31 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

 

Meclise tek tip dayatması

Taraf gazetesi Ankara temsilcisi Lale Kemal, tek tip askerlik modelinin siyasi otorite ile çeliştiğini söyledi.

Lale Kemal dünkü köşesinde, TSK’nın, yaklaşık iki yıldır üzerinde çalıştığı ve askerlik süresinin tek tip hale getirilip, kısaltılması öngörülen mecburi askerlik hizmetiyle ilgili ortaya çıkan ayrıntıların, ordunun, siyasi otoritenin güvenlik algılamalarıyla çelişkili bir politika izleme ısrarını sürdürdüğünü ortaya koyduğunu dile getirdi. Kemal, bu modelin TSK’nın kuvvet yapısının kapsamlı bir şekilde yeniden yapılandırılması ve küçültülmesi ele alınmaksızın, askerlik süresinin kısaltılmasının hiçbir faydasının olmayacağını gösterdiğni kaydetti.

Lale, Kemal, yeni askerlik modeli çalışmalarında dikkat çeken hususun, Meclis’in onayını gerektiren tek tip askerlik yasa taslağı TSK tarafından hazırlanırken, gerek hükümet gerek parlamento gerekse mecburi askerlik hizmetini yapacak olan, örneğin, serbest ticaretle uğraşan gençlerin üyesi olduğu ticaret odaları ile işbirliği yapılmamış olması olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın polislerin askerlikten muaf olacağını açıkladığını, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in ise yalanladığını hatırlatan Kemal, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın, asıl çözümün tamamen profesyonel orduya geçmek olduğunu söylemiş olmasının, TSK’nın, siyasi otorite ve Meclis’e rağmen toplumu ilgilendiren bir konuda tek başına karar alma keyfiyetini gözler önüne serdiğini kaydetti. Kemal şunları kaydetti: “Tek tip askerlik, bedelli askerliğin de önünü kesici nitelikte. Tek tip askerliğe ilişkin TSK çalışması, Türkiye’nin komşularla ilişkileri en iyi düzeye getirmeyi amaçlayan ‘Sıfır sorun’ politikası ve Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin (MGSB) bu anlayışı yansıtır biçimde yeniden yazılması politikaları ile de ters düşüyor. Stratejik seviyede yapılan hataların, taktik seviyede alınacak kararlarla düzeltilemeyeceğini hatırlatan bir askerî kaynak, ‘Buna benzer şekilde, üst seviyede olan ve çoğunlukla siyasi karar gerektiren tercihlerle ilişkilendirilmeden yapılacak askerlik ile ilgili her düzenleme bir süre sonra yeniden sorunlara yol açabilecek ve tartışmalara yol açacaktır’ diyor. Türkiye’deki genç nüfus oranının yüksekliğine bakıldığında, TSK’nın asker ihtiyacının yüzde 65.49’nu karşılayabildiği savı da inandırıcı değil.”

31.08.2010


 

Asker ‘Tören bizim’ dedi, protokole almadı

Diyarbakır’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında protokol krizi yaşandı. ‘Tören bizim’ diyerek protokole oturacak isimleri belirleyen askerin, çok sayıda kamu kurum müdürüne ve parti temsilcilerine yer vermemesi tartışmalara sebep oldu.

AKP İL BAŞKANI TÖRENİ TERK ETTİ Davetli olmalarına rağmen protokole alınmayanlar, “Bu bayram hepimizin. Birlikte kazandık. Törenin sizini, bizimi olmaz’ diyerek görevlilerle tartıştı. AKP Diyarbakır İl Başkanı Baki Aksoy da kendisine yer verilmemesi üzerine, törene katılmadı. CHP’Lİ VEKİL VALİYLE TARTIŞTI AydIn’da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin yapıldığı Atatürk Meydanı’nda, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ile CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay arasında tartışma yaşandı. Protokolde yerini alan Vali Coş, protokol üyeleriyle tokalaşırken, elini uzattığı CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, valinin elini sıkmadı. Vali Coş’un törene geç kaldığını öne süren Atay, “Sen padişah mısın? Nasıl gecikiyorsun? Bu kadar insan seni mi bekleyecek? Bugün 30 Ağustos, bir devlet töreni. Bu devlet töreninde, devletin valisi ol” diye tepki gösterdi. Vali Coş, protokoldeki yerinden ayrılarak diğer milletvekilleriyle birlikte bulunan Fatih Atay’ın yanına gitti ve ‘’Hayır ben kendimi padişah zannetmiyorum. Ben ne dediğimin farkındayım. Hükümet ve devletin temsilcisiyim, valisiyim’’ cevabını verdi. Atay, ‘’Burada ne işin var? Hükümetin töreni değil, devletin töreni’’ diyerek Vali Coş ile tartışmaya devam etti.

Asker “tören bİzİm” dedİ, protokole almadı

DİyarbakIr’dakİ 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında protokol krizi yaşandı. “Tören bizim” diyerek protokole oturacak isimleri belirleyen askerin, çok sayıda kamu kurum müdürüne yer vermemesi tartışmalara sebep oldu.

Ülke genelinde kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Diyarbakır Anıt Park’ta çelenklerin konulmasıyla başladı. Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak’ın yanı sıra askeri erkân ve kamu kurum temsilcileri katıldı. Kutlama töreni ise Diyarbakır Valiliği önünde yapıldı. Kutlamaların yapılacağı alana gelen davetli kurum müdürlerinden Diyarbakır Tarım İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, protokolde isminin olmadığını görünce görevlilere sebebini sordu.

Bayan görevlinin, “Tören bizim olduğu için isimleri biz belirliyoruz. O yüzden böyle oldu” demesi üzerine Koçkaya, “Aynı olayı geçen yıl da yaşadım. Hem davet gönderiliyor hem de yer verilmiyor. Bu bayram hepimizin, birlikte bu mücadeleyi verdik. Tören sizin, bizim tartışması güzel olmuyor” dedi.

Bu tartışmayı gören bir koruma polisi Koçkaya’ya yerini verdi. Ancak tartışmalar bitmedi. Bu sefer de DEDAŞ Müdürü Nihat Nurbaki aynı memurla tartıştı. Tören alanına gelen AKP Diyarbakır İl Başkanı Baki Aksoy da yerinin olmadığını görünce memura, “Madem ki böyle neden pazar sabahı beni rahatsız ediyorsun? Buna ne hakkın var? Buraya kadar geliyorum, yer ayırmadık diyorsunuz” diyerek töreni terk etti.

Bu arada, Diyarbakır’daki askeri birlikler tören alanına gelirken bir süre önce tartışma konusu olan ‘Güçlü Ordu Güçlü Türkiye’ sloganını kullandı. Askerler tören bitiminde de, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sloganı eşliğinde yürüyerek birliklerine döndü.

31.08.2010


 

Zafer Bayramı törenlerle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silâhlı Kuvvetleri Günü, tüm yurtta ve dış temsilciliklerde kutlandı. Anıtkabir’deki ilk törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile kuvvet komutanları ve diğer asker katıldı.

Genelkurmay Başkanı Koşaner ile kuvvet komutanları daha sonra tebrikleri kabul etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de (KKTC) törenlerle kutlandı. Törenlere KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen, KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bakanlar, komutanlar ve diğer yetkililerle vatandaşlar katıldı.

MÜDÜRLER BAYGINLIK GEÇİRDİ

Sinop’ta İskele Meydanı’nda düzenlenen tören sırasında protokolde bulunan Bayındırlık İl Müdürü Salih Sağır baygınlık geçirdi. Çevredekilerin ilk müdahalesinin ardından askeri ambulansla Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan Sağır’ın rahatsızlanma sebebinin tansiyon yükselmesi olduğu belirtildi. Sağır’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Tören alanında Sağır’ın hastaneye kaldırılmasının ardından Sinop Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Emin Ayan da baygınlık geçirdi. Tansiyonu düştüğü belirlenen Ayan’a ambulansta müdahale yapıldı.

31.08.2010


 

Selimiye Kışlası önünde 12 Eylül’ü protest ettiler

Çeşİtlİ sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, 12 Eylül askeri müdahalesinin 30. yılı dolayısıyla Selimiye Kışlası önünde protesto gösterisi yaptı.

Kışla girişinde, ‘’30. Yılında 12 Eylül Darbesi ile Hesaplaşıyoruz’’ pankartı önünde toplanan, 78’liler Girişimi, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği ile çok sayıda parti ve sivil toplum kuruluşuna üye kişilerden oluşan grup, sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması yapan 78’liler Girişimi Sözcüsü Nimet Tanrıkulu, 30 yıl önceki 30 Ağustosun, 12 Eylül’ün sinyallerini verdiği gün olduğunu belirterek, ‘’12 Eylül başta olmak üzere bütün darbelerden, baskı ve işkence rejimleri ve uygulamalarından hesap sormak için Selimiye Kışlası önündeyiz’’ dedi. Üniversite Öğretim Üyeleri Derneğinden Tahsin Yeşildere de, darbesiz bir toplum, Türkiye ve siyaset için burada toplandıklarını ifade ederek, ‘’12 Eylül darbecileri yargılansın’’ diye konuştu.

31.08.2010


 

Kıbrıs müzakerelerine bugün devam edilecek

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulmayı amaçlayan müzakerelere, 3 haftalık aranın ardından bugün yeniden başlıyor.

En son 10 Ağustosta bir araya gelen liderler, Lefkoşa ara bölgede bugün saat 10.00’da başlayacak görüşmede mülkiyet konusu ele alınmaya devam edilecek. Eylül ayında yapılacak görüşmelerde, tarafların, mülkiyet başlığına ilişkin kapsamlı görüşlerini masaya koyacağı daha önce duyurulmuştu. Bugünkü görüşmede, eylül ayının görüşme programının de belirlenmesi bekleniyor. Bu arada, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Özel Temsilcisi Kudret Özersay ile Rum yönetimi Başkanlık Komiseri Yorgos Yakovu, liderlerin bugünkü görüşmesi öncesinde dün biraraya geldi.

31.08.2010


 

Heyelanda feci tablo

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Gündoğdu’daki heyelanla ilgili olarak, yakın zamanda böyle bir afeti gören olmadığını, şekli ve sonuçları bakımından incelenmesi gereken bir afet olduğunu söyledi.

Yazıcı, Rize Valiliğini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Gündoğdu’da yaşanan heyelanın sonuçları itibariyle bir afet ile karşı karşıya olunduğunu belirterek, ‘’Bu sabah (dün) bulunan kayıp kişiden sonra kayıp olan 1 kişi kaldı. Afetin sonuçları ayrı bir durumdur, kayıpların bulunması ayrıdır. İnşallah diğer kayıp kişiyi de buluruz’’ dedi. Heyelanın ağır sonuçları olduğunu vurgulayan Yazıcı, ‘’Yakın zamanda böyle bir afeti gören olmamış. Şekli ve sonuçları bakımından incelenmesi gereken bir afet. Hasar büyük. Bu telafi edilir ama ölenleri geri getiremeyiz’’ diye konuştu.

31.08.2010


 

Kayıp ceset bulundu

Rİze’dekİ heyelanda kaybolan 2 kişiden Salim Bilgin’in cesedine ulaşıldı. Ölü sayısı 13’e yükseldi.

Merkeze bağlı Gündoğdu beldesinin Hamidiye Mahallesi’nde 26 Ağustos akşamı meydana gelen heyelan sonrasında devam eden arama kurtarma çalışmalarında, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Hamidiye Mahallesi’nde Salim Bilgin’in cesedine ulaştı. Bilgin’in cesedinin bulunmasıyla heyelanda hayatını kaybedenlerin sayısı 13’e yükseldi. 26 Ağustosta Rize’deki şiddetli yağış sonrası Gündoğdu beldesinde oluşan sel ve heyelanda, 12 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi de kaybolmuştu.

31.08.2010


 

TSK, dinleneme iddiasını soruşturacak

Genelkurmay Başkanlığı, bugünkü bir gazetede yer alan habere ilişkin idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda şöyle denildi: “Bugünkü bir gazetede bölücü terör örgütüne yönelik olarak temin edilen bir teknik cihazın başka maksatlarla da kullanıldığı şeklinde bir haber yer almıştır. Konu ile ilgili idari soruşturma başlatılmıştır.” Taraf Gazetesi’nde Mehmet Baransu imzasıyla yayınlanan haberde Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner’in “bölücü terör örgütü PKK’yı dinleyeceğiz’’ gerekçesiyle TSK’ya İsrail’den aldırdığı dinleme cihazlarını başka maksatlarla kullandığı ve 2 bin kişiyi dinlettiği iddia edilmişti. Orgeneral Işık Koşaner’in Genelkurmay Başkanlığı’na gelişinde ilk icraatı kendi yardımcısı Güner’e basında hakkında çıkan iddialardan ötürü soruşturma açmak oldu. Koşaner, devir teslim töreninde yaptığı açıklamada TSK bünyesinde hiçbir şuç ve suçluya geçit vermeyeceklerini ifade etmişti.

31.08.2010


 

Askerin anayasasıyla demokrasi olmaz

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, askeri rejimin hazırlamış olduğu bir anayasayla ne sivilleşileceğini ne de demokratikleşileceğini belirterek, ‘’Bir takım şeylerle kendi kendimizi aldatmış oluruz’’ dedi.

Kavaf, Emirgan’daki Beyaz Köşk’te, AKP İstanbul İl Başkanlığının engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla düzenlediği iftar yemeğinde anayasaların, vatandaş ile devletin kurumları arasındaki ilişkiyi düzenleyen hukuki metinler olduğuna dikkati çekti. Kavaf, şöyle devam etti: ‘’Türkiye Cumhuriyeti’nde bugüne kadar 5 anayasa hazırlanmış. Bu 5 anayasadan 3’ü sivil, 2’si askeri rejimler tarafından hazırlanmış anayasalardır. Yaklaşık 80 küsur maddesi değişmiş olan 1980 Anayasası, askeri ihtilal döneminden sonra askeri rejim tarafından hazırlanmış bir anayasadır. 1961 Anayasası ile 1980 Anayasası, devletin kurumlarının ve kurumları yöneten zamanın idarecilerinin halka karşı olan güvensizliğinden dolayı devletin kurumlarını, topluma ve siyaset kurumuna amir kılmak üzere hazırlanmış anayasalardır. Kalkınmanın temel şartı, sivilleşme, yerelleşme ve demokratikleşmedir. Askeri rejimin hazırlamış olduğu bir anayasayla ne sivilleşilir, ne yerelleşilir ne de demokratikleşilir. Bir takım şeylerle kendi kendimizi aldatmış oluruz. Askeri rejimin hazırladığı bir anayasayla ne Avrupa Birliği’ne girebiliriz ne de dünyadaki hukuki süreçlere entegre olabiliriz.’’

31.08.2010


 

Balıkçılar ‘vira bismillah’ demeye hazırlanıyor

Mayıs ayından bu yana devam eden su ürünleri av yasağı, yarın sona eriyor.

Ağlarını onaran ve teknelerini av için hazır hale getiren onlarca balıkçı ise her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘vira bismillah’ demeye hazırlanıyor.2010-2011 balık avı sezonu yarın açılıyor. Su ürünlerinin İstanbullulara sağlıklı ve hijyenik olarak ulaştırılması için çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, su ürünleri halinde faaliyet gösteren şirketlerin denetimini tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 2010-2011 Balık Avı sezonu’nun yarın başlayacağı hatırlatılarak, 2009-2010 sezonunda yürütülen denetim çalışmaları sonucunda, tüketimi durumunda çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabileceği belirlenen 20 bin 235 kilogram su ürününün, İBB’ye bağlı İSTAÇ’ın tesislerinde yakılarak imha edildiği bildirildi. Türkiye’nin en büyük su ürünleri hali olduğu belirtilen ve her yıl ortalama 40 bin ton su ürününün getirildiği Yenikapı Su Ürünleri Hali’nde 2009-2010 sezonunda en fazla satışa sunulan ürünün 14 bin 812 ton ile hamsi olduğu kaydedildi. İstavritin ise 6 bin 620 ton ile en fazla yakalanan ikinci su ürünü olduğu ve toplam su ürünü miktarının 38 bin 878 ton olduğu belirtildi. Su Ürünleri Hali Müdürlüğü’nün İstanbullulara sağlıklı ve hijyenik şartlarda su ürünü ulaştırılabilme yanında fiyat standardizasyonunu sağlayabilmek için de çalışma yürüttüğü ifade edilen açıklamada, toptan su ürünü satış fiyatlarının günlük olarak ‘’www.ibb.gov.tr’’ sitesinde yayınlanarak, muhtemel fiyat dalgalanmalarının da önüne geçilmesinin hedeflendiği belirtildi.

31.08.2010


 

Tekstilci çifte bayram umut ediyor

Bu yıl beklenen satışları gerçekleştiremeyen hazır giyim esnafı, Ramazan Bayramının yanı sıra hemen ardından yeni eğitim-öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte satışların artmasını bekliyor.

Alınan bilgiye göre, uzun süredir durgunluk yaşanan giyim sektöründe, yaklaşan bayram sebebiyle çarşılardaki yoğunluğun arttığı gözleniyor. Özellikle çocuk ve kadın reyonlarının daha dolu olduğu görülen sektörde, esnaf ise, bayramla birlikte hareketli günler yaşayacak olmanını sevincini yaşıyor. Bayramın hemen ardından 20 Eylülde açılacak yeni eğitim-öğretim sezonunun üretici firmalar ve esnafın iş durgunluğunun aşılmasında etkili olması umut ediliyor.

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Tarık Bozbey, hazır giyim satışlarında uzun süredir durgunluk yaşandığını, yaklaşan bayram öncesinde ise hareketliliğin artmasını beklediklerini söyledi. Ramazan Bayramı’nın ve eğitim-öğretim sezonunun yaklaşması sebebiyle esnafta satış telaşının gözlendiğini, giyim sektörünün de bu hareketlilikten yararlanmak için tatlı bir hazırlık telaşı yaşadığını vurgulayan Bozbey, şunları kaydetti:

‘’Nisan ve Mayıs ayında giyim sektöründe önemli derecede durgunluk yaşandı. İhracatın da ağustos ayında mevsimsel olarak durgunluk göstermesi giyim sektörünün zor günler geçirmesine neden oldu. Ancak önümüzdeki bir ayda, bayramın olması aynı zamanda da okul sezonunun gelmesi, perakende satışlarına hareketlilik getirecektir. Esnafın işlerinin önemli ölçüde açılacağını umut ediyoruz.’’

Tüketicide her yıl bayram öncesi ‘’zam’’ olacakmış gibi bir yanılgının olduğunu anlatan Bozbey, fiyatlarda bu yıl da herhangi gibi bir değişimin olmayacağını söyledi.

31.08.2010


 

Teröristler kaçmak için yangın çıkardı

Hatay’in Serinyol beldesi Fırnız Yaylası’nda güvenlik güçlerinden kaçmak isteyen teröristler yangın çıkardı.

Ekiplerin müdahelesiyle söndürülen yangında 10 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Edinilen bilgiye göre Fırnız Yaylası’nda önceki gün akşam saatlerinde bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli çatışma çıktı. Çatışma esnasında PKK’lı grubun attığı meşale, yaylada bulunan kuru otları tutuşturdu. Yangını fırsat bilerek kaçan teröristlerin ardından kısa süreli arama tarama çalışması yapan güvenlik güçleri daha sonra Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yangına müdahale etmesine izin verdi. Yapılan söndürme çalışmaları sonucunda yangın tamamen kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları yapıldı. Yangında 8 hektar örtü, 2 hektar da tepe olmak üzere toplam 10 hektar kızılçam ormanının zarar gördüğü kaydedildi.

31.08.2010


 

Yaralı polis memuru şehit oldu

Diyarbakir’da iki aile arasında çıkan silahlı kavgayı ayırmaya çalıştığı sırada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Özkan Yiğen, için tören düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce Üçkuyular mevkisinde aileler arasında çıkan silahlı kavgayı ayırmaya çalışırken ağır yaralanan Özkan Yiğen (26), tedavi gördüğü Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde, müdahaleye rağmen kurtarılmadı. Şehit olan polis memuru Yiğen için, Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile şehidin mesai arkadaşları katıldı. Törenin ardından Yiğen’in cenazesi, memleketi Çorum’a gönderildi.

31.08.2010


 

Çarşaflı provokasyon

ABD Ankara Büyükelçiliği 4 nolu nizamiye karşısında eylem gerçekleştiren çarşaflı şahsın erkek olduğu anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, siyah çarşaf giyip Kavaklıdere’deki ABD Büyükelçiliği önüne gelen Hakan D, başına silah dayayarak protesto gösterisi yaptı. Polis tarafından ikna edilen Hakan D, gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Zanlının eylemi gerçekleştirme sebebi araştırılıyor.

31.08.2010


 

Mardin'de 8 silâh ele geçirildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Irak’tan Türkiye’ye giriş yapan bir kamyonda 2’si uzun namlulu 8 silâh ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alındı.

Mardin Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, silâhların basın mensuplarına gösterimi sırasında yaptığı konuşmada, Irak’ın kuzeyinden gelen bir kamyonun hava freni olarak adlandırılan tüpü içerisinde 2 adet kalaşnikof, 6 adet tabanca ele geçirildiğini söyledi. Ayrıca içerisine pointer monte edilmiş ayarlanabilir 2 dürbün ve 2 şarj edilebilen fener ele geçirildiğini bildiren Aygün, ‘’Bu fenerler de otomatik silaha monte edilebilecek özelliktedir. Bu silâhlar muhtemelen Irak’ın kuzeyinden geliyor. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor’’ dedi.

31.08.2010


 

İstanbul’da molotoflu gece

Küçükçekmece’de park halindeki bir otomobile ve Beyoğlu’ndaki 2 iş yerine atılan molotofkokteyli maddi hasara neden oldu.

Alınan bilgiye göre, Sefaköy Aşık Veysel Caddesi Dişbudak Sokak üzerinde park halindeki 34 LT 122 plakalı otomobile gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteyli atıldı. Otomobilde çıkan yangın, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürülürken, araçta maddi hasar oluştu. Şüphelilerin yakalanması amacıyla bölgede çalışma başlatıldı. Bu arada, Beyoğlu Bülbül Mahallesi Kurtuldu Sokak’taki bir iş yeri ile Piyalepaşa Mahallesi’ndeki bir markete de kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteyli atıldı. Çıkan yangın itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürülürken iş yerlerinde maddi hasar oluştu. Olayla ilgili soruşturma ve şüphelilerin yakalanması çalışmaları sürüyor.

31.08.2010


 

Sözleşmeliye de aile yardımı ve görev yolluğu

Toplu görüşmeler, sözleşmelilerin yüzünü güldürdü. Sözleşmeliler de kamudaki diğer memurlar gibi aile yardımı, görev yolluğu gibi sosyal haklardan yararlanabilecek.

Kamu kurumlarındaki 1 milyon 800 bin memur içinde her geçen gün sayıları artan sözleşmeli personelin maaş zammından daha önemli gördükleri düzenlemeler bulunuyordu. Yaklaşık 250 bin sözleşmeli personelin beklenti içinde olduğu pek çok konu, 2010 Toplu görüşme mutabakat metninde yer aldı. Büyük bir bölümü Sağlık Bakanlığı’nda istihdam edilen sözleşmeliler, halen aylık 89 TL olarak ödenen, 2011’de yapılacak artışlarla ise yaklaşık 110 TL olacak aile yardımını ve tayin durumunda gideceği mesafeye göre ortalama bin TL ile 2 bin 500 TL arasında ödenen sürekli görev yolluğunu alabilme hakkına kavuştu.

31.08.2010


 

VATSO: Alican Sınır Kapısı ayin öncesi açılsın

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Akdamar Kilisesi’nin ibadete açılması öncesinde Alican Sınır Kapısı’nın bir haftalığına da olsa açılması talebinde bulundu.

VATSO Başkanı Kandaşoğlu, yaptığı açıklamada, Akdamar Kilisesi’nde 19 Eylül 2010 tarihinde ayin yapılmasına izin verilmesinin başta Van olmak üzere doğu Anadolu Bölgesi’nin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine yapacağı pozitif katkıya dikkat çekti. Kandaşoğlu, “19 Eylül 2010 tarihinde Akdamar adasında bulunan kilisenin ayin için açılması hepimizde heyecan yaratmıştır. Bu kararın alınmasından bu yana geçen birkaç aylık zaman diliminde ilimizde bu tarihe endekslenen bir dinamizm, bir hareketlilik oluşmuştur. Hepimiz kendimizi yenileme çabası içerisindeyiz. Bu tarihte yapılacak ayin töreni hepimiz için yeni bir dönemin kapısını açacaktır. Başta ekonomik olmak üzere sosyal ve kültürel olarak yeni bir dönem olacağını umuyoruz” dedi. Akdamar’daki ayine katılmak için 19 Eylül’de şehre gelecek misafirlerin rahat bir yolculuk yapmaları için kapının açılmasının önemli olduğunu belirten Kandaşoğlu, bu nedenle Alican Sınır Kapısı’nın bir haftalığına da olsa açılmasını istedi.

31.08.2010


 

Kutlamalar vatandaşı bezdirdi

İstanbul’da yapılan 30 Ağustos kutlamaları için gereksiz yere kapatılan ana arterler İstanbul trafiğini sabahın erken saatlerinde felç etti.

Kapatılan yollar sebebiyle ara yollara giren sürücüler ve araçlardaki yolcular çileden çıktı.

31.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.