22 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

F.Bahçe idmanında 35 gol

KASIMPAŞA ile 6. haftada yapacağı lig maçının hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'nin idmanında adeta ''gol şov'' vardı.

Can Bartu Tesisleri'nde, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde yapılan antrenmanda, kondisyoner Alper Aşçı futbolculara 45 dakika kondisyona yönelik koşu ve istasyon çalışmaları yaptırdı. Futbolcular daha sonra 8'e 8 yarı sahada çift kale maç yaparak, antrenmanı tamamladı. Yarı sahada yapılan ve yaklaşık 50 dakika süren çift kale maçta tam 35 gol atıldı. Antrenman maçında Ertuğrul, Gökhan Gönül, İlhan, Lugano, Stoch, Kazım, Özer ve Niang'dan oluşan mavi takım, Serkan, Bilica, Bekir, Caner, Dia, Cristian, Mehmet Topuz, Semih'ten kurulu yeşil takımı 25-10 yendi. Çift kale maçta mavi takımda 8 gol atan Stoch, şov yaparken, Özer ve Kazım 5'er, Gökhan Gönül 4, Niang ise 3 gol kaydetti. Yeşil takımın golleri ise Semih (5), Mehmet Topuz (3), Cristian ve Dia'dan geldi. Bu arada, genç oyuncular antrenmanda ayak tenisi oynadı.

İZİNLİ OLAN ALEX VE VOLKAN İDMANA ÇIKMADI

Eşinin rahatsızlığı nedeniyle izinli olan kaptan Alex idmana katılmadı. Hastanede operasyon geçiren eşinin yanında olan ve hastanede sabahladığı öğrenilen Alex, Pazartesi günü olduğu gibi dün de çalışmada yer almadı. Alex'in eşinin durumunun iyi olduğu ve taburcu olacağı bildirildi. Sol arka adalesinde zorlanma olan Selçuk, bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan ile birlikte koşu yapıp, tesislerde tedavi olurken, gribal enfeksiyon geçiren Gökhan Ünal ve sol arka adalesinde zorlanma olan Andre Santos ile tedavisine devam edilen Uğur, idmana çıkmadı. Tedavileri süren Emre, Yobo ve Mert ise bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan yönetiminde sahada koşu yaptı. İspanya'da tedavisini sürdüren Güiza antrenmana katılmadı. Fenerbahçe, bu akşam yapacağı idmanla Kasımpaşa maçı hazırlıklarına devam edecek.

22.09.2010


 

Kasımpaşa'da F.Bahçe hırsı

SPOR Toto Süper Lig'de bu sezona istediği gibi başlayamayan Kasımpaşa'da futbolcular ligin 6. haftasında oynayacakları Fenerbahçe'yi mağlup ederek tekrar çıkışa geçmeyi hedefliyor.

Zorlu maçın hazırlıklarını Albayrak Tesisleri'nde yaptığı idmanla sürdüren ekipte futbolcuların, morallerinin oldukça yüksek olduğu gözlendi. Kasımpaşa'da kaptan Yekta Kurtuluş, Fenerbahçe maçından üç puanla ayrılmak istediklerini söyledi. Genç futbolcu, "Fenerbahçe maçı bizim kendimizi gösterme maçımızdır. İyi futbol oynayarak Fenerbahçe'yi yenerek üç puanı alan taraf biz olmak istiyoruz" diye konuştu.Takımın tecrübeli futbolcularından kaleci Murat Şahin de, Spor Toto Süper Lig'e bu sezon istedikleri gibi başlamadıklarını ve şunda ki durumlarının hiç iyi olmadığını kaydetti.Takıma bu sezon birçok yeni futbolcunun katıldığını ifade eden Murat Şahin, "Ligde birçok takımın sıkıntısı var. Bizimde sıkıntılarımız var. Yeni gelen arkadaşlar var. Fenerbahçe maçı bizim için bir çıkış olacak. Fenerbahçe maçıyla bu sıkıntılarımızı gidermek istiyoruz. Fenerbahçe maçından galibiyetle ayrılan taraf biz olmak istiyoruz" dedi.

22.09.2010


 

Trabzonspor telafi edecek

TRABZONSPOR Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, hem teknik ekip hem de futbolcu kadrosu olarak Türkiye'nin en iyi ekibi olduklarını savundu.

Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçtiğimiz haftaki 3-1'lik Manisaspor mağlubiyetinin beklenmedik bir sonuç olduğunu dile getirdi. Maça iyi de başladıklarını ifade eden Yener, "Daha sonra bulduğumuz pozisyonları değerlendirebilseydik Sivasspor maçına benzer bir maç çıkartabilirdik. Ancak o maça takılmayacağız." dedi.

Ligde zaman zaman bu tarz sürprizler olabileceğine değinen Yener, şöyle devam etti: "Ama önemli olan bir istikrar yakalamak. Şuanda sıkıntılarımızdan birisi de bana göre budur" Manisaspor maçından çıkartacakları dersler olduğuna vurgu yapan Yener, bu hafta oynayacakları Kayserispor maçında bunu telafi edeceklerine inandığını söyledi.Kayseri'ye 3 puan için gideceklerini anlatan Yener, "Kayserispor da güçlü bir takım. Ligin iyi, genç ve çok koşan takımlarından birisi ama biz hem teknik kadro hem de futbolcu kadrosu olarak Türkiye'nin bana göre en iyi ekibiyiz. Umuyorum ki, o maçta 3 puan Trabzonspor'un olacaktır."

Hasan Yener, Selçuk İnan'ın sözleşme uzatmak için aralık ayındaki kongreyi beklemek istediği yönündeki açıklamasıyla ilgili de şunları söyledi: "Tabi o Selçuk'un düşüncesi, onun düşüncesine de saygı duyuyoruz ama biz de yapacağımız planlar açısından Selçuk'u ikna etmeye çalışacağız." Yener, aralık ayındaki kongrede yönetim olarak devam edip etmeyecekleri sorusuna ise, "Bu konudaki karar Başkanımız Sadri Şener'indir. O nasıl uygun görürse yönetim de onun isteğine uyacaktır" cevabını verdi.

22.09.2010


 

BURSALI FUTBOLCULAR ÜZGÜN

BURSASPOR'UN yıldız futbolcuları Ömer Erdoğan, Sercan Yıldırım ve Volkan Şen, Gaziantepspor maçının tatil edilmesi nedeniyle üzgün olduklarını söyledi.

Kendini bilmez birileri tarafından yapılan olayın Gaziantep taraftarlarına mal edilemeyeceğini vurgulayan yeşil-beyazlı oyuncular, yaşananların talihsizlik olduğunu dile getirdi. Bursaspor'un kaptanı Ömer Erdoğan ile genç yıldızlar Sercan Yıldırım ve Volkan Şen, Bursaspor TV'de yer alan açıklamalarında Gaziantepspor maçında yaşananları değerlendirdi. Kaptan Ömer Erdoğan, 60. dakikaya kadar oyunun tek hakimi kendilerinni olduklarını belirterek, şöyle konuştu: "Pozisyon vermedik. Golden sonra tepki başladı. Antep belki son dönemde başarısız olduğunu düşündüğü için taraftarlar gergindi. Keşke maçı 90 dakika tamamlayıp öyle gelip gelseydik. Ama yapacak birşey yok. Artık federasyon buna karar verecek. Biz bunu unutup önümüzdeki maça hazırlanacağız." Attığı golün faul olmadığını belirten kaptan Ömer, "Golde rakibime temasım olmadı. Çıktım, çıktıktan sonra rakiple temas oldu. Hakem çok yakındı ve öyle değerlendirdi. Bana göre goldü. Futbolcuların hakemin üstüne yürümesi taraftarları da etkiliyor. Taraftarın tepkisi arttı. Bazı kendini bilmeyen insanlar yanlış hareketlerde bulunuyor. Tüm Antep taraftarına bunu bağlamak yanlış olur. Ben yıllardır Antep'e geliyorum. Böyle birşeyle hiç karşılaşmadım." diye konuştu. Yıldız futbolcu Sercan Yıldırım ise, yaşananları talihsizlik olarak değerlendirdi. "Böyle olmasını istemiyorduk" diyen Sercan, "Antep taraftarı böyle bir izlenim bırakmamıştı daha önceden. Bir talihsizlik oldu. Bizle alakası yok. Skorun bizim lehimize olacağını düşünüyorum. İyi maç oynuyorduk. Golü bulana kadar oynayan bizdik. Valencia maçını unutturmak istiyorduk.Galip geldiğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

22.09.2010


 

Toraman'dan muhabire tehdit

BEŞİKTAŞ'IN tecrübeli futbolcusu İbrahim Toraman, dün bir gazetede ismi kullanılarak yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesine açıklama yapan İbrahim Toraman, söz konusu gazetedeki ''Toraman'dan ağır sözler'' başlıklı haberde yer alan ifadelerin kendisine ait olmadığını belirterek, bu gazeteye demeç vermediğine dikkati çekti. Toraman, ''Kulübümüzün uyguladığı prosedür gereği, izin almadan medyaya konuşamadığımızı tüm basın mensupları bilmektedir. Taraftarlarımızın ve kamuoyunun bu tür art niyetli haberleri dikkate almamalarını rica ediyorum'' şeklinde görüş bildirdi. Öte yandan İbrahim Toraman dünkü antrenmanın ardından hakkında çıkan haber nedeniyle bir basın mensubuna tepki gösterdi.Antrenman bittikten sonra tesislere gitmek yerine hakkında haber yazan basın mensubunun bulunduğu yere gelen İbrahim, sert ifadeler kullandı. Haberin doğru olmadığını öne süren İbrahim Toraman'ı kulüp menajeri Tuncay Yanık sakinleştirdi.Toraman daha sonra sinirli şekilde tesislere girdi.

22.09.2010


 

Banvit turnuvası haftaya başlıyor

TÜRKİYE Basketbol Antrenörleri Derneği ve Banvit Basketbol Kulübü tarafından düzenlenen 6. Banvit-TÜBAD Basketbol Turnuvası, 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Bandırma'da yapılacak.

Turnuvaya Fenerbahçe Ülker, Banvit, Türk Telekom, Medical Park Trabzonspor takımlarının yanı sıra İtalya'nın Virtus Roma ve Yunanistan'nın Olympiakos takımı da katılacak. TÜBAD Başkanı Önder Seden, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Baturalp, Çetin Yılmaz, Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Çataloluk ile Banvit antrenörü Maçlar NTV Spor'dan yayınlanacak.

22.09.2010


 

Çalımbay: Yönetim isterse görevi bırakırım

ESKİŞEHİRSPOR Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımın başından ayrılacağı yönündeki haberlere sert yanıt verdi.

Herkesin anlayacağı dilden konuştuğunu belirten Çalımbay, "En nefret ettiğim şey istifa edecek misiniz sorusu. Ben buradayım hiçbir yere gitmiyorum. Yönetim gitmemi isterse o zaman giderim" dedi.Genç teknik adam, Eskişehir'de yayın yapan yerel Kanal 26 televizyonunda katıldığı programda ilginç açıklamalarda bulundu. Alınan sonuçlarda savunma hatalarının olduğunu ancak bunu sadece defansa yüklenmenin doğru olamayacağını belirten Çalımbay, "Tabi fikstür gerçeği de var. Diego'yu seyretmedik, aldık. Kesinlikle hazır değil. Bireysel hatalarda Teknik Direktörlerin yapacağı bir şey yok. Pele'nin sorunları vardı. Kendisi ile konuştum, işinin zor olduğunu söyledim. Son haftalarda bir düşüşü vardı. Devam etmemesi için Sivas'ta yedek başladı. Kendini futbola verdiğinde iyi. Bu takımı başarılı ve güzel hale getireceğiz" diye konuştu. Çalımbay, kariyerinde en çok yorulduğu dönemin bu sezon olduğunu, en çokta antrenman dışı olayların kendini yorduğunu kaydetti.

22.09.2010


 

Yalçın, Rijkaard aleyhine açtığı dâvâdan vazgeçti

GAZİANTEPSPORLU futbolcu Yalçın Ayhan, daha önce oynadığı bir maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın kendisiyle ilgili sözleri sonrasında açtığı davayı geri çektiğini açıkladı.

Yalçın Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: ''Daha önce oynadığım kulübüm ile Galatasaray Kulübü arasında oynanan maç sonrası, Sayın Frank Rijkaard'ın açıklamaları ile ilişkili, kendisi aleyhine açmış olduğum manevi tazminat davasını, önceki yıllar formasını giydiğim ve emeğini gördüğüm Galatasaray Kulübü ve camiasına olan saygım nedeniyle geri çektiğimi, spor kamuoyuna bildiririm.''

22.09.2010


 

Basketbol Federasyonu'ndan THY'ne teşekkür ziyareti

TÜRKİYE Basketbol Federasyonu (TBF) heyeti, (A) Milli Takım ile 2010 Dünya Şampiyonası'nın ana sponsoru Türk Hava Yollarına (THY) teşekkür ziyaretinde bulundu.

