25 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

“Edebiyat Mevsimi”nde her şeyden önce İstanbul var

İstanbul 2010 AKB Ajansı ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi işbirliği ile İstanbul’un kültürel zenginliğini ve sanatsal verimliliğini ortaya koymak, İstanbulluyu edebiyatla buluşturmak, edebiyatımızda İstanbul’un yerini yeniden keşfetmek ve edebiyatseverlerle edebiyatçıların bir süreklilik içinde etkileşim kurmalarını sağlamak amacıyla 7-13 Aralık tarihleri arasında geleneksel bir edebiyat festivali düzenliyor. İstanbul Golden Horn otel’de düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı A. Ali Ural, festivalde ana eksenin edebiyat olacağının altını çizdi.

Ural, Edebiyat Mevsimi festivaliyle, edebiyat ile İstanbul arasındaki ilişkinin bir sosyal ve kültürel faaliyetler bütünü içinde yaşanılıp hissedilmesini ve edebiyat üzerinden bir kentlilik bilinci oluşturarak İstanbul ile edebiyat arasında birebir ilişki kurulmasını sağlanacağını belirterek, “Edebiyat Mevsimi festivalinde (1. İstanbul Edebiyat Festivali) geniş katılımlı faaliyetlerle İstanbul’un edebiyat gündemini belirleyecek bir edebiyat platformu oluşturacak” dedi. TYB İstanbul Şubesi’nin kullandığı ve Mimar Sinan tarafından yapılan tarihî Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşecek festival kapsamındaki atölyelerde şiir, roman, hikâye ve deneme alanlarında Türkiye’nin seçkin edebiyatçılarının yer alacağını söyleyen Ural, ‘’Bir hafta sürecek festivalde 20’yi aşkın etkinlikte 50’yi aşkın san'atçı rol üstleniyor’’ dedi.

ATÖLYELER

1. İstanbul Edebiyat Festivali, açılış programı ardından edebiyatseverleri konuk etmeye başlayacak ve bir hafta süreyle devam edecek. Sesiyle sevenlerinin gönlünde taht kuran Kenan Işık, bu sesi yaşayan ve yaşatanları katılımcılarla buluşturacak. Şeyh Galip’ten Necip Fazıl Kısakürek’e, Yahya Kemal’den Ahmet Hamdi Tanpınar’a İstanbul’u dillendirecek. Yorulmayan Savaşçı: Kemal Tahir, Edebiyatımızın Büyük Ağası: Tarık Buğra, Düşüncenin Gökkuşağı: Cemil Meriç hem anılacaklar, hem de onlarla ilgili sergi ve gösterimler yapılacak.

Festivalda atölyeler şu ana başlıklar altında düzenlecek:

“Şiir Şehir İstanbul, Roman Mekân İstanbul, İstanbul Denemeleri, İnsan Hikâye İstanbul, Bir Akşam Şiiri İstanbul, Mûsıkî Şehir İstanbul, Film Mekân İstanbul, Dünden Bugüne Tiyatroda İstanbul, 2010’a Girerken Edebiyatın Durumu-Konumu, Okur Yazar İstanbul, Mürekkebi Kurumadan Elinizde.

Program, Kültürler Arası Bir Köprü Olarak Çeviri, Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri ’09, Boğazda Edebiyat Rüzgârı”

KİTAP MÜZAYEDESİ

‘’Kitap Dostlarının Babıali Buluşması çerçevesinde’’, 13 Aralık Pazar günü TYB İstanbul Şubesi Nadir Kitaplar Müzayedesi düzenlenecek. Müzayede festivalin en dikkat çekici faaliyetlerinden biri olarak göze çarpıyor.

[email protected]

RECEP BOZDAĞ

25.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  “Edebiyat Mevsimi”nde her şeyden önce İstanbul var

  El yazması eserler dijital ortamda

  İTÜ’de “Müzikkütüphanesi” kuruldu

  Japon sosyoloğun ‘’Türk el san'atları” merakı

  “Yeni diziler aile yapımızı bozuyor”

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl