09 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Cağ kebabı tam not aldı

ERZURUM'UN dünyaca ünlü Oltu cağ kebabının tanıtımı için, hafta sonu her biri yemek ve mutfak alanında uzman, tanınmış lezzet ustaları Oltu’da ağırlandı.

Oltu Ticaret ve Sanayi Odası, 2009 yılında patent alarak ilçeye özgü bir tat olarak literatüre giren Oltu cağ kebabını lezzet ustalarının katılımıyla tanıttı. Organizenin sunumunu üstlenen Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Cafer Yakupoğulları, Oltu cağ kebabının hak ettiği yere gelebilmesi için konunun uzmanlarının görüş ve değerlendirmelerine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Herkesin fikrine ihtiyaç duyduklarının altını çizen Yakupoğulları, “Bundan sonraki yol haritamızı bu değerlendirmeler ışığında daha da belirginleştireceğiz” dedi. Oltu cağ kebabının oldukça önemli ve konuyla ilgili uzman bir dâvetli topluluğunun karşısına çıkmasının kat edilen yol açısından önemli olduğunun altını çizen Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise, “Birçok konuda olduğu gibi cağ kebabı ile ilgili de geldiğimiz nokta doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu işten ilçe merkezi ve Türkiye’nin birkaç ilinde ekmek yiyen çok insanımız var. Planlanan standart, üretim ve pazarlama ağının tamamlanmasının ardından cağ kebabı yöremiz için etkili ve önemli bir gelir kapısı olacak, yöre koyunculuğu da canlanacaktır” diye konuştu.

09.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Öğrenciler Gazze’ye artık daha çok ilgili

  Cağ kebabı tam not aldı

  Senirkent’te iftar geleneği sürüyor

  Doğu Karadeniz’in potansiyeli hizmete açılacak

  Hasankeyf’ten düşen kayalara inceleme

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.