09 Mart 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

BM: Kadına karşı âdil olunmazsa barış gecikir

Bİrleşmİş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, 8 Mart Dünya Kadınlar günü mesajında, kadınların ve kız çocuklarının sahip olacağı eşit hakların ekonomik ve sosyal yönünün bulunduğunu belirtti.

Ban, “kadınlar ve kız çocukları yoksulluk ve adaletsizliklerden kurtulamadığı sürece barış, güvenlik, sürdürülebilir kalkınma gibi hedeflere ulaşmanın da zorlaştığını” kaydetti. BM’nin herkes için eşit haklar ve onurlu bir hayat oluşturma yönündeki küresel misyonunun temelinde kadınların konumlarının güçlendirilmesinin yattığını kaydeden Ban Ki-Moon, bu hedefin hem BM Anlaşmasında, hem de İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinde ifade edildiğini kaydetti. Genel Sekreter Ban, olumlu birçok gelişmeye rağmen, hala yapılması gereken çok şey olduğunun altını çizerek, anne ölümlerinin kabul edilemeyecek kadar yüksek olduğunu, aile planlamasının yeterince yaygınlaşmadığını, kadına yönelik şiddetin sürdüğünü ve özellikle savaşlarda uygulanan cinsel şiddetin “salgın halinde devam ettiğini” belirtti.

DSÖ: SAĞLIKTA DA CİNSİYET EŞİTLİĞİ YOK

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün ‘Kadın ve Sağlık’ raporu, dünya üzerinde bir çok eşitsizliğe maruz kalan kadınların sağlık konusunda da erkeklerin gerisinde olduğunu gösterdi. Rapor; kadınların erkekler ile aynı sağlık sorunlarını paylaşmasına ve biyolojik sebeplerle daha uzun yaşar görünmelerine rağmen, hayatlarını genel olarak erkeklere göre çok daha kalitelisiz ve sağlıksız sürdürdüklerini gösterdi. ‘Kadın ve Sağlık’ raporu, düşük sosyo-ekonomik düzeyli ülkelerdeki sosyal normların, kadınların sosyal olarak aşağılanmasına sebep olduğunu gösteriyor.

09.03.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  AFGAN KADINLARIN 8 MART’TAN HABERİ YOK

  BM: Kadına karşı âdil olunmazsa barış gecikir

  Tasarı kararı cahilce

  Times’tan ilginç tahmin

  Irak’ta seçim sonuçlarının açıklanması bekleniyor

  Nijerya’da dinî kökenli çatışmalar durulmuyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl