28 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Lefter ve Alex'in tarihî buluşması

FENERBAHÇE takım kaptanı Alex de Souza'nın, kulübün GSM hattı Fenercell'in bir etkinliğinde sarf ettiği "Fırsat bulup da bir gün Lefter'le konuşursam mükemmel olur" şeklindeki dileği kısa sürede gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta içinde yapılan bir organizasyonla Alex Büyükada'ya gitti ve Fenerbahçe tarihinin efsane isimlerinden Lefter Küçükandonyadis'le buluştu. Duygusal ve tarihe geçecek anların yaşandığı buluşmada, Alex, Lefter'in elini öptü; Lefter Alex'in, Alex de Lefter'in formasını giydi.

EVLAT BİZİ ŞAMPİYON YAPIN YETER..

Buluşmaya torunları Özlem ve Özcan'la gelen 84 yaşındaki efsane oyuncu Lefter Küçükandonyadis, Alex de Souza ile bir çok konuda uzun uzun sohbet etti. Yürekten istediği tek şeyin bu sezonki şampiyonluk olduğunu ifade eden Lefter, "Evlat bizi şampiyon yapın yeter. Gelip seninle birlikte kupa kaldıracağım, seni omuzumda taşıyacağım" derken, Alex de Lefter'e takım olarak tüm güçlerini bu amaç için harcadıklarını söyleyip, şampiyonluk sözü verdi. Futbol kariyerindeki en gururlu ve duygu dolu anları yaşadığını belirten Alex, 10 numaralı Fenerbahçe formasının gerçek sahibinin Lefter olduğunu belirterek, "Tarihi, Lefter gibi insanlar yazıyor" dedi.

28.09.2009


 

Beşiktaş bugün Moskova yolcusu

BEŞİKTAŞ, CSKA Moskova ile 30 Eylül Çarşamba günü oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci hafta maçı için bugün Rusya'ya gidecek. Siyahbeyazlılar, bugün sabah özel bir uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Rusya'nın başkenti Moskova'ya hareket edecek. İklim ve saha şartlarına alışmak için 2 gün önceden Rusya'ya gidecek olan siyahbeyazlılar, çalışmalarını Moskova'da sürdürecek. ''Kara Kartallar'', çarşamba günü oynanacak maçın ardından İstanbul'a dönecek.

28.09.2009


 

Daum: Guiza'dan vazgeçmem

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Daum, Antalyaspor karşısında maçı sonuna kadar heyecanlı tuttuklarını belirterek, daha önce 2. golü bulabilecek pozisyonları yakaladıklarını, ancak golü son dakikada bularak 3 puanı kazandıklarını dile getirdi. Antalyaspor'un da gerçekten iyi bir oyun çıkardığını anlatan Daum, her maçta böyle oynamaları halinde şampiyonluk için mücadele edebileceklerini kaydetti. Daum, tüm Fenerbahçe camiası için sevindiğini ifade ederek, ''Mükemmel bir başlangıç yaşıyoruz. Haftalar geçtikçe işimiz zorlaşıyor. Oynadığımız her rakip bizden puan alan ilk ekip olmak istiyor'' dedi. Oyuncuların maçta gösterdikleri performansı da değerlendiren Daum, Guiza'ya güvenmekte haklı çıktığını ifade etti. Guiza'nın birkaç net pozisyonunda golü kaçırdığını, kendisinin yerinde başka bir teknik direktör olması halinde Guiza'yı maçtan çıkarabileceğini kaydeden Daum, şunları söyledi:

ROBERTO CARLOS BU SEZON BİZE ÇOK LAZIM OLACAK

''Ama ben güvendim. İkinci golde çok güzel bir iş yaptı. O pozisyonda başkası olsa kendisi de vurabilirdi. Guiza maç boyunca nefis mücadele etti. Defansa yardımcı oldu. Kazım da mükemmel bir maç çıkardı. Maalesef gelecek hafta oynayamayacak. Bu maçta bizim için Cristian en değerli futbolcuydu. Çok top kazandı. Boş alanları kapattı.'' Daum, bir gazetecinin geçen haftalarda kötü oynayarak kolay sonuca gittiklerini, ancak bu hafta iyi oynayarak zor kazandıklarını ve bunlardan hangisini tercih edeceğini sorması üzerine ise, ''Futbol sonuç oyunu ve bizim için ilk etapta sonuca gitmek öncelikli'' cevabını verdi. Daum, yedek soyunan Roberto Carlos için ise ''Carlos bizim için önemli bir futbolcu. Sezon boyunca bize saha içinde de çok lazım olacak. Eğer Carlos Fenerbahçe'yi terk ederse şampiyon olarak gider'' diye konuştu.

