10 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Derbinin hakemi Bülent Yıldırım

TÜRKCELL Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında 12 Eylül Cumartesi günü yapılacak sezonun ilk lig derbisini hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Bülent Yıldırım'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Alper Ulusoy yapacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak dev maçın dördüncü hakemi ise Süleyman Abay.

BİLETLER TÜKENDİ

Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında 12 Eylül Cumartesi günü yapılacak sezonun ilk lig derbisi kapalı gişe oynanacak. Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak maç için dün sabah Biletix'ten satışa sunulan biletlerin tamamının tükendiği açıklandı. Biletix'in internet sitesinden yapılan duyuruda, ev sahibi Galatasaraylı taraftarlara ayrılan tüm biletlerin satıldığı bildirildi. Derbide konuk Beşiktaşlı taraftarlara ayrılan biletlerin ise İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında alınacak karar sonrası satışa sunulacağı duyuruldu.

HAFTANIN PROGRAMI

5. haftada maçları yönetecekler hakemler şöyle: 12 Eylül 2009 Cumartesi, 21:00 Denizlispor - Diyarbakırspor: Hüseyin Göçek, 21:00 Kayserispor - Ankaraspor: Abdullah Yılmaz, 21:00 Manisaspor - Sivasspor: Fırat Aydınus, 21:00 Galatasaray - Beşiktaş: Bülent Yıldırım, 13 Eylül 2009 Pazar, 17:00 İstanbul Bşb - Trabzonspor: Bünyamin Gezer, 21:00 Bursaspor - Fenerbahçe: Deniz Çoban, 21:00 Gaziantepspor - Kasımpaşa: Aytekin Durmaz, 21:00 Gençlerbirliği - Eskişehirspor: Mustafa Kamil Abitoğlu. 21:00 Antalyaspor - Ankaragücü: Cüneyt Çakır

10.09.2009


 

EN DEV 3. TAKIM OLDUK

''12 Dev Adam'', 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden takımlar arasında, en uzun boy ortalamasına sahip üçüncü takım oldu. Polonya'da devam eden şampiyonada (D) Grubu'nda gösterdiği başarılı performansla yoluna devam eden milli takımda yer alan 12 oyuncunun boy ortalaması, 2.01 olurken, Ömer Aşık, 2.14 metrelik boyuyla takımın en uzun oyuncusu olma özelliğini taşıyor. Engin Atsür ve Ender Arslan ise millilerin kısa oyuncuları olarak karşılaşmalarda boy gösteriyor. Şampiyonanın en uzun boylu oyuncularının yer aldığı Yunanistan'da ise kadrodaki 12 oyuncudan 7'si, 2 metrenin üzerinde olmasıyla dikkati çekiyor. Bu kategoride, ikinciliği 2.02 boy ortalamalarıyla Almanya ve Slovenya elde ederken, üçüncülüğü Türkiye ile birlikte Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Rusya paylaşıyor.

EN KISA TAKIM İSRAİL OLDU

İsrail, 1.96 boy ortalamasıyla şampiyonanın en kısa takımı. Şampiyonanın en kısa takımları sıralamasında ise Fransa 1.97 ortalamayla ikinci sırada yer alırken, şampiyonanın evsahibi Polonya, Letonya ve İspanya ise bu kategorinin üçüncüsü oldular. 22 yaş ortalamasıyla Sırbistan, şampiyonanın en genç takımı takımı olarak dikkati çekiyor. ''En genç takım'' sıralamasında 24 yaş ortalamasıyla Fransa ikinci, 25 yaş ortalamasına sahip (A) Milli Takım da bu kategoride Rusya, Yunanistan ve Almanya ile üçüncülüğü paylaştı. ''En yaşlı takımlar'' sıralamasında ilk sırayı 28 yaş ortalamasıyla Slovenya ile Hırvatistan alırken, Letonya, Makedonya, Büyük Britanya ve Litvanya, 27 yaş ortalamasıyla en yaşlı ikinci takımlar olarak mücadele ediyor. İspanya ve Bulgaristan da 26 yaş ortalamasıyla bu kategorinin üçüncüsü oldu.

ŞAMPİYONANIN ''EN ...'' OYUNCULARI

36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda yer alan oyuncular arasında en uzun basketbolcu, 2.18'lik boyuyla Yunan Kostas Koufos oldu. Genç pivotu 2.17'lik boyuyla Sırp Kosta Perovic takip ederken, Yunanistan'da forma giyen Andreas Glyniadakis, şampiyonanın en uzun üçüncü oyuncusu olma özelliğine sahip. Makedonya'nın oyun kurucusu Dimitar Mirakovski ile Polonya'dan Krzysztof Szubarga, 1.78'lik boylarıyla şampiyonanın en kısa oyuncuları. En kısa oyuncular sıralamasında ikinciliği Litvanya'da forma giyen 1.80 boyundaki Andrius Mazutis elde ederken, Büyük Britanyalı basketbolcu Flinder Boyd 1.82'lik boyuyla bu sıralamada üçüncü sırayı aldı. Polonya'nın tecrübeli forveti Adam Wojcik, şampiyonanın en yaşlı oyuncu olarak karşılaşmalarda yer alıyor. 39 yaşındaki basketbolcu, Türk Milli Takımı'nda yer alan 1988 doğumlu Barış Hersek'ten 18 yaş büyük olmasıyla dikkati çekiyor.

Şampiyonanın en yaşlı oyuncuları kategorisinde, Makendonyalı 37 yaşındaki oyuncu Pero Blazevski ikinci sırada bulunurken, üçüncü sırayı ise 36 yaşındaki oyuncular Makedonyalı Vrbica Stefanov ve Büyük Britanyalı Nate Reinking aldı. Şampiyonanın en genç oyuncuları ise İspanya'dan Ricky Rubio (19) ve Bulgaristan'dan Bozhidar Avramov (19) oldu. Takımlarda 20 yaşında olan oyuncuların fazlalığı göze çarparken, Fransalı Antoine Diot, Almanyalı Tibor Pleiss ve Elias Harris, Sırbistanlı Milan Macvan ve Yunan Kostas Koufos ile Nick Calathes, şampiyonanın en genç oyunları arasında yer aldı.

10.09.2009


 

HİDAYET: DAHA ÇOK YOLUMUZ VAR

MİLLİ basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Bulgaristan maçını kazandıkları için yaşadıkları memnuniyeti dile getirerek, ''Daha önümüzde çok yol var. Bugün de Polonya ile karşılaşacağız. Güçlü bir rakip, kendimizi görmemiz açısından bu mücadele önemli olacak'' dedi. Sinan Güler ise değerlendirmesinde, kendilerini yormadan, kolay bir galibiyet elde ettiklerini, Polonya'yı da yenip, grupta 3'te 3 yapmak istediklerini ifade etti.

10.09.2009


 

YATTARA YİNE YOK

TRABZONSPOR'DA sezon öncesi Standard Liege ile yapılan hazırlık maçında ayak bileğinden sakatlanan ve bu sezon forma şansı bulamayan Gineli oyuncu İbrahima Yattara'nın İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında da forma giyemeyeceği bildirildi. Kulüp futbol şube sorumlusu Dr. İhsan Alioğlu, Yattara'nın ayak bileğini kullanmakta sıkıntı ve tereddüt yaşadığını belirterek, ''Bu nedenle hoca onu görev alabilecek durumda görmedi. Biraz daha bireysel çalışmasını talep etti. Onun için takımdan ayrı salonda koordinasyon çalışıyor. Bu da demektir ki hoca onu hafta sonu düşünmüyor'' dedi.

Yattara'nın güven sorununu henüz tam olarak aşamadığını anlatan Alioğlu, ''Dönme hareketlerinde güvensiz, yere sağlam basamıyor. Hoca da üst düzey kullanılamayacağı için o riski göze alamam dedi. Bu nedenle biraz daha koordinasyon ve güven duygusunu geliştirici tıbbi bir uygulama talep etti'' diye konuştu. Alioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçındaki taktik antrenmanlarda da Yattara'nın yer almadığını belirterek, şöyle konuştu: ''Hocanın prensipleri var. 'İki gün antrenmanda kullanamadığım oyuncuyu ekibime katmam' diyor. Oyuncu bu süreci tamamlaması için İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında olmayacak. Ondan sonraki hafta durumu netlik kazanacak.''

10.09.2009


 

F.Bahçe ve G.Saray'ın hakemleri belli oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile Hollanda temsilcisi Twente arasında 17 Eylül Perşembe günü İstanbul'da oynanacak karşılaşmayı İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Claudio Circhetta yönetecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 22.05'te başlayacak karşılaşmada, Circhetta'nın yardımcılıklarını Francesco Burgina ve Raffael Zeder yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Nikolaj Hanni olacak. Galatasaray ile Yunanistan temsilcisi Panathinaikos arasında 17 Eylül Perşembe günü oynanacak karşılaşmayı ise İtalya Futbol Federasyonu'ndan Paolo Tagliavento yönetecek. Başkent Atina'daki OACA Spiros Louis Stadı'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak karşılaşmada Tagliavento'nun yardımcılıklarını Luca Maggiani ve Elenito Di Liberatore yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi olarak da Antonio Damato görev yapacak.

10.09.2009


 

NECATİ ATEŞ ANTALYA'DA "10 NUMARA" YI KAPTI

ANTALYASPOR Basın Sözcüsü Tahir Görgülü, takımın ''10 numara''sına Necati Ateş ile birlikte kavuştuğunu söyledi. Tahir Görgülü, yaptığı açıklamada, transfer sezonunun son gününde kadrolarına kattıkları milli golcü Necati Ateş'in Antalyaspor'un 10 numaralı formasını giyeceğini bildirdi. Görgülü, şunları kaydetti: ''Antalyaspor'un 10 numarasını Necati Ateş giyecek. Antalyaspor'un 10 numaralı formasını giyecek oyuncusu yoktu. Şimdi Necati Ateş'e 10 numaralı forma verildi. Bu görevi Ateş'in layıkıyla yapacağına inanıyoruz. Necati Ateş kısa sürede takıma uyum sağladı. Performansı çok iyi. Eksikliği yok. Ateş, takımı sürekleyecek diye düşünüyoruz. Ona inanıyor ve güveniyoruz. Forvet eksikliğimiz Ateş ile giderildi.''

10.09.2009


 

MAÇTAN SONRA NADAL'I ÖPEN GENÇ TUTUKLANDI

129. ABD Açık Tenis Turnuvası'nda maç sırasında korta inip, İspanyol tenisçi Rafael Nadal'ı öpen bir erkek hayranı tutuklandı. 4. tur mücadelesinde Fransız Gael Monfils'i 3-1 yenen 3 numaralı seribaşı Nadal, maçın bitiminde ilginç bir olayla karşılaştı. Oturduğu yerden hızla kalkıp, galibiyeti kesinleşen Nadal'ın yanına koşarak, onu öpen tenissever, güvenlik güçlerince tutuklandı. Turnuvanın sözcüsü Tim Curry, polisin, Nadal hayranını, ''bir spor karşılaşmasına müdahale ettiği'' gerekçesiyle tutukladığını belirtti. Nadal ise ''Benim için sorun yoktu. Sevimli bir delikanlıydı. 'Seni seviyorum' dedi ve öptü'' diye konuştu.

10.09.2009


 

SİVAS'TA EN KİDEMLİ PETKOVİÇ

SİVASSPOR'UN şu anda kadrosunda yer alan yabancı oyuncular arasında en kıdemlisi Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç olarak göze çarpıyor. Süper Lig'deki 5. sezonunu yaşayan Sivasspor'un bu sezon kadrosunda Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç, Kongolu savunma oyuncusu Pierre Emmanuel Mbemba, Fransız golcü Yannick Kamanan, Nijeryalı gole dönük orta saha oyuncusu Akeem Oriyomu Agbetu ve Gabonlu orta saha oyuncusu Bruno Zita Mbanangoye bulunuyor.

10.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.