07 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

‘12 DEV ADAM’ BUGÜN LİTVANYA KARŞISINDA

36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası finalleri bugün Polonya'da start almaya hazırlanırken, (A) Milli Takım, ilk maçını Litvanya ile yapacak. Şampiyonada Litvanya, Bulgaristan ve Polonya ile birlikte (D) Grubu'nda yer alan ''12 Dev Adam'', maçlarını Wroclaw kentinde oynayacak. İlk mücadelesini bugünTSİ 22.15'de Litvanya'ya karşı verecek milliler, ardından 8 Eylül Salı günü Bulgaristan, 9 Eylül Çarşamba günü de ev sahibi Polonya ile oynayacak. Karşılaşmaların ardından (D) Grubu'nda sonuncu olan ekip turnuvaya veda edecek ve ilk 3 sırayı alan ekipler ise (C) Grubu'nda ilk 3 sırayı alan rakiplerine karşı ikinci sıralama grubu maçlarını oynamak üzere Lodz kentine geçecek.(D) Grubu karşılaşmalar 8 bin seyirci kapasiteli Centennial Hall'da yapılacak.

TARİHİNDE 892. MAÇA ÇIKIYOR

Finallerin ilk gününde Litvanya ile karşılaşacak (A) Milli Takım, tarihindeki 892. maçına çıkacak. (A) Milliler, 73 yıllık tarihinde yaptığı 891 maçın 459'unu kazanırken, 430 maçtan yenilgiyle ayrıldı. Milliler, 2 karşılaşmada da berabere kaldı. Ay-yıldızlılar, tarihindeki ilk maçını, Yunanistan ile 24 Haziran 1936'da yaptı. Beyoğlu Halkevi Salonu'nda yapılan maçı, Türkiye 49-12 kazandı. İlk resmi maçını ise 1936'da Berlin'de düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda Şili ile oynayan milliler, 7 Ağustos 1936'da yapılan karşılaşmada rakibine 30-16 yenildi.

LİTVANYA TERS GELİYOR

''12 Dev Adam'' son 3 şampiyonada ilk maçlarda, Litvanya karşısında 2 yenilgi, 1 galibiyet aldı. 2005 yılında yapılan 34. Avrupa Şampiyonası'nda ilk maçında karşılaştığı Litvanya'ya 87-75 yenilen milliler, 2006 yılında 15. Dünya Şampiyonası'nda ilk maçında yine Litvanya ile karşı karşıya gelmiş ve maçtan 76-74 galibiyetle ayrılmıştı. (A) Milli Takım, 35. Avrupa Şampiyonası'nda da ilk maçında Litvanya ile karşılaşmış ve rakibine 86-69 yenilmişti. Öte yandan (A) Milli Takım, bugüne dek Litvanya ile yaptığı 17 maçta 3 galibiyet, 14 yenilgi aldı. Güçlü rakibiyle oynadığı 17 maçta rakip potalara toplam bin 181 sayı atarken, kendi potasında ise bin 381 sayı gördü.

07.09.2009


 

MİLLİLER UMUT DOLU

A MİLLİ Takım'da Estonya karşısında elde edilen 4-2'lik galibiyetin sevinci yaşanıyor. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Sercan, Önder ve Servet her şeye rağmen galibiyetin mutluluğunu yaşadıklarını kaydettiler. Semih'in cezalı Nihat'ın da sakat olması nedeniyle kadroda yer bulan Sercan Yıldırım, "Öncelikle Fatih hocam bana şans verdiği için mutlu oldum. İyi bir maç oldu. Şanssız goller yedik. Ancak iyi oynadık. Şimdi önümüzde Bosna karşılaşması var. Bosna Hersek'i yenmek istiyoruz." dedi.

ÖNDER TURACI İLK DEFA MİLLİ OLDU

Başarılı defans oyuncusu Servet Çetin de, "Pas yapmakta biraz zorlandık ama kazanmasını bildik. Üç puana ulaştığımız için sevinçliyiz. Gökhan'ın sakatlığı bizi üzdü. Ancak tabii ki milli takımımız geniş bir kadroya sahip. Her oyuncunun alternatifi var. Bosna Hersek maçına iyi hazırlanarak kazanmak istiyoruz." dedi. Hafta içinde FİFA'dan çıkan izinle A Milli Takım formasını ilk kez bu maçta giyen Önder Turacı ise, Türk Milli Takımı'nda oynamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Estonya karşısında zaman zaman zorlandıklarını belirten Turacı, ancak sonradan toparlanarak maçı kazanmasını bildiklerini ifade etti.

07.09.2009


 

Federasyon üyesi Levent Kızıl'a tehdit mesajı çekildi

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl, milli maçta bilet vermedikleri için Kayseri'deki Grup 38 Taraftarlar Derneği adına kendisine tehdit mesajı çekildiğini bildirdi. Kızıl, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kadir Has Stadı'nda Türkiye ve Estonya arasındaki milli maçta, Türk Milli Takımı'nın çok güzel bir atmosferde, güzel bir galibiyet aldığını ifade etti. Maç öncesi tatsız bir olay da yaşadığını bildiren Kızıl, Grup 38 Taraftarlar Derneği'nin kendilerinden bilet talebinde bulunduğunu, ancak toplu bilet uygulaması olmadığı için bu talebi geri çevirdiklerini dile getirdi. Taraftar derneklerinin bilet istemesinin Türk futbolunun ''kanayan yarası'' olduğunu belirten Kızıl savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

07.09.2009


 

İSPANYA 7'DE 7 YAPTI

Futbolda 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta Estonya'yı 4-2 yenen Türkiye, puanını da 11'e çıkardı. Türkiye, grupta üçüncü sıradaki yerini korudu. Estonya, 5 puanla grubun beşinci sırasında kalırken, Ermenistan'ı deplasmanda 2-0 yenen Bosna Hersek ise puanını 15'e çıkardı ve gruptaki ikinciliğini sürdürdü. Ermenistan ise 1 puanla grupta son sırada yer aldı. Lider İspanya evinde Belçika'yı 5-0 yenerek puanını 21'e çıkardı.

07.09.2009


 

MİLLİLERİN 600. GOLÜ ARDA'DAN

TÜRKİYE Estonya karşısında 4-2 galibiyetle ayrıldığı maçta Arda'nın 61. dakikada kaydettiği üçüncü golümüz Milli Tamımızın 600. golü olarak tarihe geçti. Maçın ikinci yarısına 2-1 önde başlayan millilerimiz, rakibin golüne engel olamayınca skor 2-2 oldu. Galibiyette önemli katkısı bulunan Arda, 61. dakikada milli takımımızı yeniden öne geçiren golü attı.

07.09.2009


 

Ankaraspor ve A.Gücü'ne ihtar

FUTBOL Federasyonu Ankaragücü ve Ankaraspor kulüplerine ihtar verme kararı aldı. Ankaraspor'un müsabakalara katılmasının engellenmesi gündeme geldi. TFF Yönetim Kurulu, Kayseri'de, Mahmut Özgener başkanlığında olağanüstü toplandı. TFF Üyesi Yunus Egemenoğlu, her iki kulübe ihtar verildiğini açıkladı.

07.09.2009


 

Rus Safina 3. turda veda etti

DÜNYA klasmanında bayanların 1 numaralı ismi Rus Dinara Safina, sezonun 4. ve son ''Grand Slam'' mücadelesi olan 129. ABD Açık Tenis Turnuvası'nda 3. turda elendi. Dinara Safina, New York kentindeki USTA Tenis Merkezi Kortları'nda Çek Petra Kvitova ile karşılaştı. Kvitova'ya 6-4, 2-6 ve 7-6 (5)'lık setlerle 2-1 yenilen Safina, turnuvaya veda ederek, hayranlarını üzdü.

07.09.2009


 

Veteran güreşçi güreşirken öldü

ABD'Lİ güreşçi Michael Cain (52), Finlandiya'da devam eden Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası'nda, müsabaka sırasında kalp krizi geçirerek, hayatını kaybetti. Finlandiya'nın Kouvola kentinde cuma günü başlayan ve bugün sona erecek Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası, üzücü bir olaya sahne oldu. 130 kiloda güreşen ABD'li güreşçi Michael Cain, turnuvanın açılış müsabakasında Fin Harri Niemi ile güreştiği sırada kalp krizi geçirip, yaşamını yitirdi. Cain'i hayata geri döndürme çabaları başarısız kaldı.

07.09.2009


 

ELANO VE DOS SANTOS'LU BREZİLYA ARJANTİN'İ YENDİ

n2010 Dünya Kupası Güney Amerika eleme grubu maçında Brezilya, Arjantin'i deplasmanda 3-1 yendi. Arjantin'in Rosario kentindeki Merkez Stadı'nda oynanan maçı 42.000 kişi izlerken, karşılaşmanın açılış golünü 24. dakikada Brezilya Luisao ile atarken, 31. dakikada golcü futbolcusu Luis Fabiano, ''Sambacılar''ı 2-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0'lık Brezilya'nın üstünlüğü ile biterken, ikinci yarının 65. dakikasında Arjantinli Jesus Datolo takımının tek golünü kaydetti. Maçın skorunu 67. dakikada Brezilyalı futbolcu Luis Fabiano 3-1 olarak belirledi ve Brezilya'ya 3 puanı getirdi. Brezilyanın ilk 11'inde Galatasaraylı Elano ve Fenerbahçe'de forma giyen Andre Santos'da yer aldı. Brezilyanın ilk golündeki asistin sahibi Elano, 68. dakikada yerini Dani Alves'e bırakırken, Andre Santos karşılaşmanın sonuna kadar oynadı.

07.09.2009


 

MESUT ÖZİL'İN ALMANYA FORMASIYLA İLK GOLÜ

nALMAN Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen'de oynayan Mesut Özil, Alman (A) milli takımında ilk golünü attı. Leverkusen'de oynanan dostluk karşılaşmasında Almanya, Güney Afrika'yı 2-0 yendi.Mesut'un ilk kez 11 kişilik kadroda yer aldığı maçta 35. dakikada Mario Gomez'in golüyle Almanya 1-0 öne geçti. Almanya Mesut'un 77. dakikada kaydettiği golle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Maç sonrası yaptığı açıklamada, istediği her şeyi başardığını ve gösterdiği performansından memnun olduğunu belirten Mesut Özil, takım olarak da iyi oynadıklarını kaydetti. Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw de Mesut'un performansından memnun olduğunu, çok az top kaybettiğini söyledi. Ayrıca Löw, Mesut'un ofansif yönünü beğendiğini ancak defansta kendisini geliştirmesi gerektiğini dile getirdi.

07.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.