08 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Provokasyon Diyar'ı yakacak

FUTBOL Müsabaka Talimatı’nın “Güvenlik nedeniyle müsabakanın tamamlanamaması” başlıklı 20. maddesinin “b” bendine göre hakem tarafından tatil edilen maçın sonucunu federasyon yönetim kurulu 3-0 hükmen Diyarbakırspor aleyhine tescil edecek.

PFDK’ya sevk edilecek olan Diyarbakırspor kulübüne asgari 3 ila 5 maç arası seyircisiz oynama cezası verilmesine de kesin gözüyle bakılıyor. Cezanın 5 maç olarak öngörülmesi halinde Diyarbakırspor bu sezon sahasında oynaması gereken maçları ya seyircisiz oynayacak ya da güvenlik sebebiyle federasyonun belirleyeceği tarafsız bir sahada yapacak.

5 TARAFTAR YARALANDI

Tatil edilen maçta Bursaspor’un stadı terk etmesinin ardından yaşanan olaylarda 5 Diyarbakırspor taraftarı hastaneye kaldırıldı. Güvenlik güçleri, kendilerine taşla saldıran taraftarlara biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi. Arbede yaklaşık bir saat sürdü.

Taş isabet eden muhabirin göz sinirleri kopmuş

DİYARBAKIRSPOR- Bursaspor maçında tribünden atılan taşın gözüne isabet ettiği gazeteci Mehmet Kayahan’ın durumu ciddiyetini koruyor. Diyarbakır’da ilk müdahalesi yapılan Kayahan, göz sinirlerinde ezilme ve kopma tespit edildi ve İstanbul’a sevk edildi. Doktorlar,Kayahan’ın görme yetisini kaybetme riski bulunduğunu belirtti. Diyarbakır’da muhabir olarak görev yapan Ajans Habertürk çalışanı Mehmet Kayahan, tribünden atılan taşın gözüne isabet etmesi nedeniyle yaralanmıştı.

BURSA’DA NELER OLMUŞTU?

LİGİN ilk yarısında Bursa’da oynanan maçta, her şey Bursaspor taraftarlarının, ‘PKK dışarı’ tezahüratıyla başlamıştı. Bu tezahüratın artından iki takım taraftarları birbirine girmişti. Yaşananlardan sonra Diyarbakırspor ligden çekilmeyi düşünmüş ancak iki kulübün başkanının bir araya gelmesi, gerilen ortamı sakinleştirmişti.

08.03.2010


 

Diyarbakır

Diyarbakır 12 Eylül ihtilalinin ön plana çıkardığı en önemli illerimizden biri. Bu ön plana çıkış keşke pozitif yönde olsaydı.

İşsizlik ve yoksulluk sebebiyle sıkıntılı olan bu ilimizin bazı kesimleri, maalesef art niyetli menhus zihniyetin oyuncağı durumuna düştü veya düşürüldü. Ülkemize zararını saymakla bitiremeyeceğimiz terör illeti, ne yazık ki, hükmünü hala icra ediyor. Ve ne yazık ki, kimseye fayda getirmeyen bu belaya hala çanak tutanlar ve teşne olanlar var. Sporun dostluk ve kardeşlik olması gerektiği gerçeğini bilerek, terör belasının içine sporu çekmekte bir beis görmüyorlar.

Kendi sahasına gelen Diyarbakır futbol takımını "PKK" pisliğiyle eşdeğer tutmanın, akıl ve mantıkla izahı mümkün mü? Bir ilin bütün insalarını terörle eş tutmak hakkaniyet ölçülerine sığar mı? Diyarbakır'daki bu müsabaka oynanamıyorsa ve sahaya o taşları atanlar nasıl suçluysa, Bursa'da da "PKK dışarı" diye bağıran şuursuz o insanlarda o kadar suçludur. Bursa'da bağıran o insanlar hakkında hukuki takibat yapılmadı.

Onların yaptığı bölücülük değil miydi? O hadiseden sonra Diyarbakır halkının gönlünü almak için ne yapıldı? Bütün bunlar düşünüldüğü zaman bu tip olayların salt zarardan başka bir şey getirmediği aşikar. Bu sonucun doğmasına sebep olan her kim olursa olsun; yani "taş atan da", "PKK dışarı" diye bağıran da aynı amaca hizmet etmektedir. Bunlar iyi tespit edilmeli ve gereği yapılmalıdır.

Ama hala söylemlerle günü kutarmanın peşindeyiz. Uygulamadaki kararlılığımızı bir türlü gösteremiyoruz. Olayların sıcaklığı azaldıkça kararlığımızın gücü de malesef azalıyor. Sürecin bu şekilde devam etmesinden memnun olan tek kesim var. "Terör ve bölücülüğe hizmet edenler".

SAİD OKUR [email protected].

08.03.2010


 

Okur 27 sayıyla en skorer isim

NBA’de Utah Jazz’ın sahasında Los Angeles Clippers’ı 107-85 yendiği maçta, milli basketbolcu Mehmet Okur 27 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Energy Solutions Arena’daki karşılaşmanın 35 dakikasını sahada geçiren Okur, 27 sayı, 7 ribaunt ve 3 asistle tamamlarken, maçın da yıldızı oldu. Carlos Boozer 17 sayı, 14’ü savunma olmak üzere 17 ribaunt ve 2 asistle ‘’double-double’’ yaparak, galibiyete katkı sağladı. Boozer, böylece bu sezonki 40. kez iki kategoride de çift haneli sayılara ulaştı. Kyle Korver da 12 sayı üretti. Milwaukee Bucks’ın sahasında Cleveland Cavaliers’ 92-85 yendiği maçta ise, milli basketbolcu Ersan İlyasova 4 sayı kaydetti.

08.03.2010


 

Belediye’de işler yolunda

Turkcell Süper Lig’de haftayı deplasmanda Sivasspor’u 1-0 yenerek kapatan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da moraller yerinde.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar, 3 panla döndükleri Sivasspor deplasmanının kendileri için oldukça başarılı geçtiğini belirterek, ‘’Sivas’a çekinerek gitmiştik. Takımımız çok iyi bir mücadele ortaya koyarak galip gelmesini bildi. Sivasspor karşısında çok pozisyona girdik ama sadece birini değerlendirebildik. Rakibimize fazla pozisyon da vermedik’’ diye konuştu.

08.03.2010


 

Kasımpaşa sonunu getiremiyor

Turkcell Süper Lig’de son dönemlerde gösterdiği performansla dikkati çeken Kasımpaşa, öne geçtiği karşılaşmalarda skoru korumayı başaramıyor.

Lacivert-beyazlı takım, bu sezon ligde öne geçtiği 6 karşılaşmadan özellikle son dakikalarda yediği goller nedeniyle puan kaybetti. Kasımpaşa, son olarak önceki gün Kayserispor karşısında ilk yarıyı 2-0 önde tamamlamasına rağmen, rakibinin ikinci yarıda ve uzatma dakikalarında bulduğu goller sonucunda çok önemli 2 puandan oldu.

08.03.2010


 

Galatasaray Eskişehir sınavında

LİGİN zirvesinde yer alan G. Saray, son üç maçtır yenemediği Eskişehirspor deplasmanına çıkıyor.

Saat 20:00’de başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak 90 dakikayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Bugün yapılacak maçla birlikte iki ekip lig tarihinde 48. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan lig maçlarında Galatasaray, Eskişehirspor’a galibiyet sayısında 19-8, gol sayısında da 63-44 üstünlük kurarken, iki ekip arasındaki 20 maç da berabere sonuçlandı. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan maç 1-1 tamamlandı.

08.03.2010


 

Trabzon’da beraberlik serisi bitti yenilmeme serisi

TEKNİK direktör Şenol Güneş’in göreve gelmesinden sonra 2010 yılında kaybetmeyi unutan Trabzonspor, bu hafta Gençlerbirliği’ni son dakikada bulduğu gollerle mağlup ederek yenilmezliğini sürdürdü.

Karadeniz temsilcisi, bu yıl içinde oynadığı 12 resmi müsabakada yenilgi yüzü görmedi. Trabzonspor, Hugo Broos ile yaşadığı kötü günleri Şenol Güneş’in dönmesiyle geride bıraktı. Son 3 haftada aldığı beraberlikler sonrası sıkıntılı bir sürece giren Bordo-mavili takım, Gençlerbirliği galibiyeti ile rahat bir nefes alırken zirve ile arasındaki mesafeyi korudu. Rakibi karşısında son dakikada bulduğu gollerle kendine gelen Trabzonspor, beraberlik serisine de son vermiş oldu.

08.03.2010


 

NE YAZDILAR?

Hakan Şükür (Fanatik):

Büyük bir provokasyon

BURSA'DAKİ ilk maçta yapılanları tasvip etmemekle birlikte, bunlara cevap olarak Diyarbakır’daki olayları makul görmek mümkün değil. Yaşananlar Diyarbakır’a büyük bir darbe vurmuştur. Ben bunlara sadece Bursa’da yapılanların karşılığı olarak bakmıyorum, provokasyon olduğunu düşünüyorum. İlk yarıdaki maçta oyuncuların sahada dostluklarını göstermelerine rağmen Diyarbakır’da tribünlerin sahaya böyle müdahale etmesi; hem ülkemizde hem de dünya kamuoyunda bizi zor duruma düşürdü ve açıkçası derin derin düşünmeye itti.

******************************************************************************

Erman Toroğlu (Hürriyet):

Derbi de oynanmamalıydı

MARATON programında ve Hürriyet gazetesinde, ilk yarıda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde, “Hakemin kafasının yarıldığı an o maç oynanmamalı” dediğimde çok ahkam kesenler oldu. Psikolojik, sosyolojik ve biyolojik konularda değerlendirme yaparak hakemin ne muazzam bir kararla maçı oynattığını yazdılar. O zaman “Hakem haklı” diyenler, Diyarbakırspor-Bursaspor maçını yarıda bırakan Mustafa Kamil Abitoğlu’na da “Haklı” diyecekler. Aynı konuda iki tane doğru veya iki yanlış olmaz. Bir tane doğru vardır... Diyarbakırspor’un şunu deme hakkı var: “Saracoğlu’nda hakemin kafası yarıldığında soyunma odasına 3 tane doktor getirdiniz. Psikolojik, sosyolojik, biyolojik tedaviler yaptınız. Sonra aynı hakemi sahaya sürdünüz. Diyarbakır’da kafası yarılan hakemi, aynı Saracoğlu’nda olduğu gibi doktorlar getirip, aynı tedavileri uygulayıp maça devam ettirseydiniz. Saracoğlu Stadı ile Atatürk Stadı’nın farkı ne?” Bu konuda Diyarbakırspor ne söylese, verecek en ufak bir cevapları olamaz. Bu işler böyledir. Doğru bir tanedir. Herkese aynı kuralı, aynı şekilde uygulayacaksın.

******************************************************************************

Hakan Ünsal (Hürriyet):

Diyarbakırlılar takımını ligde istemiyor mu?

DİYARBAKIRSPOR taraftarı belki öfkesini çıkardı, belki düşündüğünün bir bölümünü yaptı ama asıl yaptığının takımına büyük zarar vermek olduğunu anlamak zorundadır. Bu takımın Süper Lig’e çıkmak için harcadığı çaba ve emekler bu kadar kolay harcanmamalı. Sivas, Manisa ve Denizli ligde kalmak için sahada mücadele ederken Diyarbakırlı oyuncuların bu hakka sahip olamamaları yazık. Asıl soru şu: “Diyarbakırlı taraftarlar maçın tatil edilmesini sağlayarak, istediklerini elde ettiler mi? Dahası bu erteleme ve gelecek ceza kime yarayacak?”

İnsan ister istemez düşünüyor; Acaba Diyarbakırlılar takımlarını ligde istemiyor mu?

******************************************************************************

Zeki Çol (Zaman):

Antipatik bir durum

SANKİ bu cumhuriyetin temeline, Türk’ü, Kürt’ü birlikte harç koymamış... Sanki esaretten kurtuluşa geçişin savaşını birlikte, omuz omuza verip kazanmamış...

Böyle bir sahne, bu sahalarda görülmüş şey değil. Şimdi, o taraftara şunu sormak lazım: Elinize ne geçti? Bursa’daki ilk maçta yaşananlardan sonra, Diyarbakırspor’a bu ülkenin dört bir yanından destek sesleri yükselmişti. O seslerden birinin sahibi de bendim. O taraftar, var olan o sempatiyi şimdi ne yazık ki antipatiye çevirdi.

08.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl