18 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Toplum baskısı yakalattı

Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu teslim oldu. İstanbul Valisi Muammer Güler, katil zanlısının ele geçirilmesinde en önemli etkenin toplumun bu konuya gösterdiği duyarlılık olduğunu belirtti. Yaptığı açıklamada Güler, ‘’Bu konudaki asıl baskı, toplumun duyarlılığıdır. Türk toplumunun bu konuda birlik içerisinde bu olaya karşı duyduğu öfke ve tepkiyle, şüphelinin bir an önce yakalanması konusunda emniyet teşkilâtımızın üzerinde olumlu bir etki mekanizması gelişti” dedi.


GİDİŞ GELİŞLER DAHA DA SIKLAŞACAK

Hatay sorunu sebebiyle ilişkilerimizin soğuk olduğu, bir zamanlar topraklarında Apo'yu ve terör örgütü elemanlarını barındırdığı için de ciddî gerilim

Her ezanda Menderes’e sevap gidiyor

İstanbul eski Milletvekili ve merhum Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes, yaptığı açıklamada “Başta bu semalarda ezanların her Allahuekber diye okun


  DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ DUÂLARLA ANILDI

Demokrasi şehitleri eski Başbakan Adnan Menderes, eski Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve eski Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu, ölümlerinin 48. yıl dönümünde Anıtmezar-Topkapı’daki mezarları başında Demokrat Parti (DP) İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törende duâlarla anıldı.


  Medeniyetler vahdet arıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, medeniyetler arasında derinde bir yerde kavga olmadığını belirterek, “Derinde bir yerde bir birlik, bir vahdet ve bir ortak arayış vardır” dedi.


  Nurslular: Köyümüze ismini geri verin

Yerel seçimlerden önce Bitlis İl Genel Meclisinin Bediüzzaman Said Nursî’nin doğduğu yer olan ve adı Kepirli olarak değiştirilen köye yeniden “Nurs” denilmesi ile ilgili aldığı kararın uygulanıp uygulanmayacağı köy halkı tarafından merakla bekleniyor. Nurs köylüleri, Nurs ismini geri almak için aralarında imza toplayarak İçişleri Bakanlığına gönderdi. Nurs'ta yaşayan ve Bediüzzaman'ın amcasının torunu olan İsmail Okur, “Köyün camisinde, çeşmelerinde, mezarlıklarında, girişinde, her yerinde Nurs ismi geçiyor. Kepirli hiçbir yerde yok” dedi.


  Ezandan çok etkilendim

Bavyera eyalet hükümetinin uyum sorumlusu Martin Neumeyer, iftar zamanını da bildiren akşam ezanını ilk kez dinlediğini ve çok etkilendiğini belirtti.


  Son teravih, son sahur

Ramazan ayının son ‘’cuma namazı’’ ile son ‘’teravih namazı’’ bugün kılınacak. Bu akşam son teravih namazını kılıp, son sahura kalktıktan sonra yarın da son iftarımızı yapacağız.


  Kapalı misafirhane yeniden hizmete açıldı

Gevherhan Sultan Misafirhanesi’nde hasta yakınlarının tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan Deniz Feneri Derneği, bir süredir kapalı bulunan misafirhaneyi tekrar hizmete açtı.


  İsrail’den yine aynı iddia

İsraİl’İn eski Savunma Bakan Yardımcısı Efraim Sneh, Batı ülkelerinin yaptırımlarla İran’ı durdurmamaları halinde ülkesinin bu yıl sonuna kadar İran’a saldıracağını iddia etti.


  Kredi kartında faiz TL’de indirildi

Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azamî akdi faiz oranları ile aylık azamî gecikme faiz oranlarını Türk Lirası işlemlerde düşürdü.


  Karakol polisleri de trafik cezası yazıyor

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in talimatıyla karakol polislerine de ihbar tutanağı dağıtılmasının ardından, karakol polisleri 1 Eylül’den itibaren araç plakalarına yaklaşık 20 bin ihbar tutanağı düzenledi.


  Ayasofya türbeleri açılıyor

İL Özel İdaresi, İstanbul’un kültür mirası olan bütün eski eserlerin restorasyonlarını birer birer ziyarete açıyor.


  İslâm dünyası için duâ edelim

BAĞCILAR Belediyesi’nin Kazakistan’da düzenlediği iftar programlarında “Kardeşlik Protokolü” imzaladığı Kazakistan’ın Çimkent Belediyesi Bağcılar’da bir iftar programı düzenledi.


  Osmanlı kültürünü dünyaya tanıtıyoruz

Ben Makedonya Üsküplü Türk asıllı bir ailedenim. Tabiî müzik hayatımın ilk destekleyicisi ailemdi. Müzik hayatım boyunca da en iyi ikinci destekçim hep ailem oldu, hâlâ da öyledir.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.