16 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Fenerbahçe Kadıköy'de taraftarıyla buluşuyor

FENERBAHÇE, Turkcell Süper Lig'de bugün Sivasspor ile Kadıköy'de yapacağı maçla, 2009-2010 sezonunda ligde ilk kez taraftarının önüne çıkacak. Ligin ilk haftasında deplasmanda Denizlispor'u 2-0 yenerek, iyi bir başlangıç yapan sarı-lacivertliler, kendi saha ve seyircisi önünde Sivasspor'u de yenip, 20 Ağustos Perşembe günü deplasmanda İsviçre'nin FC Sion takımıyla yapacağı UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçına moralli çıkmak istiyor. Fenerbahçe'de sakatlıkları düzelen kaptan Alex ve Emre, bugünkü maçta ilk 11'deki yerlerini alacak. Fenerbahçe'nin Sivasspor maçına şu 11'le çıkması bekleniyor: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Önder, Bilica, Roberto Carlos (Vederson), Kazım, Emre, Cristian, Dos Santos, Alex, Güiza. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

SİVASSPOR'LA 9. DEFA KARŞILAŞACAK

Sivasspor'un Turkcell Süper Lig'e yükseldiği 2005-2006 sezonundan itibaren iki ekip arasında yapılan 8 maçtan 5'ini Fenerbahçe, 1'ini Sivasspor kazanırken, 2 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin toplam 19 golüne, Sivasspor 10 golle cevap verdi. Geçen sezon ligde yapılan maçları Sivasspor kendi evinde 2-1, Fenerbahçe de Kadıköy'de 4-2'lik skorlarla kazanmıştı. İki ekip arasında İstanbul'da yapılan 4 maçtan 3'ünü Fenerbahçe kazanırken, 1 maç berabere sonuçlandı.

FENERBAHÇELİ taraftarlar, Sivasspor maçı öncesi kale arkası tribün biletlerinin 55 liradan satılmasına tepki göstermiş ve bu zammın geri alınmasını istemişti. Ancak kulüp, resmi siteden yaptığı açıklamada, taraftarların kale arkası kombine kart alması durumunda, sezon boyunca en az 25 resmi maç yapılacağı hesaplanarak, maç başına 55 lira yerine, 28 lira ödeme imkanlarının olduğu belirtmişti.

16.08.2009


 

SİON 9 BİN BİLET AYIRDI

FENERBAHÇE'NİN UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsviçre'nin FC Sion takımıyla 20 Ağustos Perşembe günü deplasmanda oynayacağı ilk maçın biletleri satışa çıkarıldı. Cenevre Stadı'nda TSİ 21.30'da başlayacak maçta Fenerbahçe Kulübü için ayrılan biletleri Türkiye'de yaşayan taraftarlar, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki Kombine Kart Satış Merkezi'nden temin edebilecek. Bilet fiyatı 40 İsviçre Frangı olarak belirlenirken, bilet almak isteyen taraftarlar pasaport ve seyahat bilgilerini beraberinde getirecek. Fenerbahçe Kulübü, bilet ücretinin İsviçre Frangı olarak ödenmesini taraftarlarından rica ederken, ayrıca, İsviçre ve Avrupa'nın diğer kentlerinde yaşayan taraftarların da Cenevre'de, La Praille, Manor ve Globus alışveriş merkezleri ile posta ofisleri ve tren istasyonlarından bilet temin edebileceklerini, maç günü saat 16.00'dan itibaren stat gişelerinden bilet satışının başlanacağını duyurdu. FC Sion'un, maçın oynanacağı 30 bin kişilik Cenevre Stadı'nda, bu karşılaşma için Fenerbahçe Kulübü'ne 9 bin adet bilet ayırdığı açıklandı.

FENERBAHÇE'NİN UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsviçre'nin FC Sion ile Stade de Geneve'de TSİ 21.30'da yapacağı mücadenin hakemi İsveç Futbol Federasyonu'ndan Daniel Stalhammar olacak. Bu karşılaşmada Stalhammar'ın yardımcılıklarını Magnus Sjöblom ile Joakim Flink yapacak. Maçın dördüncü hakeminin ise Martin Ingvarsson olduğu açıklandı.

16.08.2009


 

12 Dev Adam iyi başladı

LONDRA'DAKİ O2 Arena'da başlayan GameOn isimli basketbol turnuvasında ilk maçında İsrail'i 85-69 yenen A Milli Erkek Basketbol takımının antrenörü Bogdan Tanjeviç, "İsrail'i yenmenin kolay olmadığını ve maçın sonucundan memnun olduğunu" söyledi. Tanjeviç, alınan sonuçtan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "İsrail takımını yenmenin kolay olmadığını, İsrail'in hızlı, tecrübeli genç oyunculardan oluştuğunu, takımın aldığı maç sonucunun kendisi için yeterince iyi olduğunu" belirtti.Turnuva öncesi takım kadrosundan çıkarılan Kerem Gönlüm ile ilgili bir soru üzerine Tanjevic, Gönlüm'ün çok iyi bir oyuncu olduğunu söyledi. Kerem'in, takımın joker oyuncusu olduğunu da söyleyen Tanyevic, şu anki durumun bir an önce sonuçlanmasını umduğunun da altını çizdi.

Basın toplantısında soruları cevaplayan attığı 22 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olan Oğuz Savaş da GameOn Turnuvası'nın, kendileri için ilk ciddi hazırlık olduğunu ifade etti. Savaş, maçın ilk periyodunda biraz zorlandıklarını ancak, son 3 periyodda iyi mücadele ettiklerini söyledi. Oğuz Savaş, salondaki seyirci sayısının az olduğuna dikkati çekerek, "Keşke daha fazla seyirci olsaydı, daha iyi bir atmosferde oynasaydık" dedi. Savaş, İngiltere'de hızla yayılan domuz gribi hastalığı ile ilgili yöneltilen bir soru üzerine ise hastalıkla ilgili bilgilendirildiklerini, sürekli olarak ellerini yıkadıklarını, ayrıca maske taktıklarını bildirdi.

16.08.2009


 

Herkes "Hattıni" bilecek

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, bordo_mavili taraftara özel hazırlanan Trabzoncell'e kısa vadede 250 bin, uzun vadede ise 500 bin abone yapmayı hedeflediklerini söyledi. Türk Telekom, Avea ve Trabzonspor Kulübü işbirliği ile hayata geçirilen Trabzoncell'in tanıtımı için Trabzon Novotel'de düzenlenen toplantıda konuşan Şener, taraftarın Trabzoncell kullanarak takımlarına verecekleri desteğin hem ligde hem de Avrupa'da daha iyi noktalara gelmelerini sağlayacağına inandığını dile getirdi. Bir dünya kulübü olarak dünyada ve Türkiye'deki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, bunları kulüp adına yatırıma dönüştüren yeni ve farklı bir bakış açıları olduğunu anlatan Şener, "Bu vizyon doğrultusunda Avea ile gerçekleştirdiğimiz bu büyük projeyi sizlerle paylaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Bu işbirliği sayesinde kısa vadede 200_250 bin, orta vadede ise 500 aboneyi ulaşmayı hedefliyoruz. Bu şekilde kulübümüzü 40 milyon liralık ek gelir sağlamayı hedefliyoruz." dedi. Öncelikli hedeflerinin Trabzon'daki cep telefonu kullanıcılarını Trabzoncell'e çevirmek olduğunun altını çizen Şener, sadece Trabzon'daki değil, tüm ülke genelindeki Trabzonsporluların Trabzoncell'i sahiplenmelerini beklediğini ifade etti.

İLK HAT BAŞKAN ŞENER'E

Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany ise futbol kulüpleriyle mobil hizmetler için yaptıkları işbirliğinde önemli bir adım daha attıklarını vurgu yaptı. "Hattınız Trabzoncell olsun" diyen Doany, bordo_mavili taraftarların bu hizmetle hem özel avantajlardan yararlanacağını hem de takımına destek sağlayacağını sözlerine ekledi. Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir de, Avea olarak Trabzonspor Kulübü'yle yaptıkları mobil telekomünikasyon işbirliğinden mutlu olduklarını söyledi. Akdemir, Karadeniz Bölgesi'ndeki en büyük ekonomik değere sahip Trabzonspor Kulübü'nün, Türkiye'nin yükselen markası Avea ile böylesine önemli bir işbirliğine imza atmasının, her iki taraf için de büyük bir anlam taşıdığını dile getirdi. Konuşmaların ardından Şener, Doany ve Akdemir anlaşma protokolünü imzaladı. Daha sonra da ilk Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Trabzoncell'e hattını taşıyan ilk isim oldu.

HEDEF 250 BİN ABONE

Başkan Şener, yöneltilen bir soru üzerine de, "Faturanın yüzde 30'u Trabzonspor'a kalacak. 250 bin abone yaptığımız zaman Trabzonspor'a yıllık 5 milyon TL katkısı olacak. 1 milyon aboneye çıkarsak 20 milyon katkısı olacak. Trabzon ilinde 480 bin tane Turkcelli var. Birinci işimiz bunu Trabzoncell'e çevirmek. Ama öncelikle hedefimiz 250 bin abone sayısına ulaşmak" dedi.

