30 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Hidayet güldü, Mehmet üzüldü

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Hidayet Türkoğlu'nun takımı Toronto Raptors sahasında Cleveland Cavaliers'ı 101-91 mağlup ederken, milli basketbolcu 12 sayıyla oynadı.

Türkoğlu, Air Canada Center'daki mücadelede Raptors formasını ilk kez giyerken, 34 dakika kaldığı sahadan 12 sayı, 7 ribaunt ve 3 asistle ayrıldı. Yorgun olmasına ve yeni takımıyla antrenmanlara geç katılmasına rağmen Hidayet'in ilk maçında gösterdiği performans, NBA yorumcularından geçer not aldı. Türkoğlu, geçen sezonda Orlando Magic formasıyla play-off'larda karşılaştığı yıldız oyuncu LeBron James'li Cleveland'ı bir kez daha mağlup etme başarısı gösterirken, 23 sayı, 12 asist, 11 ribauntla ''triple double'' yapan James'in performansı, takımını galip getirmeye yetmedi. Cavaliers'ın diğer yıldızı Shaquille O'Neal ise 12 sayı ve 7 ribauntla oynadı. Toronto'da, Chris Bosh 21 sayı ve 16 ribaunt, Bargnani 28 sayı ve 5 ribaunt, Demar DeRozan ise 8 sayı ve 5 ribauntla mücadeleyi tamamladı.

SAKAT MEHMET OKUR'DAN 13 SAYI

Batı Konferansı'nda ise şampiyonluğun iki güçlü ekibi Denver Nuggets ile Utah Jazz'ın Denver'daki mücadelesinde, ev sahibi ekip, rakibini 114-105 mağlup etti. Jazz forması giyen milli basketbolcu Mehmet Okur, maçın henüz 24. saniyesinde rakibiyle girdiği mücadelede dizinden sakatlanınca karşılaşmaya bir süre ara verdi ve soyunma odasına gitti. Tedavisinin ardından tekrar sahaya dönen Okur, sekerek mücadele ettiği karşılaşmada 13 sayı, 6 ribaunt ve 1 asistle oynadı. 31 dakika forma şansı bulan Okur, 3 kez denediği üç sayılık atışın ikisini sayıya çevirdi. Maçın canlı anlatımı sırasında, NBA yorumcuları Okur için ''Sakatlığından dolayı sekiyor. Sahada 45 yaşında bir oyuncu gibi sekmesine karşın çok iyi bir performans sergiliyor'' yorumunu yaptılar. 28 sayı, 13 asist ve 3 ribauntla etkili bir oyun sergileyen Deron Williams ile 16 sayı üreten Andrei Kirilenko'nun çabası, Jazz'ın yenilgisinin önüne geçemedi. Denver'da ise 30 sayı, 8 ribaunt, 5 asistle maçın yıldızı olan Carmelo Anthony'i, 25 sayı, 3 ribaunt ve 2 asistle Chauncey Billups takip etti.

30.10.2009


 

ERSAN İLYASOVA NBA'DEKİ İLK MAÇINA YARIN ÇIKIYOR

NBA'DE Milwaukee Bucks formasını giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova, yeni sezondaki ilk mücadelesine TSİ Cumartesi sabaha karşı 02.00'da çıkacak. İlyasovalı Bucks, Doğu Konferansı'nda Philedelphia 76ers ile mücadele edecek.

30.10.2009


 

Daum: Takımın en iyisi Emre

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, takımın iyi olması için teknik direktör olarak oyuncuların kalbine ve kafasına ulaşmak gerektiğini belirtti.

Daum, Kicker dergisine verdiği röportajda, kulüpte ve takımda belirgin bir yapının olduğunu, herkesin kendi pozisyonunu ve görevini iyi bir şekilde bildiğini kaydederek, ''Teknik direktör olarak oyuncuların kalbine ve kafasına ulaşmak lazım. Böylelikle bütün takım iyi olur'' dedi. Galatasaray'a karşısında alınan 3-1'lik galibiyetin çok özel bir önemi bulunduğunu, sarı-kırmızılılara karşı üstün ve kontrollü bir oyun sergilediklerini ifade eden Daum, Galatasaray'ın sadece 2 şans bulduğu başka bir maç yaşamadığını, bu takıma karşı maçların genellikle açık ve zor geçtiğini kaydetti.

KAPTAN ALEX TAKIMIN LİDERİ

Daha önceden konuşulan görev dağılımının iyi bir şekilde yerine getirilmesinden dolayı bu başarının elde edildiğini ifade eden Daum, oyuncuların çok iyi hazırlandıklarını, bunun da kendilerine güven verdiğini belirtti. ''Sizi olumsuz ya da olumlu bir şekilde şaşırtan oyuncu oldu mu'' sorusuna Daum, ''Emre olağanüstü bir gelişme sağladı. Nasıl da çalışıyor. Emre belki de takımın en değerli oyuncusu'' cevabını verdi. Daum, genç Kazım'ın da olumlu bir gelişme sağladığını, olumsuz gelişme sağlayan oyuncuları olmadığını ifade etti. Alex'in de oyunu yönlendiren, golü hazırlayan, gol atan ve lider bir oyuncu olduğunu belirten Daum, Alex'i zamanında kendisinin Türkiye getirdiğini, onunla iyi bir kişisel ilişki içinde olduğunu, bu futbolcunun da kendisine olan bu güveni kat kat geri verdiğini kaydetti. Daum, sezon sonu hedefinin sorulması üzerine ise Avrupa Ligi'nde şampiyonluğun çok önemli olacağını, ancak Türkiye Ligi'nde şampiyonluğun doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için daha da önem taşıyacağını sözlerine ekledi.

DERBİDE EN İYİ FUTBOLU OYNADIK

Alman teknik adam, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin Real Madrid-Barcelona ve Boca Juniors-River Plate gibi dünyaca ünlü derbilerden biri olduğunu belirterek, ''Bu sene biraz daha özeldi. Çünkü iki takım da lige iyi başlamıştı. Maçtan önce Galatasaray büyük bir istekle gelmişti. Bizim camiamızda da büyük beklentiler vardı. Bu maçı kazanmamız için baskı vardı. Derbide 'Bu sezonki en iyi performansımızı sergiledik' diyebilirim'' şeklinde konuştu. Daum, ''Alex'i bu takım için önemli yapan etkenler nelerdi? Nasıl yeniden eski gücüne kavuştu?'' şeklindeki soruya ise, ''Birincisi Alex'i iyi tanıyorum, zaten Fenerbahçe'ye ben getirmiştim. Güçlü bir Alex tanıyorum, her zaman takımı düşünen, her zaman asist yapan ve gol atmak isteyen bir oyuncu. İnanılmaz bir disiplinle çalışıyor. Bir an önce takıma dönmek için can atıyor.

30.10.2009


 

Takımlarda domuz gribi görülürse maçlar ertelenecek

FUTBOL Federasyonu Futbol Geliştirme (FGM) Merkezi Direktörü Bülent Bayraktar, bazı takımlarda domuz gribi teşhis edilmesi halinde maçların ertelenebileceğini söyledi.

Bayraktar, domuz gribi konusunda gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, ''Gerek görülürse ya da bazı takımlarda domuz gribi teşhisi yapılmışsa, Fransa'daki Marsilya-Paris Saint Germain maçının ertelendiği gibi ülkemizde de maçlar ertelenebilir. Bu konuda federasyon yetkilileri gerekli gördükleri taktirde maçları erteleyebilirler'' dedi. Bülent Bayraktar, ''Turkcell Süper Lig ve Banka Asya 1. Lig kulüplerinin temsilcilerine bilgi verildi. Sağlık Kurulu 14 bölgede tüm kulüplere ulaşacak eğitim toplantıları düzenledi. İsteyen kulüp doktorları ve yöneticilere korunma yöntemleriyle ilgili eğitim paketleri ve cd'leri verildi" dedi.

30.10.2009


 

Kulak koparan İngiliz holigan aranıyor

İNGİLİZ polisi, geçen Mayıs ayında oynanan Barselona-Manchester United Şampiyonlar Ligi final maçında, kulak koparan holiganı arıyor.

Manchester polisi izleyicilerden birinin cep telefonuyla kaydettiği olayla ilgili görüntüleri yayınlayarak, Manchester United formalı şüpheli holiganı tanıyanların polisi aramalarını istedi. Olayda İngiliz holiganın, İtalya'nın başkenti Roma'da, maçın oynandığı stadyumun önünde bir kadınla tartışmasına müdahale eden 46 yaşındaki bir taraftarla tartıştığı ve kavgada taraftarın kulağını ısırarak, bir kısmını kopardığı belirtildi. Görüntülerde şüpheli holiganın, tribünlerde yürüdüğü ve kavga ettiği görülüyor.

30.10.2009


 

Aurelio'nun takımı Real Betis'te domuz gribi paniği

MİLLİ futbolcu Mehmet Aurelio'nun da forma giydiği Real Betis takımı, 6 futbolcusunun domuz gribi virüsü taşıdığının belli olmasından sonra İspanya Futbol Federasyonu'na başvurarak, Pazar günü Villarreal B takımına karşı oynayacağı maçın ertelenmesini talep etti.

Hasta olan futbolcularının domuz gribi olduklarına ilişkin test sonuçlarının pozitif gelmesinin ardından bugün federasyona başvuran Real Betis, salgın bir hastalık riskine karşı oyuncuların ve taraftarların korunmasıyla ilgili maddeyi mazaret göstererek maçın ertelenmesini istedi. Carlos Garcia, Sergio Garcia, Arzu, Sunny, İsrael ve Nelson'un mevcut durumda domuz gribi oldukları kesinlik kazanırken, Ricardo, Damia, Nano ve Juande de bu hastalığın belirtilerinin görüldüğü bildirildi. Betis, sakat olan Aurelio ve Nacho'nun da yokluğuyla birlikte şu anda sahaya sürecek kadrosunda 12 oyuncunun eksik olabileceğini belirtti. Bu arada Villarreal B takımı, Betis'in maçı erteleme talebine hak verirken, federasyonun da olumlu görüş açıklayabileceği söyleniyor.

30.10.2009


 

İstanbul'da nefeslerin tutulacağı organizasyon

INTERCİTY'NİN ana sponsorluğunda 21 Kasım 2009 Cumartesi akşamı WOW İstanbul Hotel Kongre Salonunda Ring Masters Olympia organizasyonun Eurasian Grand Prix elemesinde nefesler kesilecek.

Şampiyon Thai&Kick Boksçularımız Fikri Arıcan,Alpay Kır, Göksel Kotan ve Mehmet Özer ve Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Azerbaycan'ın dünyaca ünlü şampiyon Thai&Kick Boksçularına karşı 2009-2010 yılında yapılacak olan üç ayaklı dünya elemesinde yer alabilmek için mücadele edeceklerdir. "ZARA PHYTHIAN"ın showu ile devam edecek olan gece FOX'da Saat 23.00 den itibaren canlı olarak yayınlanacak.

30.10.2009


 

Türkiye-Kosta Rika maçı yarıda kaldı

13. Dünya 17 Yaş Altı (B) Gençler Futbol Şampiyonası finalleri (D) Grubundaki Türkiye-Kosta Rika maçı yağmur nedeniyle ertelendi.

Nijerya'nın Enugu kentindeki Nnamdi Azikiwe Stadı'ndaki dünkü karşılaşma 21. dakikada yoğun yağış nedeni ile hakem Jerome Damon tarafından durduruldu ve takımlar soyunma odasına gitti. Maç, yağışın devam etmesi ve saha şartlarının futbol oynamaya uygun olmaması nedeni ile bugüne ertelendi. Karşılaşma bugün TSİ 16.00'da 21. dakikadan başlayacak. Milliler, grupta oynadığı ilk maçta Burkina Faso'yu 1-0 mağlup etmiş, Kosta Rika ise Yeni Zelanda ile 1-1 berabere kalmıştı.

30.10.2009


 

Ankara Üniversitesi rekora hazırlanıyor

ANKARA Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu'nda 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında yapılacak '' Cumhuriyet Master Yüzme Şampiyonası'' için Fransız yüzücü Jean-Claude Lestideau Türkiye'ye geliyor.

Masterlar Dünya ve Avrupa rekortmeni Lestideau'nun 200 metre kelebek, 200 metre karışık, 50 metre sırtüstü, 50 metre kelebek ve 400 metre karışık yarışmalarında yeni bir dünya rekoruna daha imza atması bekleniyor. Ankara Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu Sorumlusu Kerem Tanılkan, yaptığı açıklamada, kırılacak olası bir dünya rekoruna Ankara Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

30.10.2009


 

Bu Bilica Fenerbahçe'nin başını çok yakar!

Fenerbahçe'nin Sivasspor'dan transfer ettiği 1979 doğumlu Brezilyalı savunma oyuncusu Fabio Bilica oynadığı agresif ve mücadeleci futboluyla defansına güven vermeye başladı.

Halbuki sezonun ilk maçlarında savunmada yaptığı hatalar yüzünden olumsuz eleştiriler almıştı. Bilica ilerleyen haftalarda uyum sorununu atlatarak Daum'un gözüne girdi ve Lugona ile birlikte iyi bir ikili oluverdi.

Bilica güçlü fiziğine karşılık, uzun toplarda rakipleri karşısında biraz ağır kalıyor. Ancak bu açığını zekası ile kapatarak toplara sahip oluyor. En büyük özelliği her pozisyondaki topa korkusuzca ayak ve kafa koyabilmesi. Kazandığı topları dandun ileriye göndermiyor. Savunma oyuncularında görmak istedeğimiz iyi bir tekniğe sahip. Geriden oyun kurarken çok başarılı. Bana Fatih Terim'in futbolcuğunu hatırlattı. Bilica, aynı Terim gibi topa ayağın üstü ile sert pas vererek, takımı atağa kaldırıyor.

Savunmada çakılı oynamayı sevmiyor. Sürekli hareket halinde. İleriye sürpriz çıkışlar yapmaktan çekinmiyor. Korner atışlarında Lugona ile birlikte gol arıyor. Hava toplarında rakibe pek fırsat tanımıyor. Ancak geri pas olayını çok sık yapıyor. Bu yüzden tribünlerden zaman zaman olumsuz eleştiriler alıyor.

Bilica sert oynarken bazen dozajı kaçırıyor. Rakipten çalım yediği anda kontrolsüz tekmeler savuruyor. Bunu UEFA Kupasında Honved ile oynanan rövanş maçında gördük. Orta saha çizgisinde rakibini kaçırdığı anda arkadan tekme atarak kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve takımını uzun bir süre 10 kişi bıraktı.

Bilica'nın bir olumsuz yanı ise Lugano'nun rolünü oynamak istemesi. Biliyorsunuz, Lugano geçen sezonlarda gördüğü kırmızı kartlar yüzünden takımını birçok maçta eksik bırakınca başkan Aziz Yıldırım yeni sözleşmede maç başına para alır maddesini koydurtmuştu. Ayrıca bu hareketlerin tekrarı halinde ağır para cezası verileceği sözleşmede yer almıştı. Lugano işin ciddiyetini çabuk kavradı ve bu sezon oynadığı maçlarda bir-iki sarı kart dışında olumsuz davranışlarda bulunmadı.

Ancak, yönetim Lugano problemini hallederken, şimdi Bilica ile başı ağrıyacak. Maçlarda çıkan en ufak bir tartışmada Bilica başı çekmeye başladı. Galatasaray derbisinde Arda-Cristian tartışmasında bu futbolcu hiç gereği yokken olayın içine girdi ve ortamı gerginleştirdi. Bununla da kalmayarak Arda'ya arkadan yumruk atarak olayın büyümesine sebep oldu.

Bu hareketin cezasız kalacağını tahmin etmiyorum. Nitekim, Futbol Federasyonu Ceza Kurulu televizyon görüntüleri ve gözlemcilerin raporları doğrultusunda Bilica'yı disipline sevkederek, ceza almasını sağlayacak. Fenerbahçe yönetimi bu futbolcunun yaptıklarına karşı sessiz kalmamalı. İleride kritik haftalarda aynı hareketleri yapması muhtemel. Bunu gözönünde bulundurmalı ve çok sert bir şekilde uyararak, ağır bir para cezası vermelidir.

30.10.2009


 

AGASSİ'YE UYUŞTURUCU TEPKİSİ

DÜNYA klasmanında erkeklerin eski 1 numaralı tenisçisi ABD'li Andre Agassi'nin, ''Open: An Autobiography'' adlı kitabında, kariyerinin bir döneminde uyuşturucu kullandığını itiraf etmesi, spor otoritelerinin tepkisine neden oldu.

2006 ABD Açık'ta sonlandırdığı tenis kariyerinde 8 ''grand slam'' şampiyonluğu bulunan Agassi'nin, kitabında 1997 yılında uyuşturucu kullandığını belirtmesi üzerine, Uluslararası Tenis Federasyonu'ndan (ITF) tepki geldi. ITF Başkanı Francesco Ricci Bitti, olayı ''sürpriz ve hayal kırıklığı'' şeklinde tanımlarken, Agassi'nin uyuşturucu kullandığı yılın, Dünya AntiDoping Ajansı'nın (WADA) kurulduğu 1999 yılından önceye denk geldiğini ifade etti.

30.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.