28 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

28 Şubat en çok üniversiteleri ezdi

28 Şubat sürecinde en büyük mağduriyet üniversitelerde yaşandı. Fişleme listeleriyle çok sayıda öğrenci, sürece alkış tutan öğretim üyeleri tarafından; ‘başörtülü, sakallı’ diye fişlenip Batı Çalışma Grubuna rapor edildi. Fişlenen binlerce üniversite öğrencisi, haklarında tutulan raporlar doğrultusunda okullardan uzaklaştırıldı.


BİZİM ÖYLE BİR ŞANSIMIZ OLMADI

YAŞ'zede eski Kıdemli Üsteğmen Mehmet Yüksel Güneş, Ergenekon ve darbe planlarıyla ilgili olarak gözaltına alınıp sorgulanan ve bazıları tutuklanan pa

Kurumları beklerken, milletin sabrı tükendi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, sivil bir anayasaya ne zaman sıra gelecek diye heyecanla beklediklerini belir


  Sorunların kaynağı demokratikleşememe

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ülkenin kronik sorunlarının temelinde demokratikleşememenin yattığına işaret ederek, çözümünse daha özgür, daha demokrat ve daha sivil bir devlet olduğunu belirtti.


  YENİ ASYA NEŞRİYAT’A YOĞUN İLGİ

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği düzenlenen “Bursa 8. Kitap Fuarı”, kitapseverlerle buluştu. Fuara katılan Yeni Asya Neşriyat yayınları, ilk gün yoğun ilgiyle karşılaştı.


  TAKLİT ÜRÜNDE İKİNCİYİZ

Uluslararası Taklitle Mücadele Komisyonu raporuna göre taklit ürünlerin dağıtımında ilk sırada Çin’in, ikinci sırada ise Türkiye’nin yer aldığı bildirildi.


  Kredi borçluları yüzde 123 arttı

Tüketıcı Örgütleri Federasyonu tarafından hazırlanan rapora göre, tüketici kredilerinde borcunu ödemeyenlerin sayısı, Aralık 2009’da önceki yıla göre yüzde 123 arttı.


  Çetin Doğan ve Engin Alan cezaevinde


  Türk: Sırrı Beyin söyledikleri doğru

KAPATILAN DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, BDP Milletvekili Sırrı Sakık’ın söylediklerinin doğru olduğunu söyledi.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda ünlü tiyatro sanatçısı Haldun Dormen’in, Kürtçe olarak sahnelediği ‘’Bir Kış Öyküsü ‘’ müzikalinin oyun arasında gazetecilerin BDP Milletvekili Sırrı Sakık’ın TBMM’deki sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, CHP’lilerle görüşmelerinin doğru olduğunu belirtti.


  Evlilik fonu geliyor

DEVLET Bakanı Selma Aliye Kavaf, gençlerin evliliğe özendirilmesinde ve ekonomik sıkıntısı olanların desteklenmesi için evlilik fonu oluşturması konusunda çalışma yaptıklarını bildirdi.Kavaf, Bahçelievler İş Adamları Derneği (BİŞAD) İş Kadınları Komisyonunca düzenlenen ‘’Türkiye’de Kadın Girişimciliği’’ konulu toplantının ardından katılımcıların sorularını cevapladı.


  Deniz Baykal: Derin kaygıları paylaşıyoruz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘’Hepimiz, ülkenin haliyle ve gidişatıyla ilgili çok derin kaygıları paylaşıyoruz’’ dedi.


  Engelli oğlunu her gün okula sırtında götürüyor

BOLU’DA yaşayan 60 kiloluk anne, 30 kilo ağırlığındaki engelli oğlunu her gün kucağında taşıyarak okulun merdivenlerinden çıkarıyor ve dersten çıkana kadar bekliyor.


  Denize düşen kız, yeniden aranıyor

RİZE’NİN Fındıklı ilçesinde dalganın denize sürüklemesi sonucu kaybolan üniversite öğrencisi Senem Kasap’ın (21) bulunması için arama çalışmalarına yeniden başlandı.


  İşsizler iş, fabrikalar vasıflı işçi bulamıyor

DENİZLİ’DE faaliyet gösteren bir firma, Türkiye’de yaşanan işsizlik sorununa tezat şekilde çalıştıracak eleman vasıflı eleman bulamamaktan şikâyetçi.


  78 yaşında ehliyet aldı

KÜTAHYA’NIN Gediz ilçesinde 78 yaşındaki bir kişi önce okuryazarlık ardından da sürücü belgesi aldı. Cebrail beldesinde çiftçilik yapan Mehmet Altıngemi, 16 yıldan beri traktör kullanmasına rağmen diploması olmadığı için sürücü belgesi alamadığını anlattı.


  Hamsi Olimpik Gençlik Oyunları’nın maskotu oldu

TRABZON’DA 23-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 11. Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları’nda maskot olarak belirlenen “hamsi”, oyunlar logosunda da yer alacak.


  Kaza mağdurları bilinçleniyor


  Rehabilitasyon merkezi talan oldu


  Maden kazasından ölümde, Avrupa birincisiyiz


  Su altı, keşfedilmeyi bekliyor


  Bahar aylarında havalar sıcak olacak


  Telekom, arızaları akıllı telefonlarla giderecek


  Çilingire para vermek istemedi, canından oldu


  Somali ışığı gördü


  Türk gibi sigarayı yasaklamak!


  Bu da nar döneri

GAZİANTEP 1. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı için Malatya’dan gelen ‘nar döneri’ görenleri şaşırtıyor. Fuara gelen vatandaşların nar dönerini görünce şaşırdıklarını anlatan Deniz Asil, “Nar döneri Malatya’nın kendi doğal ürünüdür.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl