19 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

KÖTÜ KURA ÇEKMEDİK

UEFA Avrupa Ligi 2. ve 3. tur kuraları, İsviçre'nin Nyon kentinde Dün çekildi. Fenerbahçe Kulübünü Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar'ın temsil ettiği kurada Fenerbahçe 2. turda Fransa'nın Lille takımıyla eşleşti.

İlk maç 18 Şubat'ta Fransa'da, rövanşı ise 25 Şubat'ta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak. Fenerbahçe 2. turda Lille'i geçtiği takdirde, 3. turda İngiltere'nin Liverpool veya Romanya'nın Unirea Urziceni takımlarından biriyle karşılaşacak. UEFA'DA diğer temsilcimiz Galatasaray ise 2. turda İspanya'nın Atletico Madrid takımı ile eşleşti. İki takım, 18-25 Şubat 2010 tarihlerinde karşılaşacak. İlk maçı deplasmanda oynayacak olan takımımız, bu turu geçmesi hâlinde Everton (İngiltere) - Sporting Lizbon (Portekiz) eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak ve ilk maç, 11 Mart 2010 tarihinde Atletico Madrid-Galatasaray ikilisinden turu geçen ekibin sahasında olacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE İNGİLİZ-İTALYAN ÇEKİŞMESİ

Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur kuraları çekilirken, eşleşmelerde İngiliz-İtalyan çekişmesinin olması dikkati çekti. 2. tur eşleşmeleri şöyle oluştu:Vfb Stuttgart (Almanya)-Barcelona (İspanya), Olympiakos (Yunanistan)-Girondins de Bordeaux (Fransa), Inter (İtalya)-Chelsea (İngiltere), Bayern Münih (Almanya)-ACF Fiorentina (İtalya), CSKA Moskova (Rusya)-Sevilla (İspanya), Olympique Lyon (Fransa)-Real Madrid (İspanya), FC Porto (Portekiz)-Arsenal (İngiltere), AC Milan (İtalya)-Manchester United (İngiltere). Öte yandan Milan-Manchester United eşleşmesiyle yıldız futbolcu David Beckham'ın dileği yerine geldi. ABD'nin Los Angeles Galaxy takımında oynayan David, Ocak ayından itibaren tekrar 6 aylığına Milan takımında forma giyecek.

19.12.2009


 

Trabzon'u derbi heyecanı sardı

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, hafta sonu sahalarında yapacakları Fenerbahçe maçında galip gelerek puan farkını 4'e indirmek istediklerini söyledi.

Şener, takımın hazırlıklarını sürdürdüğü Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı açıklamada, son üç maçta iyi sonuçlar aldıklarını, ligde iddialı takımlardan birisi olduklarını belirtti. Sahalarında yapacakları Fenerbahçe maçını değerlendiren Şener, ''Fenerbahçe'yi mağlup ederek aradaki puan farkını 4'e indirmek istiyoruz. Bu sene erkenden hiç kimse 'ben şampiyon olacağım' diyemez. Çünkü üst sıralar karman çorman olacak'' dedi. Fenerbahçe maçını Bülent Yıldırım'ın yönetecek olmasından herhangi bir endişe duymadıklarını ifade eden Şener, şunları söyledi: ''Hakem endişemiz yok. Suni gündem meydana getirmenin de bir anlamı yok. Ben Fenerbahçe maçında bir hakem hatası olacağını tahmin etmiyorum. Hakemlere güvenip sahaya çıkacağımızı da sanmıyorum. Bizim son derece kaliteli bir takımımız var. Fenerbahçe'nin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Alanzinho ve Gabric bu maçta kilit isimler olacaktır. Tabii ki Gökhan ve Umut da önemli oyuncular olacak bu maçta. Bu saydığım isimlerin maçta gol atacağını düşünüyorum.''

MAÇTAN SONRA KOLBASTI OYNARLAR

Şener, transfer konusunda teknik direktör Şenol Güneş ile net bir görüşme yapamadıklarını kaydederek, ''Fenerbahçe ve ardından Galatasaray ile oynayacağımız kupa maçından sonra transfer konularını detaylı konuşacağız'' dedi. Fenerbahçe'yi yenmeleri halinde şampiyonluk potasının içerisine gireceklerini belirten Şener, ''Trabzonspor büyük bir takım. Büyük maçları nasıl oynayacağını bilir. Tabii şans faktörü de önemli. Ama Şenol Güneş gibi çok deneyimli bir hocamız var. İnşallah bu maçtan istediğimiz sonucu elde ederiz'' diye konuştu. Şener, bir gazetecinin, ''Futbolcular neden daha kolbastı oynamıyor'' şeklindeki sorusuna ise ''Daha kolbastı oynamayı istemiyorlar herhalde. Ama bu maçtan sonra oynarlar diye tahmin ediyorum'' dedi.

FATİH TEKKE VE YATTARA KONUSU

Sadri Şener, Fatih Tekke'nin transferi, Yattara'nın ise sakatlığı konusundaki gelişmeleri ise şöyle açıkladı: ''Fatih Tekke ile ilgili bin 712. cevabımı veriyorum. Fatih Tekke'nin kendi kulübünde kalıp kalmayacağı belli olduğu an transferinin bitmesi çok kolay. Öyle de olacağını umuyorum. Trabzonspor'a yakın diyebilirsiniz. Yattara'nın ise kendisinin 'sağlamım' demesiyle bu iş olmuyor. Doktorun 'sağlam' demesi lazım. O konuda da bir iki gün içerisinde net bir sonuç ortaya çıkar.''

19.12.2009


 

ROBERTO CARLOS: Teşekkürler Türkiye

FENERBAHÇE'NİN ünlü Brezilyalı yıldız futbolcusu Roberto Carlos, UEFA Avrupa Ligi'nde Sheriff takımıyla yapılan maçtan sonra veda etti.

Carlos, yaptığı açıklamada, arkadaşlarını, Fenerbahçe'yi, sarı-lacivertli taraftarları bıraktığı için üzgün olduğunu belirterek, ''Buradan ayrılmak zorunda olduğum için üzüntülüyüm. Hayatımda öyle bir döneme gelmiştim ki bir karar vermek gerekiyordu. O karar da Brezilya'ya dönme yönünde oldu'' dedi. Brezilya''ın büyük kulüplerinden Corinthians ile anlaştığını kaydeden Roberto Carlos, ''Bundan sonra kariyerini bir süre daha orada sürdüreceğim, ancak kalbimin bir parçası burada Fenerbahçe ile olacak. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağım'' diye konuştu. Brezilyalı oyuncu, bir gazetecinin, ''Neden sezon sonunda değil de devre arasında ayrılıyorsun?'' sorusunu şöyle cevapladı:

''Kontratım sezon sonunda bitiyordu, ancak gitme kararımı biraz daha önceye çektim. Zamanı geldiğini düşünüyorum. Eşim hamile ve Brezilya'da. Tüm ailem Brezilya'da. Çözmem gereken şeyler var. 16 yıldır ülke dışında oynuyorum. Avrupa kariyerimin sonuna geldim. Sezon başında aldığım kararı biraz daha erkene çektim. Karşılıklı anlayışla Fenerbahçe'den ayrılıyorum.'' Roberto Carlos, Türkiye'de ve Fenerbahçe'de olduğu sürede güzel şeyler verdiğini dile getirerek, ''Futbol kariyerim bittikten sonra saha dışında Real Madrid'de de olabilirim. Eğer Fenerbahçe bana bir teklif yaparsa, bir kez daha burada olmaktan mutluluk duyarım. Herkese teşekkür ediyorum. Bir gün tekrar görüşeceğiz'' şeklinde konuştu. Carlos, son olarak Türkçe ''Teşekkürler Türkiye'' diyerek veda etti.

F.BAHÇE AVRUPA'DA 5'TE 5 YAPTI

UEFA Avrupa Ligi (H) grubundaki son maçında Moldova'nın Sheriff takımını 1-0 yenen Fenerbahçe, Avrupa arenasındaki son 5 maçını da kazandı. (H) grubuna Twente yenilgisiyle başladıktan sonra, gruptaki diğer 5 maçını kazanan sarı-lacivertliler, grubu 15 puanla birinci sırada tamamlayarak başarılı bir performans ortaya koydu.

F.BAHÇE'YE VEDA

Fenerbahçe Kulübü, yollarını ayırdığını bildirdiği açıklamada teşekkür ettiği Brezilyalı yıldız futbolcu Roberto Carlos'a dün bir kez daha teşekkürlerini sundu. Kulübün internet sitesinde ''Teşekkürler Roberto Carlos'' başlığıyla yapılan açıklamada, şöyle denildi: ''Fenerbahçe formasını son kez giyen Roberto Carlos'a, sarı-lacivert renklerimizi taşıdığı süre boyunca sağladığı önemli katkılar nedeniyle kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Fenerbahçe ailesinin değerli üyelerinden Carlos'la yollarımızın yeniden kesişeceğini umuyor, Brezilyalı yıldıza bundan sonraki futbol hayatında sonsuz başarılar diliyoruz.''

19.12.2009


 

Yasemin Dalkılıç'tan yeni bir rekor denemesi

SERBEST dalış dünya rekortmeni Yasemin Dalkılıç yeni rekor denemesini, Başbakanlık desteği ve Turkcell'in ana sponsorluğu ile Antalya'nın Kaş ilçesinde gerçekleştirecek.

Yasemin Dalkılıç'ın daha önce 27 Aralık tarihinde Bodrum'da gerçekleştireceği belirtilen rekor denemesini, 2010 yılında Kaş'ta yapacağı belirtildi. Bodrum'da bulunan teknik malzemeler ile Dalkılıç'ın dalışlarını gerçekleştirdiği kızak (asansör) Bodrum'dan Kaş'a getirildi. Gelecek yıl Mart ayında antrenmana başlayıp rekor denemesini Nisan ayının ilk haftası gerçekleştireceği belirtilen Dalkılıç, eşi ve antrenörü Rudi Castineyra'nın, teknik detayları incelemek üzere yarın Kaş'a geleceği öğrenildi.

19.12.2009


 

A.GÜCÜ'NE AVRUPA ŞAMPİYONU TEKNİK ADAM

TEKNİK direktör arayışlarını sürdüren Ankaragücü'nün Fransız teknik adam Roger Lemerre ile prensipte anlaştığı öğrenildi.

Hikmet Karaman ile 12 Kasım'da yollarını ayırdıktan sonra, Norveçli Solied ve Fransız Victor Fernandez ile görüşen, ancak anlaşma sağlayamayan Ankaragücü'nün, Fransa Milli Takımı ile 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kupaya uzanan Lemerre ile prensipte anlaştığı ifade edildi. Sarılacivertli kulübün ünlü Fransız teknik adamla ilk etapta 6 aylık bir sözleşme yapmayı planladığı, iki tarafın da memnun kalması durumunda sözleşmenin uzatılabileceği bildirildi.

Roger Lemerre, 1998 yılında Dünya Kupası'nı kazanan Fransa Milli Takımı'nda Aime Jacquet'nin yardımcısıyken Jacquet'nin görevden ayrılmasıyla milli takımın başına geçti. 2000 yılında Fransa'yı Avrupa şampiyonu yapan Lemerre, 2001'de de Kondeferasyon Kupası'nı kazandı. Fransa milli takımının 2002 Dünya Kupası'nda ilk turda elenmesi üzerine görevden ayrılan Lemerre, 2004 yılında Tunus ile Afrika şampiyonluğu sevinci yaşadı. Bugün oynanacak Ankaragücü-Sivasspor maçını izleyecek olan 1941 doğumlu Roger Lemerre'in yardımcılığını Ümit Özat'ın yapacağı öğrenildi.

19.12.2009


 

SİVAS'TA GİDECEKLER BELLİ

TÜRKCELL Süper Lig'inde kötü günler geçiren Sivasspor'un teknik direktörü Muhsin Ertuğral, Ankaragücü maçı sonrası takımdan gönderilecek futbolcuları belirlediğini açıkladı.

Listeyi yönetime sunduğunu belirten Ertuğral, ikinci yarı Sivasspor'da çok şeyin değişeceğini söyledi. Takıma çok kaliteli futbolcular alacaklarını vurgulayan Muhsin Ertuğral, taraftarın da gönlüne su serpti. Ertuğral, "Bu takım ligden düşer mi?" endişesinin yersiz olduğunu dile getirdi. Son iki sezonda şampiyonluk mücadelesi veren ancak bu sezon ligde istediği performası gösteremeyen Sivasspor, ilk yarının son maçında karşılaşacağı Ankaragücü maçı hazırlıklarına kendi tesislerinde tamamladı.

19.12.2009


 

G.SARAY İLK DEVREYİ G.BİRLİĞİ İLE KAPATIYOR

GALATASARAY ile Gençlerbirliği, lig tarihinde bugün 77. kez karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

İki takım arasında şimdiye kadar yapılan 76 maçta, sarı-kırmızılılar 42, kırmızı-siyahlılar ise 18 galibiyet elde etti. Taraflar 16 maçta ise eşitliği bozamadı. Lig maçlarında Galatasaray'ın toplam 133 golüne, Gençlerbirliği 81 golle cevap verdi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçları Galatasaray, Ankara'da 3-1, İstanbul'da da 2-1'lik skorlarla kazandı.

İSTANBUL'DAKİ MAÇLARDA 25-5 ÜSTÜN

Galatasaray, evinde oynadığı maçlarda başkent temsilcisi karşısında 25-5 galibiyet üstünlüğü sağladı. Galatasaray ile Gençlerbirliği arasında İstanbul'da yapılan maçların 8'i de berabere sonuçlandı. İstanbul'daki maçlarda sarı-kırmızılılar 76 gol atarken, Gençlerbirliği ise buna 35 golle karşılık verebildi. İki takım arasında ligde yapılan son 7 maçı da Galatasaray kazandı. Sarı-kırmızılı ekip, 2005-2006 sezonunun ilk yarısında 2-1 yenildiği başkent temsilcisiyle daha sonra yaptığı 7 müsabakadan da galibiyetle ayrıldı.

19.12.2009


 

AURELİO: TÜRKİYE'YE DÖNMEK İSTİYORUM

FENERBAHÇE'NİN eski futbolcusu Mehmet Aurelio, bir gün Türkiye'ye döneceğini belirterek, kalbinin Fenerbahçe'de olduğunu söyledi.

Radyospor'a konuşan Real Betisli futbolcu Aurelio, "Türkiye'yi ben de ailem de çok seviyoruz. Bir gün Türkiye'ye döneceğim." dedi. Real Betis'te bu sezonla birlikte iki yıl daha sözleşmesi bulunduğunu kaydeden Marco Aurelio, "Sözleşmem bitince Türkiye'ye dönmeyi istiyorum. Çünkü ben de ailem de Türkiye'yi seviyoruz." dedi. Hangi takıma dönmek istediği sorusuna ise Aurelio, "Tabiki kalbim Fenerbahçe'ye dönmekten yana. Orada yıllarca oynadım. Onlar beni, ben onları çok sevdim. Futbolculuk bir meslektir. Profesyonel olduğum için beni kim istiyorsa tekliflere bakıp karar vereceğim. Fenerbahçe'yi de çok sevdiğim için oraya dönmek isterim." şeklinde cevap verdi. "İspanya'ya gittiği için pişmanlık duydu mu?" sorusuna ise Marco Aurelio, şöyle cevapladı: "İspanya'ya gittiğim için pişmanım şeklinde hiç bir zaman bir şey söylemedim. Beni tek üzen uzun süren sakatlığımdı. Bunun dışında İspanya'da bulunmaktan ve burada futbol oynamaktan dolayı çok mutluyum. Ama sözleşmem bittiğinde inşallah bir gün Türkiye'ye döneceğim."

19.12.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG PROGRAMI

19 Aralık Cumartesi:

13.30 Gaziantepspor-Denizlispor: Özgür Yankaya

13.30 Eskişehirspor-Diyarbakırspor: İlker Meral

13.30 Kasımpaşa-Manisaspor: Deniz Çoban

13.30 Kayserispor-Antalyaspor: Yunus Yıldırım

16.00 Ankaragücü-Sivasspor: Abdullah Yılmaz

20.00 G.Saray-Gençlerbirliği: Kuddusi Müftüoğlu

20 Aralık Pazar:

20.00 Trabzonspor-Fenerbahçe: Bülent Yıldırım

19.12.2009


 

BANK ASYA 1. LİG PROGRAMI

19 Aralık Cumartesi:

13.30 Karşıyaka-Boluspor: Serkan Çınar

13.30 Kartalspor-Giresunspor: Koray Gençerler

13.30 Konyaspor-Altay: Suat Arslanboğa

20 Aralık Pazar:

13.30 Çaykur Rizespor-Kocaeli: Hüseyin Sabancı

13.30 Kayseri Erciyes-Bucaspor: Mete Kalkavan

13.30 Orduspor-Samsunspor: Çağatay Şahan

13.30 Dardanelspor-Gaziantep B.B: Gökhan Güneşer

13.30 Mersin İdmanyurdu-Hacettepe: Hakan Ceylan

21 Aralık Pazartesi:

20.00 Kardemir Karabük-Adana: M. Kamil Abitoğlu

19.12.2009


 

BEKO BASKETBOL LİGİ PROGRAMI

Bugün:

13.00 Fenerbahçe Ülker-Mersin B.B. ( Caferağa)

16.00 Kepez Belediye-Aliağa Petkim (Kepez Belediye)

17.00 Efes Pilsen-TOFAŞ (Ayhan Şahenk)

17:00 OYAK Renault-Bornova Belediyesi (Atatürk)

17.30 Erdemir-Beşiktaş Cola Turka (Erdemir)

17.30 Pınar Karşıyaka-Darüşşafaka (Karşıyaka)

20 Aralık Pazar:

13.30 Galatasaray -Antalya B.B (Ahmet Cömert)

16.00 Banvit-Türk Telekom (Banvit Kara Ali Acar)

19.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl