29 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Vergiyle ilgili tereddütleri ‘Özelge Komisyo’nu giderecek

Mükelleflerİn ve vergi sorumlularının vergiyle ilgili tereddütlerinin giderilmesi amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde ‘’Özelge Komisyonu’’ oluşturuluyor.



BANKALAR KÂRDA İHRACATÇI ZARARDA

TİM Başkan Vekili Ahmet Akbalık, ithalatta ilk 6 ayda yüzde 33 artış olduğunu, bunun temelinde de uygulanan yanlış kur politikasının yattığını belirterek, “Aşırı değerli TL, üretimi yurtdışı mallara göre çok pahalı hale getirdiğinden, kimse yurt içi pazardan pahalı malı almamaktadır. Dolayısıyla, yan sanayimiz de kepenk vurmak üzeredir. Her vurulan kepenk, yeni işten çıkarmalar ve işsizler ordusunda artış demektir. Kısa vadede makul enflasyonlu durum, üretimin durması noktasında yeniden hortlayacaktır’’ dedi.



Bayram şekeri görücüye çıktı

Ramazan Bayramı’nı yaklaşmasıyla birlikte bayram şekerleri de görücüye çıktı.



Telefon numarasını100 bin liraya satıyor

Cep telefonu kullanımında abone sayısının her geçen gün arttığı Türkiye’de, kimi vatandaşlar hem ‘’prestij’’ hem de ‘’akılda kalıcı’’ olması dolayısıyla özel numaralara ilgi gösterirken, bazı kullanıcılar internet sitelerinde satılığa çıkardıkları hatlarına numarasına göre 100 bin liraya varan astronomik rakamlar talep edebiliyorlar.



Denizli’ye 500 milyon euroluk enerji santrali

RWE ve Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Andreas Stillert, Türkiye’nin ekonomisinin ilerleyeceğini düşündükleri için 500 binden fazla haneye elektrik sağlayacak olan 500 milyon euro’luk 775 megawatt gücünde doğalgaz kombine çevrim enerji santrali kuracaklarını söyledi.



Ünlü ekonomistler, Girne’de krizi tartışacak

Türkİye Ekonomi Kurumu, küresel krizin etkilerinin ele alınacağı 2. Uluslararası Ekonomi Konferansını 1-3 Eylül 2010 tarihleri arasında Girne’de yapacak.



Yatırım talebi var, yer yok

YatIrImcIlar tarafından son yıllarda büyük ilgi gören Antakya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), yer talebinin karşılanamadığı bildirildi. Antakya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sıddık Önlen, Antakya OSB’de yer kalmadığı için 80 yatırımcının fabrika kurmak için yer beklediğini söyledi.



Ekonomi referandumdan etkilenmez

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, ekonominin üzerinde referandumun bir etkisi olduğunu ancak, Türkiye ekonomisinin şoklara dayanıklı olduğunu belirterek, ‘’siyasi bir şok yaşansa dahi, ben bundan ekonominin çok ciddi anlamda, olumsuz olarak etkileneceğini düşünmüyorum’’ dedi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.