25 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

GOLSÜZ BERABERLİK G.SARAY'A YETİYOR

GALATASARAY, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında bugün İstanbul'da, İspanyol temsilcisi Atletico Madrid ile karşılaşacak.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı İtalyan hakem Gianluca Rocchi yönetecek. Rocchi'nin yardımcılıklarını Renato Faverani ve Andrea Stafani yapacak. Maçın ilave yardımcı hakemleri Luca Banti ve Massimiliano Saccani, dördüncü hakemi ise Christian Brighi olacak. Karşılaşma Star TV'den naklen yayınlanacak. Deplasmanda yapılan ilk maçta 1-1 berabere kalan Galatasaray'a turu geçmek için bugünkü rövanşta her türlü galibiyetin yanı sıra 0-0 beraberlik de yetecek. 1-1'lik eşitlik halinde müsabaka uzayacak, sonuç değişmezse turu geçecek ekibi seri penaltı atışları belirleyecek. Atletico Madrid'in tur atlaması için İstanbul'da her türlü galibiyetin yanı sıra, 1-1 dışındaki gollü beraberlikler gerekiyor. Galatasaray, Atletico Madrid'ten 37 yıllık rövanşı almak istiyor. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1973 yılında karşılaştığı İspanyol temsilcisine elenen sarı-kırmızılı takım, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ettiği rakibini geçerek, rövanşı almanın hesaplarını yapıyor. Şampiyon Kulüpler Kupası birinci turundaki ilk karşılaşmada deplasmanda Atletico Madrid ile golsüz berabere kalan Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda rakibine 1-0 yenilerek, kupaya veda etmişti. Sarı-kırmızılı takım, 37 yıl sonra gelen eşleşmede UEFA Avrupa Ligi 2. turdaki ilk maçında rakibiyle deplasmanda bu kez 1-1 berabere kalarak, önemli bir avantaj yakaladı. Temsilcimiz Galatasaray, bu maç ile birlikte Avrupa kupalarındaki 233. maçına çıkacak.

25.02.2010


 

F.Bahçe gol yemeden sahadan galip ayrılmalı

FENERBAHÇE, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında bugün İstanbul'da, Fransa'nın Lille takımıyla karşılaşacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 22.05'te başlayacak karşılaşmayı Alman hakem Florian Meyer yönetecek. Meyer'in yardımcılıklarını Holger Henschel ve Robert Hartmann yaparken, maçın ilave yardımcı hakemleri Babak Rafati ve Peter Sippel, dördüncü hakemi ise Michael Weiner olacak. Deplasmanda yapılan ilk maçı 2-1 yitiren Fenerbahçe, yarınki rövanşta 1-0 veya her türlü 2 farklı skorlu galibiyetlerde 3. tura yükselecek. Fenerbahçe'nin 2-1 galibiyeti halinde karşılaşma uzayacak, sonuç değişmezse turu geçecek takımı seri penaltı atışları belirleyecek. Fransız temsilcisi ise İstanbul'da alacağı her türlü beraberlik ve 2-1 dışındaki her türlü gollü tek farklı skorlu yenilgi halinde bile turu geçecek. Fenerbahçe'de sakatlıkları devam eden Lugano, Uğur Boral, Ali Bilgin, Deivid, Özer Hurmacı ve Mehmet Topuz'un forma giymeyeceği açıklandı.

25 YILLIK ÖZLEM BİTECEK Mİ?

Temsilcimiz Fenerbahçe Fransız takımlarına karşı şanssızlığını da yenmek istiyor. Fransız ekiplere karşı Avrupa arenasında 14 maç yapan sarı-lacivertliler, 3 kez kazanırken, 10 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. tur mücadelesinde 1985 yılında Bordeaux ile eşleşen Fenerbahçe, deplasmanda rakibini 3-2 yendiği maçtan sonra İstanbul'daki karşılaşmadaki 0-0'lık eşitlikle 2. tura yükselmişti. Sarı-lacivertli ekip için, Lille ile Kadıköy'de yapacakları rövanş aynı zamanda 25 yıllık hasrete son verme açısından da önem taşıyor.

25.02.2010


 

Rijkaard'ın Avrupa karnesi iyi

GALATASARAY bu sezon Frank Rijkaard yönetiminde Avrupa kupalarında çıktığı 13 karşılaşmada iyi bir performans gösterdi.

Hollandalı teknik adam yönetiminde Avrupa kupalarında 13 maça çıkan sarı-kırmızılılar, 8 kez galip gelirken, sadece 1 kez yenildi, 4 maçta da berabere kaldı. Rijkaard yönetimindeki Galatasaray, 13 maçta rakip filelere 32 gol (Maç başına 2,46 gol) göndermeyi başardı, kalesinde ise 8 gole engel olamadı.

25.02.2010


 

A. Madrid- THY işbirliği toplantısı

GALATASARAY ile bugün UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında karşılaşacak İspanyol ekibi Atletico Madrid'in kulüp başkanı Enrique Cerezo, Türk Hava Yolları (THY) ile yapılan işbirliği anlaşmasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Cerezo, bugün yapılacak basın toplantısında, THY ile kırmızıbeyazlı kulüp arasında yakın geçmişte imzalanan işbirliği anlaşması ve Avrupa Ligi'nde ilk 16 ekip arasına girmek için mücadele edecek olan futbol takımının sportif anlamda son durumu hakkında açıklamalarda bulunacak.

25.02.2010


 

Trabzonspor, Antalyaspor maçı öncesinde sıkıntılı

SÜPER Lig'in son 2 haftasında Bursaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile berabere kalan Trabzonspor, Antalyaspor maçı öncesi sıkıntı yaşıyor.

Bordomavili takımında 8 golle en fazla ikinci golü kaydeden ve takımda 21 maçta bin 732 dakika ile en fazla görev alan Arjantinli oyuncu Gustavo Colman, kart cezası nedeniyle Antalyaspor maçında forma giyemeyecek. Colman'ın yokluğunda bu hafta Ceyhun Gülselam'ın forma giymesi bekleniyor. Orta alanda Arjantinli oyuncu Colman'ın eksikliği yaşanırken geçen haftaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sakatlanan Gabriç ve Engin'in sakatlıklarının sürdüğünü ve takımdan ayrı çalışan bu futbolcuların durumların maç günü belli olacağı belirtildi.

KAZA YAPAN TEOFİLO KONTROLDEN GEÇTİ

Trabzonspor'da önceki akşam antrenmandan sonra evine giderken ailesi ile birlikte kaza geçiren Kolombiyalı oyuncu Teofilo'nun Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde kontrolden geçirildiği bildirildi.

25.02.2010


 

Nike Halı Saha Ligi 27 Mart'ta start alacak

NIKE ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen Nike Halı Saha Ligi'nde yeni sezon 27 Mart'ta başlayacak.

İlki geçen sezon gerçekleştirilen organizasyonda yeni sezon maçları 27 Mart-6 Haziran tarihleri arasında, 59 merkez ve 86 halı sahada oynanacak. 16-35 yaş kategorisinde, 6 as ve 2 yedek olmak üzere toplam 8 kişiden oluşacak takımların katılımıyla gerçekleştirilen ligde, yaş gruplarından gelen takımlar final maçları öncesi TFF hocaları tarafından kampa alınarak, özel bir futbol eğitim programına tabi tutulacak. Organizasyonda birinci olacak takım, bir yıllık halı saha üyeliği ve Nike futbol koleksiyonundan hediyeler kazanacak.

25.02.2010


 

Marsilya-Kopenhag maçını Cüneyt Çakır yönetecek

FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda bugünkü Olympique Marsilya (Fransa)-Kopenhag (Danimarka) rövanş maçını yönetecek.

Marsilya'da TSİ 20.00'de başlayacak karşılaşmada Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaparken, maçın dördüncü hakemi Süleyman Abay olacak. Müsabakanın ilave yardımcı hakemleri ise Hüseyin Göçek ve Bülent Yıldırım. Kopenhag'da oynanan ilk maçı Olympique Marsilya 3-1 kazanmıştı.

25.02.2010


 

HAKEMLER AÇIKLANDI

TÜRKCELL Süper Lig'in 23. haftasında yapılacak maçları yönetecek hakemler açıklandı. Hakemler şunlar: 26 Şubat Cuma: 20.00 AntalyasporTrabzonspor: Halis Özkahya, 27 Şubat Cumartesi: 14.00 Bursaspor-Sivasspor: Abdullah Yılmaz 19.00 Kayserispor-Beşiktaş: İlker Meral, 28 Şubat Pazar: 14.00 Gençlerbirliği-Ankaragücü: Yunus Yıldırım, 14.00 Gaziantepspor-Eskişehirspor: Tolga Özkalfa, 14.00 Manisaspor-Diyarbakırspor: KuddusiMüftüoğlu, 15.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe: Fırat Aydınus, 19.00 Galatasaray-Kasımpaşa: Mustafa Kamil Abitoğlu.

25.02.2010


 

Olimpik Sporcu Yetiştirme Projesi ilk meyvesini verdi

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM), olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek sporcular yetiştirilmesi amacıyla başlattığı Olimpik Sporcu Yetiştirme Projesi, ilk meyvelerini vermeye başladı.

Proje kapsamında yapılan yarışmalarda başarılı olan 8 sporcu, Norveç'te yapılacak Avrupa Havalı Silahlar Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

25.02.2010


 

Bursa-Sivas maçı Sakarya'da

FUTBOL Federasyonu Bursaspor - Sivasspor maçını Bursaspor'un cezası nedeniyle Sakarya Atatürk Stadı'na aldığını açıkladı.

Bursaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında çıkan olaylar nedeniyle Bursaspor'un ceza aldığı belirtilirken açıklamada, ''Bursaspor ile Sivasspor arasında oynanacak Turkcell Süper Lig 23. hafta karşılaşması, Bursaspor'a PFDK tarafından verilen 1 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası nedeniyle Sakarya Atatürk Stadı'nda yapılacak.'' denildi.

25.02.2010


 

Mahruki 15 yıl aradan sonra tekrar Everest'e tırmanacak

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı ünlü dağcı Nasuh Mahruki, Everest dağına tekrar tırmanacak. Bundan 15 yıl önce ''Dünyanın Çatısı'' olarak nitelendiren Everest dağına çıkmayı başaran ilk Türk dağcı olan Mahruki, 30 Mart'ta başlatacağı tırmanışını, en geç 3 Haziran'a kadar tamamlamaya çalışacak.

Mahruki'ye tırmanışta yol arkadaşlığını Yılmaz Sevgül yapacak. Nasuh Mahruki, uzun bir aradan sonra tekrar Everest dağına tırmanacak olmanın heyecanını yaşadığını anlatarak, ''Bundan 15 yıl önce dünyanın en yüksek dağı olan 8848 metrelik Everest'e ilk Türk tırmanışını gerçekleştirmiş, aynı zamanda dünyanın en yüksek noktasına ulaşan ilk müslüman dağcı olmuştum. Profesyonel spor hayatımın en önemli başarılarından biri olan bu tırmanışın üzerinden geçen zaman içerisinde, Himalayalar'a ilgim ve tutkum artarak devam etti. Daha önce tırmanışımı kuzeyden yapmıştım. Bu sefer güneyden zirveye çıkmaya çalışacağım'' diye konuştu.

OKSİJENSİZ TIRMANIŞ

Daha önce tırmanış yaptığı 8 bin metre üzerindeki birkaç dağa oksijen desteği almadan çıktığını anlatan ünlü dağcı, ''Everest'e çıkan 14 Türk sporcunun hepsi oksijen desteği aldı. Ben de ilk tırmanışımda öyle yaptım. Şimdi ise oksijen desteği almadan tırmanarak, bir ilki daha başarmak istiyorum'' ifadelerini kullandı. Kanadalı bir grup dağcı ile birlikte tırmanışlarını gerçekleştireceklerini belirten Mahruki, yolculuklarının her anını, oluşturacakları internet sitesi üzerinden takipçileriyle düzenli olarak paylaşacaklarını dile getirdi.

İLGİSİZLİĞE ÜZÜLDÜ

Nasuh Mahruki'nin bu tırmanışına sponsor olan Cantek Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Karaca ise, firma olarak 'Enerjini doğru kullan, zirveye tırman' sloganıyla yola çıktıklarını anlatarak, ''Nasuh Mahruki bizim için çok değerli bir isim. Böylesine bir projede kendisiyle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Bu tırmanışın maliyeti bize 200 bin dolardır'' dedi. Karaca, Türkiye'nin tanıtımını yapacak böyle bir organizasyon toplantısına az sayıda gazetecinin katılmasına üzüldüğünü söyledi.

EROL DOYRAN [email protected]

25.02.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl