13 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

1400 YIL SONRA PEYGAMBERİMİZ (asm)

40. ilmî faaliyet yılını dolduran İslâmî İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) tarafından “Vahyin Nüzûlünün 1400. yılında Hz. Muhammed” konulu milletlerarası ilmî bir sempozyum düzenleniyor.

15 Ekim Cuma günü saat 14.30’da Topkapı Eresin Otel’de açılış konuşmalarıyla başlayacak olan sempozyum, 16-17 Ekim tarihlerinde yine aynı mekânda olmak üzere, 7 ayrı oturum halinde, farklı birçok ülkeden gelen değerli ilim adamları tebliğler verecek.

İSAV’dan yapılan açıklamada, bundan tam 1400 sene önce peygamberler zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed (asm), cehalet ve dalâlette kalan insanlığa yine insanlar arasından diriltici bir nefes ve karanlığı aydınlatan bir nur olarak seçildiği belirtilerek, “Hz. Muhammed’in 40 yaşına kadar olan ehliyet dönemi, böylelikle 23 yıllık emanet dönemine tevdi edildi. Bir eline güneş, diğer eline ay verilse dahi asla dönmeyeceği bu yolda mübeşşir ve nezir olarak görevini ikame eyledi. 13 yıllık Mekke ve 10 yıllık Medine dönemiyle toplam 23 senede kendisine vahyedilen Kur’ân-ı Kerim’in hidayet ve rehberliğinde insanlığa İslâmın diriltici nefesini bahşetti. Tüm yaşantısıyla o yürüyen bir Kur’ân’dı. Veda Haccı’nda kendisine şahitlik eden yüzbin sahabeye Allah’ın indirdiği kitap olan Kur’ân’ı ve kendisinin söz, fiil ve takrirlerinden oluşan sünneti seniyyesini bir kurtuluş nişanesi olarak emanet etti. O günün yüz bini bugün milyarları buldu. Kıyamete kadar korunacak olan Kur’ân, insanlığın hâlâ tek umudu olmaya devam ediyor. Resulullah’ın sünneti seniyyesi ise en güzel örnek olarak hâlâ karşımızda ve dipdiri” denildi.

Bugün vahye ve Peygambere olan ihtiyacımız ile onların bizlere olan kılavuzluğu her zamankinden daha çok olduğunun vurgulandığı açıklamada, modern dünyanın insanlığımıza oluşturduğu susuzluk ve kurumuşluk karşısında tek çözüm adresi Kur’ân ve Sünnet olduğunun altı çizilerek, bu vesileyle 40. ilmî faaliyet yılını dolduran İSAV tarafından “Vahyin Nüzûlünün 1400. yılında Hz. Muhammed” konulu milletlerarası ilmi bir sempozyum düzenlendiği kaydedildi. 15 EKİM Cuma günü saat 14.30’da Topkapı Eresin Otel’de açılış konuşmalarıyla başlayacak olan sempozyum, 16-17 Ekim tarihlerinde yine aynı mekânda olmak üzere, 7 ayrı oturum halinde, farklı birçok ülkeden gelen ilim adamları tebliğler verecek. Protokol konuşmalarının ardından “Hz. Muhammed’in Ahlâkî Öğretileri, Kur’ân-ı Kerîm’deki ve Sîret-i Nebeviyye’deki Değerleri” konulu açılış konferansını Fas’ın Kazablanka İkinci Hasan Üniversitesinde Öğretim üyesi olan Prof. Dr. Muhammed Kharchafi sunacak. Yurt içinden ve Kazakistan, Filipinler, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Mali, Nijerya, Kongo, Fransa, Mısır, Togo, İtalya, İran ve Tunus gibi farklı ülkelere mensup ülkelerindeki Müslüman toplumları temsil eden toplam 50 civarında tebliğci ve müzakereci Kur’ân, vahyin 1400. yılı ve Hz. Muhammed’in (asm) sireti ve sünneti konularında tebliğler...

RECEP BOZDAĞ /İSTANBUL

13.10.2010


 

Kütahya Yeni Asya Kültür Merkezi açıldı

KÜTAHYA Yeni Asya Kültür ve Hizmet Merkezi, Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutlular’ın katıldığı törenle açıldı.

