16 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Filistinli gruplar birbiriyle çatıştı, 22 kişi öldü

HAMAS'IN İçişleri Bakanlığı sözcüsü İhab El Hüseyin, çatışmalarda ölenlerin sayısının 22 olduğunu bildirdi. Ölenler arasında Cünd-ü Ensarullah’ın lideri Abdüllatif Musa ve ikisi kız çocuğu 6 sivilin de bulunduğu belirtildi. Musa’nın, önceki akşam evinin Hamaslı güvenlik güçleri tarafından havaya uçurulması sırasında öldüğü ifade ediliyor. Çatışmalarda, Musa’nın yardımcısı Ebu Abdullah Essuri de öldürüldü. Çatışmalarda ölenlerin 6’sının Hamaslı polis olduğu da kaydedildi. Çatışmalar, önceki akşam grubun lideri Musa’nın, Refah’taki camide verdiği vaazda, Gazze Şeridi’ni “İslâmî emirlik” olarak ilân etmesi ve “Refah’tan başlayarak tüm Gazze Şeridi’nin İslâmî kanunlarla yönetileceğini” söylemesiyle başlamıştı.

Çatışmalarda, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın bir liderinin de öldüğü bildirilmişti. Ölümün, diğer gruptan bir militanın Hamaslı güvenlik kuvvetleri arasında kendini havaya uçurması sonucu meydana geldiği öne sürüldü. Refah’ta önceki günden bu yana Bin Tayniyye camisi etrafında süren çatışmalar, öğle saatlerine doğru duruldu, patlama ve silâh sesleri kesildi.

Çatışmalar sırasında, olay yerine ve hastanelere basın mensuplarının girmesi de yasaklanmıştı. Görgü şahitlerine göre, çatışmalar sırasında bölgenin Mısır tarafına da 4 roket düştü. Çatışmalarda caminin de büyük hasar gördüğü belirtiliyor. Çatışmalar sırasında Refah’a binlerce güvenlik mensubu yığan Hamas, Gazze şehrinde de yüzlerce asker konuşlandırmış, özellikle Hamas liderlerinin evlerinin bulunduğu bölgelerde önlemler artırılmıştı. Cünd-ü Ensarullah, Hamas’ı dinden uzaklaşıp Batı’ya yanaşmakla itham ediyor. Gazze Şeridi’nde, kafelerin, restoranların, internet ve CD dükkânlarının havaya uçurulmasının ardında da bu grup üyelerinin bulunduğuna inanılıyor. Hamas kaynakları ayrıca, geçen haftalarda Han Yunus’ta El Fetih liderlerinden, Merkez Komitesinin yeni üyesi Muhammed Dahlan’ın akrabalarından birinin düğününde meydana gelen patlamanın ardında da bu örgütün bulunduğunu iddia ediyor. Öte yandan çatışmalar sırasında en az 100 kişinin de yaralandığı bildiriliyor. Gazze/aa

16.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Mehter, Chicago’yu inletti

  Filistinli gruplar birbiriyle çatıştı, 22 kişi öldü

  Japonya, 2. Dünya savaşı sebebiyle özür diledi

  Kabil’de seçim provokasyonu: 7 ölü, 91 yaralı

  Mısır, Refah kapısını açtı

  Pakistan ve Hindistan, 62. Bağımsızlık Günü’nü kutluyor

  ABD robot askerler üretiyor

  Domuz gribi öldürmeye devam ediyor

  Kerküklüler meclise güveniyor

  Britanya, Turks and Caicos’a vali atadı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.