13 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

ŞAMPİYON ATLETLER AVRASYA'DA KOŞACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Atletizm Federasyonu'nun organizasyonuyla bu yıl 32. kez düzenlenecek olan Kıtalararası Avrasya Maratonu, 17 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. 84 ülkeden 8 bin atletin kayıt yaptırdığı açıklanırken, toplam para ödülünün ise 1 milyon dolar olduğu kaydedildi.

100 bin kişinin beklendiği organizasyonda, 42 kilometrelik maraton, 15 kilometrelik yarı maraton ve 8 kilometrelik halk koşusu kategorileri yer aldı. Maraton ve yarı maraton kategorilerinde start Bogaziçi Köprüsü çıkışından verilip, Sultanahmet Meydanı'nda koşular sona erecek. Altunizade Köprüsü'nden başlayacak halk koşusunda ise finiş bölümü İnönü Stadı'nda olacak. Maraton koşusunda bayanlar ve erkeklerde birincilerin 50 biner dolar ödül kazanacakları, bu başarıyı bir Türk sporcunun elde etmesi halinde ise ödülün ikiye katlanarak 100 bin dolara çıkarılacağı açıklandı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sporcular, ayakkabılarına takılacak çiple yarışacak. Öte yandan Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, organizasyonda 4 bin kişilik bir ekibin görev yapacağını açıkladı.

ŞAMPİYONLAR YİNE GELİYOR

32. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nu erkeklerde son 2 yıldır kazanan Etiyopyalı Kasime Adilo Roba ile bayanlarda geçen yılın birincisi Etiyopyalı Bizunesh Urgesa'nın bu yıl da yarışacakları açıklandı. Maratonda Kenyalı Vincent Kiplaat, Etiyopyalı Girma Asefa ve Rus sporcu Sergey Rybin iddialı isimler arasında gösterilirken, Dünya Kros Şampiyonu Kenyalı Emily Chebet'in ise yarı maratonda mücadele edeceği ifade edildi.

13.10.2010


 

BURSA HÜKMEN GALİP

FUTBOL Federasyonu Yönetim Kurulunun, 63. dakikasında tatil edilen GaziantepsporBursaspor karşılaşmasıyla ilgili kararının ardından Süper Lig'de puan durumu değişti.

TFF Yönetim Kurulunun, Süper Lig'de 20 Eylül 2010 tarihinde, müsabakanın yardımcı hakemine isabet ederek yaralayan yabancı maddeler yüzünden 63. dakikasında tatil edilen GaziantepsporBursaspor maçında, Gaziantepspor'un 3-0 hükmen yenik sayılmasına ve Bursaspor'un 3-0 galip sayılmasına karar vermesinin ardından lider durumdaki yeşilbeyazlıların puanı 19'a yükseldi. Böylece Bursaspor'un, en yakın rakibi Trabzonspor ile arasındaki puan farkı 5'e çıktı.

13.10.2010


 

NBA YILDIZI GELİYOR

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA) yıldızlarından Allen Iverson'un menajeri Gary Moore, Beşiktaş Cola Turka ile ciddi görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Moore, AP'ye yaptığı açıklamada, Iverson'ın Beşiktaş Cola Turka ile bir yıllık sözleşme imzalaması için görüşmeleri sürdürdüğünü ve 11 kez ''All-star'' seçilen oyuncunun Türkiye'ye gitmesi için iki tarafın da görüşmelere büyük ilgiyle yaklaştığını kaydetti. Moore, ''Bu takım, Iverson'ı kadrosuna katmayı çok istiyor. Allen kesinlikle basketbola devam etmek istiyor. En iyi fırsat Türkiye'den gelirse, gitmekte tereddüt etmez'' dedi.

ÇİN DE İSTEDİ, TÜRKİYE DAHA İYİ TERCİH

Iverson'ın Çin'den bir takımla da transfer görüşmesi yaptığını belirten Moore, Çin takımıyla görüşmelerin de bitmediğini, ancak Türkiye'nin daha iyi bir tercih olabileceğini ifade etti. Moore, Iverson'a henüz NBA'den teklif gelmediğini, yıldız oyuncunun yeniden NBA'de oynamayı da umut ettiğini belirtti. 14 yıl NBA'de oynayan Iverson, 24 bin 368 sayıyla NBA'de en çok sayı atan 17. oyuncu durumunda. NBA'de Philadelphia 76ers, Denver Nuggets, Detroit Pistons ve Memphis Grizzlies formaları giyen Iverson, geçen sezon yeniden Philadelphia'ya dönmüş, ancak geçen Mart ayında bu takımdan ayrılmıştı.

13.10.2010


 

İnönü Stadı yarın “Fİ-Yapı” ismini alıyor

BJK İnönü Stadı'nın isim sponsorluğu konusunda Beşiktaş Kulübü ile Fiyapı A.Ş. arasında 14 Ekim Perşembe günü imza töreni yapılacağı bildirildi.

Beşiktaş Kulübünden alınan bilgiye göre, kulüp başkanı Yıldırım Demirören ile Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın katılacağı imza töreni, perşembe günü saat 11.30'da BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılacak. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) geçtiğimiz günlerde gönderdiği yazıda, şirket ile Fi-Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan sözleşme ile BJK İnönü Stadı'nın isminin 1 Ekim 2010-15 Eylül 2012 tarihleri arasında ''Fi-Yapı İnönü Stadı'' olarak kullanılmasına karar verildiğini bildirmişti. Açıklamada, Fi-Yapı'nın bu reklam anlaşması kapsamında, şirkete 1 Ekim 2010-30 Eylül 2011 dönemi için toplam 3 milyon 500 bin lira artı KDV, 1 Ekim 2011-15 Eylül 2012 dönemi için ise toplam 3 milyon dolar artı KDV tutarında ödeme yapmasının kararlaştırıldığı kaydedilmişti.

Sakatların durumu

BEŞİKTAŞ'TA kulüp doktoru Devrim Urgun, siyah-beyazlı futbol takımında sakatlığı bulunan futbolcuların son durumlarıyla ilgili kulübün internet sitesi aracılığıyla bilgi verdi. Fatih Tekke, Ekrem Dağ, Onur Bayramoğlu ve Matteo Ferrari'nin dünkü idmanda fizyoterapistler eşliğinde koşacağını söyleyen Dr. Urgun, tedavisi devam eden Erhan Güven'in ise yarın takımdan ayrı koşular yapacağını belirtti. Devrim Urgun, Erhan'ın takımla çalışmalara katılabilmesi için iki haftalık bir zaman gerektiğini açıkladı. Almanya ile oynanan milli maçta sakatlanarak oyundan sedyeyle çıkan ve sol arka adalesinde kısmi yırtık meydana gelen Mehmet Aurelio'nun tedavisine de devam edildiğini ifade eden Dr. Urgun, Quaresma ve Guti'nin tedavilerinin ise kendi ülkelerinde sürdüğünü söyledi.

13.10.2010


 

Güreşte umut 3 büyüklerde

GÜREŞ Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak'ın 4 yıl önce göreve gelirken söz aldığı Trabzonspor ve Başkan Vekili Mehmet Genç'in girişimlerde bulunduğu Ankaragücü kulüplerinde, aradan geçen zamana karşın halen güreş takımı kurulamadı.

Türkiye'nin gelecek yıl Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olması ve serbest stilde beklenen başarıyı elde edememesi, Güreş Federasyonu'nu yeni arayışlara yönlendiriyor. Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ile Başkan Vekili Mehmet Genç, yaptıkları açıklamalarda serbest stilde değişim mesajları verdi. 2011'i ''Türk güreşinin yılı'' yapmak için çalıştıklarını dile getiren Bak, ''Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'' gibi büyük kulüpleri güreş şubesi açmak için ikna etmeye çalışacaklarını duyurdu.

Federasyon başkanlığını üst üste iki dönemdir yürüten ve aynı zamanda Albayraklar Şirketler Grubu'nun icra kurulu üyesi olan Osman Aşkın Bak, Nuri Albayrak'ın Trabzonspor Kulübü başkanlığı yaptığı dönemde, ''Trabzonspor Kulübü'nden güreş takımı kurma konusunda söz aldım. Federasyon başkanı seçildiğim takdirde ilk icraatlarımdan biri bu olacak'' demişti. Bak'ın bu açıklamalarına karşın, aradan geçen 4 yılda Trabzonspor'da güreş şubesi açılamadı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yakın korumalığını da yapan Güreş Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Genç ise Ankaragücü Kulübü'ne, kuruluşunun 100. yılında oluşturulacak güreş takımıyla Avrupa şampiyonluğu yaşatmak için yola çıktı. Mehmet Genç, Melih Gökçek ve Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek ile yaptığı görüşmelerde güreş takımı kurulması konusunda olumlu cevaplamasına rağmen henüz bu isteğini gerçekleştiremedi.

13.10.2010


 

FEDERASYON UYGUN'U “ETİK” BULMADI

FUTBOLDA Federasyonu Yönetim Kurulu, teknik direktör Bülent Uygun ile Eskişehir Kulübünü, TFF Etik Kurulu'na sevk etti.

Federasyon yönetim kurulu, Bucaspor eski teknik direktörü Bülent Uygun'un kulübüyle sözleşmesi devam ederken Eskişehirspor'un teknik direktörüyle yollarını ayırmasının hemen sonrasında, sözleşmesini tek taraflı feshedip Eskişehirspor ile sözleşme imzalamasını dürüstlük ve sportmenlik prensipleri hükümlerine aykırı buldu.

13.10.2010


 

En büyük kupa kimin olacak?

BASKETBOLDA 26. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası bugün İstanbul'da sahibini bulacak. Beko Basketbol Ligi'nde geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe Ülker ile play-off finalisti Efes Pilsen, dev maçta karşı karşıya gelecek.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Kupada geçtiğimiz sezon yine iki takım arasında oynanan müsabakada bu kez Efes Pilsen lig şampiyonu, Fenerbahçe Ülker ise play-off finalisti olarak mücadele etmişti. Ankara Atatürk Spor Salonu'nda oynanan maçta rakibini 81-74'lük skorla yenen Efes Pilsen, bir rekora imza atarak, 8. kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürmüştü. Karşılaşmayı İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de izlemesi bekleniyor.

13.10.2010


 

Derbi biletlerinin genel satışı başladı

SPOR Toto Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılacak derbi maçın biletlerinin genel satışı, Fenerbahçeli taraftarlar için başladı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yanındaki Biletix satış noktası önünde, derbi maçın biletlerini satın almak isteyen sarı-lacivertli taraftarlar, yağmura rağmen uzun bir kuyruk oluşturdular. Bazı taraftarlar gişe önünde geceden kuyruğa girdiklerini dile getirdiler. Muhtemel olayların önününe geçmek için polis bölgede güvenlik önlemi aldı. Bilet satışı sürüyor.

13.10.2010


 

Jaja: Trabzon'da çok sıcak ilgi görüyorum

TRABZONSPOR'UN Brezilyalı futbolcusu Jaja, Trabzon'da kendisine gösterilen ilgi ve sıcaklığa cevap vermek istediğini belirtti.

Jaja, yaptığı açıklamada, Brezilya'dan genç yaşta ayrıldığını ifade ederek, ''Gittiğim kulüplerde gösterdiğim performansların peşinden iyi teklifler geldi. 5-6 aylık performanslarımın ardından gelen teklifleri hep değerlendirdim. Her oyuncunun zorlukla yakalayacağı tekliflerdi bunlar. Oyunculuk seyrime baktığınızda, bir önceki kulübümden hep daha iyiye gittiğimi görürsünüz. Bu bana göre bir istikrarın göstergesi'' dedi.

13.10.2010


 

Türk tenisi İspanyol Bruguera'ya emanet

TÜRKİYE Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu, İspanyol tenisinin duayen isimlerinden Lluis Bruguera'yı Türkiye Tenis Federasyonu ile performans tenisinin genel sorumlusu olarak göreve getirdi.

Feriye Lokantası'nda düzenlenen imza törenine Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bruguera katıldı. Tecrübeli çalıştırıcı ile bir yılı opsiyonlu olarak iki yıllık sözleşme imzalandı.Federasyon Başkanı Uluç, Türk Tenisi'nde çığır açacak bir sözleşmeye imza attıklarını kaydederek, "Türkiye'de tenisin bir yere gelmesi için dünyaca ünlü Lluis Bruguera ile anlaşma imzaladık. Kendisi ile 3-4 aydır temas halindeydik. Bugün kendisi ile sözleşme imzalıyoruz. Kendisi Türk Tenisi'ne büyük bir ivme katacaktır." diye konuştu.

13.10.2010


 

Gaziantepspor Tahkim Kurulu'na gidiyor

GAZİANTEPSPOR Asbaşkanı Ömer Çelik, haklarını aramak için tahkime gideceklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Gaziantepspor-Bursaspor maçını, Bursaspor'un lehine 3-0 mağlup saymasını değerlendiren Çelik, böyle bir karar çıkmasını beklemediklerini belirtti. Çelik, "Bunu hak etmiyorduk. En azından maçın kaldığı yerden başlamasını bekliyorduk. Seyircinin yaptığını doğru olduğunu söylemiyoruz ama bunun cezası bu olmamalıydı." dedi.

13.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.