Açılışa gazetemiz yönetim kurulu üyeleri Av. Hamza Kara ile Ali Kanıbir, eski Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Timur’un yanı sıra Afyon, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Yalova il ve ilçelerinden Yeni Asya Gazetesi okuyucuları da katılarak açılışın mutluluk ve heyecanını paylaştılar. Kütahya’nın Fatih mahallesinde hizmete açılan 4 katlı Yeni Asya Kültür Merkezi’nin inşaatına bir yıl önce başlanmıştı.

Açılış töreni Ramazan Oruç Hocanın “Yeni Asya Kültür Merkezinde iman Kur’ân hizmetine sahip çıkacak nice gençlerin yetişmesine ve güzel hizmetlere vesile olmasını” temenni eden duâsıyla başladı. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular yaptığı konuşmada Yeni Asya Kültür Merkezinin dolu dolu hizmetlere vesile olması, güzel hizmetlerin gerçekleşmesi temennisinde bulundu. Bediüzzaman Hizmet TIR'ını Kosturma’dan Şam’a kadar Üstadın gezdiği yerlerde gezdirmek istedikleri müjdesini de verdi.

Açılış törenine katılanlara teşekkür eden Yeni Asya Kütahya Temsilcisi Servet Bilgin, merkezin yapımına bir yıl önce başladıklarını belirterek, hizmet merkezi ile ilgili bilgiler verdi. Bilgin, Yeni Asya Kültür Merkezinin hepimizi mutlu eden bu hale gelmesinde başta Kütahya cemaatinin, hanımların, öğrencilerin büyük maddî ve manevî desteği olduğunu belirterek, “Maddî imkânlarımız kısıtlıydı, ama kardeşlerimizin önce manevî ve sonra maddî destekleriyle yola çıktık. Bugün çok şükür, bu hizmet merkezini açmanın mutluluğunu tüm kardeşlerimizle yaşıyoruz” dedi. Yeni Asya Kültür Merkezinin yapımında Kütahya içinden ve dışından bu hizmete inanmış birçok kişinin ve dostların desteklerini gördüklerini de kaydeden Bilgin, “Bu merkezin açılışında az çok demeden emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Yeni Asya Kültür Merkezi’nin Yeni Asya Kütahya İl Temsilciliği olarak büro hizmetlerini de yerine getireceğini kaydeden Bilgin, Yeni Asya Neşriyat yayınlarının satışının yapılacağını ve Köprü, Bizim Aile, Genç Yaklaşım, Can Kardeş dergilerinin çalışmalarınında gerçekleştirileceğini söyledi.

Bilgin, ayrıca Yeni Asya Kültür Merkezi bünyesindeki seminer salonlarında ihtiyaç duyulan konularda ve özellikle Risâle-i Nur’ların daha geniş kitlelere tanıtılması ve daha güzel bir biçimde anlaşılmasını sağlamak için seminerler düzenleneceğini ve değişik faaliyetler yapılacağını belirterek, Yeni Asya Kültür Merkezinde “al götür oku getir” uygulamasıyla öğrencilere okumayı sevdirecek ve okumalarını teşvik edecek bir uygulama başlatacaklarını, güvenli internet hizmetinden öğrencilerin dersleriyle ilgili araştırma yapmasını sağlayacaklarını da ifade etti.

Mustafa Seçkin- Samet Efiloğlu Kadir Soylu /

Kütahya

13.10.2010


 

“La Fontene Orman Mahkemesinde”

BOSCH Çevre Çocuk Tiyatrosu ve Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve tabiat sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan, Türk Çocuk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından Polonya Gülümseme Nişanı sahibi Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı “La Fonten Orman Mahkemesinde” yeni sezonu açıyor.

Oyun, 16 Ekim Cumartesi gününden itibaren Ekim ayı boyunca her hafta sonu saat 13.00’te Sadri Alışık Cep Sahnesi’nde büyükler ve küçükler ile buluşacak. “Yaşam için teknoloji” sloganıyla hayatı kolaylaştıran çevreci ürünler sunan Bosch, toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinde, tiyatronun evrensel dilini kullanarak çocuklara ulaşmaya da büyük önem veriyor. Bu anlayışla iki yıl önce hayata geçirerek, sahnelediği “Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu” ile Türkiye genelinde 14 binin üzerinde çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 2010 yılını ise Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle hazırladığı yepyeni bir oyunla karşıladı. Çocuk edebiyatının en önemli yazarlarından olan Polonya Gülümseme Nişanı sahibi Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı oyun ile çocuklara çevre koruma bilinci, tabiat ve hayvan sevgisi aşılamak amaçlanıyor.

İstanbul / Said Temur

13.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.