25 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

DENİZLİ SONUNDA PATLADI

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Gençlerbirliği maçı sonrası kendisi ve takımı için yapılan eleştirilere sert cevap verdi. Denizli, Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında gazetecilerle sohbet etti. Gençlerbirliği karşılaşması sonrası yapılan eleştirilerle ilgili bir soru üzerine Denizli, ''Bu eleştirileri yapanların bildiği kadar, benim unutmuşluğum var. Kargalar bana kılavuzluk yapamaz. O zaman burnumuz kötü yerlere gider. Kargaların çeşitleri vardır; leş kargaları vardır, kılavuz kargalar vardır. İkisinden de hayır gelmez'' diye konuştu.

YARIŞ BU SEZON KEYİFLİ GEÇECEK

''Şimdi 7 puanda olsaydık, kimse ulemalık taslamayacaktı'' diyen Denizli, Beşiktaş'ın hiç yokmuş, sıfırmış gibi gösterilmek istendiğini kaydederek, şunları söyledi: ''Ben takımımdan çok memnunum demiyorum. Şu an istediğimiz çizgide değiliz. Bu sürece en az zararla atlatmak istiyoruz. Büyük takımları 3 hafta içinde yok etme durumuna getiremezsiniz. Biz bu yollardan yıllarca geçtik. Ben bu takıma olağanüstü güveniyorum. 12 haftada aldığımız sonuçları hiç umursamıyorum. Taraftarlarımız da takımın ne yapacağını biliyorlar ve görecekler de.'' Denizli, gazetecilerin ilk 3 hafta sonunda Galatasaray'ın şampiyon olacağı yönünde yorumlar yapılmaya başlandığını belirtmeleri üzerine, ''Bizi küme düşürenlerin Galatasaray'ı şampiyon yapması doğaldır'' dedi. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin lige iyi başladıklarını ve iyi kadrolar kurduklarını ifade eden Denizli, ''Şampiyonluk yarışı bu sezon çok keyifli geçecek. Galatasaray şampiyonluğun adaylarından birisi ama dünyanın hiçbir yerinde 3 haftada şampiyon ilan edilmez. Galatasaray'ın Avrupa'da aldığı başarılı sonuçlar ve attığı goller beni mutlu ediyor'' şeklinde konuştu.

BAŞKAN DEMİRÖREN'İN KENDİSİNİ ARAMASI

Denizli, karşılaşma sonrası Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in kendisini aradığı haberleriyle ilgili olarak da, şöyle konuştu ''Maçtan sonra başkan beni aramış, şöyle olmuş, böyle olmuş. Burada ne camianın ne de taraftarın kafasını karıştırmaya gerek yok. Yıldırım Demirören, geldiğim günden bu yana her maçtan sonra beni aramıştır. Her zaman söylediği sadece 2 şey vardı. Ya (Tebrikler), ya da (Geçmiş olsun, üzülmeyin) demiştir. Bunun dışında bir kelime yoktur. Bu tip haberler ne gerçektir ne de hoştur.'' Deneyimli teknik adam son 5 sezonun en başarısız başlangıcını yapmaları ile ilgili olarak da, ''Son 5 sezonda çok iyi başlangıç yapılmış da ne olmuş? 2 puanın ne önemi var. Bu takımın ne olduğunu ben de biliyorum futbolcularım da. Ayrıca bu takımın gidebileceği yeri de çok iyi biliyoruz'' dedi.

GÖKHAN'IN GİDİŞİ STRATEJİMİZİ DEĞİŞTİRDİ

Denizli, Galatasaray'a transfer olan Gökhan Zan'ın gidişinin tüm transfer stratejilerini değiştirdiğini kaydetti. ''O bölgeye değil, değişik bölgelere transfer yapabilirdik'' diyen Denizli, geçen sene savunmada oynayan 4 oyuncularından 2'sinin sezona ameliyatla başladığını, düşünmedikleri sakatlıklar yaşandığını ifade etti. İbrahim Toraman, Ekrem ve Delgado'nun uzun süreli sakatlıklarının bulunduğunu anlatan Denizli, ''Bunlara Yusuf eklendi. Nobre sezona çok sağlıklı başlayamadı. Daha sonra Bobo dizinden sakatlandı. Bütün bunları değerlendirdiğinizde 3 hafta içinde yaşananların çok büyük bir kayıp olmadığını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı. Denizli, formsuzluğu nedeniyle eleştirilen Nihat Kahveci'nin en memnun olduğu oyuncusu olduğunu söyledi. Nihat'ın hangi şartlarda mücadele ettiğini çok iyi bildiğini belirten Denizli, ''Nihat biyonik bir adam değil ki. Çalışmalara arkadaşlarından 1-1.5 ay geç başladı. Nihat buna rağmen iyi mücadele ediyor ve en önemli silahlarımızdan birisi.''

25.08.2009


 

SİVASSPOR, SHAKHTAR DONETSK'E KONUK OLUYOR

SİVASSPOR, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ukrayna'nın FC Shakhtar Donetsk takımı ile bugün deplasmanda yapacağı maçla birlikte Avrupa kupalarındaki 8. karşılaşmasına çıkacak. Olympiyskiy Stadyumu'nda yarın TSİ 19.00'da oynanacak karşılaşmayı İtalyan hakem Matteo Simone Trefoloni yönetecek. Temsilcimizde kart cezalısı kaleci Petkoviç ile sakatlığı geçmeyen golcü Mehmet Yıldız forma gigyemeyecek. Play-off turu ilk maçında sahasında rakibine 3-0 yenilerek Avrupa Ligi'nde gruplara kalma şansını oldukça zora sokan Sivasspor, Ukrayna'daki rövanş maçında prestij mücadelesi verecek. Avrupa kupalarında bugüne kadar 4'ü UEFA İntertoto Kupası'nda, 2'si Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, 1'i ise UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere 7 maç yapan Sivasspor, 7 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet elde etti. Sivasspor, FC Shakhtar Donetsk karşısında Avrupa arenasındaki 3. galibiyetine imza atmak için mücadele edecek.

25.08.2009


 

Trabzonspor için "kayıp ilânı" verildi

TRABZONSPOR, geçen sezon Ersun Yanal'ın takımdan ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine getirilen Belçikalı Hugo Broos ile lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde alınan sonuçlarla sezona kötü bir başlangıç yaptı. Bordo-mavililer, Broos yönetiminde ligde aldığı 2 yenilgi ve 1 galibiyet ile üçüncü hafta sonunda kendine 11. sırada yer bulurken, UEFA Avrupa Ligi'nde Toulouse FC'ye sahasında 3-1 yenilerek tur şansını büyük ölçüde zora soktu. Ligin ilk haftasında Sivasspor'u deplasmanda 2-1 yenen Karadeniz ekibi, ikinci haftada sahasında Diyarbakırspor'a 2-1, dün de Manisaspor'a deplasmanda 1-0 yenilmekten kurtulamayarak 3 haftada 3 puan toplayabildi. Öte yandan Trabzon'da yayınlanan yerel gazeteler, Trabzonspor'un Manisaspor yenilgisini, eleştirel başlıklarla sayfalarına taşırken, bölgesel Karadeniz Gazetesi, sürmanşetten, Trabzonspor taraftarları imzalı, ''Kayıp İlanı'' yayımladı. Kayıp ilanında şu ifadelere yer verildi: ''Lige 9 Ağustos'ta Sivas'ta muhteşem bir galibiyetle başladıktan sonra bizleri umutlandıran Trabzonspor'umuzundan, 15 gündür haber alınamamaktadır. Son olarak Manisa'da perişan halde görüldükten sonra tekrar kayıplara karışan takımımızın geleceğinden endişe etmekteyiz. Görenlerin insaniyet namına tarafımıza bildirmelerini rica ederiz.'' Kuzey Ekspres, Isaac'ın attığı golü kastederek, ''Silahımızla vurulduk. Bu şehir bunu hak etmiyor'', Karadeniz'den Günebakış, ''Binmişiz bir alamete...'', Taka, ''Çok acele kan aranıyor'', Karadeniz'den İlkhaber, ''Nereye gidiyoruz'', Türksesi ise ''Yine hüsran'' başlıklarını kullandı.

25.08.2009


 

Sorun, takım olamamak..

Trabzonspor'un kadrosu yeni değil. Uyum diye bahaneniz yok. Ama sanki yeni kurulmuş bir kadro gibi birbirine yabancı oyuncular bordo mavili formaları giyip sahaya çıkmışlar. Trabzonspor, çok efor sarfediyor. Top daha fazla Trabzonspor'da kalıyor ama üretkenlik sıfır. Kale önü üretkenliği sıfırdan da kötü. Koca 90 dakikada direkten dönen top dışında pozisyonu yok Trabzonspor'un. Burada Bross'u eleştirmemiz lazım. Gökhan-Umut-Alanzinho başlasa daha farklı bir sonuç olur muydu? Olabilirdi de. Colman geriye yardım eden bir oyuncu değil. Trabzonspor takım olamıyor. Takım olamayınca da, sol açığı sağa, sağ açığı sola monte ediliyor ki açıklar kapansın. Futbol satranç gibidir. Ne zaman nerede hangi hamleyi yapacağını bilmen lazım ve geri dönüşün yok. Trabzonspor'un hocası Bross, doğru taşlarla sahaya çıkacak ve o taşlarla doğru hamlelerde bulunacak. Yoksa bu işin faturası herkese çıkar. Bu takımın en iyi oyuncusu Yattara. En profesyoneli demiyorum, en iyisi Yattara. Defans yapmayı bilmese de, devamlılığı olmasa da oynamadığında aranılan tek oyuncu o.

Kadrosu şişkin bir takım Trabzon ama yedek kulübesinde oyunun seyrini değiştirecek 2 oyuncusu yok. Bu oyuncuları Bross bulmadı. Sadece Gabriç'i kendi aldırdı. Ama bu bahane değil. O zaman anlaşmayı imzalamayacaktı. Her şeyi kabul ettiğine göre, sorumluluk onda. Böyle dönemlerde yönetime, hocaya istifa et demek kolay yoldur. Camiada o birikim olursa yönetim de hoca da bunu hisseder ama gerek yok. Yönetim gidince takım şahlanmayacak. Hoca gidince de. Bu kadro vasatın üzerinde ama kesinlikle mükemmel bir kadro değil. Ve kesinlikle şampiyonluk kadrosu değil. Bu kadro önce takım oyunu oynamayı becerebilmeli. Manisa'nın Trabzon'u yenmesi sürpriz. Onlar da sadece direnerek ve 1 pozisyon bularak bunu yaptılar.

Sorun Trabzon takımının rakibini boğamamasında. Bu kadar sol ayaklı oyuncu başka bir takımda yok. Egemen kaptan diye oynamak zorunda değil. Formsuzsa formsuzdur. Yanal'ı kadroyu geniş kullanmıyor diye eleştirdik. Bross da aynısını yapıyor. Song-Giray'ı denemeli. Ceyhun-Tjikuzu modelinden neden vazgeçti bilmiyoruz? Bross, ofansı seven bir hoca ama elindeki malzeme buna izin vermiyor. Sağ beki olmayan, sağdan soldan orta gelmeyen bir takımda İbrahimoviç bile olsa gol atamaz. Umut bu maçta gol atsın diye sahaya çıktı ama Trabzonspor'un golünü yiyen adam oldu. Elbette kötü niyetli değildi ama forvet oyuncusu golü düşünene kadar ofsaytta olup olmadığını, topa hamlede bulunursam ofsayt olup olmayacağını düşünmeli. Selçuk'un gole giden topuna hareket edilmemesi gerektiğini Trabzonspor'da oynayan oyuncu bilmeli. Bilmiyorsa hafta için teorik ofsayt dersleri almalı.

Trabzonspor için zor günler başlıyor. Touluse ve Bursa maçlarında alınacak galibiyetler oyunculara özgüven kazandırır. Trabzon, Fransa'da tur atlayamasa bile galip gelebilir. Kendi sahasındaki Bursa maçı ise çıkış olabilir. Saha sonuçları idari bir takım sorunların habercisi olur. Kazanlar kaynar, yönetim değişir, Trabzonspor zaman kaybeder. Şu anda bunların bile konuşulması yanlış. Sezon başı, bu maçların telafisi var. Camia bardağın dolu tarafını görmesi gerekiyor.

KADİR BIYIKLI / [email protected]

25.08.2009


 

Galatasaray önüne geleni 4'lüyor

Turkcell Süper Lig'in 3. hafta mücadelesi 2 maç dışında tamamlandı. Ligin 3. haftasında pazar akşamı sahasında Kayserispor'u konuk eden Galatasaray, rakibini 4-1 yenerek puanını 9'a çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Galatasaray'ın gollerini Baros (2), Elano ve Makukula kendi kalesine attı. Kayserispor'un tek golü ise Makukula'dan geldi. Fenerbahçe ise maç eksiğine karşın 6 puanla ikinci sırada bulunurken, Gençlerbirliği ile deplasmanda golsüz berabare kalan Beşiktaş 5 puanla beşinci sırada bulunuyor. Bursaspor ise sahasında Ankaragücü'nü tek golle yenerek 6 puanla üçüncü sırada yer aldı. Toplam 11 golün atıldığı Turkcell Süper Lig'in 3. hafta mücadelesinde 4 maçı ev sahibi takım kazanırken, 3 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. Denizlispor-Sivasspor maçı 2 Eylül'de yapılacak.

25.08.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Gençlerbirliği-Beşiktaş : 0-0

Bursaspor-Ankaragücü : 1-0

İstanbul Büyükşehir Bld.-Eskişehirspor : 0-0

Manisaspor-Trabzonspor : 1-0

Galatasaray-Kayserispor : 4-1

Gaziantepspor-Ankaraspor : 1-1

Antalyaspor-Kasımpaşa : 2-0

Denizlispor - Sivasspor : (2 Eylül Çrş)

25.08.2009


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışmasında 2'şer golü bulunan Galatasaraylı Arda, Baros ve Kewell ile Fenerbahçeli Guiza, Ankaragücü'den Ceyhun, Manisaspor'dan Isaac, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan İbrahim Akın, Bursaspor'dan Ömer Erdoğan ve Sercan Yıldırım ile Diyarbakırspor'dan Tazemeta yer alıyor.

25.08.2009


 

HAFTANIN KARMASI

Seneceky (Ankaraspor), Ömer Erdoğan (Bursaspor), El Saka (Eskişehirspor), Ferhat (Manisaspor), Orhan Ak (Antalyaspor), Mehmet Nas (Manisaspor), Mustafa Sarp (Galatasaray), Harbuzi (Gençlerbirliği), Baros (Galatasaray), Arda Turan (Galatasaray).

25.08.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

Özgüç Türkalp

25.08.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

GALATASARAY

25.08.2009


 

4. HAFTANIN PROGRAMI

28 Ağustos Cuma: 21.00 Beşiktaş - Gaziantepspor. 29 Ağustos Cumartesi: 21.00 Kayserispor - Denizlispor, 21.00 Eskişehirspor - Antalyaspor, 21.00 Ankaragücü - İstanbul Büyükşehir Belediyespor. 30 Ağustos Pazar: 21.00 Sivasspor - Diyarbakırspor, 21.00 Trabzonspor - Bursaspor, 21.00 Kasımpaşa - Gençlerbirliği, 21.00 Fenerbahçe - Manisaspor. 31 Ağustos Pazartesi: 21.00 Ankaraspor - Galatasaray.

25.08.2009


 

PUAN DURUMU

Takımlar O G B M A Y Av P

1- GALATASARAY 3 3 - - 11 4 7 9

2- FENERBAHÇE 2 2 - - 5 - 5 6

3- BURSASPOR 3 2 - 1 5 4 1 6

4- İSTANBUL BŞ. BLD 3 1 2 - 4 2 2 5

5- BEŞİKTAŞ 3 1 2 - 3 1 2 5

6- ANKARASPOR 3 1 2 - 3 2 1 5

7- ESKİŞEHİRSPOR 3 1 2 - 3 2 1 5

8- MANİSASPOR 3 1 2 - 2 1 1 5

9- DİYARBAKIRSPOR 2 1 1 - 4 3 1 4

10- GENÇLERBİRLİĞİ 3 - 3 - 1 1 - 3

11- TRABZONSPOR 3 1 - 2 3 4 -1 3

12- ANTALYASPOR 3 1 - 2 2 3 -1 3

13- GAZİANTEPSPOR 3 - 2 1 4 5 -1 2

14- ANKARAGÜCÜ 3 - 2 1 3 4 -1 2

15- KAYSERİSPOR 3 - 2 1 2 5 -3 2

16- SİVASSPOR 2 - - 2 1 5 -4 -

17- KASIMPAŞA 3 - - 3 2 7 -5 -

18- DENİZLİSPOR 2 - - 2 1 6 -5 -

25.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: yemek tarifleri- Risale Çocuk- yemek tarifleri - Risale-i Nur- Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yemek Tarifleri - Makdis