin, Elvan’dan başka madalya umudu, uzun atlamada Karin Melis Mey olarak görülüyor. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, ‘’Elvan ve Karin Melis Mey’den madalya bekliyoruz. Nevin Yanıt daha önce olimpiyatlarda yarı final koştu. Bu şampiyonada kendisinden final koşmasını umut ediyoruz. Aynı şekilde 3 bin metrede Aslı Çakır’dan final, Yeliz Kurt’tan da yarı final bekliyoruz’’ demişti. Öte yandan, Avrupa Kupası’nda 10 bin metrede birinci olan ve Akdeniz Oyunları’ndan da 10 bin metre mücadelesinden bronz madalya ile dönen Selim Bayrak ile 25. Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda 3 bin metre engellide bronz madalya kazanan Türkan Erişmiş, sakatlıkları sebebiyle Türkiye’yi Berlin’de temsil edemeyecek.

Berlin’de ay-yıldızlı formayı giyecek

atletler şöyle:

Bayanlar: Almitu Bekele Degfa (5000 metre), Aslı Çakır (1500 metre-3000 metre engelli), Elvan Abeylegesse (5000 metre-10000 metre), Karin Melis Mey (Uzun atlama), Nevin Yanıt (100 metre engelli), Yeliz Kurt (800 metre).

Erkekler: Ercüment Olgundeniz (Disk atma), Eşref Apak (Çekiç atma), Fatih Avan (Cirit atma).

Şampiyonanın ilk gününde, Elvan’ın 10 bin metredeki final koşusu TSİ 20.25’te, Aslı Çakır’ın 3000 metre engellideki seçmesi TSİ 11.50’de, çekiççi Eşref Apak’ın ise seçmesi, TSİ 14.20’de başlayacak.

15.08.2009


 

Enkaz altından Dünya ŞampiyonluğunA

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde Yalova’da enkaz altında kalarak tekerlekli sandalyeye mahkûm olan İsmail Ar (24), hayata tutunmak için başladığı basketbolda önce Millî Takım’a daha sonra da Galatasaray ile Kıtalararası Dünya Şampiyonluğu’na kadar ulaştı. Marmara Depremi’nde Yalova’nın Kazımiye köyünde bulunan 2 katlı evinin enkazı altında kalan İsmail Ar’ın beli kırıldı. Enkazdan çıkarıldıktan sonra ameliyat olan Ar’ın belden aşağısı felç oldu. Tekerlekli sandalyeye mahkûm olan, buna rağmen hayattan kopmayarak lise eğitimini tamamlayan Ar, 2004 yılında Sakatlar Derneği Yalova Şubesi Başkanı Alparslan Erkoç’un da girişimleriyle basketbol oynamaya başladı. Yalova Ortopedikler Spor Kulübünde forma giyen Ar, 2005 yılında gösterdiği performansla, Tekerlekli Sandalye Basketbol Ümit Millî Takımı’na çağrıldı. Yalova Ortopedikler Spor Kulübünde gösterdiği başarıyla dikkatleri üzerine çeken başarılı sporcu, 2008 yılında da Galatasaray’a transfer olarak bu takımla hem Avrupa hem de Kıtalararası Dünya Şampiyonluğuna ulaştı.

15.08.2009


 

Uluslararası Yelken Yarışları başlıyor

CumhurbaşkanlIğI Uluslararası İstanbul Yelken Yarışları, 19 Ağustos Çarşamba günü başlayacak. İstanbul Yelken Kulübü tarafından 20 yıldır düzenlenen Uluslararası İstanbul Yelken Haftası kapsamındaki etkinliklerin bu yıldan itibaren Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İstanbul Yelken Yarışları adı altında yapılacağı bildirildi. İstanbul Yelken Kulübü’nde 19 Ağustos Çarşamba günü açılış töreni yapılacak. Olimpik yelken sınıfında bulunan laser standart, laser radyal ve 470 sınıfları ile gerçekleştirilecek yarışların Uluslararası Yelken Federasyonu’nun yarış takviminde yer aldığı, Kalamış koyu-Adalar parkurunda sürecek mücadeleye Türkiye’nin yanı sıra Kanada, İngiltere, Portekiz, İsrail, Tunus, Mısır, Pakistan, Bulgaristan, Sırbistan, Makedonya, Romanya ve Moldova’dan yaklaşık 120 sporcunun katılacağı kaydedildi. Yarışlar, 23 Ağustos Pazar günü sona erecek.

15.08.2009


 

Cim Bom Bom Horoz’la kapışıyor

Galatasaray ile Denizlispor, yarın yapacakları Turkcell Süper Lig maçında lig tarihinde 37. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında geride kalan 36 maçın 23’ünü Galatasaray galibiyetle kapatırken, 5 maçı Denizlispor kazandı, 8 maç da eşitlikle sona erdi. Galatasaray’ın toplamda attığı 66 gole, Denizli ekibi 31 golle karşılık verdi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçları Galatasaray, İstanbul’da 4-1, Denizli’de de 2-0’lık skorlarla kazanmıştı. Galatasaray ile Denizlispor, lig tarihinde İstanbul’da 18 kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında İstanbul’da yapılan maçlarda Galatasaray 12, Denizlispor 3 galibiyet alırken, 3 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar, İstanbul’da attığı toplam 36 gole karşılık, kalesinde 15 gol gördü. Denizlispor, ligde son 4 maçta da yenildiği Galatasaray karşısında son galibiyetini 2003 yılında aldı. ‘’Horozlar’’, 2003-2004 sezonun ilk yarısında Denizli’de yapılan maçı 2-1 kazandıktan sonra, Galatasaray ile oynadığı son 11 maçtan da 3 puanla ayrılamadı.

15.08.2009


 

Sivasspor’un zorlu 11 günü

Sİvasspor, önümüzdeki 11 gün içerisinde Turkcell Süper Lig’de ve UEFA Avrupa Ligi play-off turunda birbirinden zorlu 3 maç yapacak. Sivasspor, bu zorlu periyodun ilk ayağında, ligin 2. haftasında yarın Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak. Kırmızı-beyazlı ekip, Fenerbahçe maçının ardından rotasını son UEFA Kupası şampiyonu Shakhtar Donetsk ile yapacağı UEFA Avrupa Ligi play-off turu maçlarına çevirecek. 20 Ağustos Perşembe günü Sivas’ta, Ukrayna’nın güçlü ekibi ile ilk maçına çıkacak olan Sivasspor, 5 gün sonra 25 Ağustos Salı günü Ukrayna’da Shakhtar Donetsk ile 2. kez karşı karşıya gelecek. Sivasspor, Fenerbahçe ve Shakhtar Donetsk ile yapacağı 3 zorlu maçın ardından ligde Diyarbakırspor ve Denizlispor ile karşılaşacak. Önce ligin 4. haftasında 30 Ağustos Pazar günü sahasında Diyarbakırspor’ı konuk edecek olan Sivasspor, ligin 3. hafta erteleme maçında da 2 Eylül Çarşamba günü deplasmanda Denizlispor’un karşısına çıkacak. Ligin 3. haftasında oynanması gereken Denizlispor-Sivasspor maçı, Sivasspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Shakhtar Donetsk’in 28 Ağustos Cuma günü Barcelona ile UEFA Süper Kupa maçına çıkacak olması nedeniyle 2 Eylül Çarşamba gününe alınmıştı.

15.08.2009


 

Ümit Özat: Her şey yolunda, iyiyim

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından FC Köln’de antrenörlük yapan ve önceki akşam antrenmanında fenalaşarak hastaneye kontrole götürülen Ümit Özat, durumunun iyi olduğunu bildirdi. FC Köln’ün resmi internet sitesine açıklama yapan Ümit, ‘’Her şey yolunda, iyiyim. Taraftarların içi rahat olsun. Korkulacak bir şey yok. İçimde hâlâ bir futbolcu besliyorum. Galiba kendimi biraz fazla zorladım. Sanırım bugün taburcu olurum. bugün Wolfsburg’a karşı oynanacak Bundesliga maçında mutlaka statta olmak istiyorum’’ dedi. Öte yandan Kölner Express Gazetesi, dün akşamki olaydan sonra futbolcuların şoke olduklarını ve teknik direktör Zvonimir Soldo’nun Ümit’in antrenman yapmasını yasakladığını bildirdi. Gazete, Soldo’nun, ‘’Ümit’in antrenmanlarda birlikte oynama dönemi artık geçmişte kaldı. İyi ki kötü bir şey olmadı. Hepimiz yine de şok olduk. Bir daha riske giremeyiz. Bir daha Ümit antrenmanda olmayacak. Bu kesin’’ dediğini yazdı.

15.08.2009


 

Turkcell Süper Lig 2. hafta maçları

Turkcell Süper Lig’de 2. haftanın perdesi bugün 3 maçla açılıyor. Ligde 2. hafta maçlarının programı şöyle:

Bugün:

19.30 Trabzonspor-Diyarbakırspor (Hüseyin Avni Aker)

21.00 Ankaragücü-Manisaspor (Ankara 19 Mayıs)

21.45 Galatasaray-Denizlispor (Ali Sami Yen)

Yarın:

21.00 Fenerbahçe-Sivasspor

(Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu)

21.00 Kasımpaşa-İstanbul Büyükşehir Belediyespor

(Recep Tayyip Erdoğan-Seyircisiz)

21.00 Eskişehirspor-Bursaspor (Eskişehir Atatürk)

21.00 Ankaraspor-Gençlerbirliği (Yenikent ASAŞ)

21.00 Kayserispor-Gaziantepspor

(Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)

17 Ağustos Pazartesi:

21.00 Beşiktaş-Antalyaspor (BJK İnönü-Seyircisiz)

15.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.