24 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

5 yılın en kötü Beşiktaş'ı

TÜRKCELL Süper Lig'de 2009-2010 sezonuna büyük umutlarla başlayan, ancak ilk haftalarda ortaya koyduğu futbol ve aldığı sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Beşiktaş, son 5 sezonun en kötü başlangıcını yaptı. Ligde geride kalan 3 maçta 2 beraberlik, 1 de galibiyet alarak 5 puan toplayabilen siyah-beyazlılar, henüz 3. haftada 4 puan kaybı yaşadı. Lige çifte kupalı şampiyon unvanıyla giren ''Kara Kartallar'', ilk haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalıp, seyircisiz maçta BJK İnönü Stadı'nda Antalyaspor'u son 20 dakikada gelen gollerle 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılar, 3. haftada ise yılardır puan kaybetmediği rakibi Gençlerbirliği karşısında Ankara deplasmanından golsüz beraberlikle ayrıldı. Böylece sadece 2 puan toplayabildiği 2004-2005 sezonunun ilk 3 haftasından sonraki en kötü dönemini yaşayan Beşiktaş, yeni sezona kötü bir başlangıç yapmış oldu. Siyah-beyazlılar, bu sezon gol yollarında da sıkıntı yaşarken, 3 maçta sadece 3 gol atıp, yine son 5 sezonun gerisinde kaldılar. ''Kara kartallar'', ilk 3 haftalarda 2005-2006 sezonunda 7, 2006-2007 sezonunda 6, 2007-2008 sezonunda 9, geçen sezon ise 7 puan toplamıştı.

24.08.2009


 

GENÇLERBİRLİĞİ, BEŞİKTAŞ ÖNÜNDE ALINAN 1 PUANA SEVİNDİ

TÜRKCELL Süper Lig'deki 3. maçında Beşiktaş ile karşılaşan ve sahadan golsüz eşitlikle ayrılan Gençlerbirliği'nde, teknik direktör Thomas Doll, oyunun hakkının 0-0 olduğunu söyledi. Doll, Beşiktaş'ın iyi oyunculardan kurulu bir takım olduğunu belirterek ''Takımımı kutlamam gerekiyor. Taktiğimizi sahaya iyi yansıttık. Günden güne daha iyi işler yapıyoruz. İyi bir takıma sahibiz. Maçta, kazanma isteğinde takım olmaya çalıştık. 3 maçtır pozisyonlarımız var ama değerlendiremiyoruz. Performans olarak yüzde yüze yaklaştıkça, golleri de atacağız. 0-0 oyunun hakkı diyebiliriz'' diye konuştu. Alman teknik adam, Harbuzi sakatlanana dek oyuncu değiştirmediğinin hatırlatılması ve bunun bir yerlere mesaj olup olmadığı yönündeki soruya, ''Takımım iyi oynadığı için değişikliğe gerek yoktu'' cevabını verdi. Bu arada Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın, teknik kadro ve oyuncularını tek tek kutladığı öğrenildi.

24.08.2009


 

Bursa tribünlerinde bedava bilet kavgası

BURSASPOR Başkanı İbrahim Yazıcı, ''Taraftarların maç sırasındaki taşkınlıklarına anlam veremedim'' dedi. Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle ilk 20 dakikadan sonra iyi futbol oynadıklarını, 25. dakikada 1-0 öne geçtiklerini, ancak taraftarlar arasındaki kavga nedeniyle maçı rahat seyredemediklerini söyledi. Tribündeki olayların saha içindeki futbola da olumsuz yansıdığını ifade eden Yazıcı, ''Taraftarların maç sırasındaki taşkınlıklarına anlam veremedim. Bu görüntü Bursaspor taraftarına yakışmadı. Rahat maç seyredemedik. Galibiyet sevincini doyasıya yaşayamadık'' dedi. Yazıcı, bir gazetecinin ''Tribündeki olaylar, bir grup taraftara bedava bilet verildiği için çıkmış, doğru mu'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Böyle birşey yok. Biz hiçbir gruba, taraftar topluluğuna bilet vermedik'' dedi.

24.08.2009


 

Sivasspor bugün Ukrayna yolcusu

SİVASSPOR, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda FC Shakhtar Donetsk ile yapacağı rövanş maçı için bugün hava yoluyla Ukrayna'ya gidecek. İlk maçta sahasında FC Shakhtar Donetsk'e 3-0 yenilerek gruplara kalma şansını oldukça zora sokan Sivasspor, Ukrayna ekibi ile 25 Ağustos Salı günü deplasmanda yapacağı rövanş maçının hazırlıklarını tamamladı. Sivasspor'da kırmızı kart cezalısı kaleci Michael Petkoviç ve sarı kart cezalısı Sedat Bayrak ile sakatlığı süren golcü oyuncu Mehmet Yıldız, FC Shakhtar Donetsk karşısında forma giyemeyecek.

24.08.2009


 

FIFA, Erciyes'i uyardı

FIFA, Erciyesspor'dan, Macar futbolcu Balazs Toth'a olan borcunu ödemesini istedi. 2006 yılında Türkiye Süper Lig takımlarından Malatyaspor'un formasını giyen, ancak takımının küme düşmesiyle Erciyesspor'a kiralanan Macar futbolcu Balazs Toth, 2007 OcakMayıs döneminde kulübünden alacaklarını tahsil edemeyince Erciyesspor'u FIFA'ya şikayet etmişti.

24.08.2009


 

Eksik Fenerbahçe Diyarbakır deplasmanında 3 puan arıyor

FENERBAHÇE ile Diyarbakırspor, bugün yapacakları maçla birlikte ligde 21. kez karşılaşacak. Diyarbakır Atatürk Stadında saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Suat Arslanboğa yönetecek. Fenerbahçe'de sakatlıkları devam eden Alex, Mehmet Topuz, Deivid ve Deniz Barış bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek. Maç Lig TV'den canlı yayınlanacak. İki takım arasında 1977-78 sezonunda başlayan ve bugüne dek yapılan 20 lig maçının 11'ini sarı-lacivertliler kazanırken, 4 maçtan yeşil-kırmızılılar galip ayrıldı, 5 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Fenerbahçe'nin toplam 39 golüne, Diyarbakırspor 23 golle cevap verdi. İki takım ligde en son 2005-2006 sezonunda karşılaşırken, Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle İstanbul'da seyircisiz oynanan maç 2-2 berabere sonuçlanmış, Diyarbakırspor'un cezası nedeniyle seyircisiz, güvenlik nedeniyle de Malatya'da yapılan maçı ise Fenerbahçe 4-0 kazanmıştı. Diyarbakırspor'un ev sahibi takım sıfatıyla yaptığı maçlarda her iki ekip de 4'er galibiyet alırken, 2 maç ise berabere sonuçlandı. Yeşil-kırmızılılar, ev sahibi takım sıfatıyla attıkları 13 gole karşın, kalelerinde 15 gol gördü.

24.08.2009


 

West Ham'lı futbolcu evinde bıçaklandı

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından West Ham United'ın defans oyuncusu Calum Davenport ile annesi, Cuma gecesi evlerinde bıçaklandı. West Ham United Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Davenport ile 49 yaşındaki annesi, Cuma gecesi Londra'ya 92 kilometre uzaklıktaki Bedford'daki evlerine giren kişilerce bıçaklı saldırıya uğradı.İki bacağından bıçaklanan ve yaralarının ''ciddi'' olduğu belirtilen Davenport'un, ameliyat edildiği, annesinin durumunun ise daha iyi olduğu ifade edildi.

Bu arada, Bedfordshire polisi, olayla ilgili biri 25, diğeri 19 yaşındaki iki şüpheliyi gözaltına aldı.

24.08.2009


 

Beşiktaş umut vermiyor

Gerek hazırlık maçlarında, gerekse Süper Kupa ve lig mücadelelerinde görüldü ki Beşiktaş, defans problemini halletmiş ancak, orta saha ve hücumdaki sıkıntı devam ediyor. G.Birliği karşısında da aynı sıkıntı nüksetti. Uğurİnceman'lı defans ağırlıklı bir kadro ile oyuna başlayan Mustafa Denizli rakibine pozisyon vermedi ancak kendisi de gol pozisyonuna giremedi. Sağdan Erhan isabetsiz ortalar yaptı. Solda İbrahim Üzülmez hücumda etkisizdi. Kapanan takımlara karşı başarılı olamayan Holosko kayıp, Tello bilinen Tello değildi. Nihat istekli ama güçsüz göründü. Ernst ve Fink hücuma katkı sağlayamadılar.

Pas yüzdesi düşük, yardımlaşmasız bir orta saha mücadelesi ile ilk yarı bittiğinde Mustafa Denizli'den bir hamle bekledik. Ancak ne İsmail Köybaşı ne Rıdvan, ne de Nobre değişiklikleri işe yaramadı. Oysa yanında yedek kadronun en teknik oyuncusu Serdar Özkan oturuyordu. Kıvrak hareketlerle adam geçebilen, tehlikeli yerlerde faul kazandırabilecek bir oyuncuydu.

Oyunun kilitlendiği maçlarda skoru elde etmenin bir yolu da duran toplardır. Beşiktaş gerek korner gerekse faul atışlarında da oldukça etkisizdi. Maçın sonlarına doğru oyunu rakip sahaya yıkan sağdan soldan etkili hücumlar yapan Beşiktaş’ı beklerken, gol pozisyonuna giren, iyi mücadele eden bir Gençlerbirliği takımı gördük. Sivok ikinci sarıdan kırmızı görse belki sonuç değişik olabilirdi ancak beraberlik oynanan oyunun hakkıydı.

Beşiktaş da sıkıntı devam edecek gibi görünüyor. Yusuf ‘un bir an önce iyileşmesi, Nihat’ın form tutması ve artık kaçınılmaz olan iyi bir 10 numara transferinin bir an önce yapılması şart. Eğer bunlar olmazsa, rakiplerinin gücüne güç kattığı bir ligde, bu kadro ile Beşiktaş, 3 büyükler içinde, en az gol yiyen, en az gol atan ve en çok berabere kalan takım olacakmış gibi görünüyor.

NADİ AKSOY [email protected]

24.08.2009


 

Denizli umursamıyor

MUSTAFA DENİZLİ: BEŞİKTAŞ DÜZELECEK, KİMSE MERAK ETMESİN.

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, 0-0 biten Gençlerbirliği maçındaiyi oynamadıklarını söyledi. Mustafa Denizli, sahada oynamak için çıkan bir takımla rakibini oynatmamak isteyen bir takımın mücadele ettiğini belirterek, ''Pozisyonları etkili kullanmada sorun yaşadık. Çok fazla üretken olamadık. Bunun sonucunda da bu skor çıktı. Özellikle hücum bölgesinde etkili olmasını beklediğim futbolcular istenileni bugün ortaya koyamadı'' diye konuştu. Beşiktaş'ın neler yapabileceğini herkesin bildiğini ifade eden Denizli, şöyle devam etti: ''3 hafta sonunda düşündüğümüzün 4, iyimser olarak ise 2 puan gerisindeyiz. Sonuçta iyi oynamadık. Her geçen hafta oyunumuzu ilerletmemiz gerekiyor. Geçen hafta bunu gösterdik, ancak bu hafta rakip buna izin vermedi. Belirli konularda sıkıntılarımız var. Bunları hemen aşmak kolay değil. Ben bu takımın neler yapabileceğini biliyorum. Kimse merak etmesin.''

AURELİO GÜNDEMİMİZDE HİÇ OLMADI

Denizli, transferle ilgili yöneltilen bir soruya karşılık olarak, Mehmet Aurelio'nun gündemlerinde hiç olmadığını söyledi. Transfer döneminde koşulları en iyi biçimde kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Denizli, ''Eksik yerleri kapatmaya çalıştık. Geçen hafta yönetime İbrahim Kaş'ı söyledim. Bu hafta İbrahim'in transferi bitti. İbrahim bildiğimiz bir oyuncu, onun takıma neler katabileceğini hesaplayarak bu transferi istedim'' diye konuştu.

24.08.2009


 

Abdullah Avcı'dan Ümit Karan'a tepki

SÜPER Lig'de sahasında Eskişehirspor ile golsüz berabere kalan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da, teknik direktör Abdullah Avcı, Maçın 5. dakikasında 2-0 öne geçerdik diye düşünüyorum. Yakaladığımız önemli pozisyonları değerlendiremedik. İkinci yarı oyun dengelendi. Kazanamıyorsan da kaybetmeyeceksin. Bundan önceki iki haftada 4 puan aldık'' diye konuştu. Avcı, karşılaşma sırasında Eskişehirsporlu futbolcu Ümit Karan ile yaşadığı tartışma ile ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti: ''Ümit Türk futbolunun önemli golcülerinden bir tanesi. Oyunun içinde devamlı itiş-kakış yapan, faul kazanmaya çalışan bir oyuncu. Rakibin teknik direktörü ile konuşmayacak. Spor ahlakı içinde fair-play ruhunda, yanımızdakilere, etrafımızdakilere, altyapımızdakilere oyuncu yetiştirmeye çalışacağız. İnsan yetiştirmeye çalışacağız. Önce insanlık''

24.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.