18 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Atalay: Herşey kontrol altında

İçişleri Bakanı Atalay, ‘’Çocuklarımızın bir eline taş, diğer eline para vererek sokağa salanları biz iyi tanıyoruz. Provokasyon peşinde olan zihniyeti de çok iyi biliyoruz. Bu provokatörleri ve arkasındakileri tesbit ederek adalete teslim edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Endişeye hiçbir mahal yoktur, herşey kontrol altındadır’’ dedi.


HİÇBİR ORGAN VE MERCİ YARGIYA EMİR VEREMEZ

Başbuğ'un özellikle “Adlî makamlar ihbar mektuplarına ve gizli tanıkların verdiği ifadelere karşı daha duyarlı ve dikkatli hareket etmeli; TSK ile bil

Sağduyumuzu koruyalım

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, DTP’nin kapatılma kararına rağmen ‘’akıl, sağduyu ve itidalin korunarak, demokrasi içerisinde hareket edilmesi gerekt


  SORUMLUSU BİZ OLMAYACAĞIZ

Türk Eczacıları Birliği (TEB), SGK’nın kendileriyle imzaladığı ilâç alım protokolünü tek taraflı fesih kararıyla ilgili, “Sözleşmezlik dönemine geçildiğinde vatandaşın ilâca ulaşamamasının sorumlusu biz olmayacağız’’ dedi.


  10 ayda, 46 milyar açık

Merkezi Yönetim Bütçesi, Kasım ayında 3 milyar 124 milyon lira, Ocak-Kasım döneminde 46 milyar 356 milyon lira açık verdi.


  Danıştay’ın gerekçesi devrim kanunları

DanIştay İdarî Dava Daireleri Kurulunun YÖK’ün katsayı kararına yaptığı itirazın reddine ilişkin kararının gerekçesinde, meslekî-teknik liseler ile ilgili düzenleme yapılırken devrim yasalarından olan Tevhidi-i Tedrisat Kanunu hükümlerinin de göz önünde bulundurulmasının zorunlu olduğuna işaret edildi.


  Yazıcıoğlu’nun öldüğü kazada pilota suçlama

UlaştIrma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 25 Mart 2009’da Kahramanmaraş’taki dağlık alanda meydana gelen ve dönemin BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin vefat ettiği helikopter kazasıyla ilgili, Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu’nun çalışmalarını tamamladığı ve raporun Resmî Gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiği ifade edildi.


  MAZLUMDER’den “İnsan Hakları Şöleni”

MAZLUMDER İstanbul Şubesi, 19 Aralık Cumartesi günü “İnsan Hakları Şöleni” düzenleyecek.


  Bakan sözünü tutmadı

KIlIç, yaptığı yazılı açıklamada, Millî Eğitim Bakanlığının, Aralık ayında atanmak üzere 10 bin yeni öğretmen alınacağını duyurduğunu ve binlerce işsiz öğretmenin atanma umuduyla başvurduğunu ifade etti.


  KYK burs ve kredi başvuruları başladı

Yükseköğrenİm Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs ve öğrenim kredisi alacak öğrenciler, 24 Aralıkta mesai bitimine kadar belgelerini teslim edebilecek.


  Secdeli camiye büyük ilgi

Sakarya’da ‘Secde eden insan’ şekli örnek alınarak inşa edilen cami büyük ilgi görüyor.


  Türkiye’nin şekeri yükseliyor

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Armağan Tuğrul, ülke nüfusunun yüzde 7’sinin şeker hastası, bir o kadarının da hasta adayı olduğunu belirterek, ‘’Ülkemizde yüzde 15’lik bir grup tatlı tatlı dolaşıyor’’ dedi.


  Bilgisayarınıza istediğiniz yazılımı yükleyebileceksiniz

Türkİye’de bir mağazadan bilgisayar satın alan kullanıcılar, üzerinde yüklü işletim sistemini istemezlerse, satıcı firmadan söz konusu işletim sisteminin kaldırılıp, yazılım fiyatının düşülerek bilgisayarın kendisine verilmesini isteyebilecek.


  Zayıflık da bir sorun

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, zayıflığın ciltte kolayca yaralanma, saçlarda güçsüzlük ve dökülme, tırnaklarda kolay kırılma, dişlerde çürüme ve dökülme gibi sorunlara yol açabileceğini bildirdi.


  İlk yerli spektrometre hazır

Kocaelİ Üniversitesi Lazer Teknolojileri Merkezinde bilim adamları, dalga boyu 200 ile 1100 nanometre (metrenin milyarda biri) arasındaki ışınları ayrıştırarak bilimsel araştırmalarda kullanmak amacıyla yüksek çözünürlükte kaydedebilecek spektrometre üretti.


  Pazarlama sektörü kokuyu keşfetti

Türkİye’de de artık oteller, mağazalar, spor salonları, müzeler, huzurevleri, hastaneler ve yiyecek sektörü, ‘’müşterilerinin hafızasına kazınmak’’ için dünyada uzun yıllardır etkili bir pazarlama yöntemi olarak ön plana çıkan ‘’koku’’yu kullanmaya başladı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl