16 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Kırgızlar da kaçıyor

Eski Maliye Bakanı Marat Sultanov, Oş ve Celalabad eyaletlerinden Kırgızların dağlara, Özbeklerin sınıra kaçtıklarını söyledi. Celalabad güvenlik sorumlusu Kubatbek Baybolov ise, cinayetlerin keskin nişancılar tarafından işlendiğini kaydederek, “Siyah ciplerle geliyorlar, Kırgızlara ateş açıyorlar. Sonra gidiyorlar, Özbeklere ateş ediyorlar. Olay yerine gelen Kırgız güvenlik güçlerine ise kızgın halk saldırıyor. Ortada açıkça kışkırtma ve provokasyon var” dedi.


GUŞ ŞALOM: KOMİSYONUN YETKİSİ YOK

İsrail'in Gazze yardım gemilerine yaptığı kanlı baskınla ilgili olarak oluşturduğu komisyon, İsrail içinden de tepki gördü. Ülkedeki barış yanlısı örg

Sırp katiller hâlâ dışarıda

Bosna-Hersek’in Vişegrad kentinde, 1992 yılında Çetniklerce yakılarak katledilen 72 Boşnak kadın ve çocuk, aileleri ve yakınlarınca anıldı. Tecavüze U


  NETANYAHU KANDIRIYOR

İsraİl hükümeti, 31 Mayısta 9 Türk’ün ölümüyle sonuçlanan Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırıyı soruşturmak üzere kurulan komisyonu oy birliğiyle onayladı.


  ABD YİNE MEMNUN

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısını soruşturmak üzere komisyon oluşturmasını “ileriye doğru önemli bir adım” olarak nitelendirdi.


  BM: TEKLİFİMİZ HÂLÂ MASADA

Bİrleşmİş Milletler (BM) Sözcü yardımcısı Ferhan Hak, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıyı kendisinin soruşturacağına yönelik haberler üzerine, “Bizim uluslar arası soruşturma açılması teklifimiz hâlâ masada” dedi.


  DIŞİŞLERİ: İSRAİL’İN BUNA YETKİSİ YOK

DIşİşlerİ Bakanlığı, İsrail’in Özgürlük Konvoyuna karşı düzenlediği askeri saldırıyı soruşturmak üzere İsrail vatandaşı üyelerden ve iki yabancı gözlemciden oluşan bir komisyon kurma kararının, Türkiye’nin bu konudaki net talebini ve uluslar arası toplumun beklentilerini hiçbir şekilde karşılamadığını bildirdi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.