19 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Mecliste anayasa maratonu

Meclis, bu hafta, anayasada yapılacak 17. değişiklik için uzun sürecek mesaisine başlıyor. TBMM Anayasa Komisyonunda 3 gün süren çalışmanın ardından kabul edilen anayasa değişikliği teklifi, bu hafta Genel Kurulun gündemine geliyor.


AÇILIMI KONUŞACAK BİR ZEMİN KALMADI

Bir ara konuşmalar o kadar şahsîleşti ve toplanma maksadından uzaklaştı ki, Demokratik Açılımı hakikî mânâsıyla konuşacak bir zemin kalmadı. Bazı yaza

Başörtüsü açılımı ne zaman?

Başörtü yasağına karşı kocaeli’den başlayan ve 10 merkeze yayılan direniş, 17 Nisan 2010 tarihinde 6. yılına girdi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş


  DSP’den anayasaya şartlı destek

DSP Genel Başkanı Masum Türker, anayasaya şartlı destek vereceklerini belirterek, ‘’Birinci koşul, baraj yüzde 5’e düşürülecek.


  Peygamberimizi rehber kılarsak hiçbir problem kalmaz

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Tekineş, 21. yüzyılda insanlığın Peygamber Efendimiz’i (asm) örnek alması halinde yeryüzünde hiçbir problemin kalmayacağını söyledi.


  Komşuda 3 Türk işçi vefat etti

Bulgaristan’in başşehri Sofya yakınlarındaki bir otoyol inşaatında önceki gece meydana gelen kazada Türk vatandaşı 3 işçi vefat etti.


  Öğrenci otobüsü köprüden düştü: 22 yaralı

Çanakkale’de geziden dönen lise öğrencilerini taşıyan otobüs, Eskişehir-Ankara karayolunun 60. kilometresinde köprüden düştü. Kazada, 17’si öğrenci 22 kişi yaralandı.


  Samsun’da 2 polis şehit

Samsun’un Ladik ilçesinde polis ekibine düzenlenen silâhlı saldırıda iki polis memuru şehit oldu. 3 saldırganın açtıkları çapraz ateş sonucu, 2 polis memurundan Hüseyin Koç olay yerinde, Malik Soykal ise kaldırıldığı hastanede vefat etti.


  YARALI YÜZBAŞI ŞEHİT OLDU

ŞIrnak’In Balveren beldesindeki Millî Taburu’ndan çıkan jandarmaya ait sivil minibüse, Balveren beldesi ile Geçitboyu köyü arasında yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya, tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) şehit oldu.


  VALİLİK ÖNÜNDE TÖREN

Şehİt polis memurları Koç Saykal’ın (36) cenazeleri Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak, polis eskortu ve sirenler eşliğinde Samsun Valiliği önüne getirildi.


  Erdoğan başkanlık sistemine sıcak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemine ilişkin, “Sistemin rahat çalışması noktasında ben bu olaya sıcak bakıyorum.


  Marmaray’da tünellerden biri daha birleşti

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray projesinde yeni bir aşamaya gelindiğini belirterek, ‘’Bugün itibariyle Üsküdar istasyonundan gelen Yavuz Tüneli ile deniz dibindeki tüpü birleştirdik’’ dedi.


  Samsun’un yeni Emniyet Müdürü Çelik

KARABÜK Emniyet Müdürü Hulusi Çelik’in, Samsun Emniyet Müdürlüğüne atandığı bildirildi.


  Öğrenci Meclisi TBMM’de toplandı

7. DÖNEM Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığına Muğla Anadolu Öğretmen Lisesinden Çağrı Keçecioğlu seçildi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında gerçekleştirilen özel birleşimde, 81 ilden gelen öğrenci temsilcileri, yaklaşık 1 saat süreyle ant içti.


  Mustafa Kumlu: Endişeye mahal yok

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, endişeye mahal olmadığını vurgulayarak, ‘’Türkiye 1 Mayıs 2010’da, Taksim’de en görkemli kutlamaya şahit olacak’’ dedi.


  PKK operasyonuna 24 gözaltı

TERÖR örgütü PKK’ya yönelik olarak Batman’ın da aralarında bulunduğu 4 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 24 kişi gözaltına alındı.


  Türkiye’de derslik açığı var

TÜRK Eğitim-Sen’in yaptığı araştırmaya göre, ‘’Türkiye’de 2008 yılında 16 bin 790 derslik yapılırken, 2009 yılında 9 bin 844 derslik’’ yapıldı.


  Konya otellerinde Sema bereketi

KONYA'DA 4 yıldır her Cumartesi düzenlenen ücretsiz sema gösterisi, otellerde hafta sonları doluluk oranını artırıyor.


  Öğrenciler, gönül köprüleri kurmak için yola çıkacak

FARKLI illerde yaşayan öğrenciler, şehirleri arasında gönül köprüleri kurmak için yarın yola çıkıyor. Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla Gönül Köprüsü Projesi konulu bir genelge yayınlandı.


  Namaz için ‘ücretle imam’ getiriyorlar

MERSİN’İN Silifke ilçesinde camileri bulunmayan tek köy konumundaki Türkmenuşağı’nda vatandaşlar, belde merkezinden imam getirterek vakit namazlarını kılıyor.


  Doğu Akdeniz de, ‘hızlanmak’ istiyor

DOĞU Akdeniz’deki sanayiciler, Hatay’ın İskenderun ile Mersin’in Silifke ilçeleri arasına hızlı tren hattı kurularak, bölgenin ticaret ve turizm potansiyelinin daha aktif hale getirilmesini istiyor.


  Herkes depresyona girebilir

HER on erkek ve dört kadından birinin hayatlarında en az bir kez depresyon hastalığına yakalanacağı bildirildi.


  Demre’de, ‘Kutlu Doğum’ için 20 bin karanfil dağıtıldı

DEMRE Müftülüğü’nce Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri çerçevesinde 20 bin karanfil dağıtıldı.


  Mısır’daki Osmanlı izleri canlanacak

MARMARA Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe, birlik üyesi belediyeler için düzenlenen Mısır programına katıldı.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım