27 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Balyozda ikinci dalga

“Balyoz Güvenlik Harekâtı Planı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 13 ilde düzenlenen yeni operasyonda, aralarında muvazzaf subay ve astsubayların da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan soruşturmanın ilk ayağında gözaltına alınan 50’ye yakın asker, darbe planının alt başlıklarından sorgulandı.


KAMUSAL ALAN HÂLÂ BAŞÖRTÜLÜLERE KAPALI

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, 28 Şubat’ın son tortusu olan, vahim başörtüsü yasağının ortadan kaldırılmasını talep etti. 28 Şubat sürecinin 13. yı

Komutanlara gerekli ihtimam gösterildi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Balyoz operasyonu kapsamında gözaltına alınan emekli komutanlarla ilgili olarak, “Bu emekli generallerimiz İstanbul Emni


  Darbe günleri geride kaldı

İngiliz dergisi The Economist, “Türkiye’de bir askerî darbe ihtimali artık sıfıra yakın. İlker Başbuğ’un da aralarında bulunduğu temkinli generaller, AKP gibi popüler bir hükümeti devirmenin ordunun tüm popülaritesini de ortadan kaldıracağının farkında” yorumunu yaptı.


  Tam mutabakat aranması, anayasayı sekteye uğratır

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, mevcut anayasanın Türkiye’nin ve toplumun ufkunu daralttığını belirterek, “Anayasa değişikliği, Türkiye’nin ihtiyacı olan ve ertelenmemesi gereken bir konudur. Yeni anayasa konusunda tam mutabakat aranması anayasa çalışmalarını sekteye uğratmak anlamına gelir” diye konuştu.


  ABD istemezse darbe olmaz

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, asıl darbe yapanların serbest olduğunu ileri sürerek, “ABD’den yeşil ışık almadığı için darbe teşebbüsüne girişememiş emekli paşalar da soruşturmaya uğruyor. Türkiye’de ABD istemedikçe darbe olmaz, şu anda ABD darbe istemiyor’’ dedi.


  DANİMARKA’NIN olitiken gazetesi, İslâm dünyasında rahatsızlığa sebep olan Peygamberimiz Hz. Muhammed

DANİMARKA’NIN olitiken gazetesi, İslâm dünyasında rahatsızlığa sebep olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (asm) karikatürlerini yeniden yayımlayarak, Müslümanlara verdiği rahatsızlıktan ötürü özür diledi.


  Yüzbinler Kâbe’de geceledi

PEYGAMBER Efendimiz Hz. Muhammed’in (asm) doğum günü dolayısıyla Mekke’de Kâbe’de ve Medine’de Mescid-i Nebevî’de yüzbinlerce Müslüman geceledi.


  3 günde 31 tutuklama

BALYOZ darbe planı soruşturması kapsamında 3 gün içinde tutuklananların sayısı 31’e yükseldi.


  Lord Kilclooney: Askerin duruşu, Türkiye’nin imajına zarar veriyor

AVRUPA Parlamentosu (AP) eski üyesi Lord Kilclooney, Türkiye’deki askeri vesayeti, kendi kendine zarar veren reklam kampanyasına benzetti. Kraliçe tarafından Lord ünvanını aldıktan sonra AP üyeliğinden istifa eden Lord Kilclooney, Türkiye’nin iç ve dış politikasındaki son gelişmeleri değerlendirdi.


  Saldıray Berk’in dosyası yeniden okunuyor

ERZURUM Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in ifadeye çağrılmasıyla ilgili, ‘’Yetkili Savcı dosyayı okuyor.


  “Adi” paroloya suç duyurusu talimatı


  Ergin’den yüksek yargıya ziyeret

ADELET Bakanı Sadullah Ergin, yüksek yargı organlarının temsilcileriyle ayrı ayrı görüştü.


  Anayasa değişikliği için bahane üretmeyelim

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa değişikliği konusunda, ‘’Bu kadar çok yoğun talep varsa buna da siyaset kurumunun kulak vermesi, dinlemesi gerekir.


  Anayasanın odağında birey olmalı

TÜRK Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, “Yeni anayasanın odağında devlet, ordu veya cemaat gibi unsurlar değil doğrudan birey olmalıdır” dedi.


  Okulda güven başarıyı arttırıyor

Demokrat Eğitimciler Sendikası’na (DES) bağlı DES Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM) tarafından hazırlanan 2. Eğitim Bileşenleri Araştırma Raporuna göre; okulun güvenli olması öğrenci başarısını da etkiliyor.


  İHH, Çad’da 4 yeni su kuyusu açtı

İHH, Afrika’nın fakir ülkesi Çad’da 4 yeni su kuyusunun daha açılışını gerçekleştirdi. Çad’da açılan su kuyusu sayısı 66’ya ulaştı.


  Sözleşmeli öğretmenler rahatsız

Eğİtİm-Bİr-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi (EBSAM), uzun bir süredir kadroya geçirilmeyi bekleyen sözleşmeli öğretmenlerin kadro sorununa bakış açılarını, tutumlarını ve çözüm önerilerini belirlemek amacıyla bir araştırma yaptı.


  Turistlere, yaya geçitlerinde çarpıyoruz

Marmara Belediyeler Birliği (MMB) Çevre Yönetim Merkezi Direktörü Aynur Acar, “Ülkemizde turist kazalarının çoğu, yaya geçitlerinde oluyor” dedi.


  Osman Hamdi Bey mezarı başında anıldı

Ünlü ressam Osman Hamdi Bey, vefatının 100’üncü yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği törenle kurucusu olduğu Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin katılımıyla Gebze Eskihisar’daki mezarı başında dualarla andı.


  Çeçenistan’da havai fişeklerle kutlandı

MEVLİD Kandili, Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de de dua, zikir ve ilahiler ile idrak edildi. Hz. Muhammed’in (asm) doğduğu tahmin edilen dakikalarda başlayan havai fişek gösterisine Azeri asıllı sanatçı Sami Yusuf’un ‘Muhammed’ adlı eseri eşlik etti.


  Harçlıkları topladı, Haiti’ye gönderdi

BURSA'DA bir ilköğretim okulu öğrencisi harçlıklarından ve arkadaşlarından toplayarak biriktirdiği 528 TL’yi Haiti’deki depremzedelere gönderdi.


  Güvercin aşkına

GİRESUN'UN Görele ilçesinde esnaflık yapan Orhan Aksoy, her gün onlarca güvercini besliyor.


  Trafik cezaları için özel kredi kartı

POLİSİN rüşvet aldığı ve trafik cezalarının ödenmediği ile ilgili iddialara Rusya parlamentosu kredi kartlı çözüm buldu.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl