31 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

Okuyucu ve yazar fuarda buluştu

Bu yıl Sultanahmet yerine Beyazıt’ta yapılan kitap fuarı, okuyucuyla yazarı buluşturarak renkli anlara sahne oluyor.

Hayatın karmaşa ve yoğunluğundan sıkılan okuyucular, kitap fuarına gelerek sevdiği yazarla fikir teatisinde buluyor ve başka âlemlere kapı açıyor. Hafta sonu Yeni Asya Neşriyat standı da iki konuk ağırladı. Edebiyatçı yazar İslam Yaşar ve Psikolog Banu Yaşar, yeni çıkan kitaplarını imzaladı.

İmza gününe katılan İslam Yaşar, Yeni Asya Neşriyat’tan çıkan yeni kitabı Âsitâne’yi şöyle tanımladı: “Âsitâne mutluluğun eşiği demek. Huzurun kapısı, Allah’a yakın olan insanların kabir hayatı demek ama hepsinden önemlisi İstanbul demektir. Bu kitap, İstanbul’un çekirdeğinden, özünden bahsediyor. Peygamberimizin fethini müjdelediği surların içinden, Âsitâne’den diğer adıyla sur içini anlatıyor. Her insan İstanbul’u biraz seviyor. Burada yaşamasa da bıksa da şikâyet etse de seviyor. İstanbul sevgisi bir şeye yansıyorsa, mutlaka okuyucuya da yansır. Eskiden insanlar birbirine bayramlarda İstanbul kartpostalları gönderirdi. İşte o kartpostallar İstanbul sevgisini memlekete hatta insanlığa yaydı. İstanbullu olmayan insanlarda da İstanbul sevgisi var. Ben inanıyorum ki Âsitâne İstanbul’dan çok Anadolu’da okuyucu bulacak.”

İSTANBUL'U YAZMAK

İÇİN ÇOK GEZDİM

Kitabı yazmak için araştırmanın yanında çokça gezdiğini ifade eden Edebiyatçı yaşar, değişik zamanlarda, farklı halet-i ruhiyelerde İstanbul’un değişik yerlerini gezdiğini böylece yeni yazıların ortaya çıktığını söyledi. İstanbul’u çok sevdiği için böyle bir kitap yazdığını ifade eden İslam Yaşar, “Bir şeyi seviyorsanız kendinizi onu anlamaya ve onu anlatmaya adarsınız. Ben İstanbul’u seviyorum. Birkaç cihetten seviyorum; bir peygamberimizin senasına mazhar olmuş, iki gerçekten güzel bir şehir, Bediüzzaman dünya cenneti, demiş. Üç, ömrümün yarısı bu şehirde geçti. Benim için İstanbul’da yaşamak bir hazdır. Seviyorum, sevdiğimi sevdiğim insanlara anlatmak istiyorum. O zaman Âsitâne doğuyor” şeklinde konuştu.

“İmza günlerinde okuyucu ve yazarlık kalkıyor kardeşlik dostluk, arkadaşlık ve samimiyet mutluluğu kalıyor. Zannediyorum ki cennet hayatı da böyle bir şey…” diyen Yaşar, okuyucuyla göz göze gelmenin çok önemli olduğunu vurguladı.

DUYGU KEŞİFLERİ

HAYATA FARKLI

PENCEREDEN BAKTIRIYOR

Banu Yaşar ise “Duygu Keşifleri” isimli kitabının insanın kendisine, çocuklarına, aile hayatına yönelik keşifler sunduğunu anlattı. Psikolog Yaşar, kitabı yazarken danışanlarında gördüğü problemlerden yola çıktığını belirterek, “Duygu Keşifleri, didaktik bir dille değil, edebi bir dille, dolaylı olarak mesaj veren bir kitap. Bu zamana kadar alışageldiğimiz ailemizle ilişkimiz ya da kendimizle ilişkimize farklı bir pencereden bakmayı amaçlıyor” dedi.

Sevdiği yazarın imza gününe katılmak için fuara gelen ziyaretçiler de dikkati çekti. Bunlardan biri de Banu Yaşar ve İslam Yaşar ile tanışmak, onları görmek için fuara geldiğini söyleyen Nursel Kurt idi. Anadolu yakasından gelen Nursel Kurt, fuarın Beyazıt’ta olmasından şikâyetçi olsa da yaptığı böreklerle imza gününe gelmiş. Yeni Asya Neşriyatın bütün yayınlarını takip ettiğini ifade eden Kurt, “Yeni Asya’yı çok geç tanıdım ama şimdi ayrılamıyorum. Çıkan kitaplardan, dergilerden bol bol istifade ediyorum. Ben ilkokul mezunuyum ama bu yayınları okuyunca kendimi fakülte eğitimi almış gibi hissediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

31.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.