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Tobay, başkan danışmanı Yaşar Memati ve Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile makamında bir araya geldi. Ziyarette, THY Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Öz de hazır bulundu. TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Tobay, THY'nin hem 2010 Dünya Şampiyonası'na hem de (A) Milli Takıma verdiği destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Tobay, organizasyonun hiçbir problem yaşanmadan tamamlanmasında, sponsorların büyük katkısının olduğunu, özellikle THY'nin ''12 Dev Adam''a sağladığı desteğin, başarıda önemli bir etken olduğunu vurguladı.

22.09.2010


 

Futbol Federasyonu stat zeminlerini denetleyecek

TÜRKİYE Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'in oynandığı stat zeminleri ile ilgili Mart-Mayıs aylarında yapılan kapsamlı çalışmanın sonuçlarını ve kulüpler tarafından uygulanıp uygulanmadığını denetleyecek.

Federasyondan yapılan açıklamada, FIFA ve UEFA'nın da hizmet aldığı İngiliz STRI firmasının, 2010-2011 sezonu öncesinde, stat zeminlerini inceleyerek, mevcut durumu tespit ettiği ve bu duruma ilişkin kulüplerin gerçekleştirmesi gereken yıllık bakım ve iyileştirme faaliyetlerini raporlaştırdığı belirtildi.

22.09.2010


 

Türk antrenör Bosna'nın gururu oldu

BOSNA-Hersek, olimpik sporlarda tarihinin ilk altın madalyasını, 5 yıldır Türk antrenör Ahmet Dilek'in çalıştırdığı Tekvando Milli Takımı ile elde etti.

Bosna-Hersek Tekvando Milli Takımı Antrenörü olan ve Altın Zambaklar Tekvando Takımı'nı çalıştıran Ahmet Dilek, küçük yaşlarda başladığı tekvando sporunda birçok başarıya imza attığını, Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nü bitirdikten sonra 2001 yılında Bosna-Hersek'e geldiğini söyledi. Bosna-Hersek'te 2003 yılında Altın Zambaklar Tekvando Takımı'nı kurduğunu ve Bosnalı miniklerle gençlere tekvando öğrettiğini ifade eden Dilek, takımının elde ettiği üstün başarılar nedeniyle 2005 yılında ülkenin tekvando milli takımının başına getirildiğini kaydetti.

22.09.2010


 

HAKEM TAHRİK ETTİ

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Bursaspor maçının tatil edilme kararının çok ağır olduğunu, çifte standart uygulandığını öne sürdü. Olayların başlamasına orta hakem Deniz Çoban'ın neden olduğunu, golden önce saha dışına çıkarak 1-2 pet şişeyi dördüncü hakeme vermesinin seyirciyi tahrik ettiğini söyledi.

SPOR Toto Süper Lig'deki Gaziantepspor-Bursaspor maçının 62'nci dakikada tatil edilmesinin ardından, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü görüntü kasetlerini incelemeye aldı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, önceki gece Gaziantepspor-Bursaspor takımları arasında oynanan ve yardımcı hakem Muharrem Yılmaz'ın tribünden gelen bir madde nedeniyle kafasından yaralanması üzerine tatil edilen maçın ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Hem yayıncı kuruluş hem de emniyetin çektiği görüntüler incelenerek sahaya yabancı madde atan ve taşkınlık yaratan seyircilerin tespit edilmesine çalışılıyor. Bu kişilerin, kimlik tespitinin ardından yakalanmasına çalışılacak. Bu arada hakem Muharrem Yılmaz'ın başından yaralanmasına yol açan maddenin taş değil, saat olduğu tespit edildi ve söz konusu kol saati Asayiş Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

HAKEME İŞ GÖREBİLİR RAPORU VERİLDİ

Başından yaralanan ve ambulansla Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne götürülen yardımcı hakem Muharrem Yılmaz'ın röntgeni çekilen kafasına iki dikiş atıldığı bildirildi. Hakem Yılmaz tarafından talep edilen adli raporda ise ''Basit tıbbi müdahale yapılmıştır. Hastanın genel sağlık durumu iyidir. İş görebilir'' ifadelerine yer verildiği öğrenildi. Hakem Deniz Çoban ve yardımcıları Nihat Mızrak ile Muharrem Yılmaz, sabah erken saatlerde Gaziantep'ten ayrıldılar.

GAZİANTEPSPOR CEPHESİ HAKEME ÇOK KIZGIN

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, kararın çok ağır olduğunu, çifte standart uygulandığını öne sürdü. Olayların başlamasına orta hakem Deniz Çoban'ın neden olduğunu, golden önce saha dışına çıkarak 1-2 pet şişeyi dördüncü hakeme vermesinin seyirciyi tahrik ettiğini ifade eden Kızıl, şöyle konuştu: ''Hakem, hem aut olan pozisyonu korner olarak verdi hem de gol pozisyonunda Yalçın'a yapılan faulü görmedi. Sahaya atılan yabancı maddelerin ardından maçı ertelemesi çok ağır bir karardı. Gözlemciden izin alarak hakem odasına gittim. Orta hakem Deniz Çoban ve yardımcılarına 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundum. Doktorlardan aldığım bilgi hakemin maçı yönetmemesi için herhangi bir engel olmadığı yönündeydi. Ancak orta hakem Deniz Çoban, maçı tatil ederek bu kadar emeğe yazık etti. Haksız bir tatil oldu. Gaziantep centilmen bir şehir, burada hiç olay olmamıştır. Hakemin bu kadar ağır bir karar vermesi utanç verici. Bir takım bu kadar ağır cezalandırılamaz. 2 yıldır Kulüpler Birliği toplantısına bazı nedenlerden dolayı katılmıyordum. Ancak toplantıya Gaziantepspor'un hakkını korumak için katılacağım.''

KAFKAS: BU HAKEMİN HİÇ Mİ GÜNAHI YOK?

GAZİNATEPSPOR Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, maçın tatil edilmesinin ve yaşanan olayların futbol adına utanç verici olduğunu ifade etti. ''Kazanabileceğimiz bir maçın bu noktaya gelmesi son derece üzücü. Ben bu durumdan utanç duyuyorum. Kelimelerle ifade edemiyorum'' diyen Kafkas, şunları söyledi: ''Dışarıdan gelen herkes bilir ki; Gaziantepli misafirperverdir, kimseyi incitmez, baş tacı yapar. Bu kulüp yöneticisi, futbolcusu ve teknik heyeti, basın mensupları hepsi centilmen insanlardır. Burada kimsenin burnunun kanamasına izin vermemiz mümkün değildir. Fakat çok ağır şeyler yaşanmasına rağmen hakemin bu tutumunu anlamak mümkün değil. Golden önce auttu, kornerdi fauldü bunlar hiç önemli değil. Bu ülkede sadece sporda değil, birçok alanda yapılan çifte standardı ben lanetliyorum. Bütün ne yapılıyorsa lanetliyorum. Bu ülkede hak edenler bir yere gelemiyor, hareket edenler bir yere geliyor ve bu durumu lanetliyorum. Kimse bu şehrin ekmeğiyle böyle basit bir şekilde oynamamalı. Hepimiz sesimizi tek bir ağızdan yükseltmeliyiz. Bu çok üzücü bir olaydır gerçekten bütün iyi niyetlere rağmen atanı tabii ki tasvip etmiyorum onu da lanetliyorum. Ama bütün iyi niyetimize rağmen her türlü olayın önüne geçmemize rağmen, her türlü güvenlik önlemi olmasına rağmen bu maçı iptal eden bu hakemi buraya gönderenin hiç günahı yok mu? Hala Merkez Hakem Kurulu şunu anlamıyor. İyi hakemler var kötü hakemler var. İyi teknik direktörler var kötü teknik direktörler var. İyi futbolcular var kötü futbolcular var. Zorla bir adamı hakem yapamazsınız kardeşim. Yürekli olmayan hiç kimseyi hakem yapamazsınız. Bunun bedelini de bizlere ödetemezsiniz.''

22.09.2010


 

Posta güvercinleri takıma sponsor oldu

MANİSA 1. Amatör Küme'de mücadele eden Horozköy Gençlik İhtisas Spor Kulübü, yaşadığı ekonomik sıkıntıları kendisine sponsor olan posta güvercinleriyle aşmaya çalışacak.

Manisa'da geçen sezon Amatör Kümede ve A Genç müsabakalarında şampiyon olan ve bu sezon 1. Amatör Küme'ye yükselen eden Horozköy Gençlik İhtisas Spor Kulübü, yaşadığı ekonomik sıkıntıları aşmak için başlattığı çözüm arayışlarında, ilginç bir sponsorluk anlaşmasına imza attı. Kulübün sıkıntılarını duyan eski futbolcusu ve kuş meraklısı Ali İhsan Arslan (43), yetiştirdiği ve bu alanda düzenlenen yarışlara katıldığı 40 adet posta güvercinini takıma sponsor yaptı.

22.09.2010


 

Trabzon Manisa'ya yenilerek şaşırttı

Spor Toto Süper Lig'de, 5. haftanın son maçı olan Gaziantepspor-Bursaspor karşılaşması hakem Deniz Çoban tarafından tatil edildi.

Gaziantep'te, Kamil Ocak Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 62. dakikasında tribünlerden atılan yabancı madde sonrasında yardımcı hakem Muharrem Yılmaz'ın yaralanması nedeniyle mücadelenin iptal edildiği bildirildi. Karşılaşma ile ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verecek. Bursaspor, 5. hafta sonunda maç eksiğine rağmen 12 puanla liderliğini sürdürdü. Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılan derbi maç 1-1 berabere sona erdi. Sarı-lacivertliler, 26. dakikada Niang'ın attığı golle 1-0 öne geçerken, Beşiktaş, rakibine 86. dakikada Guti'nin penaltıdan attığı golle karşılık verdi ve karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı. Galatasaray ise deplasmanda Bucaspor'u 1-0 yenerek, puanını 9'a çıkardı. İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray'ın tek golü 69. dakikada Ayhan'dan geldi. Sarı-kırmızılı ekip bu sonuçla 9 puan ve averajla, maç fazlasıyla 5. sıraya yükseldi. 5. haftanın açılış maçında Trabzonspor, Manisaspor'a kendi sahasında 3-1 yenildi. Bordo-mavili ekip, bu sezon kendi sahasındaki ilk yenilgisini alırken Manisaspor ise yeni teknik direktörü Hikmet Karaman ile çıktığı Trabzon deplasmanında puanla tanıştı. Karşılaşmaya iyi başlayan Trabzonspor 1-0 öne geçtiği maçta 41'inci ve 45'inci dakikalarda yediği gollerle devreyi 2-1 yenik kapadı. İkinci yarının 69'uncu dakikasında ilk golü atan Makukula, muhteşem bir gol daha atarak takımının 3-1 galibiyetinde büyük pay sahibi oldu. Ligde diğer maçlarda ise Sivasspor ile Eskişehirspor 1-1 berabere kalırken, Medical Park Antalyaspor, Kayserispor'u 2-1, Ankaragücü de Kasımpaşa'yı 3-0 ve Karabükspor Gençlerbirliği'ni 3-0'la geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor sahasında Konyaspor'u Tum'un golüyle 1-0 mağlup etti.

EROL DOYRAN [email protected]

22.09.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

TRABZONSPOR-MANİSASPOR............................1-3

BUCASPOR-GALATASARAY.....................................0-1

SİVASSPOR-ESKİŞEHİRSPOR.................................1-1

ANTALYASPOR-KAYSERİSPOR...............................2-1

KARABÜKSPOR-GENÇLERBİRLİĞİ..........................3-0

ANKARAGÜCÜ-KASIMPAŞA....................................3-0

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE........................1-0

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ..........................................1-1

GAİZANTEPSPOR-BURSASPOR......................(TATİL)

22.09.2010


 

GOL KRALLIĞI

TRABZONSPOR'UN Kolombiyalı golcüsü Teofilo Manisaspor karşısında gol atamayınca bu haftada 5 golle ilk sırada yer aldı. Öte yandan Manisaspor'un yeni transferi ve geçen yılın gol kralı Makukula Trabzonspor'a attığı 2 golle bu sezon da krallıkta iddialı olduğunu gösterdi.

22.09.2010


 

HAFTANIN KARMASI

İlker (Manisaspor), Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Ekrem (İstanbul Büyükşehir), Erkan (Eskişehirspor), Serge (Antalyaspor), Ayhan (Galatasaray), Guti (Beşiktaş), Emenike (Karabükspor), Makukula (Manisaspor), Tum (İstanbul Büyükşehir), Cernat (Karabükspor).

22.09.2010


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Makukula (Manisaspor)

22.09.2010


 

HAFTANIN HAKEMİ

Suat Aslanboğa

(KARABÜKSPOR-GENÇLERBİRLİĞİ)

22.09.2010


 

HAFTANIN TAKIMI

Manisaspor

22.09.2010


 

6. HAFTANIN PROGRAMI

24 Eylül Cuma: Bursaspor-Bucaspor, 25 Eylül Cumartesi: Gençlerbirliği-Ankaragücü, Beşiktaş-Antalyaspor, Eskişehirspor-Gaziantepspor, 26 Eylül Pazar: Konyaspor-Karabükspor,Kayserispor-Trabzonspor, Manisaspor-Sivasspor, Galatasaray-İstanbul Büyükşehir, 27 Eylül Pazartesi: Kasımpaşa-Fenerbahçe.

22.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.