28.09.2009


 

VOLKAN: 45 YILLIK REKORU YENİLEDİK

FENERBAHÇE'NİN milli kalecisi Volkan Demirel, 1964-65 sezonunun ilk 7 haftasında 7 galibiyet alan Fenerbahçe'nin sezon sonunda şampiyon olduğunu hatırlattı. Volkan Demirel, "Antalya deplasmanları son 3 sezondur bizim için zor geçiyor. Ligin ilk 7 haftasında 7 galibiyet alarak iyi bir derece yaptık. 45 yıllık rekoru yineledik. O sezon da şampiyon olmuşuz" dedi. Galibiyeti hak ettiklerini belirten Volkan, "Bizim pozisyonumuz daha fazlaydı. İkinci yarıda, 75., 80. dakikalardan sonra yaptığımız ataklar ve pozisyonlarla, bizim maçı kazanmaya yakın olan taraf olduğumuz belli olmuştu" diye konuştu. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde verdiği mücadeleye de değinen Volkan, "UEFA Avrupa Ligi'ne İyi başlamadık. Kendi sahamızda 2-1 yenildik. Ancak Fenerbahçe bu gruptan çıkacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın UEFA Avrupa Ligi'nde de yolumuza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

28.09.2009


 

UYGUN: SONUNA KADAR DEVAM

SİVASSPOR Teknik Direktörü Bülent Uygun, ''Bunca yıldan beri birçok başarı kazanan bu oyuncular takımı eski haline getirecektir. Bir an önce toparlanıp eski günlere gideceğiz. Suç varsa benimdir. Bu hatayı futbolcu kardeşlerimle el birliğiyle gidereceğiz. Sonuna kadar yola devam. Hayatım boyunca pes etmedim, gereğini yapacağız. Sezon sonuna geldiğimiz de istikrarın neler kazandırdığını hep birlikte göreceğiz. Yaşanan sıkıntılara rağmen, kaosa rağmen Sivasspor sezonu hak ettiği yerde bitirecektir" dedi.

28.09.2009


 

BURSASPOR'DA 3 PUAN SEVİNCİ

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 4-0 kazandıkları Diyarbakırspor maçının kırılma noktasının ikinci yarıdaki penaltı golleri olduğunu söyledi. Sağlam, lige flaş bir başlangıç yapan, bu sezon deplasmanda oynadığı Trabzonspor, Sivasspor ve Denizlispor maçlarından 7 puan çıkarıp hiç yenilgi almayan Diyarbakırspor karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını bildirdi. Diyarbakırspor karşısında maça baskılı başladıklarını anlatan Sağlam, ''İlk yarı aradığımız golü bulduk. Maçın kırılma noktası ikinci yarıdaki penaltı golümüzdü. Maç daha sonra bizim için rahat hale geldi ve 4 farklı kazanmasını bildik. 4-0'dan sonra da pozisyonlar ürettik'' dedi. Sağlam, üstü üste Manisaspor ve Denizlispor ile deplasmanda karşılaşacaklarını vurgulayarak, hedeflerinin iki maçı kazanıp üst sıralara yapışmak ve ligi üst sıralarda bitirmek olduğunu söyledi.

28.09.2009


 

Sivas ligin dibine demir attı

TÜRKCELL Süper Lig'de önceki 2 sezonun flaş takımı olan Sivasspor, bu sezon ligde geride kalan 7 maçta bir türlü istediği sonuçları alamayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Önceki 2 sezonda ''4 büyükler'' ile zirve mücadelesi veren Sivasspor, bu sezon geride kalan 7 maçta bir türlü istediği sonuçları alamadı. Ligde bu sezon üst üste aldığı mağlubiyetler nedeniyle zor günler geçiren kırmızı-beyazlı ekip, Trabzonspor, Fenerbahçe, Diyarbakırspor, Manisaspor ve Bursaspor'un ardından dün de deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a yenilmekten kurtulamadı. İstanbul ekibine son dakika golüyle 1-0 yenilerek bu sezon ligdeki 6. mağlubiyetini alan Sivasspor, 7. hafta sonunda topladığı 1 puanla ligin dibine demir attı.

Bu sezon yaptığı 7 maçta 6 mağlubiyet alıp, sadece Denizlispor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Sivasspor, ligde adeta galibiyete hasret kaldı. Ligdeki en son galibiyetini geçen sezonun 33. haftasında Gençlerbirliği'ne karşı Sivas'ta 3-2'lik skorla elde eden Sivasspor, bu maçın ardından geçen 126 günde ligde yaptığı 8 maçta galibiyet elde edemedi. Gençlerbirliği galibiyetinin ardından geçen sezonun 34. haftasında Galatasaray'a deplasmanda 2-1 yenilen Sivasspor, bu sezon ise ligde iç sahada Trabzonspor'a 2-1, Diyarbakırspor'a 2-0, Bursaspor'a 3-1, dış sahada ise Fenerbahçe'ye 3-0, Manisaspor'a 3-1 ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 mağlup oldu. Kırmızı-beyazlı ekip, 126 günlük bu süreçte ligde sadece Denizlispor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

28.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.