25 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Beşİktaş’In prestİj maçI

135’İNCİ MAÇINA ÇIKACAK

Beşİktaş, bu maçla Avrupa kupalarında 135. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 134 maçtan 43’ünü kazanıp, 28’inde berabere kalırken, 63 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne dek rakip fileleri toplam 154 kez havalandıran ‘’Kara Kartallar’’, kalesinde ise 205 gol gördü. Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye’yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası’nda temsil etti.

25.11.2009


 

EN FARKLI YENİLGİ LIVERPOOL’DAN

Beşİktaş, Avrupa kupaları tarihinde en farklı skorlu yenilgiyi ise İngilizlerin dünyaca ünlü takımı Liverpool’dan aldı. Siyah-beyazlılar, 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi (A) Grubu maçında deplasmanda Liverpool’a 8-0’lık skorla yenildi. Bu sonuç, hem Beşiktaş, hem de UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı skorlu mağlubiyeti olarak kayıtlara geçti. Beşiktaş, daha önceki en farklı skorlu yenilgisini yine bir İngiliz ekibine karşı, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yaşamıştı. Siyah-beyazlılar, 2000-2001 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu’nda deplasmanda Leeds United’a 6-0 yenilmişti.

25.11.2009


 

EN FARKLI GALİBİYET SARAYBOSNA’YA

Beşİktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini Bosna-Hersek takımı Saraybosna karşısında elde etti. Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Bosna-Hersek’in Saraybosna takımını 5-0 yenerek, Avrupa kupaları tarihindeki 133 maç içinde en farklı skorlu galibiyetine imza attı.

25.11.2009


 

Şenol Güneş’e “Ferguson’umuz ol” denecek

BelçİkalI Teknik Direktör Hugo Broos ile yollarını ayıran Trabzonspor’da, kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve kulüp genel sekreteri Hasan Yener’in (A) Millî Takım ve Trabzonspor’un eski teknik direktörü Şenol Güneş ile görüşmek üzere Güney Kore’ye gidecekleri bildirildi. Kulüp genel sekreteri Hasan Yener yaptığı açıklamada, Güney Kore’ye giderek, FC Seul Kulübü ile bu ay sonunda sözleşmesi sona erecek Güneş ile görüşeceklerini belirterek, ‘’Herkesin arzusu Şenol Güneş’in Trabzonspor’un başına gelmesi’’ dedi. Güneş’in sözleşmesi bittiği için serbest kalacağını ve herhangi bir sorun bulunmadığını ifade eden Yener, ‘’Şenol hocanın bizden istekleri, talepleri nedir. Ne tarz bir çalışma isteği olur. Gidince bunları konuşacağız’’ diye konuştu. Yener, Şenol Güneş’in Trabzonspor’un Alex Ferguson’u olması gerektiğini kaydederek, ‘’Ferguson, 24 yıldır Manchester United’da görev yapıyor ve o takımı başarıdan başarıya koşturuyor. Başarının temel şartı bu. Benim de düşüncem bu yönde’’ ifadelerini kullandı.

25.11.2009


 

Hugo Broos kısa kaldı

Turkcell Süper Lig’de Kasımpaşa’ya deplasmanda 3-1 yenilen Trabzonspor’un yollarını ayırdığı Belçikalı teknik adam Hugo Broos’un, bordo-mavili takımdaki görevi kısa sürdü. Trabzonspor ile 23 Haziran’da sözleşme imzalayan, ancak başarısız sonuçların ardından görevine 23 Kasım’da son verilen Belçikalı çalıştırıcı, takımın başında 5 ay kalabildi. Hugo Broos ile Trabzonspor, 13 hafta sonunda biri hükmen olmak üzere 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde edebildi. Trabzonspor, Broos döneminde 18 puan ile şampiyonluk yarışından uzaklaşırken ligde de 9. sırada yer bulabildi. Broos ile Trabzonspor, hükmen galip sayıldığı Ankaraspor maçı dikkate alınmadığında 12 karşılaşmanın 4’ünden 3 puanla ayrılırken, yüzde 33.33’lük bir galibiyet oranı yakalayabildi.

UEFA KUPASI BAŞARISIZLIĞI

Broos ile ligde başarısız bir görüntü ortaya koyan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’ne de girme başarısı gösteremedi. Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi Play-Off maçında, Fransa’nın Toulouse takımına sahasında 3-1 yenilmiş, deplasmanda ise 1-0 yenmesine karşın UEFA Avrupa Ligi’ne giremeyerek sezon öncesi ilk hedefinden olmuştu. Broos, ‘’büyükler’’ ile yaptığı maçlarda da galibiyet göremedi. Bordo-mavililer, Galatasaray’a İstanbul’da 4-3 yenilirken Beşiktaş’a sahasında 2-0 kaybetti.

