31 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Rijkard rahatladı

G.Saray mağlubiyet halinde büyük bir kaosun içine gireceği Eskişehirspor maçını kazandı. Kesinlikle iyi oynayarak kazanmadı. Eskişehirspor'un inanılmaz kötü oluşu G.Saray' a galibiyeti getirdi. Geçen yılki tempolu ve rakibi zorlayan Eskişehirspor'dan eser yoktu sahada. Durum böyle olunca bu galibiyete ihtiyacı olan G.Saray maçı kazandı. G.Saray' da ana problem iki beki ve orta sahasında. İki tane bekin ikiside G.Saray'ın bu mevkide oynatacağı oyuncular değil. Kapasiteleri son derece yetersiz. Ali Turan biraz mücadele gücüyle açığını kapamaya çalışıyor. Solda oynatılan Serdar çok eksik bir oyuncu. Ters tarafta oynama dezavantajıyla çok bocaladı. Orta saha o kadar kötü ki; organize atak yapma ve pozisyon bulmada G.Saray çok zorlanıyor. Karpaty ve bu maçın en elle tutulur tek oyuncusu Ayhan dı. Serdar, Ali Turan, Mustafa Sarp, Aydın, Barış, Ufuk gibi oyuncuların aynı anda G.Saray formasıyla maç kazanması imkansız. Bu oyuncu gurubuyla sadece Eskişehir gibi oynayan bir takımı yenebilir.

Avrupa liginde elenmeye sebep olan kaleci Ufuk, bu maçta da inanılmaz hata yaptı. Eğer G.Saray bu maçı kazanamasaydı, Ufuk çok sıkıntılı bir durumla karşılaşabilirdi. Yerli kaleciye tabi ki evet. Ancak böyle kritik durumlarda oyuncuyu kazanma yerine kaybetmek mümkün. G.Saray kalesine tecrübeli ve kaliteli bir eldiven mutlaka bulmalı. Ufuk onun arkasında iyi bir kaleci olarak ortaya çıkabilir. Aykut bu süreci G.Saray'da değerlendiremedi. Bence yeni bir kaleci alınıp, Aykut gönderilebilir.

Transfer döneminin sona ermesine saatler kala G.Saray hala transferleri bitiremedi. Merakla getirilecek oyuncular bekleniyor. Reijkaard 2-3 oyuncu gelmeli diyor. Sadece oyuncu almak mesele değil, mutlaka G.Saray şu andaki durumu yukarıya taşıyacak oyuncuları transfer etmeli. G.Saray'da olabilecek faydalı bir gelişme Abdurrahim Albayrak'ın kulüpte görev alacak haberi. Eğer bu gerçekleşirse G.Saray'da eksik olan "sevgi" bağlarının yeniden tesis edileceğine kesin gözüyle bakılabilir. Çünkü o, gerçekten neşeli ve G.Saray sevgisi dolu olan bir insan.

SAİD OKUR

[email protected].

31.08.2010


 

Savunma aksıyor

Avrupa’dan hüsranla dönen Fenerbahçe Kadıköy’deki 2. maçında bu sefer de Manisaspor’ a 4 gol attı. Oynanan futbol açısından baktığınızda fazla değişen bir şey yoktu ev sahibi takımda. Sadece Daniel Guiza’nın pozisyona girip de atamadığı golleri ya da kaptırdığı topları benzer durumlarda Mamadou Niang gole çevirince ortaya böyle bol gollü bir maç çıktı. Senegalli o kadar efektif oynuyor ki; ayağında top tutabilip saklıyor, faul alıyor, birebirde adam geçebiliyor ve gol vuruşlarını düzgün yapıyor. Gerçekten kısa zamanda sergilediği iyi performansla ilerleyen haftalarda takımına çok şey katacağını gösterdi.

Aykut Kocaman yabancı sınırlamasından olsa gerek sol bekte haftalardır aksayan Andre Santos’ un yerine Caner Erkin’e forma vermek zorunda kaldı. Genç futbolcu defansif oyunda aksasa da hücumda oldukça verimliydi. Ancak bu sefer de önünde oynayan Miroslav Stoch Perşembe’ nin yorgunluğunu taşıyordu. Alıştığımız formunun çok uzağındaydı.

Sahada Okan Alkan adında 18 yaşında bir çocuk vardı ki nazar değmesin, muhteşem oynadı. Gökhan Gönül’ün yokluğunda sağ kanadı mekik gibi dokudu. Türk futbolu yeni bir yıldız kazanacak gibi. Bu formunu devam ettirebilirse Gökhan Gönül gibi yerinin en iyisi bir oyuncu ile birlikte Fenerbahçe’ ye büyük katkı sağlarlar. Aykut hocanın mevkisinin adamı varken, Önder Turacı ve Bekir İrtegün denemelerinin ne kadar anlamsız olduğu bir kere daha görüldü.

Trabzonspor maçının ilk yarısı dışında oyun sisteminde bir değişikliğe gidemeyen Fenerbahçe’nin çalıştırıcısı bakalım bu milli takım arasını nasıl değerlendirecek. Özellikle defansın göbeğinde yaşanan problemlere acil çözüm bulması gerekecek. Geçen sezonun son 10 haftasında 1 gol yiyen takım, Antalyaspor karşılaşması hariç, gol yemeden maç bitiremiyor. Takım savunmasında ciddi aksamalar yaşanmakta ve bu da sarı lacivertlilerin canını fazlası ile yakıyor.

MEHMET ILGAZ

[email protected]

31.08.2010


 

3 puanı Cenk getirdi

Anladık; Schuster rotasyonu seviyor. Karabükkarşısına yine değişik bir kadro ile çıktı. Bu kez Ernst-Necip ikilisini oynatarak doğruya dönerken, sakatlıktan yeni dönen İbrahim Toraman ve Zapatocny’i birlikte oynatması ve Tabata-Nobre tercihi ile şaşırttı. Tamam, uzun lig ve UEFA mücadelesinde geniş ve alternatifli futbolcu kadrosuna ihtiyaç var ama takımında bir iskeleti olur. Sakat, cezalı ve form durumuna göre futbolcuları denersin. Bir takım her maça ayrı kadrolarla çıkar mı?

Maça gelirsek; ilk dakikalarda yenilen gol, pas yapamayan, etkisiz orta saha (bunda zeminin de payı var) ve pozisyonsuz ama 2-1 önde kapatılan bir ilk yarı. Geri dönmeyen Ekrem, İbrahim Toraman’ın formsuzluğu, defans oyuncuları arasındaki uyumsuzluk ve duran toplarda adam paylaşamamaktan doğan sıkıntılar Beşiktaş kalesinde tehlikeli pozisyonlar yaşanmasına sebep oldu. Karabük’ün tek bir oyuncusu bile (Emenike) bir çok gollük pozisyon buldu. Eğer Beşiktaş, ligin yeni ve en ucuz takımı Karabük ile yaptığı lig mücadelesinden 3 puanla döndüyse, bunu büyük ölçüde kaleci Cenk’e borçlu.

Beşiktaş’ın bu sene yaptığı yıldız futbolcu transferlerinden dolayı pek öne çıkmadı ama Cenk Gönen, hem UEFA, hem de ligde alınan başarılı sonuçlarda en az bir Quaresma kadar pay sahibidir. Beşiktaş’ın son iki resmi maçında aldığı farklı galibiyetler (Helsinki, 0-4 ve Karabük 1-4) kimseyi aldatmasın. Helsinki'de rakibin 3 topu direkten dönüyor, dört net pozisyonunu Cenk kurtarıyorsa, Karabük karşısında biz kaleciyi konuşuyorsak skora değil, Beşiktaş’ın defans anlayışına bakmamız lazım. Son dört resmi maçta öne çıkan tek gerçek var o da, Beşiktaş savunmasının hataları.Bu hataları şu ana kadar sadece İBB değerlendirdi. Beşiktaş daha henüz çok güçlü rakiplerle oynamadı. Takımda tabelayı değiştirecek, hücumda etkili futbolcular var ama, ya beklenen gol gelmezse? İşte o zaman Schuster’in düşüneceği ilk iş kademeli bir defans kurgusunu oluşturmak olmalı. Bu takım kaliteli oyuncuları nasıl olsa gol atar.

NADİ AKSOY

[email protected]

31.08.2010


 

SIRADA YUNANİSTAN VAR

DÜNYA basketbolunun en önemli ülkelerinden birisi olarak gösterilen Yunanistan ile Türkiye arasında bugün Ankara Spor Salonu'nda oynanacak maçın bir rövanş karşılaşması olduğu ifade edildi.

Geride bıraktığımız yıl Polonya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek finalinde Türkiye yenildiği Yunanistan ile bugün çok önemli bir maça çıkıyor. Ankara Spor Salonunda saat 21.00'de karşılaşacak olan dev adamlar rövanşı kazanmak düşüncesinde. Polonya'daki Avrupa Şampiyonası'nda tartışılan hakem kararları sonrasında 7674 yenildiğimiz Yunanistan'ı bu kez taraftarın da desteği ile yenmenin planlarını yapan Türkiye, grubunda oynadığı Fildişi Sahili ve Rusya maçlarını kazandı. Grup liderliğini önemli ölçüde belirleyecek olan karşılaşma öncesinde milli takım oyuncuları oldukça hırslı. Ayyıldızlı sporcuların morallerinin bir hayli yüksek olduğu gözlenirken, milli takım antrenörü Tanyeviç, özellikle Rusya maçında yaptıkları savunmayı Yunanistan maçında da sahaya yansıttıkları taktirde maçı kazanabileceklerini belirtti.

KEREM: YUNANİSTAN'I YENECEĞİZ

Ankara'da bir alışveriş merkezinde imza gününe katılan Milli takım oyuncularından Kerem Tunçeri, Dünya Şampiyonası'nda iyi bir performans gösterdiklerini dile getirerek, "2009 yılındaki Avrupa Şampiyonası finallerinde rakibimize birkaç hata sonrasında maçı hediye ettik. Şimdi daha avantajlıyız.'' diyerek, ''Seyirci avantajı bizde. Çok zor bir maç olacağını biliyoruz. Özellikle savunma kısmını iyi yapmak zorundayız. Hücumda da iyi bir yüzde yakalarsak maçı kazanabiliriz. Ankara'da adımızın bir sahaya verilmesi bizi çok gururlandırdı. Bu bize büyük moral oldu." yorumunu yaptı. Programa katılan diğer oyuncu Ersan İlyasova ise, takım olarak iyi mücadele ettiklerini ve şampiyonada yarı finale kadar yükselmek düşüncesinde olduklarını belirtti. Öte yandan Yunanistan ile Sırbistan arasında oynanan hazırlık turnuvası maçında çıkan olaylar nedeniyle Uluslar arası Basketbol Federasyonu FİBA tarafından cezalandırılan Yunan basketbolcular Antonis Fotsis ve Sofoklis Schortsanitis Türkiye maçında forma giyebilecek.

BUGÜNKÜ PROGRAM

C GRUBU

16.30 RusyaFildişi Sahili

19.00 Porto RikoÇin

21.30 Yunanistan-Türkiye

D GRUBU

16.30 Y.Zelanda-Lübnan

19.00 Fransa-Kanada

21.30 İspanya-Litvanya

31.08.2010


 

Alex ligde 96. golünü attı

SÜPER Lig'de Manisaspor'u 4-2 yenen Fenerbahçe, ligdeki 2. galibiyetini aldı. Ligin ilk haftasında Medical Park Antalyaspor'u 4-0 yenen Fenerbahçe, ikinci haftada deplasmanda Trabzonspor'a 3-2 yenilmişti.

Sarı-lacivertliler, bu akşam Manisaspor'u 4-2 yenerek, ligdeki 2. galibiyetini aldı ve puanını 6'ya çıkardı. Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, Manisaspor'a attığı golle Süper Lig'deki 96. golünü kaydetti. Manisaspor maçında 17. dakikada Fenerbahçe'nin ilk golünü atan Brezilyalı futbolcu, bu sezon ligde 2. golüne de imza atmış oldu.Türkiye'de 7. sezonunu geçiren Alex, Fenerbahçe formasıyla şimdiye dek çıktığı 177 lig maçında toplam 96 gol attı. Fenerbahçe'nin yeni transferi Mamadou Niang, sarı-lacivertli formayla ilk gollerini Manisaspor'a attı.Senegalli futbolcu, karşılaşmanın ikinci yarısında 69 ve 73. dakikalarında iki kez topu Manisaspor ağlarına gönderdi. Fenerbahçe formasını ilk kez deplasmandaki PAOK maçının ikinci yarısında giyen Niang, ilk 11'de çıktığı ligdeki Trabzonspor ve Kadıköy'deki PAOK maçlarında gol atamamıştı. Manisaspor maçında ilk kez Süper Lig'de forma giyen Fenerbahçeli genç Okan Alkan, iyi bir performans sergiledi. Gökhan Gönül'ün yerine savunmanın sağında forma giyen genç futbolcu, ilk maçında 2 asist yaptı. Alex'in golüne asist yapan Okan, Niang'ın da attığı ilk golde de asist yaparak, galibiyette rol oynadı.Fenerbahçe bu sezon sahasında oynadığı ikinci maçı da 4 golle kazandı.

31.08.2010


 

BEŞİKTAŞ YENİ BİR YABANCI GOLCÜ TRANSFER EDECK

BEŞİKTAŞ Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, forvet bölgesine takviye yapmak niyetinde olduklarını söyledi.

Erdoğan Toprak, transfer konusunda bugüne kadar seçici davrandıklarını belirterek, ''Transfer yapmak için oyuncu almak istemiyoruz. Eğer şartlarımıza uyan, takıma katkı yapacağıra inandığımız bir oyuncu olursa transfer yapabiliriz. Olmazsa da transfer yapmayabiliriz. Bu konuda seçici davranıyoruz'' diye konuştu.Beşiktaş olarak hedeflerini sezon başında koyduklarını anlatan Toprak, ''Avrupa'da başarı bekliyoruz. Transferlerimizi ona göre yaptık. Ligde de her zamanki gibi hedefimiz şampiyonluk. Bu sene ligi şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz. Ama unutulmamalı ki, maçlar sahada oynanıyor. Umarım bu sene iyi oyunumuzu sürdürür ve şampiyonluk ipini göğüsleriz'' ifadelerini kullandı.

31.08.2010


 

GUİZA ELDE KALDI

FENERBAHÇE'DEN Daniel Güiza'yı alamayan İspanya 1. Lig takımlarından Hercules, Juventus'tan David Trezeguet'yi getirdi.

İspanyol basını, 32 yaşındaki Fransız forvet Trezeguet ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu on 10 yıldır Juventus formasını giyen Trezeguet, buradaki 320 maçında toplam 171 gol attı.

31.08.2010


 

Rijkaard mutlu: Devamı gelecek

GALATASARAY Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Eskişehirspor galibiyetine çok sevindiklerini belirterek, ''Bu galibiyet bizim için başlangıç oldu. Artık bunun devamını getirmek istiyoruz'' dedi.

Futbolcuların morallerinin düzelmesi için bu galibiyete ihtiyaçları bulunduğunu, bunu da aldıklarını için çok mutlu olduklarını kaydeden Rijkaard: "Bu galibiyetimizin önemi çok fazlaydı. Bir başlangıç oldu. Futbolcuların ve taraftarın ihtiyacı olan morali kazandık. Bu galibiyetin devamını getirmek istiyoruz. Bugün Eskişehirspor bize bir gol hediye etti. Bunu kullanmamız gerekiyordu. Baros da bunu kullandı.Galatasaray'ın takım halinde başarılı olması beni çok mutlu etti. İlk yarıya göre ikinci yarı daha iyiydik. Galibiyetten dolayı takımı tebrik ediyorum.'' diye konuştu.

31.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.