28 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

6 yeni stat yapılacak

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de görev yapan 20 üst düzey teknik direktör için ilk kez düzenlediği 'UEFA Pro-Lisans Güncelleme Kursu' başladı. UEFA tarafından teknik direktör eğitimlerine getirdiği standartlar kapsamında verilecek eğitim, 10 gün devam edecek. Seminerde teknik direktörlere, ileri düzeyde teknik ve taktik çalışmalar anlatılacak. Bundan sonra Türkiye'de yapılacak tüm antrenör eğitimleri UEFA'nın denetimi ve standartlarında olacak. Kursu bitiren teknik adamlar alacakları sertifikalar sayesinde uluslararası maçlarda antrenör olarak görev alabilecek. Temmuz 2009'da Fatih Terim ve 20'ye yakın antrenör bu kursu başarı ile bitirerek sertifika almaya hak kazanmıştı. Antalya'da devam eden kursa katılan teknik adamlar arasında Ünal Karaman, Raşit Çetiner, Rıza Çalımbay, Samet Aybaba, Ertuğrul Sağlam, Levent Eriş, Tolunay Kafkas, Güvenç Kurtar, Coşkun Demirbakan, Rıdvan Dilmen, Ziya Doğan, Erdoğan Arıca, Abdullah Avcı, Hikmet Karaman, Nurullah Sağlam, Osman Özdemir, Giray Bulak, Mustafa Uğur, Mesut Bakkal ve Yücel İldiz isimler bulunuyor.

Kursta bilgi ve birikimlerini genç antrenörlere anlatan Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Güvener ile geçen hafta içinde görüştük. Güvener, Merkez Hakem Komitesi'nin eski başkanlarından. Bu bakımdan hakemler konusunda çok tecrübeli. Geçen yıla göre hakemlerin bu sene daha iyi maç yönettiklerini ifade etti. Ancak, üç büyük kulübün hakemlerden memnun olmadıklarını söylememiz üzerine, "Daha önce 3 büyük kulübün maçlarında görülen hatalar gündemden düşmüyordu. Şimdi Anadolu takımlarının maçlarındaki hatalar da kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Biz bu durumdan memnunuz. Önemli olan hakemlere bütün bunlara rağmen doğru eğitimi verip, düdük ve bayrakları doğru kullanmalarını sağlamak" diye cevap verdi.

Güvener, Türkiye'nin EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı ile ilgili çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini, Türkiye'nin Fransa ve İtalya'yı geçerek EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ülkeye getireceklerini kaydetti. Güvener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devlet adına 2016'ya destek vereceğini açıklamasının çok önemli olduğunu belirterek, "Bu desteği alırsak 2016 için Türkiye'nin eli daha güçlü olur. Çünkü karşımızda Platini faktörü var. UEFA Başkanı olduğu için Fransa adına herkese etki edebilir. Rakiplerimizin stadyumları henüz yapılmadı. Biz 3 stadımızı yeniden düzenliyor, 6 tane de yeni stadyum yapıyoruz. 3 adet 30-33 bin, 3 adet de 45-50 bin kişilik yeni statlar inşa etmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Yeni stat yapılacak iller arasında Bursa, Eskişehir, İzmir, Konya, Antalya ve Ankara'yı not düşelim.

Ahmet Güvener, FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır'ın büyük bir başarı göstererek, UEFA tarafından 1.kategoriye yükseltilmesinin çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Bu haberin spor medyasında geniş bir şekilde yer alması gerektiğini ancak federasyon olarak bu konuda medyayı bilgilendirmedikleri için hatalı olduklarını ifade etti. Güvener, Çakır'ın muhtemelen 2011'in başından itibaren Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde maç yönetmeye başlayabileceği müjdesini de verdi. Elit hakem kategorisinden sonra en üst kategori olan 1. kategoride yer alan en iyi 28 hakem arasına girme başarısı gösteren Cüneyt Çakır, 2. kategoriden bir üste yükselme başarısı gösteren 4 Avrupalı hakemden biri olmuştu. UEFA ayrıca FIFA kokartlı genç ve başarılı hakemimiz Bülent Yıldırım'ın kategorisini de bir üst seviyeye çıkardı. Buna göre Temmuz 2009'dan bu yana 3. kategoride olan Bülent Yıldırım, 1 Ocak itibariyle 2. kategoride yer alacak.

Cüneyt Çakır ve Bülent Yıldırım'ın Avrupa'daki başarısıyla sevindik ama Şampiyonlar Ligi'nde görev almasını beklediğimiz Selçuk Dereli'nin şok bir kararla hakemliği bıraktığını açıklamasına bir o kadar da üzüldük. Samimi söylemek gerekirse, 1. kategoriye Selçuk Dereli'nin yükselmesini bekliyorduk. Yaşı 40'a geldiği için bir daha eline böyle bir fırsat geçmeyeceğini düşünmüş olacak ki, bir daha düdük çalmayacağını açıkladı. Selçuk Dereli, liglerimizde 20 yıldır faal hakemlik yapıyor. Avrupa'da da çok başarılı maçlar çıkardı. Türkiye'de birçok defa yılın hakemi seçilme başarısını gösterdi. Kendiine yeni hayatında başarılar diliyorum.

[email protected]

EROL DOYRAN

28.12.2009


 

NİHAT'I GÖREN VAR MI?

BEŞİKTAŞ'IN tecrübeli futbolcusu Nihat Kahveci, Turkcell Süper Lig'in ilk yarısında büyük düş kırıklığı meydana getirdi. Sezon başında büyük umutlarla İspanya'dan yuvaya döndürülen Nihat, ligin ilk yarısında sadece 1 gol atarak beklentileri karşılayamadı. Sezonun ilk yarısında hükmen kazanılan Ankaraspor maçının dışındaki 16 karşılaşmanın 14'ünde görev alan tecrübeli oyuncu, 936 dakika sahada kalmasına rağmen 1 kez gol sevinci yaşayabildi. İspanya'da başarılı günler geçiren ve attığı gollerle övgüler alan siyah-beyazlı oyuncu, Türkiye'de ise aynı performansı ortaya koyamamanın sıkıntısını yaşadı. Gol yollarında etkisiz kalan Nihat, oynadığı futbolla da zaman zaman taraftarlarının tepkisini çekti.

TEK GOLÜ KASIMPAŞA'YA ATTI

Nihat, Beşiktaş formasıyla ligdeki tek golünü ise Kasımpaşa filelerine attı. Ligin ilk 7 maçında gol sevinci yaşayamayan tecrübeli futbolcu, 9. haftadaki Kasımpaşa karşılaşmasında şu ana dek ilk ve tek golünü atma başarısını gösterdi. Bu golün ardından tekrar suskunluğa gömülen Nihat, kalan 8 karşılaşmada gol atamadı. 2 hafta sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan milli oyuncu, 936 dakikada sadece 1 gol atabildi ve takımına beklenen katkıyı sağlayamadı. İspanya'dan büyük umutlarla transfer edilen Nihat'ın devre boyunca istediği futbolu oynayamamasının en büyük nedeni olarak ise sezon başı hazırlıklarına katılamaması gösterildi. Yurt dışındaki futbol hayatının son dönemlerinde sakatlıklarla boğuşan ve arzuladığı fizik gücüne ulaşamayan tecrübeli oyuncu, Türkiye'deki kariyerine ise iyi başlamadı. Askerliği nedeniyle takımın sezon başı hazırlıklarına katılamayan ve yeterli fizik gücüne ulaşamayan Nihat, ilk yarıdaki maçlarda bunun sıkıntısını yaşadı. Son dönemde kendini fizik olarak toparlayan siyah-beyazlı oyuncu, buna rağmen gol noktalarında etkisiz kaldı.

TOPLAM MALİYETİ 15 MİLYON AVRO

İlk yarıyı başarısız bir görüntünün gölgesiyle tamamlayan Nihat, ikinci yarıyı ise iple çekiyor. Devre arası kampını takımla birlikte geçirecek yıldız oyuncu, iyi bir çalışma dönemi geçirerek ligin ikinci yarısında daha başarılı bir grafik çizmeyi hedefliyor. Bu sezon 4 milyon 250 bin avro bonservis ücreti ve yıllık 3.5 milyon avro garanti ücret karşılığında transfer edilen Nihat'ın siyah-beyazlı takıma toplam maliyeti 15 milyon 250 bin avro. Siyah-beyazlı takımla 4 yıllık sözleşme imzalayan Nihat, bu yıl 3.5 milyon, geriye kalan 3 yıl ise yıllık 2.5 milyon avro garanti ücret alacak. Böylece milli futbolcunun 4 yıl boyunca kulübe maliyeti 15 milyon 250 bin avroya gelecek.

28.12.2009


 

Arjantin'in millî oyuncusu kazada ağır yaralandı

2008 yılında Pekin'de düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda şampiyonluk kazanan Arjantin Milli Takımı'nın futbolcusu Diego Buonanotte, ülkesinde geçirdiği trafik kazasında ağır şekilde yaralandı. Arjantin'in son yıllarda yetiştirdiği en önemli yetenek olarak görülen ve ülkenin en ünlü takımlarından River Plate takımında oynayan Diego Buonannotte, karayolunda seyrederken otomobiliyle kaza yaptı. Kazada ağır şekilde yaralanan 21 yaşındaki Buonanotte, Santa Febe şehrindeki hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı. Arjantin polisi trafik kazasıyla ilgili detay vermezken, kazada üç kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Başarılı futbolcu Buonanotte, oynadığı futbolla dikkat çekmiş, Avrupa kulüplerinden İspanyol Atletico Madrid ve İngiliz Sunderland kulüplerinin transfer listesine girmişti.

28.12.2009


 

Gökhan Ünal: Trabzonspor'un alacağı her karara saygılıyım

TRABZONSPORLU futbolcu Gökhan Ünal, kulübünün şahsıyla ilgili vereceği karara saygı duyacağını; ancak bireysel olarak herhangi bir arayış içerisinde olmadığını söyledi. Gökhan, kendisiyle iglili yapılan transfer haberleri üzerine yaptığı açıklamada, bordomavili kulübün sözleşmeli futbolcusu olduğunu hatırlatarak, şu an itibariyle bunun dışında bir gerçeğin söz konusu olmadığını vurguladı. Bordo mavili formayı giyerken hiçbir takıma sempati duymasının düşünülemeyeceğini kaydeden Gökhan, "Bizler profesyonel insanlarız. Amacımız formasını giydiğimiz kulübün menfaatlerini sonuna kadar korumak ve elimizden gelen en iyi hizmeti verebilmektir. Benim Trabzonspor forması altında da yapmaya çalıştığım budur. Sözleşmemle ilgili olarak elbette kulübümün şahsımla ilgili vereceği karara saygı duymaktan başka bir tavır sergilemem mümkün değildir. Ama bireysel olarak herhangi bir arayışım da bulunmamaktadır. Şu anda devre arası kampına kadar iznimi geçirmekteyim." diye konuştu. Golcü bir oyuncu olarak geçen sezon iyi bir performans çizdiğini; ancak özellikle bu sezon ligin ilk yarısında beklenen sayıya ulaşamamanın kendisini herkesten fazla rahatsız ettiğinin altını çizen Gökhan, "Bu durumdan dolayı bazı sıkıntılar ve rahatsızlıklar yaşadığım doğrudur. Ama bunlar benim şahsımla ilgili konulardır. Profesyonel futbolcular olarak karşılaştığımız zorlukları aşmada gereken gayreti göstermeliyiz. Üzerime düşen sorumluluğun farkındayım." değerlendirmesini yaptı.

28.12.2009


 

Tuncay'ın 60 dakika oynadığı maçta Stoke City 2-0 yenildi

İNGİLTERE Premier Lig lideri Chelsea, deplasmanda Birmingham City ile golsüz berabere kalarak son iki haftada 4 puan kaybetti. Andrews Stadı'nda oynanan ve 29 bin futbolseverin izlediği karşılaşmada, ''Maviler'' geçen hafta West Ham United karşısında aldığı beraberliğin ardından bu hafta da Birmingham City ile puanları paylaştı. Mücadelenin 89. dakikasında Chelseali futbolcu Malouda kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Ligde geçen hafta Sunderland karşısında alınan 4-3'lük galibiyetin ardından teknik direktör Mark Hughes'un görevine son veren ve yerine Roberto Mancini'yi getiren Manchester City, sahasında Tuncay Şanlı'nın da formasını giydiği Stoke City ile karşılaştı. Milli futbolcu, son 3 haftada olduğu gibi bu maçta da ilk 11'de sahaya çıkarken, 59. dakikada yerini Fuller'e bıraktı. Manchester City, 28. dakikada Petrov ve 45 3. dakikada Tevez'in golleriyle karşılaşmayı 2-0 kazandı. Geçen hafta deplasmanda puan cetvelinde son sırada bulunan Portsmouth'a 2-0 yenilen Liverpool, sahasında Wolverhampton Wanderers'i ağırladı. ''Kırmızılar'', 62. dakikada Gerrard ve 70. dakikada Benayoun'un attığı gollerle haftayı galibiyetle kapadı. Karşılaşmanın 53. dakikasında konuk takımdan Stephen Ward kırmızı kart gördü.

28.12.2009


 

ALANYA'YA 15 BİN KİŞİLİK STAT

ANTALYA'NIN Alanya ilçesinde yapımı devam eden ve geçtiğimiz ay İlçe Müdürlüğüne teslimi gerçekleştirilen Alanya Şehir Stadyumu, 20102011 futbol sezonunda ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak. Alanya'nın Oba beldesindeki Alanya Şehir Stadyumu'nda inceleme yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 bin seyirci kapasiteli, tamamı kapalı tribünlerden oluşan stadyumda VIP, soyunma, basın, hakem ve bilgi işlem odalarının yer aldığını kaydetti. 600 araç kapasiteli otoparkın yapımının devam ettiğini ifade eden Tamrak, stat dışına da 40 dönüm alan üzerine 2 antrenman sahası, açık tenis kortu, voleybol, basketbol sahası ve 100 yataklı kamp merkezi oluşturulacağını bildirdi.

28.12.2009


 

VETTEL: MASSA UCUZ KURTULDU

FORMULA 1 takımlarından Red Bull Racing'in genç pilotu Sebastian Vettel, bir televizyon kanalında, Felipe Massa ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vettel, 2009 Temmuz ayında Formula 1 yarışlarının Macaristan ayağında kaza geçirerek ağır şekilde yaralanan ve aylarca tedavi gören Brezilyalı pilot Felipe Massa için ''Massa kendini çok şanslı sayabilir'' açıklamasında bulundu. Vettel, Massa'nın kaza anında kafasına çarpan yaklaşık bir kiloluk çelik yayın bir kaç santim daha farklı yere isabet etmesi durumunda trajedi yaşanacağını söyledi.

28.12.2009


 

JOVANOVİÇ YALANLAMASI

FENERBAHÇE Kulübü, Standard Liegeli futbolcu Milan Jovanoviç ile ilgilenmediğini açıkladı. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, ''Bugün gazetelerde Standard Liegeli futbolcu Milan Jovanoviç'in Fenerbahçe'den 12.5 milyon avroluk bir teklif aldığına dair açıklamalar yer almaktadır. Kulübümüzün bu futbolcunun Sırp medyasına yaptığı iddia edilen açıklamalarla hiçbir ilgisi yoktur. Milan Jovanoviç'e yönelik her hangi bir transfer girişimimiz kesinlikle söz konusu değildir'' denildi.

28.12.2009


 

FUTBOL ENGEL TANIMIYOR

BEDENSEL engelli sporcuların ligi olan Ampute Futbol Ligi ilk yarısının son haftasında Samsun Engelliler Gücü Spor Kulübü, İstanbul Özürlüler Spor Kulübü ile karşı karşıya geldi. Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun yan sahasında oynanan karşılaşmada koltuk değnekli futbolcuların mücadelesi ile tek kollu kalecilerin performansı taktir topladı. Yağan sağnak yağmura rağmen engelli futbolcular, profesyonel top koşturan futbolcuları aratmadı. Karşılaşmanın ikinci yarısında kontrolü ele alan İstanbul Özürlüler Spor Kulübü, sahadan 4-1 galibiyetle ayrıldı. Futbolcuların gol sonrası sevinç gösterileri ise ilginç görüntüler oluşturdu. Koltuk değneklerini atan futbolcular, galibiyetin sevincini yaşarken, kazanan ise dostluk oldu.

28.12.2009


 

Okur'dan 76'ers potasına 16 sayı

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Utah Jazz'ın sahasında Philadelphia 76ers'ı 97-76'lık skorla geçtiği maçta, milli basketbolcu Mehmet Okur 16 sayı üretti. Energy Solutions Arena'da, 19 bin 911 kişinin izlediği karşılaşmada 33 dakika sahada kalan Mehmet Okur, 16 sayı, 8 ribaunt ve 2 asist kaydetti. Jazz'ı, etkili oyunlarıyla galibiyete taşıyan isimler, 27 sayı, 8 asist ve 5 ribauntla en skorer olan Deron Williams, 19 sayı, 11 ribaunt ve 3 asistle ''double-double'' yapan Carlos Boozer ve Okur ile aynı skoru üreten Wesley Matthews oldu. Konuk takımdan ise Thaddeus Young 20, Andre Iguodala 16 sayıyla oynadı. Jazz, karşılaşmanın ilk çeyreğini 25-19, devreyi 48-39 önde bitirdi. Maçın 3. periyodunu da 72-64 üstün tamamlayan Utah temsilcisi, sahadan da 97-76 galip ayrıldı. Batı Konferansı Kuzeybatı Grubu'nda yer alan Utah Jazz'ın 17 galibiyeti, 13 mağlubiyeti, Doğu Konferansı Atlantik Grubu'nda mücadele eden Philadelphia 76ers'ın ise 7 galibiyeti, 22 yenilgisi bulunuyor.

28.12.2009


 

Ersan İlyasova yine mağlup

NBA'DE Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks, sahasında San Antonio Spurs'e 112-97 yenilirken, milli basketbolcu 6 sayı üretti. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 17 dakika forma şansı bulan İlyasova, 6 sayı ve 5 ribauntluk performans sergiledi. Bucks'ta Hakim Warrick'in 23, Jodie Meeks'in 15, Luke Ridnour'un 13 sayısı yenilginin önüne geçemedi. Spurs ise Tim Duncan'ın 26, Tony Parker'ın 16, Antonia McDyess'in 14 sayılık performansıyla galibiyete yürüdü.

28.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl   oktay usta yemek tarifleri