22 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Suriye dolaylı görüşmelere hazır

Surİye Başbakanı Naci Itri, Türkiye’nin arabuluculuğu ile Suriye-İsrail dolaylı görüşmelerinin yeniden başlatılmasını istediklerini söyledi.

Suriye Başbakanı Itri, Fransa Başbakanı François Fillon ile görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, ‘’Türkiye’nin arabulucuğu ile yürütülen Suriye-İsrail dolaylı görüşmeleri formülünün uluslar arası toplum tarafından desteklenmesi gerektiğini’’ söyledi. Itri, Suriye’nin barış sürecinin yeniden başlamasını istediğini, bu sürecin iki tarafın mutabık kalması halinde gerçekleşebileceğini belirterek, ‘’İsrail’in barışı reddetmesi, barışın sağlanabilmesi için harcanan çabaların durmasına neden olmuştur. Bu çabanın sonuncusunu Türkiye, Suriye-İsrail dolaylı barış görüşmelerinde arabulucu rolü üstlenerek göstermiştir’’ dedi. Itri, İsrail’in Gazze’deki ablukanın kaldırılması, insanî yardımların geçişine izin verilmesi gibi konularda ikna etmek üzere, Avrupa’yı, İsrail’i uyarmaya çağırdı. Fillon ise Suriye-İsrail dolaylı barış görüşmelerinde Fransa’nın Türkiye ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu söyledi. Fransa’nın Filistin Devleti’nin kurulmasına onay verdiğini belirten Fillon, Filistin’de uzlaşının sağlanmasının önemli olduğunu vurguladı. Orta Doğu’da ekonomik kalkınmanın gerçekleşmesi için barış ve güvenliğin sağlanmasının şart olduğunu ifade eden Fillon, ‘’Suriye’nin bölgede kilit ve etkin bir rol oynadığını’’ söyledi.

Fransa Başbakanı, ziyaret programı çerçevesinde, iki ülke arasında 11 anlaşmaya imza atıldı. Mutabakata varılan ve imzalanan anlaşmalar arasında Suriye’nin Fransa’dan uçak alımı yapması da bulunuyor. İmzalanan anlaşmaya göre Suriye, Fransa’dan ikisi 70 yolcu kapasiteli ATR 72 tipi, 12’si Airbus olmak üzere 14 uçak satın alacak. Uçakların 2010-2018 yılları arasında satın alınması öngörülüyor.

İmzalanan anlaşmalar iki ülke arasında havacılık, kültür, eğitim, turizm, ziraat ve ekonomi alanlarında işbirliği yapılmasını öngörüyor.

22.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Portekiz sele teslim

  Suriye dolaylı görüşmelere hazır

  İrlanda Lieberman’a pasaportları soracak

  Suikastın emri bizzat Netanyahu’dan

  Bangladeş’de çatışma: 2 ölü, 100 yaralı

  Mısır’da sinagoga bombalı saldırı

  İran’da bir uyuşturucu kaçakçısı idam edildi

  Budin Kalesi’nde Osmanlı kuyusu bulundu

  Moldova’dan Haiti’ye 100 bin dolarlık yardım

  Sırp bakandan, Türkiye’ya övgü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl