20 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Katsayı kaosu büyüyor

Eğitim-Bir-Sen, YÖK’ün katsayı adaletsizliği ile ilgili bulduğu çözümü, “eskisine göre daha az acı veren bir dozda uygulamaya konulan bir karar” olarak değerlendirirken, kararın kabul edilemez olduğunu açıkladı ve “Bugün daha az acı veren bir uygulamaya razı olmak, yarın daha çok acı verecek bir uygulama kararına açılan kapıyı kabullenmek demektir” ifadelerini kullandı.


YÖK'ÜN DÜZENLEMESİ GERÇEK ÇÖZÜM DEĞİL

Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği (KİHMED) Başkanı Zafer Sevil, katsayı konusunda YÖK'ün yaptığı son düzenlemenin geçici olduğunu, gerçek çözüm olm

"Serbest dolaşım" yoksa "Ankara Anlaşması" var

Türkİye’nİn AB ile 2005 yılında başladığı müzakere süreci devam ederken, çok sayıda Türk vatandaşı Ankara Anlaşması aracılığıyla Birleşik Krallık’ta (


  Kumkapı'daki balık hali Gürpınar'a taşınacak

KumkapI’dakİ Su Ürünleri Hali, şehrin gelişen ihtiyaçlarına cevap veremediği gerekçesiyle Beylikdüzü’ne bağlı Gürpınar Mahallesi’ne taşınacak.


  Gül’den Peres’in davetine ‘evet’

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bir araya gelmelerinden sonra, İsrail Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, ‘’Cumhurbaşkanlarının, Türkiye ve İsrail arasında normal, olumlu ve istikrarlı ilişkilere dönülmesinde mutabık oldukları’’ vurgulanarak, Cumhurbaşkanı Gül’ün, Peres’in İsrail’e davetini kabul ettiği belirtildi


  Esnafın zararı tanzim edilmeli

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘’Gösteri yürüyüşleri ve sokak hareketlerinden iş yerleri zarar görerek mağdur olan esnaf ve sanatkârların zararı tazmin edilmeli’’ dedi.


  Çare Meclıste

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin şu an geldiği noktanın ‘’mükemmel’’ olmadığını ancak dönülüp bakıldığında çok önemli adımlar atıldığını ifade ederek, ‘’Bundan sonraki dönemde çare sokaklarda ve şiddette değil, çare Mecliste ve reform sürecindedir’’ dedi.


  Konuşmaktan değil, terörden korkun

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, ‘’Türkiye’nin geleceği giderek daha da güçleniyor, korkmayın.


  Davutoğlu:Türkiye’nin ekseni Anadolu toprakları

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin etkin bir politika takip etmesi durumunda, hep eksen tartışması yapıldığını belirterek, ‘’Türkiye’nin ekseni Ankara ve Anadolu topraklarıdır ve böyle olmaya devam edecektir’’ dedi.


  Dışişleri: Asurî anıtı talihsiz bir gelişme

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Avustralya’nın Sydney şehrinin Fairfield Bölgesi Belediye Meclisi’nin, Türkiye’ye yönelik suçlamalara atıfta bulunan bir Asurî anıtı dikilmesi kararının iki ülke ilişkilerinin özüne ve dostluğa yakışmayan, talihsiz bir gelişme olduğunu bildirdi.


  Gazze konvoyu Gaziantep’te

FİLİSTİN halkına destek amacıyla İngiltere’den yola çıkan ve Fransa, İtalya, Yunanistan’ı geçerek Türkiye’ye gelen ‘’Filistin’e Yol Açık’’ uluslar arası konvoyu, Gaziantep’e ulaştı. “Viva Palestina” sloganıyla İngiltere’den yola çıkan ekip, Fransa, İtalya, Yunanistan, İstanbul, Ankara, Konya ve Adana’dan geçerek Gaziantep’e ulaştı.


  Kudüs Çadırı’na büyük ilgi

SAADET Partisi tarafından Eyüp Meydanı’nda kurlan Kudüs Nöbeti Çadırı’na vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.


  3 emniyet müdürü gözaltına alındı

ANTALYA merkezli 2 suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında Antalya ve Kahramanmaraş’ta görevli 2 emniyet müdür yardımcısı ile Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli bir şube müdürü de gözaltına alındı.


  Sabih Kanadoğlu: Çağırırlarsa gideceğiz

YARGITAY Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, ‘’Ergenekon’’ soruşturmasıyla ilgili çağrılması durumunda ifade vermeye gideceğini belirterek, bunun dışında bir şeyin olamayacağını söyledi.


  Tokat’taki operasyonlar sürüyor

TOKAT'IN Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı terörist saldırısının ardından bölgede başlatılan operasyonlar devam ediyor.


  Bulanık’taki olaylı gösteriye 7 tutuklama

MUŞ'UN Bulanık ilçesinde izinsiz gösteri yapan gruptan polise mukavemette bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan 18 göstericiden 7’si tutuklandı.


  Türkiye, kar ve yağmura teslim

İstanbul’u günlerdir etkisi altına alan sağanak yağış, önceki akşam yerini kara bıraktı.


  1001 hatim okuyorlar

ERZURUM’DA 1500’lü yıllarda başladığı bilinen 1001 hatim okuma geleneği yüzlerce yıldır aksatılmadan sürdürülüyor.


  Organik tarım göçü durdurdu

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde organik tarımın yaygınlaşmasıyla birlikte köyden şehre göçte azalma başladı. Bölge çiftçisinin cebine gelecek yıl organik tarımdan en az 20 milyon TL girecek.


  Barajlar geçen yıla göre daha dolu

Barajlardakİ doluluk oranı 18 Aralık 2009’da alınan verilere göre, İstanbul’da yüzde 89.3, Ankara’da yüzde 12.62, İzmir’de yüzde 28, Bursa’da yüzde 56.8 oldu.


  Sağlık Bakanlığı 6 bin sözleşmeli personel alacak

SAĞLIK Bakanlığı, taşra teşkilâtında görevlendirmek üzere aralarında diş hekimi ve eczacıların da bulunduğu 6 bin 98 4-B’li sözleşmeli personel alacak.


  Bükköy’de acının sessizliği

BURSA'NIN Mustafakemalpaşa ilçesinde, 19 işçinin vefat ettiği göçüğün meydana geldiği maden ocağının yakınlarındaki Bükköy’de acının ve hüznün sessizliği hakim.


  Diyanet, Web sayfasında Muharrem ayına yer verdi

DİYANET İşleri Başkanlığı, internet sayfasında Muharrem ayına yer verdi. Başkanlığın sayfasında, ‘’Hz. Peygamber’in Çiçeği ve Koparılması: Hz. Hüseyin ve Kerbelâ’’, ‘’Aylar Bize Hep Muharrem Oldu’’ ‘’İbretlerle Dolu Bir Yolculuk Medine’ye Hicret’’ makaleleri yer alıyor.


  Köln’de minare yasağına red

Almanya’nın Köln kentinde minare yasağı isteyen aşırı sağ eğilimli “Pro Köln” grubunun belediye meclisine verdiği önerge reddedildi. SPD grubu adına bir konuşma yapan Gonca Mucuk Edis, “Pro Köln” grubunun iddialarını reddederek, “Eğer ayrımcılık kelimesinden konuşulacaksa bu Müslümanlar için geçerlidir. Her gün başını kapatan kadınların uğradığı ayrımcılıklar var. ‘Pro Köln’ nedeniyle korkuya kapılan Müslümanlar var” dedi.


  İmam-ı Gazali’nin mezarı bulundu

İRAN'DA Müslümanlar için ‘Kimya-ı Saadet’ ve ‘İhya-ı Ulumuddin’ gibi büyük eserleri kaleme alan âlim İmam-ı Gazali’nin mezar yeri bulundu.


  Çölde bile tarım yapılacak!

SULAMA sistemlerinde 10 kat tasarruf sağlayan ‘Ecosorb’ adlı selülozik bir toz geliştiren Mersinli Ekos firması dünyaya açılmaya hazırlanıyor.


  “Dünya, bu salgını daha önce görmüştü”

BÜTÜN dünyada milyonlarca kişiyi etkileyen domuz gribi salgını ile 1918’de yaşanan, insanlık tarihinin en büyük salgını arasında büyük benzerlikler bulunuyor.


  Bebeğini havaya attı, tutamadı

KAYSERİ'DE bir baba, sevmek için havaya atıp tuttuğu bebeğinin ağır yaralanmasına sebep oldu.


  Öğrenciler, sanal şirket kurup kazanıyorlar

ANKARA'NIN Çubuk ilçesindeki Çubuk Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, ‘’Hayat Boyu Öğrenme Programları Leonardo da Vinci Avrupa Birliği Meslekî Eğitim Programı’’ kapsamında kurdukları şirket vasıtasıyla bir hastaneye ihtiyaç malzemeleri üretip para kazanıyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl