09 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Öğrenciler Gazze’ye artık daha çok ilgili

NEW YORK TIMES gazetesinin bir araştırmasına göre Arap ülkelerine ve Ortadoğu’ya ilgisi artan Amerikalı öğrencilerin sayısında büyük bir patlama var.

Araştırmaya göre 2002 ile 2007 yılları arasında Arap ülkelerine giden Amerikalı öğrencilerin sayısında yüzde 600 oranında bir artış var.

Gazetede Amerikalı öğrencilerin artık Arap ülkelerini tercih ettiklerini, Avrupa ülkelerine olan ilginin ise eskisi gibi olmadığına dikkat çekiliyor. Ancak haberde dikkat çeken nokta ise, Arap ülkelerine giden Amerikalı öğrencilerin Ortadoğu’ya olan ilgisi. Özellikle Beyrut, Şam, Kahire ve Ürdün gibi Arap ülkelerini tercih eden öğrenciler, aynı zamanda Batı Şeria ve Gazze’yi ziyaret ederek bu bölgede olup biteni yerinde gözlemleme şansı elde ediyorlar.

Amerikalı öğrencilerin Arap ülkelerine ilgilerini artık ABD sınırları dışına çıkarak anlamaya çalıştığını yazan New York Times, sadece 2006 ve 2007 yılında Arap ülkelerine giden ABD’li öğrencilerin sayısında yüzde 60 artış yaşandığını belirtti. Gazete ayrıca İngiltere gibi öğrenciler için popüler olan bir ülkeye gelen Amerikan öğrencilerindeki artışın ise yüzde 1,9 civarında kaldığını yazdı.

ABD’li öğrencilerin Arap ülkelerine olan ilgilerinin sürekli artığını belirten Kahire Amerikan Üniversitesi’nde görevli Lisa Anderson, son yıllarda bu artışın bariz bir şekilde göze çarptığını dile getirdi. 11 Eylül olaylarının yaşandığı dönemde yılda sadece 50 öğrencinin bu üniversiteye geldiğini belirten Anderson, bu sayının şu sıralar 700 dolayında olduğunu açıkladı.

New York Times, Gazze, Batı Şeria ve Kuzey Irak gibi yerlerin sadece haberlerde duyulan yerler olduğunu ancak ABD’li öğrencilerin bu bölgeye ilgilerinin sürekli arttığını ve tehlikeli olmasına karşın bu bölgelerin öğrenciler tarafından yerinde ziyaret edildiğine dikkat çekiyor. Gazete, bu durumu Amerikalı öğrencilerin Ortadoğu’ya olan ilgilerinin artığına bir işaret olarak değerlendiriyor.

09.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Öğrenciler Gazze’ye artık daha çok ilgili

  Cağ kebabı tam not aldı

  Senirkent’te iftar geleneği sürüyor

  Doğu Karadeniz’in potansiyeli hizmete açılacak

  Hasankeyf’ten düşen kayalara inceleme

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.