07 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Atina camiye kavuşuyor

Yunanistan’ın başkenti Atina’ya cami ve Müslüman mezarlığı yapılması konusunda PASOK hükümeti adım atmaya hazırlanıyor. Atina’da yaşayan Müslümanlar ise bir türlü hayata geçirilemeyen projenin bu defa gerçekleşmesini temenni ediyor.


TÜRKİYE MUTLAKA AB ÜYESİ OLMALI

“Daha fazla demokrasi için Türkiye’deki gayretler desteklenmeli” diyen Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Almanya’daki Türk üniversitelilerin ku

SBS'YE BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

İlköğretim 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) başvurular, yarın başlayacak.


  Yaralı er şehit oldu

Şirnak’in Güçlükonak ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu yaralanan 19 askerden er Yıldırım Arat, tedavi gördüğü GATA’da şehit oldu.


  Silopi'de 6 terörist teslim oldu

Sılopı’de altı teröristin teslim olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki ‘’Bölücü Terör Örgütüyle Mücadeleye’’ ilişkin duyuruya göre, bölücü terör örgütünün Irak’ın kuzeyinde bulunan barınma alanlarından kaçan altı terörist, Şırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine Perşembe günü saat 19.00’da teslim oldu.


  PKK’yı bitirecekler

Terör örgütü PKK’ya yönelik İtalya, Fransa ve Belçika’da başlatılan geniş çaplı operasyonların ardından örgütte ‘’tasfiye’’ paniği yaşanmaya başlandı. Operasyonlardan dolayı ABD’yi suçlayan Örgütün elebaşı Murat Karayılan, ABD’nin, PKK’yı Avrupa’da ‘’Al Capone Tekniği’’ ile bitirmeyi hedeflediğine dikkat çekti.


  Yasama ve yürütmeye yargı kuşatması

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in yargının kuşatma altında olduğuna yönelik sözlerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Yasama ve yürütme de yargı tarafından kuşatılmıştır” dedi.


  Türkiye, yargı reformunu hak ediyor

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin yargı reformunu hak ettiğini belirterek, “O halde, inşallah en yakın zamanda, eğer gerekirse içinde bir yargı reformu da olan bir Anayasa değişikliği paketi sizin huzurunuza gelecektir. Bu sizin en tabi hakkınızdır” dedi.


  CHP’ye ‘çarşaf’ tepkisi: Kin ve nefretiniz kime?

TÜRKİYE Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) üyesi bir grup, Mersin’de CHP Kadın Kolları üyelerinin, Hilâfetin kaldırılışının 86. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte çarşaf yırtmalarını protesto etti.


  Büyükelçisi Tan, Ankara'da

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının onaylanmasının ardından istişareler için Türkiye’ye çağrılan Washington Büyükelçisi Namık Tan, Ankara’ya geldi.


  Protokol, Meclis’ten çekilmeli

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu’nun Ermeni tasarısı oylamasıyla ilgili olarak, Ermenistan ile imzalanan protokolün TBMM’den geri çekilmesi gerektiğini söyledi.


  Emniyet amiri tutklandı

VAN'DA ele geçirilen 170 kilogram uyuşturucuyla ilgili gözaltına alınan emniyet amiri, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


  Balyoz sanıklarının tutukluluğuna itiraza ret

“BALYOZ” darbe planı iddiaları soruşturması kapsamında Tümamiral Semih Çetin, emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü’nün de aralarında bulunduğu 33 kişinin tutukluluğuna yapılan itirazlar reddedildi.


  Haliç’e metro kazığı

İSTANBUL Metrosu’nun Haliç geçişi için yapılacak köprü inşaatının temel kazıklarını çakma işlemi sürüyor.


  Özürlü kardeşlere ağaç kesme dâvâsı

ÇANAKKALE’NİN Bayramiç ilçesinde, biri görme özürlü, diğeri de bir kolu olmayan iki kardeşe, kaçak ağaç kestikleri iddiasıyla dâvâ açıldı. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Nebiler Köyünde, sol kolu olmayan Mehmet Özer (59) hakkında, 2007 yılı içerisinde babasından kalan tarlası ve çevresindeki 52 adet çam ağacını baltayla kestiği gerekçesiyle tutanak tutuldu ve Bayramiç Sulh Ceza Mahkemesinde dâvâ açıldı.


  Manisa’da ‘Toprak bastı’ kavgasında 4 kişi yaralandı

MANİSA’NIN Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen beldesindeki düğünde, ‘’toprak bastı’’ parası dolayısıyla çıkan kavgada biri kadın, ikisi çocuk 4 kişi yaralandı.


  Atabey Belediyesi’nin bütün malları satılıyor

ISPARTA’NIN Atabey ilçesi belediye başkanı Ali Bal, belediyenin ciddi ekonomik sıkıntı yaşadığını, bu nedenle bütün gayrimenkullerini satışa çıkardıklarını söyledi.


  Bursa’ya moda Erzincan’a mühendislik okulu açılacak

BURSA¹DA Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ile Erzincan Üniversitesine bağlı mühendislik fakültesi ve turizm ve otelcilik yüksekokulu kurulacak.


  Akaryakıt kaçakçılarına 6 ilde eş zamanlı operasyon

AKARYAKIT kaçakçılığına yönelik 6 ilde düzenlenen operasyonda, 31 kişi gözaltına alındı, yaklaşık 550 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.


  Orman kaçakçılarına göz açtırılmıyor

İSTANBUL Orman Bölge Müdürlüğü Şile Orman İşletme Müdürlüğü toplu koruma ekiplerince yapılan koruma ve kontrol faaliyetleri arttırılarak devam ediyor.


  Baharın müjdecisi leylekler gelmeye başladı

Baharın yaklaşması, havaların ısınmasıyla birlikte, kışı geçirmek üzere Afrika ülkelerine giden leylekler yurda dönmeye başladı.


  Tarihî yapılarda rutubet tehdidi

ÇORUM’UN Osmancık ilçesinde tarihî camilerdeki cemaatin başı rutubet ile dertte.


  Kremlin hazineleri Topkapı Sarayı’nda

Osmanlı İmparatorluğu’nun sahip olduğu 600 yıllık tarihin yaklaşık 400 yılında yönetim merkezi olan Topkapı Sarayı, 12 Mart-7 Haziran tarihleri arasında Moskova Kremlin Sarayı’nın seçkin eserlerini ağırlayacak.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl