20 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

TRABZON'DA DERBİ ATEŞİ

TRABZONSPOR ile Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de bugün yapacakları sezonun son hafta maçında 100. kez karşı karşıya gelecek.

13 Şubat 1974 tarihinde, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 35 yıllık rekabette, galibiyet sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe, geride kalan maçlardan 37'sini kazanırken, Trabzonspor 35 kez galip geldi. Taraflar 27 maçta ise eşitliği bozamazken, sarı-lacivertlilerin toplam 119 golüne, bordo-mavililer 117 golle yanıt verdi. Fenerbahçe ile Trabzonspor, lig tarihinde şimdiye dek 70 kez karşı karşıya geldi. İki ekip arasında bugüne kadar ligde yapılan maçlarda, sarı-lacivertlilerin, bordo-mavili takıma karşı galibiyetlerde 27-21'lik üstünlüğü bulunuyor. İki ekip arasında bugüne dek yapılan 22 lig karşılaşmasında ise eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe'nin ligde attığı toplam 90 gole, Trabzonspor 79 golle cevap verdi. İki takım arasında geçen sezon yapılan lig maçları İstanbul'da 0-0 biterken, Trabzon'da gülen taraf 2-1'lik skorla Fenerbahçe oldu.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Fenerbahçe, Trabzonspor'u 5 Mart 1989'da Kadıköy'de 5-1 gibi açık farklı skorla yendi. Bu sonuç, iki takım arasında bugüne kadar yapılan maçlardaki en farklı skorlu galibiyet olarak da tarihe geçti. Sarı-lacivertliler ayrıca, 26 Ekim 1991'de Kadıköy'deki lig maçını 4-1, 2000-2001 sezonunda İstanbul'daki lig maçını 5-2, 2001-2002 sezonunda ise yine İstanbul'daki maçı 3-0 kazandı. Trabzonspor ise Fenerbahçe karşısındaki tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerini, 11 Ağustos 1992'de Kadıköy'de Şenol Çorlu'nun jübile maçında 4-1, 26 Aralık 1976 ve 9 Mart 1991 tarihlerinde de Trabzon'daki lig maçlarında 3-0'lık sonuçlarla aldı. İki takım arasındaki en gollü maç, 6 Ekim 1990'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapıldı. Toplam 8 gol atılan lig maçında Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 5-3 yendi. Bordo-mavililer ayrıca 21 Mayıs 1994'de Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan Başbakanlık Kupası maçında ve 6 Nisan 1997'de yine Trabzon'daki lig maçında rakibini 4-3'lük skorlarla yendi. Fenerbahçe ise 17 Ekim 1992'de Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki gol düellosundan 4-3 galip ayrılırken, 2000-2001 sezonunda İstanbul'daki lig maçını 5-2 kazandı.

Trabzon evinde F.Bahçe'ye üstün

TRABZONSPOR ile Fenerbahçe arasında Trabzon'da yapılan maçlarda ev sahibi bordo-mavili takımın üstünlüğü bulunuyor. Şimdiye kadar Trabzon'da yapılan 40 resmi ve özel maçta Trabzonspor'un 19, Fenerbahçe'nin ise 11 galibiyeti bulunuyor. Taraflar Trabzon'daki 10 maçta ise eşitliği bozamadı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor 50, Fenerbahçe ise 33 gol attı. Trabzon'daki 35 lig maçında ise Trabzonspor 15, Fenerbahçe 11 kez kazanırken, 9 maç eşitlikle sona erdi. Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki lig maçlarında bordo-mavililer 42, sarı-lacivertliler ise 32 gol kaydetti.

20.12.2009


 

Beşiktaş'ın gücü ‘alttakiler’e yetiyor

TÜRKCELL Süper Lig'in 17. haftasında kendi sahasında Bursaspor'a 3-2 yenilerek ilk yarıyı 32 puanla toplayan Beşiktaş, zirve mücadelesi yaptığı rakipleri karşısında başarısız bir görüntü çizdi.

Ligin ilk bölümünü Bursaspor, Kayserispor, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından 5. sırada tamamlayan siyah-beyazlı ekip, zirvedeki rakipleriyle yaptığı maçlarda başarısız sonuçlara imza attı. Beşiktaş, zirvede bulunan 4 takım karşısında 1 kez galip gelerek sadece 3 puan çıkarabildi. Turkcell Süper Lig'de şu an ilk 4 sırayı paylaşan takımlar arasında sadece Fenerbahçe'yi yenebilen siyah-beyazlı takım, Bursaspor, Kayserispor ve Galatasaray'a ise mağlup oldu. Geçen sezon da zirve mücadelesi yaptığı takımlardan ziyade orta ve alt sıralarda bulunan takımlar karşısında başarılı olan Beşiktaş, 4 ekip karşısında aldığı sonuçlarla bu sezon da aynı görüntüyü verdi. Bu arada ligin ilk yarısında 3 kez mağlup olan ''Kara kartallar'', bu yenilgileri de yine zirvedeki takımlardan aldı.

RAKİPLERİNDEN 3 PUAN ÇIKTI

Beşiktaş, şampiyonluk mücadelesi yaptığı Bursaspor, Kayserispor, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı karşılaşmalarda 12 puanlık bölümün sadece 3'ünü alabildi. Derbi mücadelesinde BJK İnönü Stadı'nda Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek bu 3 puanını alan siyah-beyazlı takım, Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray'a 3-0 yenildi. Beşiktaş, diğer rakipleriyle kendi sahasında yaptığı karşılaşmalarda ise Kayserispor'a 1-0 ve son olarak Bursaspor'a 3-2 mağlup oldu. Bu sezon savunmasıyla dikkat çeken siyah-beyazlı ekip, zirvedeki takımlara karşı ise kalesini başarılı şekilde savunamadı. Ligin ilk yarısında kalesinde 10 gol gören Beşiktaş, bu gollerin 7'sini zirvedeki 3 takımdan yedi. Sadece Fenerbahçe'ye karşı kalesini kapatabilen ''Kara kartallar'', Galatasaray ve Bursaspor'un 3'er, Kayserispor'un da 1 olmak üzere toplam 7 golüne engel olamadı. Beşiktaş, ilk 4 sırada yer alan takımlara ise 5 gol attı.

PUANLARI ALTTAKİLERDEN ALDI

Siyah-beyazlı takım, ligin ilk yarısında topladığı puanların büyük bölümünü altındaki takımlardan aldı.32 puanın sadece 3'ünü üstündeki ekiplerde çıkaran Beşiktaş, altında yer alan takımlar karşısında ise 12 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik alıp 26 puan elde etti. Altındaki ekiplere karşı başarılı bir görüntü sergileyen siyah-beyazlı takım, bu takımlar karşısında yenilgi üzüntüsü de yaşamadı. Beşiktaş, puan cetvelinde altında bulunan takımlarla oynadığı 12 maçta ise kalesinde sadece 3 gol gördü.

20.12.2009


 

Mustafa Denizli ilk yarıyı iyi değerlendirmeli

Üst üste alınan 8 galibiyetten sonra (rakiplerinin de beklenmedik puan kayıplarıyla) liderlik şansı yakalanınca Mustafa Denizli iddialı konuşmuş, bu sene geçen yıldan daha kolay (30. haftada) şampiyon olunacağından bahsetmeye başlamıştı.

Medyanın övgülerle öne çıkardığı günlerde keşke Şarkışla yöresinin “Havalanma telli turnam, uçup gitme yele karşı” türküsünü dinleme fırsatı bulabilseydi. Üst üste oynanan Diyarbakır ve Manisa maçlarından sonra kaybedilen 4 puan dan sonra bile durumu önemsemez bir tavır sergileyen Denizli, Bursa karşısında tam anlamıyla dağıldı.

Ağır saha ve zemini dikkate almadan başlanan maçta öylesine hatalı bir taktikle oynadı ki, ilk 20 dakikada karşı kaleye bile gidemedi. Islak zeminde uzun ve havadan oynamak yerine kısa paslarla hücum geliştirmenin sonuç vermeyeceğini ancak ilk yarı bitiminde gördü. Maçta en doğru hamle, Nobre’nin oyuna alınması idi. Nitekim yüksek toplarla ikinci yarıya başlayan Beşiktaş oyunda üstünlüğü ele aldı ve öne geçmeyi başardı.Ferrari’nin elmacık kemiğinin kırılması büyük bir şanssızlıktı. Lakin onun yerine alınacak oyuncu Yusuf olmamalıydı. Ertuğrul Sağlam’ın son dakikalardaki oyunu karşı kaleye yıkma taktiğine ve yüksek toplarla oynama isteğine karşı hamle yapamayan Mustafa Denizli, son dakikalarda oyunu kendi alanında kabul ederek yenilgiye zemin hazırladı.

Sonuçta Bursaspor her yönüyle daha iyi olduğu Beşiktaş karşısında haklı bir galibiyet aldı. Ertuğrul Sağlam ve öğrencileri aldıkları bu galibiyetle dar bütçe imkânlarına rağmen ilk yarıyı başarılı bir şekilde bitirdiler, onları kutluyorum. Bedavaya giden Zapotocny’nin son dakika golü pahalıya mal olurken, pahalı transferlerden Nihat, ilk yarıda etkisiz, Tabata ise müzmin yedek bekledi. İkinci yarı kadrosunda Delgado’ya yer açmak için bakalım hangi pahalı oyuncu bedavaya gidecek ve Beşiktaş’ın başına neler açacak? Maçtan sonra açıklama yapan Mustafa Denizli’nin “hakem” demesi pek bir anlam ifade etmiyor. Puan cetvelinde kendinden üstte olan 4 takımdan üçüne kaybetmiş bir takımın hocası olarak, ilk yarının iyi bir değerlendirmesini yapmak gerekiyor.

Nadi Aksoy: [email protected]

20.12.2009


 

Sağlam: Millî Takımı kabul etmem

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, hem milli takımı, hem kulüp takımını çalıştırma düşüncesine karşı olduğunu bildirdi.

Sağlam, ''Bir teknik adam, sadece yaptığı işe konsantre olmalı. Hem milli takım, hem kulüp takımı çalıştırma fikrine kesinlikle karşıyım. Ayrıca şu anda bana milli takım görevi teklif edilirse, bunu da kabul etmem, kibar bir dille geri çeviririm, çünkü bir yola girdik'' diye konuştu. Sercan'ın transferiyle ilgili bir soruya da Sağlam, ''Kulübün menfaatleri doğrultusunda, iyi bir teklif gelirse, gitmesini kabul edebiliriz, ancak böyle bir teklif yok'' cevabını verdi.

20.12.2009


 

ROBERTO CARLOS ÇİÇEKLERLE UĞURLANDI

FENERBAHÇE'YE 2,5 yıldır hizmet eden ünlü Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos dün Türkiye'den ayrıldı.

Brezilya'nın Corinthians kulübüyle iki yıllık anlaşma imzalayan Roberto Carlos, Brezilya'ya giderken, ünlü futbolcuyu, Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya, idari işler sorumlusu Mahmut Sökün ve tercümanlar Samet Güzel ile Umut Köse çiçeklerle uğurladı. Madrid aktarmalı Brezilya'ya uçan Roberto Carlos, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada Türkiye ve Fenerbahçe'yi unutmayacağını söyledi. Brezilya yolculuğu öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Carlos, ''Bugün iki duyguyu bir anda yaşıyorum. Fenerbahçe'den ayrıldığıma üzülürken, ülkemde futbol hayatıma devam edeceğim için de mutluyum. Benim için yeni bir dönem başlıyor'' diye konuştu.

20.12.2009


 

HİDAYET GALİP, ERSAN VE MEHMET MAĞLUP OLDU

NBA'DE Türk oyunculardan Hidayet Türkoğlu galip geldi. Mehmet Okur ve Ersan İlyasova ise üzüldü.

Toronto Raptors konuk ettiği New Jersey Nets'i 118-95 yenerken, lige kötü bir başlangıç yapan Nets'in kötü gidişi bu maçla sürdü. Nets, sonuçla 27. maçında 25. mağlubiyetini aldı. Karşılamada yaklaşık 24 dakika görev alan Hidayet Türkoğlu, 14 sayı, 7 asist ve 4 ribauntluk performansla oynadı.

ERSAN, 18 SAYI ATMASINA RAĞMEN MAĞLUP

Quicken Loans Arena'da 20 bin 562 sayercinin izlediği maçta, Cleveland Cavaliers'a konuk olan Milwaukee Bucks, rakibine 85-82'lik skorla boyun eğerken, milli basketbolcu Ersan İlyasova, takım arkadaşı Brandon Jennings ile birlikte 18'er sayı atmasına karşın yenilginin önüne geçemedi. Konuk ekip Bucks'ta, Carlos Delfino 6, Andrew Bogut 4, Luc Mbah a Moute 2 sayı atarken, yedekten gelen Charlie Bell'in 18 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Atlanta Hawks'a konuk olan Utah Jazz da rakibine 96-93 yenilirken, milli basketbolcu Mehmet Okur, 21 dakika sahada kalarak, 8 sayı, 6 ribaunt ve 1 asistlik performans sergiledi.

20.12.2009


 

BURSA YILLAR SONRA GELEN LİDERLİĞİ KUTLUYOR

EKONOMİK sıkıntı nedeniyle zor günler geçiren Bursaspor'da deplasmanda Beşiktaş karşısında alınan galibiyet ve maç fazlasıyla yıllar sonra gelen liderliğin sevinci yaşanıyor.

Bursa'da şehrin muhtelif bölgelerinde Bursaspor sayrakları asılırken kulüp yönetimi şehir dinamiklerinin maddi anlamda da harekete geçmesini bekliyor. Beşiktaş karşısında çok iyi mücadele ettiklerini belirten Bursaspor Basın Sözcüsü Ferruh Nayman, yıllar sonra gelen liderliğin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Nayman, "Seneler önce önce bir kere lider olmuştuk, ancak 1-2 hafta kalabilmiştik. Beşiktaş karşısında çok güzel oynadık, Beşiktaş iyi oynayamadı. Bizim de pozisyonumuz da vardı. Ama iyi bir netice aldık, Beşiktaş gibi bir takımı yendik. 15 senedir Beşiktaş'ı deplasmanda yenememişiz. Takım çok iyi, oyuncularımızın motivasyonu çok iyi. Futbolcu kardeşlerimiz ellerinden geleni yaptılar." dedi.

20.12.2009


 

36'LIK GİGGS 1 YIL DAHA MANCHERTER'DA KALDI

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Manchester United, Ryan Giggs'in sözleşmesini 1 yıl daha uzattı.

Kulübün internet sitesinde yer alan haberde, profesyonel futbol yaşamı boyunca Manchester United forması giyen 36 yaşındaki oyuncunun 2011 yılına dek takımda kaldığı bildirildi. ''Kırmızı Şeytanlar''ın formasını 800'den fazla giyerek kırılması güç bir rekora imza atan Giggs'in 1 yıl daha takımda kalmasını değerlendiren menajer Sir Alex Ferguson, ''Ryan yeni bir anlaşmayı hakediyor ve takımda eminim 2 yıl daha oynayacak. Şu andaki formu harika'' dedi.

20.12.2009


 

BANK ASYA 1. LİG PROGRAMI

13.30 Çaykur Rizespor-Kocaeli: Hüseyin Sabancı

13.30 Kayseri Erciyes-Bucaspor: Mete Kalkavan

13.30 Orduspor-Samsunspor: Çağatay Şahan

13.30 Dardanelspor-Gaziantep B.B: Gökhan Güneşer

13.30 Mersin İdmanyurdu-Hacettepe: Hakan Ceylan

21 Aralık Pazartesi:

20.00 Kardemir Karabük-Adana: M. Kamil Abitoğlu

20.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl