21 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Emre ve Millî Takım

Bu hafta lig maçlarının en flaş oyuncusu Emre Belözoğlu oldu. Sivasspor maçının hemen başında sakatlanan Alex'in oyun kuruculuk görevini üstlenip F.Bahçe' yi ateşledi. Kornerden attığı gol mükemmeldi. Bunların hepsi Emre ve F.Bahçe adına çok sevindirici. Madalyonun diğer yüzü ise Milli Takımımızla alakalı. Geçen hafta içinde Milli Takımımızın Ukrayna ile özel maçı vardı. Emre sakatlığı sebebiyle Milli Takımdan affını istedi. Denizli'de 86 dakika forma giyen ve bu hafta üst düzey performans gösteren Emre'nin, sakatlık sebebiyle Milli Takımdan affını istemesi biraz garip bir durum.

Teknik Direktör Fatih Terim'le görüşmeden, Milli Takım sağlık ekibinden kendini sakata ayırtıp, hafta sonu kendi takımında 90 dakika, inanılmaz mücadele sergileyen Emre'nin Milli Takımdan "sakatım" diye affını istemesi hiç inandırıcı değil. Emre'nin yaptığı milliliğe uymayan bir davranış biçimi. Diğer oyuncuların lig maçları yok muydu? Ukrayna maçında Milli Takımda görev alan oyuncular, inanç ve motivastonu yüksek mücadeleleriyle Dünya Kupasına katılma yolundaki kalan 4 maçımız için güçlü ışıklar saçtı. Spor otoriteleri bu futbolumuzun sürmesi halinde 2010 Dünya Kupasına katılacağımız konusunda hemfikir oldular. Milli Takımımız Ukrayna ile değil de finallere gidiyor olsaydı, Emre yine sakatlık bahanesine sığınır mıydı bilemiyoruz. Ancak Terim'in de Emre konusunda olumlu düşünmediğini biliyoruz.

Emre'nin Ukrayna maçı kampına sakatlık bahanesiyle katılmaması yeni bir durum değil. Daha önce de Fransa ile oynadığımız maça aynı gerekçeyle gitmemişti. Ancak Fransa özel maçından 3 gün önce Kayseri'de oynanan Azerbaycan maçında, Terim Emre'yi oynatmamıştı. Belki bir tepkiydi Emre'nin Fransa'ya gitmemesi. Fatih Terim'in ise, Emre konusunda tavrı yok denemez. Çünkü Fatih Terim, sakatları sayarken Mehmet Aurelio dan bahsedip Emre den bahsetmemesini "unutkanlık" diye nitelemek fazla iyimserlik olur. İleride düşündüğü milli takım çekirdek kadrosunda Emre yi kafasından silmişti Terim. Sürece baktığımızda, Terim'in Emre'yi düşünmemesi anormal bir durum değil.

Geçmişinde millilik yaftasını defalarca taşımış yıldız bir oyuncunun böylesi bir davranış biçimi sergilemesi üzücü bir durum. Ama ne yazık ki; bu tip menfi örneklerin sayısı hayli fazla. Sporculuğun zirve noktası olan "Milli" lik makamı angarya görülmeyip, çağrıldığında koşarak gidilecek bir makam olarak görmek lazım. Bu heyecanı hissetmeyenlere, milli temsil görevi asla verilmemeli.

SAİD OKUR [email protected]

21.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ORUÇLU SPORCUYA TAVSİYE

  Sercan: Her takımda direkt oynarım

  Sağlam'dan muhabirlere baklava cezası

  4 KÜBALI BASKETBOLCU İSPANYA'YA SIĞINDI

  ESKİŞEHİRSPOR ETKİNLİĞİ MAHALLEDE YAPILDI

  KAMEL 1500 METREDE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

  Emre ve Millî Takım

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.