11 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Dört dörtlük dergiler

YENİ ASYA DERGİ GRUBU AYLIK DERGİLERİNİN EYLÜL SAYILARI VE KÖPRÜ DERGİSİNİN 107. SAYISI; ÇOCUKLARA, GENÇLERE, AİLEYE VE BİLİMSEL MAKALE OKUMAK İSTEYENLERE SAYFALARINI AÇIYOR.

GENÇ YAKLAŞIM

“GENÇ Yaklaşım Dergisi Eylül sayısında karanlık darbe yıllarına ışık tutuyor!” Yayın hayatında 5 yılı geride bırakan Genç Yaklaşım, yenilenen kadrosuyla 6. yaşını kutladı. Derginin yeni Yayın Koordinatörlüğünü Faruk Saim Akhan yürütürken, Editörlük görevini Murat Çetin ve Mehtap Yıldırım paylaşıyor. Bizi biz yapan değerleri kaybetmeden gençliğini yaşamak isteyenlere alternatif sunan Genç Yaklaşım, kişisel, sosyal, psikolojik, kültürel, edebî ve mizahî yaklaşımlarıyla yalnızca gençlerin değil, genç hissedenlerin de okuma açlığını gideriyor.

Genç Yaklaşım Eylül sayısında neler var?

Dergi’nin bu ay ki dosya konusu “darbeler”. Genç Yaklaşım bu sayıda okurlarını demokrasinin ayaklar altına alındığı darbe yıllarına götürüyor.

Adem Ölmez, Türkiye’de artık gelenekleşen darbelerin Osmanlı’dan günümüze tarihsel bir özetini yaparken, Ahmet Tahir Uçkun; darbeleri, ülkemize verdiği zararlardan dolayı “münafıkane bir hareket” olarak değerlendiriyor. “Askerî darbe yapmak ahlâksızlıktır” sözünün sahibi, ünlü senarist ve yönetmen Sırrı Süreyya Önder ile darbeler üzerine yapılmış çok özel bir sohbet Genç Yaklaşım okuyucularını bekliyor. Özkan Erdem “Darbeler dönemi hesaplaşılmadan kapanmaz” diyen Genç Siviller’in kurucusu Turgay Oğur ile 12 Eylül darbesini konuşuyor. Dosya konusunun dışında; Faruk Çakır “Sigara içilmesi haklı olarak engellenmeye çalışılırken, neden alkollü içkilerin tüketimi teşvik ediliyor” sorusuna cevap ararken, Sonat Polat samimî anlatımıyla bizi eski bayramlara doğru ufak bir yolculuğa çıkarıyor. (www.gencyaklasim.com)

CAN KARDEŞ

CAN Kardeş Eylül sayısıyla yaza veda ediyor. Çocukların her ay okumak için sabırsızlıkla beklediği Can Kardeş, bu ay da ellerden düşmeyecek.

Yeni Asya grubunun yayın organı olan, Meryem Tortuk’un Yayın Koordinatörlüğünü, Fatma Yılmaz’ın ise Yayın Koordinatör Yardımcılığını yürüttüğü Can Kardeş, birbirinden renkli köşeleri ve alışkanlık yapan çizgi kahramanlarıyla çocuklarınızı eğlendirirken aynı zamanda da bilgi dağarcıklarını zenginleştiriyor.

Can Kardeş’in Eylül sayısında neler var?

Hande Özkurt; hayatının ilk Ramazan’ını yaşayan Minik Serçe’nin Ramazan ayında yaşadıklarını anlatırken, Üneys Çemberlitaş; Can Kardeşleri Ramazan Bayramına neden Şeker Bayramı dememeleri gerektiği konusunda uyarıyor. Noktalama işaretlerinin büyük bir derdi var! Meryem Tortuk’un hazırladığı hikâye köşesinde, noktalama işaretlerinin, dertlerine çare arayışları anlatılıyor. “Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan çıkar?”, Can Kardeş’ler bu ay bu sorunun cevabını öğrenemeyecekler belki, ama yumurtanın nasıl oluştuğunu öğrensinler diye Bilim Teknik sayfası heyecanla okunmayı bekliyor. Elişi kâğıtlarınızı hazırlayın! Sevgi Demirci’nin hazırlamış olduğu Origami köşesinde Can Kardeşler, kâğıt katlama san'atıyla nasıl kuş yapılacağını öğreniyorlar. Kay Kay Kamil’in maceraları, Neşeli’nin zıpırlıkları, fıkralar, bulmacalar, hayvanlar âlemi, şiirler ve dahası çocuklarınızı iç rahatlığıyla emanet edebileceğiniz Can Kardeş’te. Çocuğunuzun yeni bir kardeşi olsun istemez misiniz? Hem de böylesi Can’dan bir kardeş. (www.cankardes.com)

BİZİM AİLE

BİZİM Aile’de bayram sevinci! Ailenin tahribe çalışıldığı günümüzde, istikbalimiz için sağlıklı nesiller yetiştirmeye katkıda bulunmayı ve aileyi birer ilim irfan yuvası haline getirmeyi hedefleyen Bizim Aile, Eylül ayında yine dopdolu bir muhtevayla okuyucularıyla buluştu. Yeni Asya Grubunun yayın organı olan, Yasemin Güleçyüz’ün koordinatörlüğünü, Abdullah Eraçıkbaş’ın yazı işleri müdürlüğünü ve Tuba Nur A. Telci’nin editörlüğünü yürüttüğü Bizim Aile dergisi, Eylül sayısıyla okuyucularının bayram sevincine ortak oluyor.

Bizim Aile Eylül sayısında neler var?

Bizim Aile bu ay ki kapak dosyasını bayrama ayırdı ve okuyucularına bayram hediyesi vermeyi de unutmadı. Lezzetli yemek tariflerini yemek köşesinde Bizim Aile okuyucularıyla paylaşan Şef Elif Çıtak’ın hazırladığı bayrama özel tatlı tarifleri eki, bütün okuyucularına Bizim Aile’nin bayram hediyesi. Nerede o eski Ramazanlar demek yerine, eski Ramazanları yaşatmanın yollarını arayanlara yol gösteren Feyzanur Güntay Söğüt Ramazanları eskitmeyelim derken, Nesibe Boz’da artık yalnızca tatil olarak görülmeye başlayan bayramlardan dem vurarak, bayramların manevî yönüne vurgu yapıyor. Gelinler, damatlar, kaynanalar.. Bizim Aile bu sayısında, Psikolog Teri Apter’in gelinlere, damatlara ve kaynanalara, bir arada huzurlu bir hayat için ipuçları veren bir çalışmasına yer veriyor. İftar sofralarınızı şenlendirecek tarifler de Eylül sayısında. Şef Elif Çıtak Bizim Aile okuyucuları için bu ay “Elmalı Bamya Dolması” ve “Pirinçli İncir Dolması” hazırladı. Kendisi ve ailesi için iyi bir şeyler yapmak isteyenler, siz de Bizim Aile’ye katılın. (www.bizimaile.com)

KÖPRÜ

KÖPRÜ 1994 yılının bahar ayında, Risâle-i Nur Enstitüsünün bir yayın organı olarak, ilme, irfana ve ümrana köprü arayışı içerisinde kurulmuş üç aylık bir fikir dergisi. Konuları Risâle-i Nur’un bakış açısıyla yorumlayan ve bilimsel verilerle çözümler ortaya koyan Köprü, Risâle-i Nur’un mesajlarını akademik alana taşırken, aydınlara da referans sunmak amacıyla yayın hayatına başlamış. Genel Yayın Yönetmenliğini Mesut Toplayıcı’nın, Yazı İşleri Müdürlüğünü Mustafa Said İşeri’nin ve Editörlüğünü Ahmet Dursun’un yürüttüğü dergi, her sayısında düşünce, san'at, bilim ve toplumun önemli meselelerini, Türkiye ve dünyanın kronikleşmiş sorunlarını dosya konusu yaparak Risâle-i Nur ekseninde analiz etmeye çalışıyor. Belirlenen dosya konusunda, uzman, araştırmacı ve akademisyenler tarafından kaleme alınmış makalelerle konuya dair farklı bakış açılarını, farklı bilim dallarının gözüyle derinlemesine inceleyerek, sonuçta kendi yaklaşımını ortaya koyuyor.

107. sayıdan bazı başlıklar;

lFelsefe, Medeniyet ve İktisat – Prof. Dr. Bünyamin DURAN

lKüresel Ekonomik Kriz, Modernliğin Krizidir – Ali BULAÇ

lSaid Nursî’ye Göre Dünyevîleşme – Prof. Dr. Ramazan Altıntaş

lBediüzzaman’ın Görüşleri Işığında İslâm İktisadı ve Sosyal Haklar

lKrizlere Mabetten Bakmak – Necmeddin Kemal

lKrizin Çaresi: Zekât ve Sadakayı Yaygınlaştırmak, Faizi Terk Etmek. KÜBRA ERÇETİN

11.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Dört dörtlük dergiler

  Akgündüz Sultanahmet’te

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.