23 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Bu sezon 20'den fazla gol atarım

Geçen sezon 20 gol attın. Bu rakama ulaşacağını düşünüyor muydun?

Sezon başı bana sorulsa, normal olarak herhangi bir gol sayısı vermezdim. Çünkü bir sezon öncesinde yaşayacağınız sakatlıkları, iniş-çıkışları göremezsiniz. Kaç maç oynayacağınızı bile bilemezsiniz. Ama kendi açımdan şu anda geriye dönüp baktığımda attığım golün daha fazlasını atabileceğimi düşünüyorum. Bu sezon daha fazla atacağımı tahmin ediyorum.

Premier Lig ardından Fransa Ligi’nde forma giydin. Şimdi ise Türkiye’desin. Hayal kırıklığına uğradın mı, yoksa Süper Lig beklentilerini karşıladı mı?

İngiltere ve Fransa ligleri gibi önemli liglerde oynadım. Sonuçta Galatasaray da dünyanın en tanınmış takımlarından bir tanesi. O yüzden bu durum benim için hayal kırıklığı olarak nitelendirilemez. Onun haricinde Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı çok isterdim. Çünkü Galatasaray gibi bir takımın ikincilik ya da daha aşağısı gibi bir hedefi olamaz. Her zaman şampiyonluğu hedefler. Bu hedefi de takım olarak seneye yakalayacağımızı düşünüyorum.

Milli takım kariyerinin her zaman kulüp takımlarındaki kariyerinin önünde olduğu düşüncesine katılır mısın?

Evet, öyle gözükebilir. Ama Liverpool'da ve Lyon'da belirli sakatlıklar yaşadığım gerçeği de var. Bu sakatlıklar yüzünden de fazla ön plana çıkamamış olabilirim. Lyon’da ise Benzema tek forvet olarak oynuyordu. Tek forvet oynamamız sebebiyle de fazla forma şansı bulmadım. Aslından bu düşünceye çok katıldığımı söyleyemem.

Geçtiğimiz sezonu takım açısından nasıl değerlendirirsin? Takım sence neden başarısız oldu?

Hayal kırıklığı ile geçen bir sezon oldu. Sezonu beşinci tamamladık. UEFA Avrupa Ligi’ne katılacağız. Galatasaray gibi büyük bir camianın Şampiyonlar Ligi’nde olması lazım. Doğrusu hedeflerimizin çok daha ötede olması gerekir. O yüzden başarısız bir sezon geçirdik diyebilirim.

UEFA Kupası hedefi yeni kurulan bir takım için çok mu büyüktü? Biz içinde bulunduğumuz için hissetmedik. Ama sen dışarıdan da bakabiliyorsun…

Böyle bir sebep olduğunu düşünmüyorum. Galatasaray UEFA Kupası’na katılıyorsa, kazanma amacıyla katılıyordur. Hedefin bu olduğunu herkes biliyor. Kazanma amacınız yoksa hiç katılmayın daha iyi. Hamburg maçında bir şanssızlık yaşadık. O maç tüm sezonumuzu da etkilemiş olabilir. Yoksa UEFA Kupası’nı alabilirdik.

Sezon içinde teknik direktör değişikliği oldu. Bu değişiklik seni nasıl etkiledi?

Bu soruya benim futbolcu olarak cevap vermem doğru olmaz. Ben bu takımın bir parçasıyım. Bir futbolcuyum. Benim işimi yapmam gerekirdi. Ben de onu yapmaya çalıştım.

Sezonun tek hattrick’ini Beşiktaş’la ilk yarıda oynanan maçta yapmıştın. Ama ikinci yarıda yine Beşiktaş maçında çok net pozisyonlardan yararlanamadın.

Bu sadece benim başıma gelen bir şey değil. Sonuçta futbol oynuyorsunuz. Her zaman her maçta aynı performansı gösteremiyorsunuz. İlk Beşiktaş maçında bazı faktörler benden yanaydı. Ama ikinci maçta istediklerimiz olmadı. Bunu normal karşılamak gerekir.

Süper Lig’in kalitesi için ne söylersin?

Kaliteli bir lig. Herkes Galatasaray ya da Fenerbahçe’nin şampiyon olacağını, bu iki takım arasında rekabetin geçeceğini düşünüyordu. Ama Beşiktaş aradan sıyrıldı. Herkesin herkesi yenebildiği bir ligin kalite düzeyi de yüksektir.

Sezon içinde hangi maçta üzüldün?

Bir maç söylemek çok doğru olmaz. Bazı dönemlerde gelen kayıplarda üzüntüler yaşadık.

Tam 11 tane sarı kart gördün bu sezon. hücum oyuncusu olarak çok değil mi?

Bir forvet oyuncusu için 11 sarı kart gerçekten çok fazla. Ama diyalog sıkıntısı da çektim açıkçası. Ben hakemlere bir şeyler anlatmaya çalıştığımda, anlatamamanın sıkıntısını yaşadım. Biraz yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan kartlar gördüm. Tabii burada kendimden kaynaklanan sıkıntılar da oldu.

Türk medyası hakkına neler düşünüyorsun, zaman zaman eleştirildin?

Buraya geldiğimden beri basını fazla takip etmediğimi söylemeliyim. Ama bu buraya özgü yaptığımız bir şey değil. Kariyerime ilk başladığımda benim için ne yazılmış diye çok merak ederdim. Şu anda tecrübeli futbolcuyum. Artık takip etmiyorum. Basında çalışan ama futboldan anlamayan birçok insan var. Bu her yerde geçerli. Gazete sayfalarını doldurmak için haber yapıyorlar. Onların da hakkı, pek fazla da bir şey diyemiyorum. Yapacak fazla bir şey yok.

Avrupa’dan teklifler geliyor mu, bundan sonrası için neler söyleyeceksin?

Bir futbolcu geleceği için yorum yapmamalı. Şu anda baktığınız zaman Galatasaray’la iki yıl daha sözleşmem var. Onun haricinde umuyorum sezonu burada açarım. Kısa vadede hazırlık kampına Galatasaray’la başlayıp başarılı bir sezon geçirmek istiyorum.

Avrupa’da yabancı sınırlaması yok. Türkiye’de ise var. Bu konu için ner dersin?

Şu andaki kurallar bu şekilde. Bunu değiştirmek elimizde değil. Belki tümden bir değişim yapılacak. FIFA ya da UEFA tüm ülkeleri genel olarak kapsayan bir değişikliğe gidecek.

G.Saray taraftarı için ne düşünüyorsun?

Türkiye’de genelinde her şehirde, her takımda iyi taraftarlar var. Futbola karşı bir tutku var. Galatasaray’ın ise çok etkileyici bir taraftarı var. Sezon başından şampiyonluktan uzaklaşana kadar bizi hep desteklediler. Yarıştan kopunca tribünler biraz boşaldı ama bunun nedenini biraz da kendimizde aramalıyız. Onlar ellerinden geleni yaptılar.

Arda Turan, Mehmet Topal, Servet Çetin gibi oyuncular Avrupa takımları ile anılıyor. Bu isimlerin şansı nedir?

Gerçekten çok kaliteli futbolcular. Sadece Arda, Servet ve Topal değil. Bizle antrenmana çıkan birçok genç futbolcu arkadaşımız var. Hem bu genç arkadaşlarımız, hem de saydığınız isimlerin Avrupa’da oynayabileceğini düşünüyorum. Ama ülke değiştirmek çok kolay olmayacaktır. Giderlerse Galatasaray için dezavantaj olabilir. nRöportaj: Tarık Ünlütürk

23.08.2009


 

G.SARAY KAYSERİ ÖNÜNDE GALİBİYET ARIYOR

nTÜRKCELL Süper Lig'de bugün Kayserispor'u ağırlayacak olan Galatasaray, maçtan galip ayrılarak, yoluna firesiz devam etmek istiyor. Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Estonyalı rakibi Levadia'yı 5-0'la geçen ve grup maçlarına kalma yolunda çok önemli avantaj sağlayan sarı-kırmızılılar, başarılı performansını ligde de devam ettirmenin peşinde. Ligdeki ilk 2 maçında rakip filelere 7 gol gönderen Galatasaray'da, ilk 2 maçını berabere tamamlayan ve sadece 1 gol atabilen Kayserispor'u Ali Sami Yen Stadı'nda yenmenin hesapları yapılıyor. Sarı-kırmızılı ekipte Kayserispor maçı öncesi Linderoth ve Serkan Çalık'ın sakatlıkları bulunuyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı hakem Halis Özkahya yönetecek.

23.08.2009


 

YARALI TRABZONSPOR MANİSA'DA GÜLMEK İSTİYOR

nSÜPER Lig'de Manisaspor ile Trabzonspor, lig tarihinde 7. kez karşılaşacak. İki takım arasında geride kalan 6 müsabakanın 4'ü berabere biterken, takımlar 1'er maçta sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu karşılaşmalarda Manisaspor 7, Trabzonspor ise 6 gol atarken, son 4 müsabaka beraberlikle tamamlandı. Her iki takım da bugüne kadar evlerinde oynadıkları müsabakalarda galibiyet elde edemedi. Bugün saat 21.00'de Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak Manisaspor-Trabzonspor maçını Özgüç Türkalp yönetecek.

23.08.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

21.00 Galatasaray - Kayserispor: Halis Özkahya

21.00 Manisaspor - Trabzonspor: Özgüç Türkalp

21.00 Gaziantepspor - Ankaraspor: Süleyman Abay

21.00 Antalyaspor - Kasımpaşa: Hakan Özkan

23.08.2009


 

YASİN: SHAKHTAR DONETSK'i UKRAYNA'DA YENEBİLİRİZ

nSİVASSPOR'UN Fenerbahçe'den transfer ettiği defans oyuncusu Yasin Çakmak, Shakhtar Donetsk karşısında kendi seyircileri önünde aldıkları 3-0'lık mağlubiyetin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Şampiyonlar Ligi ve UEFA organizasyonlarında karşılaştıkları takımların gücünü herkesin bildiğini anlatan Yasin, "Anderlecht ve Donetsk'in nasıl bir takım olduğunu hepimiz biliyoruz. Kendimizi ona göre kıyaslamamız gerekiyor" diye konuştu." Shakhtar Donetsk rövanş maçında bir süpriz olabilir mi ?" şeklindeki bir soru üzerine de Yasin Çakmak, futbolun sürprizlerle dolu bir oyun olduğunu belirtti. "Neyin ne olacağı her zaman belli olmaz" diyen Yasin şunları söyledi: "Ukrayna'da çıkıp sahaya, iyi mücadele edersek ve iyi konsantre olursak bakarsınız orada galip gelebiliriz. Bu futbol, süpriz olabilir." Öte yandan, kendilerine kulüp bulmaları istenen Murat Erdoğan, Faruk ve Agbetu'nun Gaziantep, Denizli ve Eskişehir'in de aralarında bulunduğu Turkcell Süper Ligi takımları ile görüşme yaptıkları öğrenildi.

23.08.2009


 

Kenan Sofuoğlu umrede moral depolayacak

2007 Supersport Dünya Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, umreye gitti. 2007 Supersport Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu üstüne giydiği ihramıyla havalimanında bulunan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dört yıldır umreye gitmek için planları olduğunu anlatan Sofuoğlu, sezonun yoğunluğundan dolayı umreye gitmenin nasip olmadığını söyledi. 2009 yılındaki yarışların istediği gibi gitmediğini belirten Sofuoğlu, "Umreye giderek moral depolamak istiyorum. Orada 1 hafta kalabileceğim. Çünkü Almanya'daki yarışa yetişmem gerekiyor. Umrede depoladığım moralle yarışa girip kazanmak istiyorum." diye konuştu. Şu anki çalışmalarına da değinen Sofuoğlu, 2 gün önce Almanya'da test sürüşleri yaptığını belirtti. Hollanda'da bir test sürüşü olduğunu ifade eden Dünya Şampiyonu, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Umreden sonra Hollanda'da bir test sürüşü var. Motorda bir problemimiz var. Honda bunu gidermeye çalışıyor. Bu sorun sonuçta giderilecek. Kalan 4 yarışı kazanacağız. Şimdilik umreye gidiyorum. Hac için yeterli zamanım olduğunu düşünmüyorum. Umre için bile bu arayı zor buldum. Çünkü antrenmanlar çok yoğun."

23.08.2009


 

FİLENİN ASLANLARI "USAİN BOLT" TAKLİDİ YAPTI

nTÜRKİYE'DE düzenlenecek Avrupa Voleybol Şampiyonası finallerine hazırlanan (A) Milli Erkek Takımı, çalışmalarına İzmir'de devam ediyor. Ayyıldızlı takım oyuncularının, taktik idmanlarda Antrenör Fausto Polidori'nin istediklerini yerine getirdikçe kendilerine güvenlerinin yükseldiği bildirildi. İzmirliler'e çağrıda bulunan milli voleybolcular, ''Bizi izlemeye salona gelin, bizi destekleyin. Salonda maç izlemek televizyondan izlemeye benzemez'' dediler. Filenin Aslanları bu aralar 100 ve 200 metrelerde dünya rekoru kırarak şampiyon olan ''Usain Bolt'' taklidi yaparak, ''Biz de finallerde uçacak ve hedefimizi vuracağız'' diyorlar.

23.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.