21 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

DENİZLİ'YE İSTİFA BASKISI

MUSTAFA DENİZLİ:

BİR ŞEYLER TERS GİDİYOR

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Kayserispor yenilgisinin ardından istifa sinyalleri verdi. Denizli, kulüp başkanı Yıldırım Demirören ile bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacaklarını, istifasının da bu görüşmede gündeme gelecek alternatiflerden biri olduğunu söyledi. İşlerin düşündükleri gibi gitmediğinden yakınan Denizli, ''Bir dönüşe, iyi oyuna, bir 3 puana ihtiyacımız olan günü yakalayamıyoruz. Kazanmak, bazen bazı şeyleri hallediyor. Ama bu sene kazanma zorluğu çeken bir görüntümüz var. Bunun düzelmesi için birçok alternatif var. Bunların hepsini ortaya koymak lazım. Bunlara iç bünyemizde çözüm bulunacak'' diye konuştu.

HER SENE ŞAMPİYONLUK YAŞAMADIM

Bir basın mensubunun ''Başkana istifanızı mı sunacaksınız?'' sorusuna Denizli, ''Başkanımızla bir durum değerlendirmesinde bulunacağız. Takımla ilgili konuları görüşürüz. Bir şeyler ters gidiyor. Ama bu söylediğiniz de alternatiflerden bir tanesidir'' diye cevap verdi. Denizli, ''Başkan, istifanızı isterse kabul edecek misiniz?'' sorusu üzerine de, ''Gayet tabii. Başkan ve yönetim böyle bir şey teklif ederse bunun uygulanması lazım. Bu benim için hiçbir şekilde üzüntü verici veya başarısızlığın dönüşümü olarak kabul edilecek bir şey değil ve benim için sorun teşkil etmez'' şeklinde konuştu. Denizli, ''Bazı şeylerin değişmesi lazım. Hayatım boyu her sene şampiyonluk yaşayan bir kişi değilim. Bazen işler kötü gider. Düşüncelerin içinde birçok alternatif var, bu da bir alternatif'' ifadelerini kullandı. TÜRKCELL Süper Lig'de kendi sahasında Kayserispor'a yenilerek kötü gidişini sürdüren Beşiktaş'ın yöneticilerinden Levent Erdoğan, çok sert açıklamalarda bulundu. NTV'ye telefonla bağlanan Erdoğan, hem eleştiri hem öz eleştiri yaparak, kötü gidişten dolayı çok kişinin hesap vermesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, kötü gidişin hesabını hocanın yanı sıra yönetimin ve başkanın da vereceğini dile getirdi. Kendisinin her zaman konuştuğunu belirten Asbaşkan Erdoğan, ''Mahallenin delisi dediler, çok konuşuyor dediler'' ifadesini kullandı. Başkan Demirören ile fikir ayrılığı yaşayıp yaşamadığı sorulan Erdoğan, ''Başkanı severim. Fikir ayrılığı değil, hadiseler ortada. Herkesin payı var'' diye karşılık verdi. Levent Erdoğan, istifa edip etmeyeceği yönündeki soruyu ise ''İstifa etmeyeceğim'' diye cevapladı. İstifa edecek çok kişi olduğunu söyleyen siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, ''Evvela teknik direktör, arkasından Demirören, sonra bize sıra gelir. Geçmişte yaşadığımız acı tecrübelerle ileriyi göremiyorum. Sabrın sonu mu kaldı? Maskelerle geziyoruz. Taraftarların yüzüne bakacak halimiz mi kaldı?'' şeklinde konuştu.

21.09.2009


 

DEMİRÖREN BEŞİKTAŞ'IN BAYRAMINI KUTLADI

BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören, yayımladığı mesajla Beşiktaş camiasının bayramını kutladı. Yıldırım Demirören, bayram mesajında, ''Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının daha da güçlendiği, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği özel günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle tüm camiamızın ve ulusumuzun Ramazan Bayramı'nı kutluyorum'' ifadelerini kullandı.

21.09.2009


 

Şampiyonluk gitti mi?

Geçen sezonu çifte kupa ile kapatan şampiyon Beşiktaş'ta işler iyi gitmiyor. Önceki hafta derbi maçta Galatasaray'a 3-0 yenilen yenilen siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'a ve Cumartesi günü de Kayserispor'a aynı skorlarla 1-0 mağlup oldu ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Bu kötü sonuçlarla birlikte şampiyonluk yarışında Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de bir hayli gerisinde kaldı.

Teknik Direktör Mustafa Denizli, geliyorum diyen tehlikeyi bir türlü göremedi. Kaybedilen her puan sonrasında "Bunları telafi edecek gücümüz ve kalitemiz var" cümleleriyle geçiştirdi. Ancak, üst üste gelen başarısızlıklar bu gidişatın geçici değil, kalıcı bir gerçek olduğu anlaşıldı. Beşiktaş ne acıdır ki, sezonun 6. haftasında belki de şampiyonluk yarışından kopacak duruma geldi. Zirvedeki rakiplerle açılan puan farkı kolay kolay kapatılacak gibi görünmüyor.

Bu başarısızlık birlikte başkan Yıldırım Demirören'in koltuğu da tehlikeye girdi. Ocak ayında yapılacak başkanlık seçiminde tekrar aday olması beklenen Demirören, muhaliflerin oklarını şimdiden üzerine çekmeye başladı. Şimdilik karşısına bir aday çıkmadı ama Beşiktaş'ta kötü gidişat durdurulmazsa mutlaka güçlü bir rakiple seçimlerde mücadele edecek gibi görünüyor.

Mustafa Denizli'nin, "başkan isterse istifaya hazırım" sözleri sadece bir temennidir. İstifa etmeye pek niyetli olmadığı için topu Demirören'e atıyor. Bu dönemde yönetimin Avrupa'da iyi bir hoca bulamayacağını o da gayet iyi biliyor. Bu yüzden rahat hareket edebiliyor.

Beşiktaş'ta bir diğer sıkıntı ise yeni transferler. Astronomik ücretler ödenen Nihat Kahveci ve Tabata'nın istenilen seviyeye hala gelememeleri yönetimin de canını sıkıyor. Özellikle Nihat'ın resmi maçlarda bir tek gol bile atamaması hayal kırıklığına yolaçıyor. Tabata'yı ise biraz beklemek gerek. Yeni geldiği bir camiada bir süre uyum sıkıntısı çekecektir. Beşiktaş taraftarının ona destek vermesi lazım. Kayserispor maçında oyundan çıkarken ıslıklanması onu moralman bozar.

Mustafa Denizli'nin anlamakta zorlandığı bir kararı da Alman futbolcu Fink'i kenarda oturtması. Ön liberoda ondan faydalanmıyor. Halbuki mücadeleci ve orta sahada ilk topu kesmede çok başarılı. Ernst'le de çok iyi anlaşıyor. Denizli, onun yerine oynatığı Ekrem'den ne kadar verim alıyor düşünmek gerek.

Takımda bir de küstürülmüş oyuncular var. Bunların başında Bobo ve Nobre geliyor. Bobo, sezon başında Avrupa'dan aldığı teklifler yüzünden takımdan bir ara soğudu ve oynamak istemediğini söyledi. Bu açıklamalar Denizli'nin canını sıktı. Onu ilk 11'e koymayarak tepkisini ortaya koydu. Nobre ise sakatlık mazareti adı altında yedek kulübesine oturtuldu. Nobre bugün Süper Lig'de santrafor olarak bir-iki iyi futbolcudan biridir. Rakip sahada hem pres yapıyor, hem de iyi niyetle mücadele ediyor. Denizli, Beşiktaş'taki golsüzlüğe ancak bu iki futbolcunun form tutması ile çare bulabilir. Bunun için bu iki futbolcuyu bir an önce takıma kazandırmalıdır.

[email protected]

EROL DOYURAN

21.09.2009


 

Maradona'ya mali polis baskını

ARJANTİN Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü, eski efsanevi futbolcu Maradona'nın İtalya'da başı dertten kurtulmuyor. Stres ve kilo kaybı tedavisi amacıyla İtalya'nın kuzeyindeki Merano'da bulunan Marodana, vergi borcu yüzünden yine mali polisle uğraşmak zorunda kaldı. Mali polisin, İtalya'ya olan vergi borcundan düşülmek üzere Marodana'nın küpelerine el koyduğu bildirildi. Marodana'yı Merano'naki klinikte bulan mali polisin, bir tutanak düzenleyerek vergi borcundan düşülmek üzere 4000 Avro değerindeki küpelerine el koyduğu açıklandı. Marodana'nın İtalya'da 80'li yılların ortalarında gelir vergisini tam ödememesinden kaynaklanan vergi borcunun, yasal faiziyle birlikte 37 milyon Avroya yaklaşmış olduğu belirtildi. Uzmanlara göre bu vergi borcu, işleyen faiz yüzünden her gün 3000 Avro artıyor. İtalya'da Marodana'nın vergi kaçırdığı, 2005'in şubat ayında Yargıtay kararıyla tescil edilmişti. Marodana, o günden bu yana ne zaman İtalya'ya gelse mali polisle başı derde giriyor. Mali polis, 2006'da da vergi borcu yüzünden Marodana'nın 11 bin Avroluk Rolex marka saatine ve katıldığı bir televizyon programınca kendisine ödenecek ücrete el koymuştu. Mali polis yetkililerinin, Merano'da bu kez küpelere el koymasının ardından, Marodona'dan borcundan düşülmek üzere şu ana kadar yapılabilmiş toplam tahsilatın 50 bin Avroyu ancak bulduğu kaydedildi. Lütfullah Göktaş / Roma

21.09.2009


 

Bursaspor zirveye göz kırptı

SİVASSPOR'U deplasmanda 3-1 yenen Bursaspor'da golcü Sercan Yıldırım bu galibiyetten dolayı çok mutlu olduğunu, taraftara bayram hediyesi verdiklerini belirtti. Sercan, galibiyeti taraftara armağan ederek, ''Bu galibiyeti bayram hediyesi olarak kabul etsinler'' dedi. Bu maçı mutlaka kazanmaları gerektiğini bildiklerini ifade eden Sercan, ''Üst sıralara oynamak için bu üç puan gerekiyordu bize. Kazandık mutluyuz. Önümüzdeki hafta kendi taraftarımız önünde Diyarbakır maçından galibiyetle ayrılmak istiyoruz. İPerformansı ile ilgili soru üzerine Sercan, sakatlığı nedeniyle hafta içi sadece takımla taktik idmanına katıldığını, ancak bunu bahane etmediğini, gelecek hafta gol veya goller atmak istediğini söyledi.

Ali Tandoğan ise ''Gerçekten Sivas takımı çıkmazın içindeydi. Biz de bunun farkındaydık, golü erken bulduk, arkasından uzun toplarla üstümüze geldiler. Belli bir dönem bizi çok zorladılar. İster istemez defans olarak inanılmaz yorulduk. Çünkü 4-5-6 kişiyle zaman zaman mücadele etmek zorunda kaldık. Ama kontraataklarla da skor çok farklı olabilirdi'' dedi. Sivasspor'un da 2-3 tane pozisyon bulduğunu belirten Tandoğan, ''Kazandığımız için inanılmaz mutluyum. Çünkü kaybetseydik orta sıralara oynayan bir takım olurduk, şimdi kazanınca içeride oynayacağımız maçı da kazanırsak üst sıralara oynayacağız. Bu anlamda çok mutluyum. Takım arkadaşlarımı bu nedenle kutluyorum'' diye konuştu.

21.09.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

Kasımpaşa-Galatasaray

GALATASARAY ile Kasımpaşa, ligde bugün 13. maça çıkacak. İki ekip arasında geride kalan 12 lig maçından 7'sini Galatasaray kazanırken, 4 maç berabere sonuçlandı, Kasımpaşa 1 kez galip gelebildi. Galatasaray'ın lig maçlarındaki toplam 20 golüne, Kasımpaşa sadece 4 golle cevap verebildi. İki takım arasında 2007-2008 sezonunda yapılan maçları Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, Kasımpaşa da Ali Sami Yen Stadı'nda aynı skorla 1-0 kazandı.

21.09.2009


 

BEŞİKTAŞ GOLE HASRET KALDI

ÇİFTE kupayla kapadığı geçen sezonun ardından, bu sezona tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaparak giren Beşiktaş, gol bakımından da tarihinin en başarısız dönemini geçiriyor. 6. haftalar itibariyle puan olarak tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yapan Beşiktaş, atılan gol bakımından da yeni bir rekora imza atarak, son 37 yılın en kötü sezonunu yaşıyor. Siyah-beyazlılar, ligde geride kalan 6 haftada sadece 3 kez rakip fileleri havalandırırken, 6 maçta 2 gol kaydettiği 1972-1973 sezonunun ardından, tarihinde en az gol attığı sezona imza attı. ''Kara Kartallar'', kötü bir başlangıç yaptığı 1972-73 sezonunu 6. sırada tamamlamıştı. Ligde ilk haftada berabere kaldığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 1, ikinci haftada ise galip geldiği Antalyaspor'a 2 gol atan Beşiktaş, daha sonra oynadığı 4 lig karşılaşmasında da taraftarlarına gol sevinci yaşatamadı. Turkcell Süper Lig'deki son golünü 2. haftadaki Antalyaspor karşılaşmasının 78. dakikasında atan Beşiktaş, tam 372 dakikadır gole hasret kaldı.

BOBO, NOBRE VE NİHAT'IN ''SİFTAHI'' YOK

Beşiktaş'ın forvet oyuncuları Bobo, Nobre ve Nihat henüz resmi maçlarda takımları adına gol atmayı başaramadı. Siyah-beyazlıların attığı 3 gol, Fink, Holosko ve Tello'dan gelirken, büyük umutlarla İspanya'nın Villarreal takımından transfer edilen Nihat, geçen sezonun golcü isimleri Bobo ve Nobre ise henüz ''siftah'' yapamadı. Sezon başından bu yana süregelen başarısız performansını devam ettiren Beşiktaş, son 3 resmi maçından da yenilgiyle ayrıldı.

21.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.