02 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bilişim-Teknik

HTML sitelere arkaplan (background) rengi eklemek

etiketine ekleyeceğiniz bgcolor=”” eklentisi ile html sayfalarınızın arka plan rengini belirleyebilirsiniz:

Bu etiketle kullanacağımız renk kodları ingilizce veya 16’lık ya da RGB değerlerinde kullanılır. Bu renk kodlarını gerek profesyonel gerek basit bir grafik programı ile edinebilirsiniz. Paintten tutun photoshopa kadar her hangi bir grafik programını bu amaçla kullanabilirsiniz.

Nasıl kullanılır?

x

Bu şekilde bg color ile birlikte istersek ingilizce renk adı ile, istersek rgb renk kodu ile ve istersekte 16 lık sayı sistemi ile renk kullanımını uygulamalı görmüş olduk. Bu üç şekilde de HTML sayfamızın arka plan rengi siyah olmuş olacaktır. Arkaplanda renk yerine arkaplan resmi kullanmamız gerekseydi body etiketinden sonra bgcolor yerine background etiketini kullanmalıydık.

Örnek kullanım:

HTML Madde İşaretleri kullanarak listeleme ve numaralandırma

Listeler

    ile başlar ve
ile biter. Arasına ise
  • arasına maddeler koyulur.

    Etiketin Kullanımı:

    • Yeni Asya
    • Can Kardeş
    • Genç Yaklaşım

    Numaralandırma

      ile başlar ve
    ile biter. Arasına ise
  • arasına maddeler koyulur.

    Etiketin Kullanımı:

    1. Çay
    2. Kahve
    3. Kola

    Gelecek derste buluşmak üzere. Sizlerden bir istirhamım olacak; lütfen bana ismen dua edin.

    ABDULCELİL TOPÇU

    www.celilcan.com / [email protected]

    02.03.2010


    BİLİN YAZILIM, 20. yılında dünyaya açılıyor

    BİLİN Yazılım 20. Yaşını Ceylan Inter Continental Otel’de özel bir geceyle kutladı. Türkiye’nin önde gelen gruplarına ve grup şirketlerine 20 yıldır “HUMANİST” adlı insan kaynakları yönetim yazılımı ile hizmet veren Bilin Yazılım, 1990’dan başlayarak çıktıkları yolu, başarılarını ve gelecek hedeflerini müşterileri ve kamuoyu ile paylaştı.

    “HUMANİST”in dünyaya açılması ile ilgili çalışmaların başladığını dile getiren Bilin Yazılım kurucusu ve Genel Müdürü Dr. Zafer İnkaya, “1990 yılında Rumeli caddesinde 2 odalı 40 m2 bir ofiste 4 kişi ile başlayan serüvenimiz 20. yılında Türkiye’nin en saygın ve en büyük kurumlarına hizmet verir hale geldi. Yaklaşık 500 bin kullanıcıya dokunabilen “HUMANİST” ülkemizin en önemli ulusal ve uluslararası şirketlerinin İnsan Kaynakları Yönetimi için tercihi oldu. Bu kadar çabayı ve başarıyı ülke sınırları içine hapsetmek “HUMANİST”e haksızlık olur diye düşündük. %100 Türk mühendislerinin başarısı olan yazılımımızla dünyaya açılmaya karar verdik ve gerekli alt yapı çalışmalarını başlattık” dedi. İSO 500 listesinde yer alan ilk 10 kurumdan 5’ine (Tüpraş, Arçelik, Ford, Tofaş, Renault) yıllardır hizmet veren Bilin Yazılım, gücünü değişen dünya koşullarına ve Türkiye şartlarına uyum sağlayarak perçinledi.

    02.03.2010


    Türkiye lider bilgisayar markası Casper

    TÜRKİYE'NİN lider bilgisayar markası Casper, mobil bilgisayar platformunun yükselen yıldızı olan Netbook kategorisinde piyasaya sunduğu Minibook serisine 3 farklı model daha ekledi.

    Bilgisayarında inceliği ve hafifliği seven, tasarımda farklı renkler ön plana çıksın diyen; kullanımı kolay, pil ömrü uzun olsun isteyen teknoloji tutkunlarının tüm bu hayalleri Yeni Casper Minibook ile gerçek oluyor.Yeni Casper Minibook, Intel’in son işlemci teknolojisi olan N450 chipset işlemcisi,1.66 Ghz. İşlemci hızı ve 250 GB’lık sabit disk kapasitesine sahip konfigürasyonuyla da benzerlerinden ayrılıyor. Ayrıca dâhili 1.3 MP Webcam, dahili mikrofon ve speaker, 3 adet USB girişi ve kart okuyucu özellikleri ile kullanıcıyı hiçbir uygulamadan mahrum bırakmıyor.

    02.03.2010


    BİLİŞİM SÖZLÜĞÜ

    Virüs: Bir bilgisayarda sistem özkaynaklarını boğacak şekilde belleği kullanan, kendisini kopyalayarak üreten, bulaşmış olduğu program çağrıldığında harekete geçen program.

    Virüs Kopyalama: Bir virüsün sabit diski, diski ve ağı doldurmak ve dolayısıyla virüs enfeksiyonu oluşturmak amacıyla kendini sonsuza değin kopyalayabilme yeteneği.

    Virüs Taşıyıcısı: Bir virüsü bulaştırma olasılığı bulunan herhangi bir ortam (disket, manyetik kartuş, disk) dosya ya da program.

    Virüssüz Kopya: Virüssüz olan ya da virüslerden arındırılmış olan program, yazılım ya da dosya.

    02.03.2010


    Hiç Duymadığınız Tarayıcılar

    www.muhabbetfedaileri.com

    Firefox, Chrome, Internet Explorer, Safari ve Opera gibi tarayıcıları ya kullanıyoruzdur ya da en azından isimlerine aşinayızdır. Ama daha önce duymadığımız ve enteresan özellikleri olan bu tarayıcılara ne dersiniz? Tanıtacağımız 3 tarayıcıda Windows İşletim sistemleri için.

    Maxthon

    Maxthon, geniş ayarlanabilir özellikleri ve güvenliğiyle göze çarpıyor. Güvenlik açısından spyware, malware ve virüslere karşı korumaktadır. Ayrıca yaklaşık 1400 tane fonksiyonel plugin desteklemektedir. Sleipnir SLEIPNIR, Japonya’da en çok kullanılan tarayıcıdır. Aynı zamanda bu tarayıcıda da Plugin ve Skin (eklenti ve arayüz) desteği bulunmaktadır. İhtiyaçlarınıza uygun bir şekilde özelleştirebilmeniz mümkündür. Lunascape Lunascape, dünyanın ilk ve tek üç motorlu tarayıcısıdır. Hızlı ve hafif olan bu tarayıcı aynı zamanda Firefox ve Internet Explorer eklentilerini desteklemekte ve kendi eklentileri de bulunmaktadır.

    02.03.2010


    Internet Explorer’i terk etmenin zamanı geldi!

    GEÇEN günlerde Google’a yapılan Çin kökenli saldırılar sonucu Almanya Bilgi Güvenliği Ofisi vatandaşlarına Internet Explorer dışında bir tarayıcı kullanmalarını istedi.

    Bunun ardından Fransa’nın yetkili kurumları da aynı tavsiyede bulundu. Açıklamaların nedeni ‘Internet Explorer tarayıcı sürümlerinin hepsinde güvenlik açığı olması.’ Bunun üzerine Microsoft Internet Explorer, 8 sürümüne karşı başarılı olmuş hiçbir sanal saldırının olmadığını duyurdu ve kullanıcıların IE 6 sürümünü IE 8 sürümüne yükseltmelerini istedi. Ayrıca XP kullanıcıların SP3’e yükselmelerini de istedi. (Vermiş olduğumuz resimde de IE6 için Explorer –tarayıcı, kaşif- yerine; exploiter–sömürücü- ifadesi kullanılmış.)

    Google da Google Docs, Maps ve Sites gibi uygulamalarının 1 Mart’tan itibaren güncel olmayan tarayıcılarla çalışmayacağını duyurdu. Kullanıcıya düşen Internet Explorer’in eski sürümlerini yükseltmek. Internet Explorer, şu an tarayıcı pazarında lider durumda. Güvenlik açığını da göz önüne alırsak Opera, Safari, Firefox, Chrome v.b. gibi diğer tarayıcıları denemenin tam zamanı.

    02.03.2010


    PROGRAM TANITIMI

    Skype, internet üzerinden videolu, sesli görüşmelere imkân tanıyan bir yazılım. Sesli ve görüntülü konuşmalardaki ses ve görüntü kalitesi çok mükemmel. Skype’yi anlık yazışmalarınızda da kullanabilirsiniz. Özellikle Amerikalıların çok ucuza konuştuğu bu yazılımla dünyada milyonlarca insana internet veya telefonla konuşma imkânı sağlanmaktadır.

    Dünyada yoğun bir biçimde kullanılan Skype ülkemizde pek fazla tanınmıyor. Skype hem bir anlık yazışma programlarında olması gereken özellikleri taşıyor, hem de ‘skype kontorü’ ile cep ve sabit telefonları arama imkânı sunuyor.

    Ücretsiz olan Skype kaliteli görüntü aktarımı ile büyük video chat penceresinde, mükemmel ses kalitesi ile de net ve güvenli bir konuşma yapabilmenize imkân sağlıyor.

    Programın kurulumu ve kullanımı gayet kolay. Kurduktan sonra bir Skype hesabı açıyorsunuz. Açtığınız hesapla ilk aramanız (cep telefonu, sabit telefon) ücretsiz!

    İndirme Adresi:

    http://www.skype.com/intl/tr/download/skype/windows/

    Program Boyutu: 1.93 MB

    02.03.2010


    Bilişim Güvenliği ve Bilişim Suçlarına Karşı Mücadele Derneği

    BU haftaki site tanıtım bölümünde bilişim suçlarına karşı kurulan dernekleri ele aldık. Geçen haftalarda ki bilgisayar sistemlerine zarar verecek yazılımlardan bahsetmiştik. Bilgisayar dünyasında; özel bilgilerimizde, verilerimizde ve bilgisayarımızda oluşabilecek zararları öğrenmiştik. Bu zararların, kişilerce bilgisayarımıza saldırılarına karşı önlemlerini ele alırken, saldırgan kişilere karşı hukuki anlamda nasıl yol izlemeliyiz sorusunu da aklımıza getirdik.

    www.bg.org.tr adlı Bilişim Güvenliği ve Bilişim Suçlarına Karşı Mücadele Derneği adı altında kurulan ve günümüz bilgisayar dünyasında oluşan suçlara ve saldırılara karşı nasıl hukuki anlamda hakkımızı savunabileceğimizi gösteren ve 19 Nisan 2007’de kurulan bu dernek, Türkiye’nin bilişim güvenliği alanındaki ilk sivil toplum kuruluşudur. Merkezi İstanbul’da bulunmaktadır. Ayrıca bilişim suçlarına karşı seminerler, konferanslar, sempozyum ve panel organizasyonlarıyla kişileri bilinçlendirerek aktif olarak hizmet etmektedir. Sanal dünyada hakkınızı savunabileceğiniz ve bilişim suçlarına karşı bilgi edinme amaçlı irtibat kurabileceğiniz doğru adreslerden biridir. Daha çok bilgi edinmek için www.bg.org.tr adresini ziyaret ederek, daha şuurlu bir biçimde hareket edebilirsiniz.

    UMUT AVCI [email protected]

    02.03.2010

     
    Sayfa Başı  Geri

    Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
    Hava Durumu

    Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
    Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
    Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl