10 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Eğitim

Yeni üniversitelere rektör aranıyor

YÖK, yeni kurulan 7 devlet üniversitesi için rektör adayı ilanına çıktı. Alınan bilgiye göre, yeni kurulan Bursa Teknik, Erzurum Teknik, İstanbul Medeniyet, İzmir Katip Çelebi, Kayseri Abdullah Gül, Konya ve Yıldırım Beyazıt üniversitelerine rektör atanacak.

Bu üniversitelere rektör atanmak isteyenler 13 Eylül-1 Kasım arasında YÖK Başkanlığına başvurabilecek. Başvuruların değerlendirilmesine ilişkin süreç, başvuru için öngörülen süre dolduktan sonra ayrıca ilan edilecek. Başvurular bizzat veya postayla YÖK Başkanlığına yapılabilecek. Öte yandan, yeni kurulan Türk-Alman Üniversitesi’ne rektör ataması için YÖK’e başvuran adaylarla 23 Eylülde yapılacak YÖK Genel Kurulu toplantısında görüşme yapılacak.

10.09.2010


Türk Telekom'dan eğitime destek

Türk Telekom okullarından bu yıl mezun olan 1029 öğrenciden 513’ü üniversiteli oldu.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, 15 ilde faaliyet gösteren 18 Türk Telekom Lisesi’nden mezun olan çocukların 28’i tıp, 41’i hukuk, 56’sı mühendislik, 85’i öğretmenlik olmak üzere çeşitli bölümlere yerleşti. Türk Telekom Okulları’ndan mezun olan öğrencilerin üniversite sınavındaki başarılarını değerlendiren Türk Telekom Regülasyon ve Destek Hizmetleri Başkanı Şükrü Kutlu, ‘’Türk Telekom Okulları’nda eğitim gören 513 öğrencimizin üniversite sınavında sağlamış oldukları başarı, bizleri gururlandırmaktadır’’ dedi. Kutlu, eğitime desteklerinin süreceğini söyledi.

10.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.