25.11.2009


 

Kayserispor çıkışını sürdürüyor

Turkcell Süper Lig’in başarılı ekiplerinden Kayserispor, ligin 13. haftasında son 5 sezonda aldığı en iyi puana ulaştı. Diyarbakırspor galibiyeti ile aldığı 3 puanla 25 puana ulaşan sarı-kırmızılı ekip, 3 haftadır ligde 5. sıradaki yerini koruyor. Kayserispor, aldığı puanlarla aynı zamanda ligin 13. haftasında son 5 sezonda aldığı en iyi puanı yakalamış oldu. 2004-2005 sezonundan sonra yakaladığı başarıyla çıkışa geçen Kayserispor, 2005-2006 sezonunun 13. haftasında 3. sıraya yerleşerek ulaştığı 25 puanı yeniden yakaladı. 2006-2007 sezonunda 13. haftayı 19 puanla 5. sırada tamamlayan Kayserispor, aynı haftayı 2007-2008 sezonunda 20 puanla 7. sırada ve geçen sezon yine 20 puanla aynı sırada geçmişti. Deplasmanda Manisaspor ve Büyükşehir Belediyespor, kendi sahasında Bursaspor ve Antalyaspor ile karşılaşacak olan Kayserispor, bu 4 maçta 12 puan toplayarak ligin ilk yarısını 37 puanla tamamlama hesapları yapıyor. Teknik direktör Tolunay Kafkas’ın bu sezon oluşturduğu genç ve dinamik takım, futbolcuların uyum sağlaması ve tecrübe kazanmalarıyla başarılarını artırıyor.

25.11.2009


 

‘Bu bir komplo’

Galatasaray Kulübü’nün eski başkanlarından Mehmet Cansun, basketbolda patlak veren Cemal Nalga skandalını, ‘’Galatasaray ve Yönetim Kurulu’na yapılmış bir komplo’’ olarak değerlendirdi. Mehmet Cansun, yaşanan skandalın başka bir tarifinin olamayacağını ifade ederek, ‘’Galatasaray’a karşı veya yönetime karşı yapılmış olabilir. Yönetime karşı yapılmış olması daha ağır basıyor’’ dedi. Bu olayı yapanları araştırdığını vurgulayan Cansun, ‘’Dürüst insanlar olduğunu ve Galatasaray’ı parayla satacak insanlar olmadığını öğrendim.” Cansun, bu işin bilinçli yapıldığını düşündüğünü ifade ederek, böyle bir şeyi kimsenin istemeden yapamayacağını ileri sürdü.

25.11.2009


 

TÜRK VE İNGİLİZ TAKIMLARI AVRUPA’DA 53. KEZ BULUŞUYOR

Bu maçla birlikte Türk ve İngiliz futbol takımları Avrupa kupalarında 53. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke futbol takımları arasında bugüne dek yapılan 51 maçın 14’ünü Türk, 23’ünü İngiliz ekipleri kazanırken, 15 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Türk takımları, attıkları 49 gole karşılık kalelerinde toplam 86 gol gördü. İki ülke takımları arasındaki en farklı sonuç Liverpool’un Beşiktaş’ı 8-0 yendiği maçta ortaya çıkarken, Leeds United Beşiktaş’ı 6-0, Chelsea Galatasaray’ı 5-0, Manchester United da Fenerbahçe’yi 6-2 mağlup etti. Türk takımlarının, İngiliz ekipleri karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini ise Intertoto Kupası’nda 4-0’lık sonuçla Wimbledon’u yenen Bursaspor elde etti. Bu arada, Galatasaray, normal süresi golsüz biten 2000 yılındaki UEFA Kupası final maçında, Arsenal’ı penaltı atışlarıyla yenip, kupaya uzandı.

25.11.2009


 

EN GOLCÜ FUTBOLCUSU OKTAY DERELİOĞLU—

Beşiktaş’ın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu Oktay Derelioğlu. Siyah-beyazlı formayı giydiği dönemlerde, Avrupa arenasında takımına toplam 14 gol kazandıran Oktay’ı, 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 7’şer golle Mehmet Özdilek ve Bobo, 6’şar golle de Feyyaz Uçar ve Metin Tekin izliyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu’nda yarın deplasmanda İngiltere’nin Manchester United takımıyla karşılaşacak Beşiktaş, Avrupa kupalarında İngiliz ekipleriyle 12. kez karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlılar, Avrupa arenasında İngiliz takımlarıyla bugüne dek yaptıkları 11 maçın 2’sini kazanırken, 6 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı. ‘’Kara Kartallar’’, bu maçlarda 6 gol atarken, kalesinde 24 gol gördü. Beşiktaş, İngiliz takımları karşısında tarihe geçecek 2 de zafere imza attı. Siyah-beyazlılar, 2003-2004 sezonunda deplasmanda Chelsea’yi 2-0 yenerek tüm dünyayı şaşkına çevirirken, 2007-2008 sezonunda ise Liverpool’u İstanbul’da 2-1’le devirmeyi başardı. Beşiktaş, Avrupa kupaları tarihinde en farklı skorlu yenilgilerini İngiliz ekipleri karşısında aldı. Siyah-beyazlılar, 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi (A) Grubu maçında deplasmanda Liverpool’a 8-0’lık yenildi. Bu sonuç, hem Beşiktaş, hem de UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı skorlu mağlubiyeti olarak kayıtlara geçti. Beşiktaş, daha önceki en farklı skorlu yenilgisini yine bir İngiliz ekibine karşı, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yaşamıştı. Siyah-beyazlılar, 2000-2001 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu’nda deplasmanda Leeds United’a 6-0 yenilmişti.

25.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl