17 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Frank Riijkard'ın aldığı risk doğru mu?

Frank Reijkaard sürpriz bir şekilde geçen haftaki kadrodan altı oyuncuyu değiştirerek bambaşka bir onbirle Denizlispor karşısına G.Saray'ı sürdü. Değişikliğin en can alıcı noktası defans dörtlüsünü olduğu gibi rotasyona uğramış olmasıydı. Geçmişte bu tip kadro değişikliklerini Fatih Terim'de zaman zaman yapıyordu. Bu kadar radikalini onda bile görmemiştik. Ligin henüz başlarında Reijkaard'ın bu düşüncesi büyük risk taşıyordu. Fakat karşılığında da büyük getirisi vardı. Maçıkazanan G.Saray olunca, Reijkaard almış olduğu riskin kazançlı tarafı oldu. Neydi Reijkaard'ın kazancı?

1- Bütün takıma verdiği mesaj "Ben forma verirken as - yedek ayırımı yapmam herkes her zaman görev alabilir". 2- Her oyuncu her zaman oynamaya hazır olmalı. Formda olmalı ki; verilen oynama sırasını iyi değerlendirmeli. 3- As - yedek ayırımı yapmam. Herkese eşit mesafedeyim. 4- Kimsenin yeri garanti değil. Formayı almak isteyen daha çok çalışmalı. 5- Takıma girdim diye maç esnasında kafama göre oynarım havasından çıkmanız lazım.

6- Sık sık görev alan oyuncuların görev verildiğinde maç eksikliği gibi bir derdi olmaz.

Maçın başında G.Saray'ın değişmiş kadrosunu gören herkesin ortak düşüncesi bir kaza olur mu? yönündeydi. Hatta Denizli öne geçince bu düşünce dahada güçlendi. Ancak ilerleyen dakikalarda özellikle ikinciyarıda G.Saray, yapılan iki değişiklikten sonra, oyunun daha da geliştirerek o bildik havasına girdi. Goller, pozisyonlar ve güzel oyun, maçı seyredenlere keyif vermeye başladı.

Güçlü ve karizmatik olabilmek bazen risk almayı gerektirir. Bunu yapabilmek için vizyonunda güçlü olması lazım. Böyle riski sıradan bir teknik adam alamaz. Yönetici ve taraftarın tepkisini düşünerek bucesarati gösteremez. Reijkaard'ın bu radikal değişikliğine rağmen, seyirci 90 dakika hemde hiç susmadan takımını destekledi. Bu destek antrenörüne olan güvenden kaynaklanıyordu. O böyle yapmışsa, bir bildiği var diye düşündüklerinden maç boyu desteklerini sürdürdüler.

Skor tabelasında aksi bir durum olsaydı ne olurdu diye düşünülürse, bunun cevabı hiç bir şey olmazdı olur. Çünkü Reijkaard kalitesinde bir teknik adamın kredisi bir maç değil bir sezonda bile bitmez. Özellikle de G.Saray kulübünde.

SAİD OKUR

17.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  LUGANO 4 YIL DAHA F.BAHÇE'DE KALDI

  Keita: Daha başarılı olacağız

  Elano Tallinn'e Akarşı oynayacak

  Frank Riijkard'ın aldığı risk doğru mu?

  Trabzonspor taraftarını üzdü

  BEŞİKTAŞ SEYİRCİSİZ MAÇTA ANTALYASPOR'U AĞIRLIYOR

  ALEŞVERİŞ MERKEZİNDE PLAJ VOLEYBOLU TURNUVASI

  Sivasspor İngiltere'den oyuncu aldı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.