19 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Mahkeme, orduevinden görüntüleri istedi

Birinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsına bakan mahkeme heyeti, Danıştay saldırısına karıştığı iddia edilen sanık veya sanıkların olay yerine gelişlerinin tespit edilmesi için Sıhhiye Orduevi Müdürlüğünden 16-17 Mayıs 2006’ya ait görüntülerin yer aldığı hard diskleri istedi.


SAV: GÜÇLERİ YETİYORSA GÖREVDEN ALSINLAR

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in kendisine yönelik sözleriyle ilgili olarak, ''Yılmaz Ateş'in, Önder Sav'ın çapın

Türkiye’nin ihtiyacı sivil anayasa

AVRUPA Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, sivil bir anayasaya Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu AKPM


  2001 MALÎ YILI BÜTÇE KANUNUNA KISMÎ İPTAL

ANAYASA Mahkemesi, 2001 Malî Yılı Bütçe Kanununun 29. maddesinin (e) fıkrasında yer alan ve ‘’tasfiye edilen fonların her türlü gelirlerinin, tasfiye edilmelerine ilişkin mevzuatta özel bir düzenleme bulunmaması halinde, bu konuda yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar yürürlükten kaldırılan hükümlere göre tahsil edilmesine ve genel bütçeye gelir kaydedilmesine’’ imkân sağlayan hükmü iptal etti. Danıştay 8. Dairesi, 2001 Malî Yılı Bütçe Kanununun 29. maddesinin (e) fıkrasının, Anayasa’ya aykırı olduğu iddiasıyla iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.


  LYS ikinci kez uzatıldı

YÜKSEKÖĞRETİME Geçiş Sınavı’nda (YGS) en az bir puan türünden 180 puan barajını aşan ve Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girmek isteyen adaylar için başvuru tarihi 2. kez uzatıldı.


  DUALAR GÖÇÜKTEKİ MADENCİLER İÇİN

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğüne bağlı bir ocakta meydana gelen grizu patlaması sonucunda göçük altında kalan 30 işçi için endişeli ve gergin bekleyiş sürerken, işçiler arasında eşi ve iki akrabası bulunan Gülşen Karabektaşoğlu, 6 yaşındaki kızı Ebral’ın durumun farkına vardığını ve kendisine ‘Üzülme anne, babamın iş elbiselerini koklarız’ dediğini söyledi.


  İngilizce oluyor da Arapça niye olmuyor?

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Arapçanın okullarda seçmeli ders olarak kabul edilmesine karşı çıkanlara tepki göstererek, “İtalyanca, İngilizce nasıl seçmeli yabancı dil olabiliyorsa, Arapça neden olmasın?” diye sordu.


  “81 İlin 81 Yıldızı”

CumhurbaşkanI Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde gerçekleştirilen “81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi”nin 2010 yılı yıldızları, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle basına tanıtıldı.


  Kendi uçağımızı yapma zamanı geldi

UlaştIrma Bakanı Binali Yıldırım, havacılıkta gelinen noktanın adeta bir destan olduğunu söyleyerek, “Kendi uçağımızı kendimiz yapma hayalimizi hayata geçirme zamanı gelmiştir” dedi.


  Çiçek, “Balyoz”dan serbest

“İrtİca ile Mücadele Eylem Planı” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Deniz Albay Dursun Çiçek, “Balyoz Planı” iddialarından serbest bırakıldı.


  “Amiral” ve “Poyrazköy” davaları birleştirildi

‘’Amİrallere suikast’’ girişimi iddialarına ilişkin dava ile ‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında Poyrazköy’de yapılan kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin dâvâ birleştirildi.


  Facianın eşiğinden dönüldü

İstanbul’un Maltepe ilçesinde yangın çıkan evde 50 parça dinamit lokumu bulundu.


  TÜBİTAK'tan engelliler için büyük proje

TÜBİTAK, DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından desteklenen ‘’Yürüyen Akıl Projesi’’ (YAP) kapsamında, engelli gençliğe yönelik hizmetlere ilişkin taslak bir strateji belgesinin hazırlanması için 12 ilde 240 engelli ve engelsiz gençle toplantılara başlayacak.


  Özdabak’ın dâvâsı düştü

Gazetemizin karikatüristi İbrahim Özdabak hakkında, çizdiği karikatürde adlî makamlara hakaret ettiği gerekçesiyle Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dâvânın dünkü karar duruşmasında mahkeme heyeti dâvânın süresi dışında usulsüz olarak açıldığına hükmederek, dâvâyı düşürdü.


  BM'den balık uyarısı

BM Çevre Programı’nın (UNEP) “Yeşil Ekonomi Girişimi Dairesi”nin özel danışmanı Pavan Sukhdev, ABD’nin New York şehrinde gazetecilere yaptığı açıklamada, balık avının yeniden yapılanması gerektiğini, çünkü aşırı ve plansız avlanmalar sonucu 2050 yılına gelindiğinde okyanuslarda balık kalmayacağını bildirdi.


  5 kuşaktır minareci

İskelesİz minarelere halat yardımıyla tırmanan minare ustası Mehmet Sinan Minareci, mesleğinin yakın gelecekte son bulmasının hüznünü yaşıyor.


  Dünya izliyor, bizde yasak

VİDEO paylaşım sitesi Youtube, bir günde platformunda izlenen video sayısının 2 milyarı geçtiğini bildirdi. Kuruluşunun beşinci yılını kutlayan YouTube’un resmî blogunda yapılan açıklamada, sitede günlük izlenen video sayısının iki milyarı geçtiği kaydedilerek, bu sayının en büyük üç ABD televizyonunun prime time’da izlenen programlarının neredeyse iki katına yakın olduğu vurgulandı.


  Böcek ilâçları çocukta hiperaktiviteyi arttırıyor

SEBZE ve meyve yoluyla böcek öldürücü kimyasallara maruz kalan çocuklarda dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) görülme riskinin daha fazla olabileceği bildirildi.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım