18 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Bu futbolla AB'ye girilmez

DEVLET Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, futbola Avrupa Birliği (AB) standardı istedi. Egemen Bağış, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un Avrupa kupalarından elenmesine isyan ederek, Türk futboluna AB standardı istedi. ''En iyi takımlarımız Avrupa'nın 3. sınıfına eleniyorsa, çimleri yoluyorsak yolumuzun doğru olmadığı açıktır'' diyerek sitemde bulunan Bağış, şunları kaydetti: ''Bu futbolla AB'ye zaten girilmez. Futbolda da bir AB devrimine ihtiyaç var. Muhalefet soracak AB ne işe yarar? İncire, üzüme yarar mı? En azından futbola yarasın. Bu futbolla zaten AB'ye giremeyiz. Kulüpler milyonlar döküyor. Yabancı futbolcu geliyor. Sonuç sıfır. Avrupa kupalarında yokuz. Dünya kupasında yokuz ve uzun zamandır yokuz. Dünya Kupası'nda Güney Afrika'da yolu Türkiye'den geçmiş en az 40 oyuncu ve antrenör vardı. Türkiye'ye gelip başarısız oldular iddiasıyla arkalarından teneke çalarak uğurlanan antrenörler Löw, Del Bosque ve Hiddink kupada adeta karşı karşıya geldi. Bu kadar tesadüf olmaz. Ama bu teknik adamların ve oyuncuların ülkemize kalıcı bir şey veremediğini ya da alamadığımızı gördük.''

Dünya Kupası'nda İngiltere'nin dökülmesinin nedeninin de flash İngiliz takımlarının yabancılarla destekli olmasından kaynaklandığını savunan Bağış, şöyle konuştu: ''Yabancıları çıkartınca İngiliz Milli Takımı diye bir şey kalmadı. Avrupa futbolunu başarıya ulaştıran tabandan-altyapıdan örgütlenme sistemi kurmalıyız. Bu altyapı konusu on yıllardır konuşulur ama yapılmaz. Bu kadar çok para döktükten sonra ve bu kadar başarısızlıktan sonra artık zamanı gelmiştir. Ajax modeli örneği AB'de akla gelen ilk model. Ajax 10-12 yaştan başlayarak futbolcu yetiştirir. Ajax bu işi başardı. Hollanda Milli Takımı final oynadı. İspanya ligi başka örnek. İspanya'dan kimse dışarı gitmek istemiyor. İspanyol starları kendi ülkelerinde yetişiyorlar. Dışarıdan oynamak isteyen geliyor, ama İspanyollar içeride iyi para kazandığı için dışarıda değiller'' Bağış, ''Yüz milyonlarca Avro'yu yabancı starların peşine dökmektense, sabırla bölgelerde gençleri en ufak yaştan başlatacağız. 10-15 yaşlar için ayrı antrenörler ve sahalar olmalı. Bu antrenörler hiç havaya girmeden, mütevazı biçimde çocukları çalıştırmalı. Bu antrenörlerin görevi ve uzmanlığı çocuk futbolcu, genç futbolcu olmalı'' diye konuştu.

18.09.2010


 

Beşiktaş'ta gözler F.Bahçe'ye çevrildi

BEŞİKTAŞ kaptanı İbrahim Üzülmez, UEFA Avrupa Lig (L) Grubu'nda CSKA Sofya'yı 1-0 yendikleri için mutlu olduklarını söyledi.

İbrahim Üzülmez, takım olarak iyi mücadele ettiklerini, ancak gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini belirterek, ''Erken gol bulsaydık, oyun çok daha kolay olurdu. Herkes istekli arzuluydu, sadece eksik olan goldü. O da son dakikada geldiği için mutluyuz. İnşallah bundan sonra galibiyet serimiz devam eder'' dedi. Fenerbahçe ile yapacakları derbi maçla ilgili soru üzerine İbrahim, ''Derbilerin soncunu önceden kestirmek zor. Biz iyi bir takımız, bunu da Kadıköy'de göstermek istiyoruz. Fenerbahçe'ye saygı duyuyoruz, ama Fenerbahçe'den daha iyi takım olduğumuza inanıyorum. Hırsımız ve arzumuzu gösterdiğimiz zaman oradan da galibiyetle döneceğimize inanıyorum'' diye konuştu.

GUTİ: ZEMİN BAHANE OLMAMALI

Beşiktaş'ın İspanyol yıldız oyuncusu Guti Hernandez ise zor maç olduğunu, ancak sonunda 3 puan aldıklarını söyledi. Guti, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk defa oynamasıyla ilgili olarak ise, ''Kendimi küçük bir çocuk gibi hissediyorum. Bugüne kadar hep Şampiyonlar Ligi'nde oynamıştım. Ancak bu lig için de çok istekliyim'' dedi. Sahanın zemininin kendilerini etkilediğini ifade eden Guti, ''Saha bizi etkiledi, ama kulübümüz de bunu düzeltmek için her şeyi yapıyor. Bunlar bahane değil. Sahanın böyle olduğunu görüp, buna göre oynayacağız. İstanbul'da olmaktan ve böyle taraftarı olan takımda oynamaktan çok mutluyum. Umarım bu takımla beraber güzel şampiyonluklar ve kupalar kazanırız'' diye konuştu.

QUARESMA: DERBİYE HAZIRIM

Ricardo Quaresma da maçta çok çalıştıklarını belirterek, ''Oyuna girdiğimde arkadaşlarıma yardım etmek için elimden gelen her şeyi yaptım. Son dakikada golü atıp, kazandığımız için mutluyuz'' dedi. Quaresma, derbi maçla ilgili soru üzerine, ''Böyle maçları futbolcu olarak oynamayı severiz. Ben kendimi hazırladım. Beşiktaş'ın kazanması için elimizden geleni yapacağız'' ifadelerini kullandı.

ZAPOTOCNY: DERBİYİ KAZANACAĞIZ

Beşiktaş'ın Çek futbolcusu Tomas Zapotocny, CSKA Sofya maçının kendi açılarından çok zor geçtiğini ifade ederek, ''CSKA Sofya, savunma yapmaya ve ani ataklarla gol bulmaya gelmişti. Maçın başından sonuna kadar oyuna hakimdik. Gol son dakikada geldi, ama daha önce atabilirdik. Bence galibiyeti hak ettik'' ifadelerini kullandı. Zapotocny, Fenerbahçe derbisiyle ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi: ''Bugün enerjimizden çok eksilttik, ama kazanamasaydık daha kötü olurdu. Pazar günü bizi büyük bir maç bekliyor. Zor bir maç olacak. Hepimiz kafa ve fiziksel olarak hazırız. O maçı alacağımıza inanıyorum.''

18.09.2010


 

DERBİ BİLET İZDİHAMI

SPOR Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 19 Eylül Pazar günü yapılacak sezonun ilk derbisinde konuk Beşiktaşlı taraftarlara ayrılan biletler satışa çıkarıldı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak dev maçta siyahbeyazlı taraftarlara Migros kale arkası tribünde ayrılan 2 bin 512 bilet, dün sabah BJK İnönü Stadı'ndaki bilet gişesinden satışa sunuldu. Biletlere büyük ilgi gösteren Beşiktaşlı taraftarlar, 66 liralık biletlerden, kimlik fotokopileri ve telefon numaralarını vererek, kişi başı birer adet alabildi. Siyahbeyazlı taraftarlar gişe önünde gece yarısından itibaren sıraya girmeye başlarken, sabah erken saatlerden itibaren uzun kuyruklar oluştu. Bilet satışı sırasında yoğunluk nedeniyle zaman zaman izdiham yaşanırken, bazı taraftarlar ezilme tehlikesi geçirdi. Emniyet güçleri, düzgün bir şekilde sıra oluşumu için taraftarlara zaman zaman müdahale etti. Öte yandan, bazı taraftarların, önceki gece UEFA Avrupa Ligi'nde CSKA Sofya ile oynanan karşılaşmanın ardından battaniyelerini alıp gişe önünde uyudukları öğrenildi.

18.09.2010


 

Aşık: Kariyerim için NBA'de Chicago Bulls'u tercih ettim

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olarak tarihi bir başarıya imza atan (A) Milli Takım oyuncularından Ömer Aşık, yeni sezonda NBA'de formasını giyeceği Chicago Bulls'un hazırlık kampına katılmak için ABD'ye gitti.

THY uçağıyla yeni takımının hazırlık çalışmalarına katılmak üzere Chicago'ya giden Ömer Aşık, hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, basketbol yaşantısını NBA'de sürdürecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Türkiye'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda ikinci olmaktan büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Aşık, ''Kendi kariyerim açısından iyi bir yerlere gelebilmek için böyle bir tercih yaptım. İnşallah hayırlısı olur ve her şey istediğim gibi olur. Dünyanın en iyi liginde oynamak büyük gurur verici bir şey. Biran evvel adaptasyon sürecini atlatıp yeni takımıma gerekli katkıyı vermek istiyorum'' diye konuştu.

PRİM TARTIŞMASI BAŞARIMIZI GÖLGELEDİ

Ömer Aşık, NBA ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de ''Tabi ilk başlarda bir adaptasyon süresi olacaktır. Belki takımda oynama sürem biraz az olacaktır, ama zaman geçtikçe daha iyi olacağını düşünüyorum. Adaptasyon sürecini geçtikten sonra takıma en iyi şekilde katkı vereceğime inanıyorum'' dedi. Milli basketbolcu Ömer Aşık, bir gazetecinin, ''Şampiyonanın ardından (A) Milli Basketbol Takımı oyuncularına 28,5 milyon TL prim verilmesine Anayasa'nın eşitlik ilkesi ve yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle dava açılması seni ve takım arkadaşlarını nasıl etkiledi, bu konudaki düşünceleriniz nedir'' sorusu üzerine şunları söyledi: ''Her zaman söylüyoruz, bizim için maddiyat ikinci planda. Önemli olan halkımıza bu mutluluğu yaşatabilmekti, bunu da yaşattığımıza inanıyorum. Dava olayının detayını fazla bilmiyorum. O konularla çok fazla ilgilenmiyorum. Onlar sadece yan unsurlar. Bizim için önemli olan Türk halkına yaşattığımız mutluluklardır. Bu olaydan rahatsız olduk ve bizim başarımıza gölge düşürür gibi oldu. İnşallah onlar da son bulur ve her şey yoluna girer.'' 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 9 karşılaşmada oynayan Ömer Aşık, 8.9 sayı, 6.9 ribaund, 0.7 asist ve 1.2 blok ortalamalarıyla mücadele etmişti.

18.09.2010


 

Aurelio: Kadıköy'de tepkilerden etkilenmem

BEŞİKTAŞ'IN yeni transferi Mehmet Aurelio, Spor Toto Süper Lig'de 19 Eylül Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları sezonun ilk derbisiyle ilgili olarak, ''Kadıköy'e 3 puan için gideceğim'' dedi.

Siyah-beyazlı kulübün, İspanyol ekibi Real Betis'ten renklerine kattığı, geçmişte Fenerbahçe forması da giyen Brezilya asıllı milli futbolcu, derbi maçla ilgili görüşlerini Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesine açıkladı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda iki güçlü takımın karşı karşıya geleceğini belirten Mehmet Aurelio, pazar günkü mücadelenin kolay olmayacağını ifade etti. Fenerbahçe'nin ligdeki durumunun kendisini hiç ilgilendirmediğini söyleyen milli futbolcu, şunları kaydetti: ''Fenerbahçe'nin aldığı sonuçların iyi olmadığı aşikar. Ancak ben rakibimizin ligdeki pozisyonuyla ya da aldığı sonuçlarla değil, kendi takımımla ilgileniyorum. Pazar günü iki takım da sahaya 3 puan için çıkacak. Şu anda çok iyi oynayan bir ekibiz ve bunu Kadıköy'de de sahaya yansıtmaya çalışacağız.'' Eski takımı Fenerbahçe'den Real Betis'e transfer olduğu dönemde sarı-lacivertli camianın tepkisini çeken Aurelio, hafta sonu oluşabilecek tepkilerin kendisini hiç etkilemeyeceğini söyledi. Aurelio, şu ifadeleri kullandı: ''Bizler profesyonel futbolcularız. Formasını giydiğimiz takımı en iyi şekilde temsil etmek zorundayız. Şu anda Beşiktaş forması giyiyorum, yani Beşiktaş'ın futbolcusuyum. Ben de profesyonelliğimin gereğini yapıp, 3 puan için savaşacağım..''

18.09.2010


 

Trabzonspor basketbolcu Evren'le yollarını ayırdı

BEKO Basketbol 1. Lig'de mücadele edecek olan Medical Park Trabzonspor'un, Galatasaray Cafe Crown'dan kadrosuna kattığı milli oyuncu Evren Büker ile yollarının ayrıldığı bildirildi.

Evren Büker'in, transfer peşinatının bir kısmının zamanında kendisine ödenmemesini gerekçe göstererek kampı izinsiz olarak terk ettiği öğrenildi. Kulüp asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Evren'in takımdan ayrılmasını doğrulayarak, ''Biz ona sezon başında transfer taksitinin yarısını ödemiştik. Her kulüpte olan gecikmeler bizde de oluyor. Kendisiyle de yeni konuşmuştuk ve sorunu halledecektik, ama Evren kimseye haber vermeden kampı terk etti. Üzücü bir olay. Şu andan itibaren hukuki süreç başlayacak'' dedi. Evren'in yabancı bir takım ile anlaştığı ve bu nedenle Trabzonspor'dan ayrıldığı öğrenildi.

18.09.2010


 

Sürat tekneleri yarışması bugün Moda'da başlıyor

DÜNYA Offshore Şampiyonası'nda 2010 sezonunun 11 ve 12. ayak yarışları, bugün ve 19 Eylül Pazar günü İstanbul'da yapılacak.

Architon'un sponsorluğunda, Moda Deniz Kulübünün önündeki 2 bin 500 metrelik parkurda 30 tur üzerinden yapılacak yarışlara yaklaşık 13 teknenin katılmasının beklendiği bildirildi. Organizasyonda saatte 90 milin üstünde hızlara ulaşabilen 225 beygir gücünde motorlara sahip sürat tekneleri yarışacak. Dünya Offshore Şampiyonası'nda ''2 YKM Sport'' teknesi 1916 puanla ilk sırada yer alırken, ''3 Beşiktaş 1903'' teknesi 1321 puanla ikinci, ''5 GSYİAD Galatasaray'' teknesi ise 1223 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Bu yıl 20 ayaktan oluşan organizasyonda, 13 ve 14. ayak yarışları Haliç, 15 ve 16. ayak yarışları Kemer, 17 ve 18. ayak yarışları Adana ve 19 ve 20. ayak yarışları Mersin'de yapılacak.

18.09.2010


 

Kasımpaşa F.Bahçe maçını İnönü'de oynamak istemiyor

KASIMPAŞA, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı maçı zemini bozuk olan BJK İnönü Stadı'nda oynamak istemiyor.

Kasımpaşa, Fenerbahçe maçını kendi sahası olan Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynamayı planlarken, Futbol Federasyonu yetkililerinin sahada yaptığı incelemenin ardından ''Oynanamaz'' raporu vermeleri nedeniyle 6. hafta programında maçın yine BJK İnönü Stadı'na oynanacağının açıklandığı bildirildi. Kasımpaşa Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Süha Sidal, Afederasyon yetkililerinin sahalarında incelemelerde bulunduğunu belirterek, ''Bakımda olan sahamız daha yeni yeni oturuyor. Daha her şey tam bitmedi. Federasyon yetkilileri gelip, incelemelerde bulundular ve 'Maç oynanmaz' dediler. Biz de biran evvel kendi sahamızda oynamak istiyoruz, ama federasyonun vermiş olduğu kararla mecburen BJK İnönü Stadı'nda oynayacağız'' dedi. Başka bir sahada oynamalarının federasyonun elinde olduğunu vurgulayan Sidal, ''Atatürk Olimpiyat Stadı da bakımda, başka saha yok. Beşiktaş da sahasını mecburiyetten veriyor. Onlar da haklı olarak sahalarını vermek istemiyor. Kim olsa zemini bozuk olan sahasını vermek istemez. Biz de orada oynamak istemiyoruz, ancak mecburiyetten BJK İnönü Stadı'nda oynuyoruz' diye konuştu.

18.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.