03 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Saldırı yargıya taşınıyor

Adalet Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısıyla ilgili olarak iç ve uluslar arası hukuk açısından inceleme başlattı.


Meclis’te yaptırım krizi

TBMM Genel Kurulunda, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısını kınayan deklarasyon kısa süreli krizin ardından kabul edildi.

İsraille ilişkiler askıya alınsın

İsrail’in, yardım gemilerine saldırısının uluslararası hukuk ve deniz ticareti hukukuna göre “haydutluk” olduğunu belirten Cindoruk, İsrail’le ilişkil


  20 bin yeni polis alınıyor

Emnİyet Genel Müdürlüğüne 20 bin kadro ihdası yapılacak ve teşkilat, ‘’kıdemli başpolis’’ ve ‘’başpolis’’ unvanlarıyla tanışacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi kabul edildi.


  Komisyon İsrail’e gidecek

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısını kınadı.


  Gül: İsrail büyük zarar görecek

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, İsrail ile yaşanan gerginliği değerlendirirken, ‘’İsrail kendisine zarar veriyor. Bu böyle kalmayacak.


  Baydemir kalp spazmı geçirdi

DİyarbakIr Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kalp spazmı tanısı ile hastaneye kaldırıldı.


  Sivil havacılık yetkilileri Yazıcıoğlu’nun eşiyle tartıştı

TBMM Araştırma Komisyonu, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkililerini dinledi.


  Yaralı onbaşı şehit oldu

Hakkâri’nin Çukurca ilçesine bağlı Uzundere bölgesindeki askerî üsse terör örgütü PKK üyelerince taciz ateşi açılması sonucu yaralanan 4 askerden er Fatih Gökkaya (21) şehit oldu.


  Saldırıları paralel ele aldık

İçışleri Bakanı Beşir Atalay, bazı güvenlik birimleri ile yapılan toplantılarda, İskenderun’daki terör saldırısı ile İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren gemilerle saldırısının paralel olarak ele alındığını söyledi.


  2. kez taciz ateşi iddiasına yalanlama

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Amanos Dağları’nda terör örgütüne yönelik operasyonların kapsamlı olarak sürdüğünü, kışlaya 2. kez taciz ateşi açıldığı haberlerinin doğru olmadığını söyledi.


  Oktay yoğun bakımdan çıktı

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yüksek tansiyon sebebiyle hastaneye yatırılan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Acil Servis Kroner Yoğun Bakım Ünitesi’nden çıkarılarak, hastanede farklı bir klinikte tedavi altına alındığı öğrenildi.


  Levent Ersöz, mahkemeye video konferansla bağlandı

2. ‘’Ergenekon’’ dâvâsı tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, hastaneden video konferansla bağlanarak savunmasını yaptı.


  Teknoloji dinin emrinde

Dİn İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Aktan, ‘’İslâmın boşanmayla ilgili öngördüğü şartlar yerine getirildikten sonra kişi, karısına ‘ben seni boşadım’ sözünü isterse normal telefonla ister görüntülü telefonla söylesin, ister MSN yoluyla bunu yapsın, onun fıkhen ve dinen boşanmış olduğunu söylüyoruz’’ dedi.


  TOKAT'TA TRAFİK KAZASI: 5 ÖLÜ, 2 YARALI

Tokat’ın Zile ilçesinde otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi öldü.


  Öğretmenlerin kariyer kriterlerine yeni düzenleme

Anayasa Mahkemesinin iptal kararı doğrultusunda yeniden düzenlenen, öğretmenlikte kariyer basamaklarında yükselmeyi belirleyen kanun tasarısı, TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi.


  LYS’ye girecek adaylara belgeleri gönderiliyor

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 19-20 ve 26-27 Haziranda gerçekleştirilecek Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girecek adaylara sınava giriş belgelerinin postalanmaya başlandığını belirterek, bu belge sınavların yapılacağı tarihten üç gün öncesine kadar ellerine ulaşmayan adayların ÖSYM sınav yöneticiliklerine başvurarak yenisini çıkarmalarını istedi.


  Yeni Asya okuyucuları piknikte buluştu

GAZETEMİZ Denizli okuyucuları geleneksel Yeni Asya pikniğinde bir araya geldiler.


  Polis dershanesinde SBS'ye hazırlandılar

Mersİn İl Emniyet Müdürlüğünce başlatılan ve dershaneye gidemeyen öğrencilere yönelik verilen SBS hazırlık kurslarının son dersi, öğrenciler ve polisler arasında kurulan dostluklar dolayısıyla hüzünlü bir vedaya dönüştü.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.