18 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Yeni lider Karabük

Bank Asya 1. Lig'de haftalardır liderlik koltuğunda oturan Konyaspor yerini Kardemir Karabük'e bıraktı.

16. haftada Giresun deplasmanına çıkan Konyaspor, tehlikeli bölgede bulunan rakibi önünde 3-2 yenilerek büyük bir şok yaşadı. Kardemir Karabük ise Bolu deplasmanından çıkardığı 1 puanla zirveye yerleşerek, 34 puan artı averajıyla liderlik koltuğuna oturdu. Dardanel'i deviren Altay ikinci, Konya ise aynı puanla 3. sırada kendine yer buldu. Ligin alt sıralarında kurtulma mücadelesi veren Hacettepe ve Kocaelispor galip gelmelerine yerinde kaldı.

İzmir ekiplerinden Altay ve Bucaspor, haftayı 3'er puanla kapatırken, Karşıyaka, Hacettepe deplasmanından eli boş döndü. Dardanelspor'u Alsancak Stadı'nda ağırlayan Altay, rakibini 3-2 mağlup etmeyi başardı ve üst üste 3. galibiyetini elde etti. Siyah-beyazlı takım, bu galibiyetle liderle aynı puana ulaştı ve averajla 2. sıraya yerleşerek taraftarlarını Süper Lig için şimdiden heyecanlandırmaya başladı.

Ligin, 31 golle en fazla gol atan ikinci ekibi olan Bucaspor, evinde Çaykur Rizespor'u 6-1 gibi farklı bir skorla yenerek 4. sıradaki yerini korudu. Sarı-lacivertli takım, evinde oynadığı 8 karşılaşmada topladığı 22 puanla bu alanda en başarılı 3 ekipten biri oldu. Karşıyaka ise, deplasmanda Hacettepe'ye 4-1 yenilerek, peş peşe aldığı 4 galibiyetin ardından bu haftayı puansız kapattı. Rakibi karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 4-1 yenik ayrılan yeşil-kırmızılı takım ligde averajla 6. sırada yer aldı. 17. haftanın programı ve hakemleri şöyle:

19 Aralık Cumartesi: 13.30 Karşıyaka-Boluspor: Serkan Çınar, 13.30 Kartalspor-Giresunspor: Koray Gençerler, 13.30 Konyaspor-Altay: Suat Arslanboğa, 20 Aralık Pazar: 13.30 Çaykur Rizespor-Kocaelispor: Hüseyin Sabancı, 13.30 Kayseri Erciyesspor-Bucaspor: Mete Kalkavan, 13.30 Orduspor-Samsunspor: Çağatay Şahan, 13.30 Dardanelspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Gökhan Güneşer, 13.30 Mersin İdmanyurdu-Hacettepe: Hakan Ceylan, 21 Aralık Pazartesi: 20.00 Kardemir Karabükspor-Adanaspor: Mustafa Kamil Abitoğlu.

[email protected]

EROL DOYRAN

18.12.2009


 

UEFA'da rakiplerimiz belli oluyor

FUTBOLDA Avrupa kupalarında bugün kura heyecanı yaşanacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 2. ve 3. tur maçlarının kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi'nde yapılacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur maçlarının kura çekimi TSİ 13.00'de, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 2. ve 3. tur maçlarının kura çekimi TSİ 14.00'de başlayacak. UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarını lider olarak tamamlayan Galatasaray ile Fenerbahçe'nin 2. turdaki rakipleriyle, 3. tura yükselmeleri durumundaki muhtemel ra kipleri debugünkü kurada belli olacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur ilk maçları 16 ve 17 Şubat 2010'da, rövanşları ise 23 ve 24 Şubat 2010'da yapılacak. UEFA Avrupa Ligi'nde ise 2. tur ilk maçları 18 Şubat 2010, rövanşları 25 Şubat 2010'da, 3. tur ilk maçları 11 Mart 2010, rövanşları da 18 Mart 2010'da yapılacak. Galatasaray ile Fenerbahçe, grup maçlarını lider bitirdikleri için kura çekimine seri başı olarak girecek ve 2. turdaki ilk maçlarını deplasmanda yapacak. Türk takımları, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden 3. olarak kupaya katılacak ekiplerden en kötü 4'ü olan Liverpool (İngiltere), Rubin Kazan (Rusya), Standard Liege (Belçika) ve Atletico Madrid (İspanya) veya UEFA Avrupa Ligi'nde kendi grupları haricindeki ikincilerle eşleşebilecek.

18.12.2009


 

Güneş ilk büyük sınavını F.Bahçe önünde verecek

TRABZONSPOR'DA dördüncü kez göreve getirilen Şenol Güneş, yeni döneminde Fenerbahçe maçıyla birlikte ''büyük'' takımlara karşı ilk sınavına hazırlanırken, bugüne dek sarı-lacivertli takım karşısındaki maçlarda fazla sevinemedi.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde, Fenerbahçe ile hafta sonunda 10. kez karşı karşıya gelecek bordo-mavili takım, deneyimli teknik adam yönetimindeki bu maçlarda genel olarak başarı sağlayamadı. Bordo-mavililer, bugüne dek 9 kez karşı karşıya geldiği rakibi önünde sadece 1 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Karadeniz ekibi, 6 maçta yenilgi, 2 maçta da beraberlik aldı. Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 16 gol yerken, 7 gol atabildi.

UNUTULMAZ YENİLGİ

Şenol Güneş döneminde Trabzonspor, şampiyonluğa son yıllarda en yaklaştığı 1995-96 sezonunda unutulmaz bir yenilgi aldı. Bordo-mavili takım, söz konusu sezonun 32. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 1-0 öne geçtiği karşılaşmadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılarak şampiyonluktan oldu. Karadeniz ekibi, 33. ve 34. haftaları galibiyetle kapamasına rağmen 84 puanlı Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ligi ikinci sırada tamamlamıştı.

18.12.2009


 

Okur: Hedef şampiyonluk

NBA'DEKİ Mehmet Okur'un da formasını giydiği Utah Jazz, deplasmanda New Jersey Nets'i 108-92 mağlup etti.

Yeni sezona genç bir kadroyla başlayan ve ilk 18 maçın tümünü kaybederek NBA tarihine adını ''en kötü sezon başlangıcı yapan takım'' olarak yazdıran New Jersey Nets, Izod Center'da ağırladığı Batı Konferansı'nın iddialı takımı Jazz'a farklı skorla boyun eğdi. Mehmet Okur, 8 sayı, 6 ribaunt ve 3 asist ile mücadeleyi tamamladı. Okur, maçın ilk periyodunda kısa sürede iki faul alınca antrenörü tarafından kenara alındı. İkinci periyodun sonlarında tekrar oyuna dahil olan milli oyuncu, karşılaşmada toplam 25 dakika 22 saniye süre aldı. Karşılaşma sonrası soyunma odasında açıklamalarda bulunan Okur, ''Nets sezona çok kötü başladı. Biz onların bu durumunu biliyoruz ama mağlubiyetlerine bakmadan kendi oyunumuzu oynamak durumundaydık'' dedi. Bir hafta sürecek beş maçlık deplasman serisine çıktıklarını kaydeden Okur, serinin ilk maçından galibiyetle ayrılmanın da kendilerine moral verdiğinin altını çizdi. Milli basketbolcu, takım olarak sezona ağır sakatlıklarla başladıklarını, kendisinin de ciddi sakatlıklar ve hastalıklar geçirdiğini belirterek, ''Daha ilk maçın onuncu saniyesinde sakatlandım. Dizim ve ayak bileğimdeki sorunlar nedeniyle iki maçta yer alamadım. Tam iyileşip sahaya döndüm derken bu kez de ağır bir hastalık geçirdim ve direncim düşünce dört maçta yer alamadım. Takımda da pek çok sakat vardı. İlk 15 maç kenardan destek alamadık. Bazen sahaya 8 kişi bile çıktık. Şimdi daha yeni yeni toparlanıyoruz'' dedi. Okur, sezonun daha başlarında olduklarını ve ligde üst basamaklara çıkacaklarını, hedeflerinin iyi bir play-off serisinin ardından şampiyonluk olduğunu vurguladı.

18.12.2009


 

BEŞİKTAŞ İNÖNÜ'DE BURSA'YI AĞIRLIYOR

TÜRKCELL Süper Lig'de son 2 maçında berabere kalan Beşiktaş, bugün ağırlayacağı Bursaspor'u yenerek, ilk yarının son karşılaşmasını galibiyetle kapatmak amacında.

Ligde 8 maçlık galibiyet serisinin ardından Diyarbakırspor ve Manisaspor ile berabere kalarak 2 haftada 4 puan yitiren ve liderlik hesapları yaparken bir anda 5. sıraya gerileyen siyahbeyazlılar, sezonun flaş takımlarından Bursaspor önünde devrenin son lig maçını 3 puanla kapatmak istiyor. BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Tolga Özkalfa yönetecek. Konuk Bursasporlu taraftarlar güvenlik gerekçesiyle bugünkü maçta da tribünde olamayacak.

18.12.2009


 

AVUSTURYA BASINI KEİTA VE AYDIN'I ÖVDÜ

AVUSTURYA'NIN Kleine Zeitung Gazetesi Sturm Graz'ın Galatasaray'ı 1-0 yenerek Avrupa kupalarına onurlu bir şekilde veda ettiğini yazdı.

Gazete, Galatasaray'ın 7 yıldız oyuncusunu Avusturya'ya getirmediğine vurgu yaparken, sarı-kırmızılıların ikinci takımının da kaliteli olduğunu ispatladığını belirtti. Keita'yı öven gazete, Sturm Graz'dan Kandalaki'nin bu futbolcuyu tutamadığını belirtti. Kleine Zeitung , kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu gol yapamayan genç oyuncu Aydın Yılmaz'ın da başarılı bir futbol oynadığını ve bu futbolcunun Sturm Graz oyuncularını baskı altında tuttuğunu ileri sürdü.

18.12.2009


 

GOL ATMADAN MAÇ KAZANILMAZ

Bu sezon ilk 6 haftada 6 puan topayarak hayal kırıklığı yaşıyan, daha sonra aldığı üst süte galibiyetler sonucu hem taraftarıyla barışan, hemde tüm kamuoyununun tekrar güvenini kazanan Beşiktaş'ta Mustafa Denizli ŞampiyonlarLliginden elenmesi sonucunda tekrar eleştirilere mağruz kaldı.

Bu sezon Beşiktaş'a defansif kontrollü ve presli futbolü oynatan Mustafa Denizli'nin bazı futbolcuları değişti ama oyun mentalitesi değişmedi. Sahaya sürdüğü ilk 11'in 9' u desfansif oyunculardan kurulu. Denizli'nin geldiği günden beri futbolcularını gol atmadan önce gol yememeyi öğretmiş anlaşılan. Eğer Beşiktaş bu sistemle ligde devam ederse maç kazanması zor . Ligdeki Anadolu rakiplerinin savunma anlayışı biraz iyi olursa ve orta sahaları mücadele ederse Beşiktaş'ın da gol atmaktaki sıkıntısını göz önünde bulundururasak puan kayıpları kaçanılmaz olunur

Aslında Beşiktaş iyi mücadele edip, iyi top oynuyor ama Avrupa maçlarında bunlar yeterli değil. Maçı çevirecek Bobo, Nihat, Nobre gibi oyuncuları gol pozisyonuna sokabilecek Arda, Keita, Alex düzeyinde ortasaha oyuncuları yok. Bu nedenle Beşiktaş defans alanını ve orta sahasını çok iyi kontrol eden, topu kaptığı anda çabuk çıkan ve organize kontrataklar geliştiren düşünce yapısı, rakip arkasına çok daha isabetli atılan ince paslarla gol arıyor ancak istediğini bulamıyor. Özellikle geriye düştükleri karşılaşmaları gol atamama sıkıntıları nedeniyle maçı çeviremiyolar. Bu da Beşiktaş'a puan kabı olarak geri dönüyor. Mustafa hocanın "transfer düşünmüyoruz" demesine rağmen yine de iyi bir oyun kurucuya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Holosko ve Delgado'nun sakatlıkları düzelirse Beşiktaş'ın en büyüksıkıntısı olan gol yollarındaki probleminin az da olsa çözebileceği kanaatindeyim.

Güven Ardahan: [email protected]

18.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl