28 Ağustos 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

‘Zeytinin hayali’

Gündemden hiç düşmeyen, Müslümanların kanayan yaralarından biri olan Filistin meselesi çizgi-sinema oldu. 4 Eylül’de 100 kopya ile bütün Türkiye’de vizyona girecek.

“İstanbul’un Fethi ve Fatih Sultan Mehmet” çizgi filmlerinin yapımcısı da olan Ella Çizgi Film, İstanbul stüdyolarında 1992 yılından beri birçok çizgi film projesine imza attı. Projelerinde çocukların olumsuz psikolojik faktörlerden korunmasını hedefledi ve seçilen senaryolarla olumlu alternatifler oluşturmaya çalıştı. Ella Çizgi Film 2005 yılından itibaren ise, gündemden hiç düşmeyen Filistin Meselesi ile ilgili olan “Zeytinin Hayali” isimli Çizgi-sinema filmi projesini gerçekleştirmek için çalışmalara başlar. Birçok alternetif senaryo arasından Filistin’li bir kızın hayat hikâyesi seçilir ve 2007-2008 yıllarında filmin yapımı gerçekleştirilir. “Zeytinin Hayali” filmi ülkemiz açısından birçok “ilk”leri de beraberinde getirmektedir. Bunlardan en önemlisi, ülkemizde sinema formatında yapılan ilk çizgi film olmasıdır. “Zeytinin Hayali” filmi 4 Eylül’de 100 kopya ile bütün Türkiye’de vizyona girecek.

Ayrıca filmin temel ekibi yanı sıra senaryo, storyboard, layout, key animation, inbetween, clean up, ink paint, compositing, dublaj ve montaj alanında iki yüz elliden fazla san'atçıyla ve danışmanla çalışılmış. Dileriz filmi duyan herkes herkese duyursun, anlatsın ve desteksin. Ramazan’da Filisitin için yaptığımız duâlara böyle bir desteği eklemekten neden kaçalım ki? ELLA YAPIMLARI Afacanlar Serisi, Alfabe, Ali Baba, Aslancık Ailesi, Ayncalut Aslanı, Eğitim Programları, Endülüs’ün Fethi, Fatih Sultan Mehmet, Hayvanlar Alemi, İnci Adası, Kaptan Ömer, Nasreddin Hoca, Seera, Selahaddin Eyyubi, Sonsuza Yolculuk, Umut Serisi, Sevimli Kahramanlar. Daha geniş bilgiye; “www.ellacizgifilm.com” ve “www.zeytininhayali.com” internet adreslerinden ulaşabilirsiniz. FİLMİN KONUSU: Filmin senaryosu 1940’lı yıllarda Kudüs’ün “Ayn Karim” Köyünde doğan bir kızın gerçek hayat hikâyesinden uyarlanmış. Filmdeki baş kahramanlar nine ve torununun çevresinde gelişen olaylar, Filistin’de yaşananların çocuklar üzerindeki etkileri ve sosyal yansımalarıyla, vatan sevgisi ve toprağa olan bağlılık ön plana çıkmakta.

RECEP BOZDAĞ / İSTANBUL

28.08.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Zeytinin hayali’

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.