EROL DOYURAN [email protected]

16.08.2009


 

SAHAYA GİREN TARAFTARA 22 BİN TL CEZA

nKAYSERİSPOR-Erciyesspor arasında 2 Ağustos'ta oynan özel maçta sahaya giren 20 taraftara 22 bin 400 TL para cezası verildi. Vali Yardımcısı Mehmet Polat başkanlığındaki Kayseri Spor İl Güvenlik Kurulu, 2 Ağustos'ta Kayserispor ile Kayseri Erciyesspor maçında yaşanan olaylarla ilgili kararını açıkladı. Maçın 44. dakikasında sahaya giren taraftarlardan her biri için, Spor Müsabakalarında Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un 17. maddesi çerçevesinde 1120 TL, toplm 22 bin 400 TL para cezası uygulanması kararlaştırıldı. Kadir Has Stadyumu'nda 2 Ağustos Pazar günü Kayserispor ile Erciyesspor arasında oynanan dostluk karşılaşmasının 44. dakikasında taraftarlar sahaya girmiş, karşılaşma yaklaşık 5 dakika durmuştu.

16.08.2009


 

HAYRABOLU'DA MOTOKROS ŞAMPİYONASI BUGÜN

nTEKİRDAĞ'IN Hayrabolu ilçesinde bugün yapılacak Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 4. Ayak yarışları için kayıtlar başladı. Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve yarışmaların jüri Başkanı İsmail Özkan, yaptığı açıklamada, Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 19. Ayçiçeği Festivali kapsamında yapılacak 4. Ayak yarışması için kayıtlara başlandığını ifade etti. Yarışmalara girecek motokrosçuların teknik kontrollerinden sonra serbest antrenmanlarını yapacaklarını ifade eden Özkan, şunları kaydetti: ''Motokrosçularımız, TMF ve veteranlar, MX1 A, MX2 A, MX1 B, MX2 B ve MX1 C sınıflarında olmak üzere 7 ayrı kategoride yarışacaklar. Bugün 42 motokrosçumuzun yaptırdığı kayıtlara bu sabah da devam edilecek.

16.08.2009


 

Fink: Denizli hem çok zeki, hem de çok tecrübeli hoca

BEŞİKTAŞ'IN Alman futbolcusu Michael Fink, Turkcell Süper Lig'de bu sezon da şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi. Fink, Beşiktaş Kulübü'nün çocuklara yönelik her ay çıkardığı ''Yavru Kartal'' dergisinde yer alan röportajında, en büyük hedeflerinin bu sezon da, diğer sezonlarda da şampiyonluğa ulaşmak olduğunu belirterek, ''Takım ruhunu koruduğumuz sürece bu hedeflerimizde zorlanmayacağımıza inanıyorum'' dedi. Alman oyuncu, ''Beşiktaş'a ilk geldiğim günden itibaren bu ruha şahit oluyorum. Hem hocalarım hem arkadaşlarım hem de tesis çalışanları bana hep dostça yaklaştı. Burada kendimi çok iyi hissediyorum. Bu ruhu koruduğumuz sürece, hedeflerimizde zorlanmayacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılan maçta attığı golün kendisini mutlu ettiğini vurgulayan siyah-beyazlı futbolcu, şöyle konuştu: ''Sezonun ilk golünü atmam çok güzeldi. Bu gol takımımın öne geçmesini sağladı. Ama kazanamadığımız için de üzüldüm. Gol atarak kazanmayı tercih ederdim. Bu arada golün kimin tarafından atıldığının önemli olmadığını belirtmek isterim. Takımımızın kazanması her zaman için daha önemli.'' Mustafa Denizli ile çalışmanın nasıl bir duygu olduğu yönündeki soru üzerine Fink, ''Kesinlikle çok güzel bir duygu. Hem çok zeki, hem de çok tecrübeli bir hocamız var. Takım ruhuna önem veriyor. Zaten başarılı olmak için bunun gerekli olduğuna inanıyorum'' dedi. Fink, ''Beşiktaş taraftarını nasıl buldunuz?'' sorusunu ise ''Gerçekten çok çılgınlar. Muhteşem olduklarını zaten biliyordum, ama Catania ve Fenerbahçe maçlarında bunu görmüş oldum. Sezon boyunca taraftarlarımız bizim için çok büyük bir itici güç olacak'' diye cevapladı.

16.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.