16 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yatırıma ‘ideoloji’ engeli

KÜÇÜKBAY Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, İzmir’in yeteri kadar yatırım çekemediğini belirterek, bu konuda en önemli engelin ideolojik yaklaşımlardan kaynaklandığını savunarak, ‘’artık saklanacak gizlenecek bir şey değil, yatırımların önünde ideolojik yaklaşımlar var’’ iddiasında bulundu.



Bir Guatemala olamadık!

Moody’s zordaki Yunanistan’ın notunu dört basamak düşürdü, ama halen Türkiye’nin üzerinde bulunuyor.



Altın arttı, gümüşe talep yükseldi

ALTIN fiyatlarındaki hızlı yükselişin gümüş takıya talebi yüzde 50 oranında yükselttiği bildirildi.



İşsizlikte yüzde 12’nin altı zor

DELOİTTE Ekonomi Danışmanı ve Turkey Data Monitor Yönetici Ortağı Murat Üçer, işsizlikte yüzde 12’nin altının çok zor gözüktüğünü söyledi.



Şimşek: İşsizlik düşmeye devam edecek

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, çağdaş gelişmeler ve uluslar arası standartlar çerçevesinde hazırlanan Kamu Malî Yönetim Kontrol Kanunu’nun, Türkiye için bir çok alanda dönüm noktası olduğunu söyledi.



Emisyon hacmi ilk kez, 43 milyar liranın üzerinde

DOLAŞIMDAKİ kâğıt para miktarını gösteren emisyon hacmi dün ilk kez 43 milyar liranın üzerine çıktı.



Çorlu ASB’ye dev teknoloji yatırımı

ŞAHİNLER Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde faaliyet gösteren Avrupa Serbest Bölgesi'nde (ASB), HP’ye masa üstü bilgisayar üretecek olan Foxconn firmasının büyük üretim hacmi ve istihdam oluşturacağını söyledi.



'Vitamin’ Suudi Arabistan’a gidecek

TÜRK Telekom’un grup şirketi SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ’nin çalışmaları sonucu hazırlanan ve Türkiye’de yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin kullandığı eğitim yazılımı ‘’Vitamin’’in dünyanın değişik ülkeleri tarafından da tercih edildiği bildirildi.



Bütçe açığı, Mayıs’ta 10 milyar liraya çıktı

BÜTÇE Mayıs ayında 5.8 milyar TL fazla verirken, beş aylık dönemdeki açık 10 milyar TL oldu. Maliye Bakanlığı, Mayıs ayı ile Ocak-Mayıs dönemi bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı.



Sanayide ciro ve siparişler düştü

SANAYİ ciro endeksi, 2010 yılı Nisan ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,1 artarken, bir önceki aya göre ise yüzde 4,3 azaldı.



‘Enerji Kimlik Belgesi, 1 Temmuz’dan itibaren zorunlu

AB'YE uyum sürecinde konutlar için getirilen ‘’Enerji Kimlik Belgesi’’ alma zorunluluğu, 1 Temmuz’dan itibaren uygulamaya konulacak.



‘Napolyon ve Kleopatra’ya kanmayın’ uyarısı

TÜKETİCİLER Birliği, Napolyon ve Kleopatra’nın da aralarında bulunduğu ünlü karakterlerin kullanıldığı reklâmlarda yapıldığı gibi kredi kartıyla borçlanılmaması konusunda vatandaşları uyardı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, kredi kartı kullanımının artırılması amacıyla başlatılan kampanyalarda, Kleopatra ve Napolyon gibi ünlü karakterlerin kullanıldığını belirtti.



Bursa’da evlerin kirası, İstanbul’da satış fiyatı arttı

İSTANBUL'DA, metre kare başına konut satış fiyatları Mayıs ayında yüzde 0,52 oranında değer kazandı ve İstanbul, fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.