07 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

İhsanoğlu'nun 20 yıllık emeği Darülfünun

İSLÂM Konferansı Teşkilâtı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Osmanlı’da kültürel modernleşmenin odağı olan Darülfünun’u anlatıyor.

Bilim tarihi alanında dünyanın en önemli isimlerinden biri olan İhsanoğlu’nun 20 yılı aşkın bir süre emek verdiği çalışması nihayet yayınlanıyor. Bilim tarihi, Türk kültürü, İslâm dünyası ve Batı dünyası ilişkileri ve Türk-Arap ilişkileri hakkında değişik dillerde birçok kitap, makale ve tebliği bulunan İhsanoğlu, Osmanlı Bilim Literatürü Tarihi serisi başta olmak üzere Osmanlı tarihiyle ilgili birçok önemli esere de imza atmış bir isim. İhsanoğlu’nun, yirmi yılı aşkın bir emeğin mahsulü olan kapsamlı bir çalışması olan “Darülfünun: Osmanlı’da Kültürel Modernleşmenin Odağı” adlı kitabı, Türk eğitim tarihinin en önemli yüksek eğitim kurumlarından birisinin geçmişi, oluşumu ve gelenekleri göz önüne serilmekte ve yazarın eğitim ve araştırma kurumları yönetimindeki tecrübelerinden de kaynaklanan bazı yeni bakış açıları yansıtıyor. Sadece ülkemizin ilk üniversitesinin tarihi olmayıp, Türk eğitim tarihinin de en önemli yüksek eğitim kurumlarından birinin geçmişi, oluşumu, gelenekleri hakkında şimdiye dek yazılmış en önemli ve kapsamlı araştırma olmaya aday kitap IRCICA tarafından yayınlanıyor.

07.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Cam üfleyen’ler ve ‘Habbab’lar unutulmak üzere

  İstanbul'u İstanbul yapan vakıf eserleri

  İhsanoğlu'nun 20 yıllık emeği Darülfünun

  Arkeoloji müzesi, tarihî tünel için harekete geçti

  Aşık Veysel sahnede

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım